Οκ, αλλά άλλο σού επισήμανα εδώ.hellegennes έγραψε: ↑02 Δεκ 2023, 00:46Έχω πει πολλές φορές ότι θεωρώ αναξιόπιστη την στατιστική εργασίας. Όλες οι κυβερνήσεις θεωρώ ότι προσπαθούν να ζητήσουν μαγείρεμα από την ΕΛΣΤΑΤ, όπως και για τον πληθωρισμό. Άλλωστε γι' αυτό μπήκαμε και σε εποπτεία επί Καραμανλή, γι' αυτό μπήκαμε και στα μνημόνια· είχαμε ρίξει τρελό μαγείρεμα.Isildur έγραψε: ↑02 Δεκ 2023, 00:41Ναι, οκ, μπορεί να μην το είπες με αυτές ακριβώς τις λέξεις, αλλά όταν λες ότι η μεθοδολογία άλλαξε επί κλόουν και το έκαναν με τέτοιον τρόπο που να είναι μονά-ζυγά δικά τους, αυτό ακριβώς καταλαβαίνει όποιος σε διαβάζει.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2023, 23:27
Γιατί; Το είπα εγώ; Εγώ είπα ότι η μεθοδολογία είναι για τα μπάζα. Σιγά μην έχει ο Κούλης την εγκεφαλική δυνατότητα να σκεφτεί τέτοιο πράγμα.hellegennes έγραψε: ↑30 Νοέμ 2023, 19:23Εξηγώ μάλιστα ποια είναι τα μεθοδολογικά προβλήματα, που έχουν χειροτερέψει επί κυβέρνηση κλόουν. Ειδική μνεία στην αλλαγή της ορολογίας το 2021, που επεκτείνει τον ορισμό των απασχολούμενων ως τα 89 έτη αλλά αφήνει τον ορισμό των ανέργων ως τα 74, κυριολεκτικά μονά-ζυγά δικά μας.
Μονοψήφια πλέον η ανεργία στην Ελλάδα. Εύγε Κυριάκο.
Re: Μονοψήφια πλέον η ανεργία στην Ελλάδα. Εύγε Κυριάκο.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...
- hellegennes
Ναι, όμως δεν λέω ότι είναι σχέδιο του Μητσοτάκη, λέω ότι όλες οι κυβερνήσεις το χρησιμοποιούν. Αντίστοιχα είχα σούρει και επί Τσίπρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Βρε χεσ' τον Τσίπρα και τι έχεις πει και γι' αυτόν και για τους προηγούμενους, δεν είναι αυτό το θέμα. Ξαναδιάβασε το σχόλιό σου που παρέθεσα και θα καταλάβεις τι λέω και πάνω σε τι το είπα.hellegennes έγραψε: ↑02 Δεκ 2023, 00:56Ναι, όμως δεν λέω ότι είναι σχέδιο του Μητσοτάκη, λέω ότι όλες οι κυβερνήσεις το χρησιμοποιούν. Αντίστοιχα είχα σούρει και επί Τσίπρα.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Άνθρωπε μου τι γράφεις;Garcia έγραψε: ↑01 Δεκ 2023, 19:25Το σεκιουριτιλικι είναι ξεφτιλοδουλεια στην Ελλάδα και κακοπληρωμένη εργασία,τα 850€ για να τα βγάλεις πρέπει να δουλεύεις σε πολυεθνική που πληρώνει τα νόμιμα και δενΠτολεμαίος έγραψε: ↑01 Δεκ 2023, 14:11
Αν έμενα Ζάκυνθο εννοείται ότι θα πήγαινα για μόνιμη δουλειά.
Ποια εταιρεία δίνει 850 ευρω το μήνα;
Αυτη που δουλεύω εγώ. 5νθημερο και ΣΚ καθισιο δεν παίζει στα σεκιουριτιλικια. Δεν χρειάζεται φύλαξη τα σαββατοκυριακα; Κάνουν οι κλέφτες ρεπό; Τι λες;
Μιλάω για around the clock βάρδιες και 7-8 ρεπό το μήνα.
κλέβει τον εργαζόμενο.Οπως και τα σούπερ μάρκετ επίσης ξεφτιλοδουλεια.
Από εκεί και πέρα στις δουλειές που λέτε ότι υπάρχουν και ψάχνουν προσωπικό αλλά δεν πάει κανείς,να μας πουν τις συνθήκες εργασίας που προσφέρουν,τα ωράρια εργασίας,αν πληρώνουν αυτά που πρέπει και αν δίνουν 5νθημερο,8ωρο,αν δεν τα δίνουν,δεν θα βρουν προσωπικό και θα κλαίγονται.
