Και τι νομίζεις ότι καταφέρνεις με την καστανη;Space_Passenger έγραψε: ↑29 Οκτ 2024, 17:03Εγω βαζω καστανη στον καφε. τελειως δυσκολο μου φαινεται.
να κοψω την ζα ??
-
Re: να κοψω την ζα ??
-
Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά: το μέλι είναι μίγμα φρουκτόζης και γλυκόζης ενώ η ζάχαρη είναι φρουκτόζη και γλυκόζη ενωμένες με ένα χημικό δεσμό που σπάει εύκολα από ένα ένζυμο στο λεπτό έντερο. Είναι λίγο πιο ευκολοχώνευτο δηλαδή αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο: γλυκόζη και φρουκτόζη.
Πρόσεξε επίσης ότι είναι πιο ευκολοχώνευτο όχι μόνο από εμάς αλλά και από τα βακτήρια της τερηδόνας. Κι αυτά γλυκόζη τρώνε και είναι μειονέκτημα να τους τη σερβίρεις έτοιμη.
Τέλος να πούμε ότι η γλυκόζη μόλις τη ρουφήξει το λεπτό έντερο είναι έτοιμη να πάει σε οποιοδήποτε κύτταρο και να χρησιμοποιηθεί σαν ενέργεια με τη διαδικασίας της γλυκόλυσης η οποία έχει μηχανισμούς ανάδρασης (το κάθε κύτταρο καίει όση γλυκόζη χρειάζεται όταν τη χρειάζεται, εφόσον είναι διαθέσιμη). Αντίθετα η φρουκτόζη πάει στο συκώτι για περαιτέρω μεταβολισμό σε ενδιάμεσες ζάχαρες, προσπερνώντας τις ασφαλιστικές δικλείδες της γλυκόλυσης. Αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, συνήθως γίνεται τριγλυκερίδια και άλλες πρώτες ύλες για λίπος (και μάλιστα λίπος που επικάθεται στο συκώτι) ενώ και η ίδια η διαδικασία του μεταβολισμού στο συκώτι έχει διάφορα βλαβερά παραπροϊόντα όπως ουρικό οξύ. Μόνο ένα μικρό ποσοστό γίνεται γλυκόζη.
Με δυο λόγια όχι δεν είμαστε καλύτερα εξελιγμένοι για φρουκτόζη. Είμαστε εξελιγμένοι όμως για τις ΜΙΚΡΕΣ ποσότητες φρουκτόζης που κανονικά έχουν τα διάφορα φυτικά προϊόντα. Νομίζω η πιο ηλίθια μόδα που υπήρξε ποτέ στην υγιεινή διατροφή ήταν να βάζεις καθαρή φρουκτόζη αντί για ζάχαρη.
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Την φρουκτόζη δεν την προτείνουν στους διαβητικούς μόνο την στέβια. Κι εγώ νόμιζα ότι η φρουκτόζη είναι πιο υγιεινή από την ζάχαρη αλλά ισχύει το αντίθετο. Η φρουκτόζη ζορίζει το συκώτι. Επίσης άλλη επίδραση έχει η φρουκτόζη από τα φρούτα που έχουν φυτικές ίνες απ’ ότι η καθαρή φρουκτόζη ή η ζάχαρη. Στο καφέ βάζω στέβια αλλά τα γλυκά μόνο με μισή ζάχαρη, μισή στέβια τρώγονται.OANNHSEA έγραψε: ↑30 Οκτ 2024, 23:11Είναι σημαντική η διαφορά της φρουκτόζης από τη ζάχαρη. Απλά δοκίμασε την και θα καταλάβεις.
Για αυτό άλλωστε και την προτείνουν σε διαβητικούς - με το μέτρο εννοείται...
Ουσιαστικά το ανθρώπινο οργανικό σύστημα έχει εξελιχτεί να δέχεται και να επεξεργάζεται την φρουκτόζη και το μέλι πολύ πιο καλά από ότι τη ζάχαρη...
