καλα υπαρχουν και χειροτερα - σαββατο βραδυ στο μεγκα ειχε combo κορομηλα - αλκαιος - αντυπας(με την οικογενεια μαζι)
οπως ειπε και μια γνωστη στο fb "το ειδα και νομιζα οτι την δευτερα εχω διαγωνισμα αρχαια"
καλα υπαρχουν και χειροτερα - σαββατο βραδυ στο μεγκα ειχε combo κορομηλα - αλκαιος - αντυπας(με την οικογενεια μαζι)
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
ρε συ αμα εισαι σε πρωιναδικο ειναι προαπαιτουμενο να εισαι η καταπιολα η λινατσα τυπου λιαγκα μικρουτσικου και ουγγαρεζου τι να κανουμε
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Ορθο και αυτό.
Βεβαίως.Gherschaagk έγραψε: ↑16 Νοέμ 2022, 21:08(...)
Δλδ ο Πυθαγόρας έτρωγε αβοκάντο, γλυκοπατάτες, τζίντζερ και καρότα. Πολύ ενδιαφέρον.
Την τηλεμεταφορά είχαμε ανακαλύψει.Ναύτης έγραψε: ↑16 Νοέμ 2022, 21:15Βεβαίως.Gherschaagk έγραψε: ↑16 Νοέμ 2022, 21:08(...)
Δλδ ο Πυθαγόρας έτρωγε αβοκάντο, γλυκοπατάτες, τζίντζερ και καρότα. Πολύ ενδιαφέρον.
Διότι, ως γνωστόν, όταν εμείς εις την αρχαιότητα είχαμε ανακαλύψει τη χρονομηχανή και τρώγαμε αβοκάντα, γλυκοπατάτες και τζίντζερ, οι υπόλοιποι μασούλαγαν τα βελανίδια!
Τις ντομάτες που τις πας....Gherschaagk έγραψε: ↑16 Νοέμ 2022, 21:08Θεοφανία Παπαθωμά: «Έχω σωθεί με την πυθαγόρεια διατροφή, αδυνατίζω συνέχεια»
Τα βασικά τρόφιμα της Πυθαγόρειας διατροφής είναι τα ακόλουθα:
Κόκκινα Φασόλια: Συμβάλουν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας των νεφρών.
Καρύδια: Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και συμβάλουν στην πρόληψη ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ.
Καρότα: Η κατανάλωσή τους συμβάλει στην καλή υγεία των ματιών. Τα καρότα είναι γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, που μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία απώλειας όρασης σε ηλικιωμένους.
Σέλινο: Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πυριτίου η οποία βοηθά στην διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών.
Αβοκάντο: Είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος. Πιστεύεται ότι μειώνει τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας, η οποία είναι μια προκαρκινική κατάσταση.
Ντομάτα: Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι λόγω του λυκοπενίου στις ντομάτες, υπάρχει μειωμένος κίνδυνος για εμφάνιση καρδιακών παθήσεων σε άνδρες και γυναίκες που τα καταναλώνουν.
Τζίντζερ: Τα οφέλη για την υγεία οφείλονται κατά κύριο λόγο στα αντιοξειδωτικά και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που περιέχει.
Μανιτάρια: Έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν την ακοή, καθώς είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D.
Γλυκοπατάτες: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει όλους τους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του παγκρέατος, από βλάβες που σχετίζονται με τον καρκίνο ή τη γήρανση.
Κρεμμύδια: Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, σε βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένων του φυλλικού οξέος (B9) και της πυριδοξίνης (B6). Συμβάλουν στον μεταβολισμό και τη λειτουργία των νεύρων. Αποτελούν, επίσης, μια καλή πηγή καλίου. Τέλος, λειτουργούν ως ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Σκόρδο: Προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ, μειώνει τη χοληστερόλη, καταπολεμά τους ιούς, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, βελτιώνει την υγεία των οστών ενώ συμβάλει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική απόδοση.
Έλαιο αμυγδάλου: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία.
Σύκα: Εκτιμάται ότι αυξάνουν την κινητικότητα του ανδρικού σπέρματος και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.
Γκρέιπφρουτ: Περιέχει ουσίες που ονομάζονται λιμονοειδή, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου σε πειραματόζωα και σε ανθρώπινα κύτταρα του μαστού.
