Βρε βλακα τυπαρχουν οι τοκοι και οι τοκοι υπερημεριας σε ενα δανειο, αν δεν ησουν ανιστορητος θα ηξερες πιχι οτι τα δανεια της Επαναστασης η Ελλαδα τα ξωφλησε πολλες φορες αλλα συνεχισε να πληρωνει τοκους και πανωτοκια για πανω απο ενα αιωνα.
.
δε σε προλαβαινω, μια λαικη ζαρζαβατικα θα μου κοστισεις.Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 16:09
Βρε βλακα τυπαρχουν οι τοκοι και οι τοκοι υπερημεριας σε ενα δανειο, αν δεν ησουν ανιστορητος θα ηξερες πιχι οτι τα δανεια της Επαναστασης η Ελλαδα τα ξωφλησε πολλες φορες αλλα συνεχισε να πληρωνει τοκους και πανωτοκια για πανω απο ενα αιωνα.
.
ωραια. σκουπισου απο το γιαουρτακι με την πετσα που εφαγες στα μουτρα, και πες ποια χρονια πηρε το δανειο για το οποιο συζηταμε. το 60;Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 16:19Κανονικα πρεπει να με πληρωνεις να σου μαθαινω την αλφαβητα.
Συνάμα τα επιτόκια των μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών δανείων, ενώ σε όλη τη δεκαετία του 60 και μέχρι τον Ιούνιο 1973 κυμαίνονταν από 7,50% μέχρι 8,00%, σκαρφάλωσαν τον Οκτώβριο 1980 σε 18,5% και εκτινάχθηκαν τον Μάιο 1993 μέχρι και 27,50%, με αποτέλεσμα οι αυξημένες τοκοχρεωλυτικές δόσεις να μην μπορούν να εξυπηρετούνται και να καθυστερούν, οπότε οι καθυστερούμενοι τόκοι προστίθονταν στη δόση του επόμενου μήνα/τριμήνου/εξαμήνου και ούτω καθεξής, με συνέπεια η οφειλή, αναπόδραστα, να αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο μεσοπρόθεσμα 8 και 10 φορές πάνω από το ληφθέν κεφάλαιο! Οι παράγοντες αυτοί εξέθρεψαν το φαινόμενο της υπέρμετρης και καταστροφικής για τις επιχειρήσεις διογκώσεως των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Δηλαδή, με απλά λόγια, η αποβιομηχάνηση της χώρας συντελέστηκε κατά κύριο λόγο εξ αιτίας του ανεξέλεγκτου ανατοκισμού, που πολλαπλασίαζε με γεωμετρική πρόοδο το χρέος από τον τραπεζικό δανεισμό.
https://www.agrotypos.gr/chrima/forolog ... a-to-choui
.
δεν ειπα πουθενα οτι δεν υπαρχουν πανωτοκια. ειπα οτι δεν υπαρχουν επιτοκια τετοια, που να παρει καποιος δανειο 70κ να πληρωσει κανονικα τις δοσεις του μεχρι που να εχει δωσει 90, να σταματησει να πληρωνει σε αυτη τη χρονικη στιγμη, που ειναι ενα χρονο πριν, και σημερα να χρωστα 150κ.
Ασέβαστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 16:43
λεω οτι αν εχεις παρει δανειο επισκευαστικο, 70κ, μεχρι την αποπληρωμη του θα εχεις δωσει κατι κοντα στο 100. αν πληρωνεις σταθερα τις δοσεις σου μεχρι που να εχουν βγει απο την τσεπη σου 90, χρωστας κεφαλαιο 10.
το 10, δεν γινεται 150 μεσα σε ενα χρονο, με τα πανοτωκια.
συμπερασμα: λες μαλακιες.
Και αλλη μια που αποδειχθηκε ζαια ? ο κωλδρονος το ειχε ανεβασει παλι .talaipwros έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 16:37Δεν ειπα οτι ειναι αγιοι ( αν και σαφως καλυτεροι απο τους αλλους)Ζενίθεδρος έγραψε: ↑11 Μάιος 2023, 16:33Ε, φυσικά. Προφανώς πρόκειται για ρεπορτάζ μονταζιερας. Οι άνθρωποι της ΝΔ είναι άγιοι.
Λεω για τα μαιμου μαγκαλια, οπως αυτο με τον σωρρικο με τα τουλαχιστον 170 χιλιαρικα μετρητο στο αλλο θεμα.
εχεις την εντυπωση, οτι λεγοντας διαφορες μαλακιες, ασχετες με την αρχικη μαλακια που ξεστομισες, κοροιδευεις κανεναν;Αρίστος έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 19:21OYTE NA ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.
Ο νομος 2004 εκανε το παρακατω συμφωνα με τον υπουργο Οικονομιας:
«Είναι χαρακτηριστικό το ζήτημα με τα πανωτόκια. Το πρόβλημα, γνωρίζετε ότι δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Και συνεχίστηκε σ΄ όλη τη δεκαετία του ΄80 και στη δεκαετία του ΄90 και ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα μιας πολιτικής που οδήγησε σε πολύ υψηλά επιτόκια και σε συνδυασμό με το συχνό ανατοκισμό των δανείων, κάποια δάνεια, πολλά δάνεια δυστυχώς οδηγήθηκαν σε εκρηκτικές διαστάσεις. Ε, το λύνουμε το θέμα. Για το σύνολο των δανείων που συνάπτονται ή έχουν συναφθεί στις εμπορικές τράπεζες, το ποσό της ληξιπρόθεσμης οφειλής, που θα προκύπτει από τη ρύθμιση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου. Αυτό υλοποιεί μία βασική προεκλογική μας δέσμευση».
https://www.psarakislegal.com/817-Panwt ... hwQAvD_BwE
Με λιγα λογια:
α) Τα πανωτοκια μια χαρα μπορουν να φτασουν τον τριπλασιασμο της αρχικης οφειλης, να την ξεπερασουν δεν μπορουν.
β) Πριν το νομο του 2004 τα πανωτοκια ειχαν καταστρεψει ενα μεγαλο μερος των βιομηχανικων και αγροτικων επιχειρησεων της χωρας ξεπερνωντας πολλες φορες το ποσο της αρχικης οφειλης.
γ) Και μετα το νομο του 2004 οπως αναφερει το αρθρο οι τραπεζες επανειλημμενα βρισκουν οχι ενα η δυο αλλα αρκετα παραθυρακια να υπερπηδουν το νομο, με πρωτο το να μην γνωριζει ο δανειοληπτης οτι μπορει να κανει χρηση του και να τους το κοινοποιησει.
.
παντελως ασχετες με το ¨πηρε δανειο 70, εδωσε 90, χρωστουσε αλλα 150" που ηλιθιωδως επαναλαμβανεις, και δεν βγαινει μαθηματικα.