Σαν τις δουλειές που δίνει ο ΟΑΕΔ ένα πράγμα,ξεφτίλα δλδ.
Μας έχουν καταντήσει,τα παιδιά που τελειώνουν πανεπιστήμιο και κάνουν μεταπτυχιακό επίσης,να δουλεύουν σεκιουριταδες,γκαρσονια,ταξιτζήδες,part time σε αποθήκες και για 5-6-7 κατοσταρικα μπαριστες.
Αυτοι,όχι δεν θα πάνε στην Ζάκυνθο για 1100€ να κάνουν τον βοηθό του ανταλλακτικατζη.
Τι μαλακιες γράφεις;
"Δεν θα πάει να κάνει τον βοηθό του ανταλλακτικτζη;"
Τον χαλάει δηλαδή κάποιον να κάθεται πίσω από ένα γκισέ και να δίνει τα ανταλλακτικά που του ζητάνε; Μια μπαταρία, ένα φίλτρο λαδιού, 5 βίδες κλπ.
Ε να τους βάλουμε μεγαλοστελεχη σε εταιρείες ρε μαν.
Η εταιρεία που δουλεύω μια χαρά δίνει τα νόμιμα.
Τωρα αν αυτά τα νόμιμα δεν είναι από το κράτος αυτά που πρέπει, είναι άλλο καπέλο.
Κοινώς, γράφεις ασυναρτησίες.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Πρόσεχε πως μιλάς,που θα μας πεις ότι γράφουμε μαλακίες και ασυναρτησίεςΠτολεμαίος έγραψε: ↑02 Δεκ 2023, 06:27
Άνθρωπε μου τι γράφεις;
Τι μαλακιες γράφεις;
Τον χαλάει δηλαδή κάποιον να κάθεται πίσω από ένα γκισέ και να δίνει τα ανταλλακτικά που του ζητάνε; Μια μπαταρία, ένα φίλτρο λαδιού, 5 βίδες κλπ.
Τωρα αν αυτά τα νόμιμα δεν είναι από το κράτος αυτά που πρέπει, είναι άλλο καπέλο.
Προφανώς για να μην βρίσκει ούτε ΕΝΑΝ για βοηθό του,ναι,κάνεις δεν γουσταρει να πάει στην Ζάκυνθο,ακόμη και αν είναι ντόπιος,για 1100€,που είναι σαν να παίρνεις 650€ με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.
Εεε,να πάτε εσείς στις δουλειές που λέτε και μην κατηγορείτε τους άλλους ως τεμπέληδες η ότι θέλουν να κάθονται σε μια καρέκλα.
Βαρεθηκαμε να διαβάζουμε ότι δεν βρίσκουν προσωπικό κάποιοι και να κλαίγονται,εδώ δεν πάνε τα δικά τους τα παιδιά να δουλέψουν,σε έτοιμες δουλειές και φεύγουν για αλλού.
Δεν θα μιλήσω για την περίπτωση σαιζόν,τουρισμός,που 6-7 μήνες δουλεύουν εποχικά και έπειτα βγαίνουν ταμείο ανεργίας,αλλά αν περιμένετε κάποιοι που λέτε "δουλειές υπάρχουν άλλα δεν πάνε...",ότι ο γιος,η κόρη ο ανιψιός που τελείωσαν το πανεπιστήμιο,έχουν 2 γλώσσες και ως τα 28-30 μεταπτυχιακό,πως θα πάνε να μαζεύουν ελιές στο χωράφι επειδή έφυγαν οι Αλβανοί και οι αλλοδαποί που έκαναν τις χαμαλοδουλειες,όχι,δεν θα πάνε,ακριβώς για αυτό το λόγο αφιέρωσαν χρόνο και κόπο να αποκτήσουν 3 προσόντα,για να μην καταληξουν να κάνουν τον βοηθό του ανταλλακτικατζη στην κάθε Ζάκυνθο.
Αυτοί που διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν προσωπικο,να προσλάβουν γιους,ξαδέρφια,ανιψια και κόρες να πάνε,με συνθήκες και μισθούς γαλέρας βεβαίως.
Μονοψήφια πλέον και στις καταθέσεις των ελληνιάρηδων. Εύγε Κυριάκο.
https://ia800805.us.archive.org/10/item ... re-Gay.mp3
talaipwros έγραψε: ↑30 Νοέμ 2023, 14:04Αξιζει άραγε αυτος ο αχάριστος λαός εναν τετοιο ηγέτη;
Ευτυχως υπαρχει ενα περιπου 40% του πληθυσμού καθε φορα να σωνει το εθνος
-
- Eθνικοκοινωνιστης
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Το ότι το ποσοστό ημιαπασχολησης δεν είναι απλά διψήφιο αλλά και πάνω από το 50% το αναφέρουμε η το κόβει η κυβερνητική λογοκρισία.