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
-
Είναι λιγο καλύτερη γιατι εχει πιο χαμηλο γλυκεμκκο δείκτηfoscilis έγραψε: ↑30 Οκτ 2024, 22:39Να αυτά δε μπορώ. Δηλαδή γιατί πιστεύεις ότι η ζάχαρη που βγαίνει στίβοντας και επεξεργάζοντας θερμικά την αγαύη (έναν κάκτο) θα είναι κάτι το πιο υγιεινό από τη ζάχαρη που βγαίνει στίβοντας και επεξεργάζοντας θερμικά το ζαχαροκάλαμο ή το ζαχαρότευτλο; Επειδή το "αγαύη" είναι και όνομα παλαβού μουνιού;aLiCat έγραψε: ↑30 Οκτ 2024, 22:27Δοκίμασε σιρόπι (νέκταρ) αγαύης.Space_Passenger έγραψε: ↑30 Οκτ 2024, 13:56
Ναι στην ουσια ιδιο ειναι απλα λιγο καλυτερη αποτι ακουγεται. Το ιδανικο ειναι να την κοψεις τελειως, αλλα αυτο ειναι δυσκολο. Δεν πινεται ο καφες τωρα σκετος τι να λεμε. Η στεβια ειναι σα φαρμακο δεν την μπορω καθολου.
Αλλά καμία σχέση με το πως το πουλάνε
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Nαι ρε παιδί μου δεν τα ξέρουμε όλα, αλλά απ'την άλλη είναι και λίγο αστείο να λέμε ότι δεν ξέρουμε και τίποτα. Ο μισός πλανήτης είναι πλέον κάποιος συνδιασμός υπέρβαροι/παχύσαρκοι/διαβητικοί, δε μπορούμε να κάνουμε τους μαλάκες συνέχεια.Bazoomba έγραψε: ↑30 Οκτ 2024, 23:20Για κανέναν λόγο. Τα PRAL values των φρούτων μένουν ανεπηρέαστα παρά το γλυκαιμικό τους φορτίο. Σε αντίθεση με τα γλυκά.Chilloutbuddy έγραψε: ↑30 Οκτ 2024, 22:49Yπόψην αν πεις κόβω τη ζάχαρη, αν δε θες να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου πρέπει να κόψεις ΚΑΙ τα φρούτα εντελώς.
Η ζάχαρη στη μπανάνα και η ζάχαρη στη σοκολάτα δεν έχουν καμμία απολύτως διαφορά, απλά την πρώτη τη λένε "υγιεινή" γιατι έρχεται πακέτο με διάφορες ίνες και βιταμίνες, τις οποίες (αν δεν κοροϊδεύεις τον εαυτό σου) μπορείς άνετα να τις πάρεις τρώγοντας καρότα και σπανάκια.
Αν δε πίνεις και "φυσικούς χυμούς φρούτων" μια χαρά γίνεσαι τόφαλος πριν το καταλάβεις.
Ενα παραθυράκι έχουμε ανοίξει στον τομέα της διατροφής και θαρρούμε πως τα ξέρουμε όλα αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ποιοτικές διαβαθμίσεις ανάμεσα σε τρόφιμα που φαινομενικά μοιάζουν ίδια, οι οποίες είναι μη ανιχνεύσιμες από τα μέχρι τώρα ερμηνευτικά εργαλεία.
Δεν είναι πολύ δύσκολο να μαντέψεις τι έχουμε εξελιχθεί να καταναλώνουμε. Τα φρούτα για δεκάδες χιλιάδες χρόνια ήταν διαθέσιμα στους ανθρώπους στην εποχή τους και αναλόγως το μέρος που ζούνε. Συνήθως τα τρώγανε το καλοκαίρι, πάχαιναν λίγο το οποίο τους βοηθούσε να βγάλουν χειμώνα, και μετά ξανατρώγανε το άλλο καλοκαίρι. Ό,τι και να κάναμε τα τελευταία διακόσια, χίλια ή τρεις χιλιάδες χρόνια είναι αδιάφορο γιατί νομίζω δεν αλλάζει το DNA μας τόσο γρήγορα. Νομίζω, μπορεί να κάνω και λάθος.
Τώρα δεν ξέρω για ποιό λόγο αναρωτιέται ο νηματοθέτης αν πρέπει να κόψει τη ζάχαρη, για αδυνάτισμα; για διαβήτη; δεν ξέρω. Αλλά δε μπορώ να φανταστώ κάποια περίπτωση που έχει νόημα να κόβεις τη ζάχαρη και να την αντικαθιστάς με μπανανίτσες, σύκα, φρουτοχυμούς ή φρουκτόζη με το κουτάλι. Εκτός αν απλά δεν του αρέσει η γεύση της λευκής ζάχαρης.
