Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 01 Απρ 2019, 11:53

Nostalgia έγραψε:
01 Απρ 2019, 11:50
στα χερακια
:-?
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
shrike
Δημοσιεύσεις: 4282
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
Phorum.gr user: Isildur
Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 01 Απρ 2019, 11:59

Nostalgia έγραψε:
01 Απρ 2019, 11:50
shrike έγραψε:
01 Απρ 2019, 11:42
Nostalgia έγραψε:
01 Απρ 2019, 11:34


1,5 ωρα αρνι στην σουβλα καλοψημενο δεν παιζει.
Για να είμαι ειλικρινής, το 1,5 που είπα ήταν το χάι σκορ μου, μια φορά, σε ζώο 13 κιλά και με ιδανικές συνθήκες.
Το είπα κυρίως για εντυπωσιασμό :oops::8)

Συνήθως είναι μία και τρία τέταρτα με δύο, κάποιες φορές πιάνουμε και τις δύο και λίγο.
Μου έχει τύχει και μια χρονιά, να το καθυστερήσουμε στις 2,5 ώρες σκόπιμα (από τις 2 θα ήταν έτοιμο), επειδή δεν είχαν προλάβει να ετοιμαστούν άλλα πράματα για το τραπέζι.

Ότι γίνεται όμως, γίνεται. Δεν το λέω στην τύχη, ούτε και και το άκουσα από κάπου αλλού. Το κάνω (σχεδόν) κάθε χρόνο μαζί με τον αδελφό μου εδώ και αρκετά χρόνια.
Εγω το παιδευω με τις ωρες, χαμηλη φωτια και στην αρχη και ψηλα, μικρες φετες λεμονι μεσα στην κοιλια, αλατοπιπερο και σκορδο μεσα στην κοιλια στα μπουτια και στα χερακια. Φωτια στις ακρες και στην κοιλια λιγοτερο, δεν ειναι σπριντ, εξαλλου ολο το χαζι αυτο ειναι, γιατι να το τελειωσεις γρηγορα;
Αν το κάνεις για το χάζι που λες, πάω πάσο. Εμείς συνήθως οργανώνουμε διαφορετικά τις δουλειές, τον χρόνο μας και το δικό μας "χάζι", οπότε το κατσίκι ψήνεται πρακτικά σχεδόν μόνο του και ασχολούμαστε με άλλα πράματα. Πχ, το ένα από τα δύο κοκορέτσια, το βλάχικο και κάποιες από τις υπόλοιπες λιχουδιές έχουν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα, οπότε οι ψητάδες έχουν να ασχοληθούν με... εχμμμ... "δοκιμές" ( :oops: ) και μπυρο/οινοποσία.

Ναι, οκ, ξέρω. Κι αυτό σφάλμα είναι καμιά φορά, ειδικά αν το παρακάνουμε με τις "δοκιμές". Κάθεσαι μετά στο τραπέζι και βλέπεις τους άλλους να τρώνε κι εσύ θέλεις απλά να πέσεις και να κοιμηθείς... :lol:


Άβαταρ μέλους
shrike
Δημοσιεύσεις: 4282
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
Phorum.gr user: Isildur
Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 01 Απρ 2019, 12:00

Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε:
01 Απρ 2019, 11:53
Κάνετε ένα βασικό λάθος σχεδόν όλοι σας.
Μπερδεύετε το αρνί με το κατσίκι.
Το αρνί θέλει λεμόνι μέσα (σπάει τη μυρωδιά) αλλά όχι λαδόκολλα!
Λαδόκολλά θέλει το κατσίκι για να μη στεγνώσει!
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο θέλουν και τα δυο, ανάλογα με τον τρόπο που τα ψήνεις.


Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 01 Απρ 2019, 12:07

shrike έγραψε:
01 Απρ 2019, 12:00
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε:
01 Απρ 2019, 11:53
Κάνετε ένα βασικό λάθος σχεδόν όλοι σας.
Μπερδεύετε το αρνί με το κατσίκι.
Το αρνί θέλει λεμόνι μέσα (σπάει τη μυρωδιά) αλλά όχι λαδόκολλα!
Λαδόκολλά θέλει το κατσίκι για να μη στεγνώσει!
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο θέλουν και τα δυο, ανάλογα με τον τρόπο που τα ψήνεις.
ακριβως
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 01 Απρ 2019, 12:17

Λαδόκολλα εμείς βάζουμε στον φούρνο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 9289
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2018, 11:18

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μίστερ μαξ » 01 Απρ 2019, 19:22

Πως ειναι δυνατόν να αλοίφεις το αρνι ή κατσίκι με λαδι οταν ψήνεται, και να το έχεις με λαδόκολλα;
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 02 Απρ 2019, 11:33

μίστερ μαξ έγραψε:
01 Απρ 2019, 19:22
Πως ειναι δυνατόν να αλοίφεις το αρνι ή κατσίκι με λαδι οταν ψήνεται, και να το έχεις με λαδόκολλα;
όταν βγάλεις τη λαδοκολα
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15265
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 02 Απρ 2019, 22:32

Μαξ ,βρηκα το βιντεο που θα τους τρελλανεις ολους ,θα πεσουν κατω και θα σε προσκυνανε.