Σταφύλια: Μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και εμφυσήματος. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται προανθοκυανιδίνη, η οποία φαίνεται να μειώνει τη σοβαρότητα του άσθματος που προκαλείται από αλλεργίες.
https://www.google.com/amp/s/www.onmed. ... atrofi/amp
Δλδ ο Πυθαγόρας έτρωγε αβοκάντο, γλυκοπατάτες, τζίντζερ και καρότα. Πολύ ενδιαφέρον.
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑05 Ιούλ 2020, 12:19Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία
Εγώ πουθενά ο Πυθαγόρας όμως τις έτρωγε. Η Θεοφανία είναι πιστή στις αρχαίες ελληνικές γεύσεις.Σενέκας έγραψε: ↑16 Νοέμ 2022, 21:17Τις ντομάτες που τις πας....Gherschaagk έγραψε: ↑16 Νοέμ 2022, 21:08Θεοφανία Παπαθωμά: «Έχω σωθεί με την πυθαγόρεια διατροφή, αδυνατίζω συνέχεια»
Τα βασικά τρόφιμα της Πυθαγόρειας διατροφής είναι τα ακόλουθα:
Κόκκινα Φασόλια: Συμβάλουν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας των νεφρών.
Καρύδια: Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και συμβάλουν στην πρόληψη ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ.
Καρότα: Η κατανάλωσή τους συμβάλει στην καλή υγεία των ματιών. Τα καρότα είναι γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, που μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία απώλειας όρασης σε ηλικιωμένους.
Σέλινο: Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πυριτίου η οποία βοηθά στην διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών.
Αβοκάντο: Είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος. Πιστεύεται ότι μειώνει τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας, η οποία είναι μια προκαρκινική κατάσταση.
Ντομάτα: Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι λόγω του λυκοπενίου στις ντομάτες, υπάρχει μειωμένος κίνδυνος για εμφάνιση καρδιακών παθήσεων σε άνδρες και γυναίκες που τα καταναλώνουν.
Τζίντζερ: Τα οφέλη για την υγεία οφείλονται κατά κύριο λόγο στα αντιοξειδωτικά και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που περιέχει.
Μανιτάρια: Έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν την ακοή, καθώς είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D.
Γλυκοπατάτες: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει όλους τους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του παγκρέατος, από βλάβες που σχετίζονται με τον καρκίνο ή τη γήρανση.
Κρεμμύδια: Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, σε βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένων του φυλλικού οξέος (B9) και της πυριδοξίνης (B6). Συμβάλουν στον μεταβολισμό και τη λειτουργία των νεύρων. Αποτελούν, επίσης, μια καλή πηγή καλίου. Τέλος, λειτουργούν ως ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Σκόρδο: Προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ, μειώνει τη χοληστερόλη, καταπολεμά τους ιούς, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, βελτιώνει την υγεία των οστών ενώ συμβάλει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική απόδοση.
Έλαιο αμυγδάλου: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία.
Σύκα: Εκτιμάται ότι αυξάνουν την κινητικότητα του ανδρικού σπέρματος και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.
Γκρέιπφρουτ: Περιέχει ουσίες που ονομάζονται λιμονοειδή, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου σε πειραματόζωα και σε ανθρώπινα κύτταρα του μαστού.
Σταφύλια: Μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και εμφυσήματος. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται προανθοκυανιδίνη, η οποία φαίνεται να μειώνει τη σοβαρότητα του άσθματος που προκαλείται από αλλεργίες.
https://www.google.com/amp/s/www.onmed. ... atrofi/amp
Δλδ ο Πυθαγόρας έτρωγε αβοκάντο, γλυκοπατάτες, τζίντζερ και καρότα. Πολύ ενδιαφέρον.
Μόνο την Αμερική; Και στην Αυστραλία να δουν τα καγκουρώ.Καραμελίτσα έγραψε: ↑16 Νοέμ 2022, 21:25Συγγνώμη, αν οι αρχαίοι Έλληνες πήγαιναν στην Αμερική, εξηγείται να έτρωγε ο Πυθαγόρας ντομάτες και σοκολάτες.
Αβοκάντο τοστ συγκεκριμένα.
Με σολωμό και αβγό.