Δεν είναι παιχνίδι με τις λέξεις. Εγώ προσωπικά διαλέγω να λαμβάνω υπόψη μου όσο το δυνατόν περισσότερες παραμέτρους πριν βγάλω ένα συμπέρασμα και διατυπώσω άποψη, έχοντας πάντα κατά νου το τι συμφέρει το παγκόσμιο προλεταριάτο, τι συμφέρει την προοπτική μίας σοσιαλιστικής επανάστασης. Αυτά σε γενικές γραμμές και όχι για να σου πω ότι μία νίκη του Πούτιν μεταφράζεται σε σοσιαλιστική επανάσταση, ελπίζω να γίνεται εύκολα κατανοητό.NoMoreLice έγραψε: ↑27 Φεβ 2022, 19:26Τώρα αυτό μου μοιάζει για παιχνίδι με τις λέξεις. Όταν δεν κρατάς ίσες αποστάσεις, δεν παίρνεις το μέρος του ενός; Ποια η διαφορά;
Επίσης, εδώ έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Αν από τη μια πλευρά είχες μια έστω και κατ'επίφαση προοδευτική δύναμη, να το συζητάγαμε. Αν δηλαδή βγει νικητής ο κατάμαυρος Πούτιν τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τους λαούς επειδή ηττήθηκε το ΝΑΤΟ;
Και για την ερώτησή σου, σαφώς οι θέσεις του ΚΚΕ.
Στις δοσμένες συνθήκες λοιπόν ο μεγαλύτερος αντίπαλος της εργατικής τάξης λέγεται ΝΑΤΟ. Και όπως δεν τήρησα ίσες αποστάσεις στην περίπτωση της Συρίας (άλλη μία περίπτωση ισαποστακισμού από το ΚΚΕ) και στήριξα τον Άσαντ, ούτε εδώ θέλω να κάνω το ίδιο. Θα προτιμούσα λοιπόν αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις να βοηθήσουν να ωριμάσει η ιδέα περί απεμπλοκής της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να μπει μπροστά σε μία τέτοια προοπτική και να αντιπροσωπεύσει ένα τέτοιο κίνημα, το ΚΚΕ, επιλέγει τον αναχωρητισμό, το βασικό δηλαδή στοιχείο της πολιτικής του τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια.
Κατά συνέπεια, αυτή μου η επιθυμία παραμένει απλά ένας ευσεβής πόθος, και θλίβομαι όταν την ίδια στιγμή εκφράζονται θέσεις από το αστικό στρατόπεδο πιό προχωρημένες από αυτές του Κόμματος που μιλάνε για αυταπάτες περί υποστήριξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα στην περίπτωση τουρκικής επιθετικής ενέργειας.