Gamiosante sto vosporo gia mia xoufta iliosporo
Μαγκιά σουaLiCat έγραψε: ↑30 Οκτ 2024, 22:45Γιατί είμαι "χαζογκόμενα".foscilis έγραψε: ↑30 Οκτ 2024, 22:39Να αυτά δε μπορώ. Δηλαδή γιατί πιστεύεις ότι η ζάχαρη που βγαίνει στίβοντας και επεξεργάζοντας θερμικά την αγαύη (έναν κάκτο) θα είναι κάτι το πιο υγιεινό από τη ζάχαρη που βγαίνει στίβοντας και επεξεργάζοντας θερμικά το ζαχαροκάλαμο ή το ζαχαρότευτλο; Επειδή το "αγαύη" είναι και όνομα παλαβού μουνιού;
Ναι ''Αρχηγέ'' μου, να κόψεις τη ''ζα''. Και τη ''μα'', αν δεν σου κάνει κόπο. Καλά ποσταρίσματα.τα ριχνω μέσα έγραψε: ↑29 Οκτ 2024, 17:02τη ζάχαρη εννοώ
ακουω πολλούς που την εχουν βγαλει απ τη διατροφή τους και ισχυριζονται οτι ειναιτο καλυτερο δωρο στον εαυτο τους
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Καραμελίτσα
καμία διαφορά δεν έχει η καστανή του εμπορίου απο την κλασσική την κρυσταλλική.
Μπορεί να έχει και παραπάνω θερμίδες.
Εκτός και αν νομίζετε πως η καστανή που κοστίζει ένα δυο λεπτά πάνω απο την κρυσταλλική πως έχει γίνει απο ζαχαροκάλαμα στο μαυρίκιο και την φέρνουν φτηνά στην ελλάδα επειδή πάει με το φρέντο εσπρέσο.
Αν το νομίζετε, οκ, συνεχίστε.
Μπορεί να έχει και παραπάνω θερμίδες.
Εκτός και αν νομίζετε πως η καστανή που κοστίζει ένα δυο λεπτά πάνω απο την κρυσταλλική πως έχει γίνει απο ζαχαροκάλαμα στο μαυρίκιο και την φέρνουν φτηνά στην ελλάδα επειδή πάει με το φρέντο εσπρέσο.
Αν το νομίζετε, οκ, συνεχίστε.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
δεν επρεπε να κανεις το εμβολιο φιλεΠασιφάη έγραψε: ↑31 Οκτ 2024, 12:00Ναι ''Αρχηγέ'' μου, να κόψεις τη ''ζα''. Και τη ''μα'', αν δεν σου κάνει κόπο. Καλά ποσταρίσματα.τα ριχνω μέσα έγραψε: ↑29 Οκτ 2024, 17:02τη ζάχαρη εννοώ
ακουω πολλούς που την εχουν βγαλει απ τη διατροφή τους και ισχυριζονται οτι ειναιτο καλυτερο δωρο στον εαυτο τους
δες πως κατέληξες
Άστο ρε φίλε, δράμα περνάω. Φχαριστώ που με σκέφτεσαι.τα ριχνω μέσα έγραψε: ↑31 Οκτ 2024, 12:19δεν επρεπε να κανεις το εμβολιο φιλεΠασιφάη έγραψε: ↑31 Οκτ 2024, 12:00Ναι ''Αρχηγέ'' μου, να κόψεις τη ''ζα''. Και τη ''μα'', αν δεν σου κάνει κόπο. Καλά ποσταρίσματα.τα ριχνω μέσα έγραψε: ↑29 Οκτ 2024, 17:02τη ζάχαρη εννοώ
δες πως κατέληξες
Εσύ πώς κατέληξες να ξαναβάζεις κωλοτρυπίδες; Αυτοάνοσο;
-
κοψε τη ζαΠασιφάη έγραψε: ↑31 Οκτ 2024, 12:26Άστο ρε φίλε, δράμα περνάω. Φχαριστώ που με σκέφτεσαι.
Εσύ πώς κατέληξες να ξαναβάζεις κωλοτρυπίδες; Αυτοάνοσο;
Μπα..τα ριχνω μέσα έγραψε: ↑31 Οκτ 2024, 12:28κοψε τη ζα