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.
Τι λολγουατ,τι δεν καταλαβαίνεις ταλαιπωρε,τα λεφτά έχουν χάσει αξία,το χιλιάρικο σήμερα με το κόστος ζωής που υπάρχει,είναι σαν να παίρνεις απλά ένα βασικό.
- Πτολεμαίος
Οκ, μην πας με 1100. Βρες μια άλλη δουλειά με 7 κατοστάρικα.Garcia έγραψε: ↑02 Δεκ 2023, 19:35Πρόσεχε πως μιλάς,που θα μας πεις ότι γράφουμε μαλακίες και ασυναρτησίεςΠτολεμαίος έγραψε: ↑02 Δεκ 2023, 06:27
Άνθρωπε μου τι γράφεις;
Τι μαλακιες γράφεις;
Προφανώς για να μην βρίσκει ούτε ΕΝΑΝ για βοηθό του,ναι,κάνεις δεν γουσταρει να πάει στην Ζάκυνθο,ακόμη και αν είναι ντόπιος,για 1100€,που είναι σαν να παίρνεις 650€ με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.
Εεε,να πάτε εσείς στις δουλειές που λέτε και μην κατηγορείτε τους άλλους ως τεμπέληδες η ότι θέλουν να κάθονται σε μια καρέκλα.
Βαρεθηκαμε να διαβάζουμε ότι δεν βρίσκουν προσωπικό κάποιοι και να κλαίγονται,εδώ δεν πάνε τα δικά τους τα παιδιά να δουλέψουν,σε έτοιμες δουλειές και φεύγουν για αλλού.
Δεν θα μιλήσω για την περίπτωση σαιζόν,τουρισμός,που 6-7 μήνες δουλεύουν εποχικά και έπειτα βγαίνουν ταμείο ανεργίας,αλλά αν περιμένετε κάποιοι που λέτε "δουλειές υπάρχουν άλλα δεν πάνε...",ότι ο γιος,η κόρη ο ανιψιός που τελείωσαν το πανεπιστήμιο,έχουν 2 γλώσσες και ως τα 28-30 μεταπτυχιακό,πως θα πάνε να μαζεύουν ελιές στο χωράφι επειδή έφυγαν οι Αλβανοί και οι αλλοδαποί που έκαναν τις χαμαλοδουλειες,όχι,δεν θα πάνε,ακριβώς για αυτό το λόγο αφιέρωσαν χρόνο και κόπο να αποκτήσουν 3 προσόντα,για να μην καταληξουν να κάνουν τον βοηθό του ανταλλακτικατζη στην κάθε Ζάκυνθο.
Αυτοί που διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν προσωπικο,να προσλάβουν γιους,ξαδέρφια,ανιψια και κόρες να πάνε,με συνθήκες και μισθούς γαλέρας βεβαίως.
Κόψε τα ντελιβερι φαι/καφέ και το στοίχημα και αμέσως αμέσως τα 1100 ευρώ θα αποκτήσουν αξία 1000 ευρώ.
Αυτό που κάποιοι θεωρείτε τις σπουδές σαν αυτόματη πρόσβαση σε μισθούς των 3000 ευρώ να το κοιτάξετε λίγο. Δεν ισχύει καθόλου.
Και επίσης δεν είναι όλη η Ζάκυνθος με πτυχιούχους (της πουτσας) που "δεν θέλουν να κάνουν τον βοηθό σε κάθε ανταλλακτικατζη στην κάθε Ζάκυνθο".
Μιλάμε κυρίως για αμορφωτα άτομα. Προς τι το κόλλημα σου με τις "σπουδές";
Ο τελευταίος "σπουδαγμενος" (ξανά της πουτσας) που ειχαμε στην δουλειά, ήταν ένας που είχε σπουδάσει κοινωνιολογια, ήξερε 3 γλώσσες και ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας ένας καθυστερημενος.
Να χεσω μες τις σπουδές του δηλαδή.
Δεν είναι όλοι οι σπουδαγμενοι άξιοι για το αντικείμενο που σπούδασαν.
Θυμάμαι και τα "καλά χρόνια" που δούλευα οικοδομή (διοτι διαθέτω αντρικούς όρχεις) πόσοι Έλληνες δούλευαν.
Εσύ αντέχεις να δουλέψεις οικοδομή ή είσαι καμια τιτικα;
Ο Ελ δεν πάει για δουλειά "στον κάθε ανταλλακτικατζη" όχι γιατί είναι σπουδαγμενος αλλά γιατί είναι βασικά ένα ανεπροκοπο και τεμπέλικο σκυλί.
Κοινώς γράφεις πραγματικά ασυναρτησίες και βασικά πέρα από το πραγματικό νόημα του αρχικού μου ποστ.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Δεν έχουν νόημα αυτοί οι χαρακτηρισμοί και αυτές οι διαμάχες.Αυτοί είναι οι μισθοί στην Ελλάδα και σε όποιον δεν φθάνουν και μπορεί,τα σύνορα της Ευρώπης είναι ανοιχτά για να βρει αλλού.Πτολεμαίος έγραψε: ↑03 Δεκ 2023, 07:54Ο Ελ δεν πάει για δουλειά "στον κάθε ανταλλακτικατζη" όχι γιατί είναι σπουδαγμενος αλλά γιατί είναι βασικά ένα ανεπροκοπο και τεμπέλικο σκυλί.
- Πτολεμαίος
Μάλλον έχουν πάαααρα πολύ νόημα όταν προέρχονται από έναν που δεν είναι σύριζαιος-αριστερός - ανθέλληνας - εθνομηδενιστης κλπ.πατησιωτης έγραψε: ↑03 Δεκ 2023, 08:17Δεν έχουν νόημα αυτοί οι χαρακτηρισμοί και αυτές οι διαμάχες.Αυτοί είναι οι μισθοί στην Ελλάδα και σε όποιον δεν φθάνουν και μπορεί,τα σύνορα της Ευρώπης είναι ανοιχτά για να βρει αλλού.Πτολεμαίος έγραψε: ↑03 Δεκ 2023, 07:54Ο Ελ δεν πάει για δουλειά "στον κάθε ανταλλακτικατζη" όχι γιατί είναι σπουδαγμενος αλλά γιατί είναι βασικά ένα ανεπροκοπο και τεμπέλικο σκυλί.
Δεν έκρυψα ποτέ τα λόγια μου και δεν έχω ατζέντες κομματικές η μη.
Λέω αυτά ακριβώς που βλέπω.
Δούλευα 2 δεκαετίες οικοδομή και ήθελα να έρχεται έστω ενας/κάποιος χωριανός μαζί μου για παρέα, να μην ειμαι μόνο με αλβανούς και δεν πάταγε κανείς.
Και έχω τον άλλον να μου λέει (για μια απείρως πιο εύκολη και με λιγότερες ώρες δουλειά) "εχμ κσερεις; Ο άλλος έχει σπουδάσει κβαντική ζωγραφική, δεν θα δουλέψει στα ανταλλακτικά με ψίχουλα των 1100 ευρώ"
Ακομα και τώρα βλέπεις απολύτως ικανά (σωματικά πάντα) άτομα, 30ρηδες, να σου λένε "ουφ, πως μπορείτε και είσαστε όρθιοι τόση ώρα".
Παριστάνει τον σεκιουριτα και ενοχλείται που.... κάνει όρθια δουλειά γτχτ.
Ο Ελ είναι ΤΕΜΠΕΛΗΣ.
ΤΕΛΟΣ.
Δεν ήταν έτσι. Τελευταία 40 χρόνια περίπου έχει εξελιχθεί αυτό το χάλι.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Πτολεμαίος έγραψε: ↑03 Δεκ 2023, 09:12Ο Ελ είναι ΤΕΜΠΕΛΗΣ.
ΤΕΛΟΣ.
Δεν ήταν έτσι. Τελευταία 40 χρόνια περίπου έχει εξελιχθεί αυτό το χάλι.
Οπότε η ανάγκη εισαγωγής ξένου εργατικού δυναμικού προκύπτει αυτομάτως.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Στις 20 καλύτερες Δημοκρατίες του πλανήτη η Ελλάδα με τον Κυριάκο
από talaipwros » 15 Φεβ 2024, 15:53 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 177 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
15 Φεβ 2024, 16:02
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 517 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
20 Μάιος 2024, 06:37
-
-
Νέα δημοσίευση Ενα μεγάλο μπράβο στην ΕΛΑΣ και στον Κυριάκο
από georgebi » 28 Σεπ 2023, 13:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 260 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
28 Σεπ 2023, 13:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι πλέον η Δημοκρατία στην παρούσα μορφή της not fit for purpose ?
από talaipwros » 14 Ιουν 2023, 00:40 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 39 Απαντήσεις
- 1666 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από micmic
31 Αύγ 2024, 09:18
-