Στρακαστρουκας
Δημοσιεύσεις: 11157
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 17:48
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 02 Απρ 2019, 22:37

Να μεταφερθει στο ζωα και ανθρωπος
"Δεν ειμαι ΝΔλης αλλα..."

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 30536
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 02 Απρ 2019, 23:02

shrike έγραψε:
01 Απρ 2019, 11:24
Με τόσο λίγο κάρβουνο και τέτοιο μηχανάκι που έχει στη φωτό, γι' αυτό κάνετε 4 ώρες και βάλε να το ψήσετε και σας φαίνονται λίγες οι 1,5 - 2 που λεω. Πιο πολύ ο ήλιος το ψήνει, παρά τα κάρβουνα.

Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο είναι βασικά, χωρίς αυτά απλά κοροϊδεύεις, δεν ψήνεις. :wink
με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο μου φαίνεται σαν να ήθελες να το ψήσεις στο φούρνο αλλά δε χωρούσε
το μηχανάκι Κλαπάκης το κοκκινο το ερασιτεχνικό δε μας πρόδωσε ποτέ
Наше дело правое - победа будет за нами!

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32517
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Απρ 2019, 10:19

shrike έγραψε:
01 Απρ 2019, 11:24
Βινόσαυρος έγραψε:
01 Απρ 2019, 10:31
τυλιχτο με λαδόκολα/αλουμινοχαρτο
Εικόνα
και αστο να σαπίσει στο γύρισμα
μισή ώρα- 1 ώρα πριν το ξεσουβλίσεις
βγάλε και την λαδόκολλα/αλουμινοχαρτο
να πάρει χρώμα
Με τόσο λίγο κάρβουνο και τέτοιο μηχανάκι που έχει στη φωτό, γι' αυτό κάνετε 4 ώρες και βάλε να το ψήσετε και σας φαίνονται λίγες οι 1,5 - 2 που λεω. Πιο πολύ ο ήλιος το ψήνει, παρά τα κάρβουνα.

Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο είναι βασικά, χωρίς αυτά απλά κοροϊδεύεις, δεν ψήνεις. :wink
δεν κατεχω γρι απο ψησιμο, αλα να σας ενημερωσω οτι παιζει 2 σε ενα, λαδοκολλα αλουμινοχαρτο, της σανιτας νομιζω. λογικα θα κανει καλη δουλεια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
shrike
Δημοσιεύσεις: 4282
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
Phorum.gr user: Isildur
Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 03 Απρ 2019, 12:05

Ασέβαστος έγραψε:
03 Απρ 2019, 10:19
shrike έγραψε:
01 Απρ 2019, 11:24
Βινόσαυρος έγραψε:
01 Απρ 2019, 10:31
τυλιχτο με λαδόκολα/αλουμινοχαρτο
Εικόνα
και αστο να σαπίσει στο γύρισμα
μισή ώρα- 1 ώρα πριν το ξεσουβλίσεις
βγάλε και την λαδόκολλα/αλουμινοχαρτο
να πάρει χρώμα
Με τόσο λίγο κάρβουνο και τέτοιο μηχανάκι που έχει στη φωτό, γι' αυτό κάνετε 4 ώρες και βάλε να το ψήσετε και σας φαίνονται λίγες οι 1,5 - 2 που λεω. Πιο πολύ ο ήλιος το ψήνει, παρά τα κάρβουνα.

Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο είναι βασικά, χωρίς αυτά απλά κοροϊδεύεις, δεν ψήνεις. :wink
δεν κατεχω γρι απο ψησιμο, αλα να σας ενημερωσω οτι παιζει 2 σε ενα, λαδοκολλα αλουμινοχαρτο, της σανιτας νομιζω. λογικα θα κανει καλη δουλεια.
Δε νομίζω να μου κάνει το συγκεκριμένο προϊόν, γιατί δεν βάζουμε παντού κι απ' τα δυο. Αλουμινόχαρτο μόνο στα "ευπαθή" (κοιλιά δηλαδή) και από πάνω λαδόκολλα σε όλο το ζώο. Λαδολέμονο (λεμόνι κυρίως, ελάχιστο ή και καθόλου λάδι) αλείφουμε μόνο αφού έχει βγει η λαδόκολλα, δηλαδή στο τελευταίο τέταρτο με μισάωρο ανάλογα με το ζώο, που το αφήνεις ανοιχτό για να ξεροψηθούνε οι πετσούλες (μιαμ...).


Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 9289
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2018, 11:18

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μίστερ μαξ » 03 Απρ 2019, 12:09

perseus έγραψε:
02 Απρ 2019, 22:32
Μαξ ,βρηκα το βιντεο που θα τους τρελλανεις ολους ,θα πεσουν κατω και θα σε προσκυνανε.

Ευχαριστώ φιλε. :smt023

Παρακαλω τα τιπς και τρικς να επικεντρωθουνε σε κατσικάκι 10 κιλών.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη

Άβαταρ μέλους
shrike
Δημοσιεύσεις: 4282
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
Phorum.gr user: Isildur
Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 03 Απρ 2019, 12:21

Α, κουνέλι θα σουβλίσετε;


Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15265
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 03 Απρ 2019, 19:14

Ειναι μικρο ,ουτε ,6 κιλα δεν υα μεινει,σς μιλησουν οι λαδοκολαδες γιατι αλλιως θα το στεγνωσεις

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών