ΕΛΣΤΑΤ: Στο 4,8% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2024
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- Dr Socrates
Re: ΕΛΣΤΑΤ: Στο 4,8% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2024
Υπερπλεόνασμα και η ελληνική κοινωνική πραγματικότητα
Δρ. Γιώργος Ρακκάς
https://www.huffingtonpost.gr/entry/epe ... 23ad05449e
Δρ. Γιώργος Ρακκάς
https://www.huffingtonpost.gr/entry/epe ... 23ad05449e
Ώραια τα παίρνει από τους φτωχούς κσι τα δίνει στη μεσαία τάξη. Μιλάμε για μεγάλο μ@λ@κα
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Οι εμπειρίες δε λένε πολλά για την κατάσταση της αγοράς,χρειάζονται στατιστικά στοιχεία.Isildur έγραψε: ↑26 Απρ 2025, 08:22Ασ' τα φίλε. Μέχρι το βράδυ μπορούμε να γράφουμε για την εικόνα της αγοράς, από εμπειρίες μας είτε προσωπικές είτε δεκάδων πωλητών, αντιπροσώοων κλπ που οργώνουν την αγορά καθημερινά.hellegennes έγραψε: ↑22 Απρ 2025, 22:49Έχω πωλητές που ερχόταν αργά το απόγευμα στο μαγαζί μου γιατί δεν προλάβαιναν και τώρα έρχονται λίγο μετά τον γαλατά. Τις προάλλες ένας προμηθευτής μου (ex van) με πήρε τηλέφωνο και με παρακάλεσε να περάσει την ίδια μέρα να μου αφήσει αυτά που του παρήγγειλα για την μεθεπόμενη για να μην γυρίσει πίσω στην εταιρεία με μηδενικό τζίρο.
Προσωπικά, μετά από 10+ χρόνια λειτουργίας, είναι το δεύτερο τρίμηνο που έχω πτώση στον τζίρο μου μετά το θλιβερό δημοψήφισμα του άλλου καραμαλάκα, εκείνο το μίζερο καλοκαίρι του 2015.
Και ξέρεις ότι εγώ δεν είμαι τέρμα αρνητικός, αναγνωρίζω τα όποια επιτεύγματα της κυβέρνησης στα οικονομικά (συμμάζεμα δημοσιονομικών με καλό χτύπημα στη φοροδιαφυγή, αναβαθμίσεις οίκων, πιστοληπτική ικανότητα και τα ρέστα).
Αλλά, ο... σχετιζόμενος με μεγάλες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα* έχει καλύτερη εικόνα της πραγματικότητας. Μη χέσω δηλαδή, με τον παπατζή.
* κάτι που μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, ε; Πχ ότι έχει έναν θείο που σκέφτεται να αγοράσει 200 στρέμματα για να φυτέψει λάχανα, και η "σχέση" τού ΓΓ είναι ότι μιλάνε στο τηλέφωνο 1-2 φορές το μήνα για να ανταλλάξιυν καλημέρες.
- SeaHawk
- Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
22/4/2025 ανακοινωθηκε οτι στις 7 Μαη ανοιγει το αναμενομενο απο πολλους επιδοτουμενο προγραμμα Αγροτικη Μεταποιηση
https://www.agronews.gr/programmata/221 ... imo-klado/
Γινεται πραγματικα της πουτανας
Το περιμενε ολος ο πρωτογενης τομεας
Δυστυχως τα 135.000.000€ που θα διατεθουν μεσω του προγραμματος τα οποια χοντρικα θα μοχλευσουν αλλα τοσα χρηματα απο τους επενδυτες δεν ειναι αρκετα.
Η αγορα διψαει για επενδυσεις
Γινεται πραγματικος πολεμος με το συγκεκριμενο προγραμμα.
Οσα χρονια ειμαι στην δουλεια δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα.
Αν ειχαν να διαθεσουν τα πενταπλασια χρηματα και παλι το προγραμμα θα φρακαρε απο χρηματοδοτηση
Μιλαμε για εεπενδυτικο οργασμο.
Το τι νομιζουν οτι συμβαινει στην αγορα οι μπακαληδες και οι φιλοι τους ειναι παντελως αδιαφορο.
Απο εκει και περα ειναι καταγεγραμμενες διαχρονικα οι θεσεις που εχει εκφρασει ο καθενας και δυστυχως εχει χαθει και το αρχειο του παλιου
Εκει που τονιζα σε ολους απο το 2012 οτι ο απλος κοσμος θα αρχισει να βλεπει την 1η αυξηση εισοδηματος σε 10-15 χρονια κοντρα σε υποσχεσεις που εδιναν διαφοροι για πιο γρηγορη ανακαμψη.
Εμεις που εχουμε καθημερινη τριβη με την πραγματικη αγορα και δεν το παιζουμε ειδικοι γιατι πουλαμε μαλακτικα και σερβιετες βλεπουμε τις εξελιξεις real time και με καθαρη ματια.
Τα τελευταια 5 χρονια εξελισσεται μια μεγαλη προσπαθεια καθετοποιησης'
Δηλαδη οι μοναδες μεταποιησης φρουτων και λαχανικων αγοραζουν συνεχως στρεμματα γης για καλλιεργεια ωστε να καθετοποιησουν την παραγωγη τους δηλαδη να αυξησουν σημαντικα το ποσοστο των προιοντων που πουλανε και προερχεται απο την δικη τους παραγωγη.
Και ενω υπαρχουν πολλα εμποδια και πολλες στρεβλωσεις ακομη σε αυτην την χωρα οι επιχειρηματιες που ασχολυνται εμ το συγκεκριμενο αντικειμενο καπλαζουν πραγματικα.Και ο καλπασμος αυτος βασιζεται στις ικανοτητες τους.
https://www.agronews.gr/programmata/221 ... imo-klado/
Γινεται πραγματικα της πουτανας
Το περιμενε ολος ο πρωτογενης τομεας
Δυστυχως τα 135.000.000€ που θα διατεθουν μεσω του προγραμματος τα οποια χοντρικα θα μοχλευσουν αλλα τοσα χρηματα απο τους επενδυτες δεν ειναι αρκετα.
Η αγορα διψαει για επενδυσεις
Γινεται πραγματικος πολεμος με το συγκεκριμενο προγραμμα.
Οσα χρονια ειμαι στην δουλεια δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα.
Αν ειχαν να διαθεσουν τα πενταπλασια χρηματα και παλι το προγραμμα θα φρακαρε απο χρηματοδοτηση
Μιλαμε για εεπενδυτικο οργασμο.
Το τι νομιζουν οτι συμβαινει στην αγορα οι μπακαληδες και οι φιλοι τους ειναι παντελως αδιαφορο.
Απο εκει και περα ειναι καταγεγραμμενες διαχρονικα οι θεσεις που εχει εκφρασει ο καθενας και δυστυχως εχει χαθει και το αρχειο του παλιου
Εκει που τονιζα σε ολους απο το 2012 οτι ο απλος κοσμος θα αρχισει να βλεπει την 1η αυξηση εισοδηματος σε 10-15 χρονια κοντρα σε υποσχεσεις που εδιναν διαφοροι για πιο γρηγορη ανακαμψη.
Εμεις που εχουμε καθημερινη τριβη με την πραγματικη αγορα και δεν το παιζουμε ειδικοι γιατι πουλαμε μαλακτικα και σερβιετες βλεπουμε τις εξελιξεις real time και με καθαρη ματια.
Τα τελευταια 5 χρονια εξελισσεται μια μεγαλη προσπαθεια καθετοποιησης'
Δηλαδη οι μοναδες μεταποιησης φρουτων και λαχανικων αγοραζουν συνεχως στρεμματα γης για καλλιεργεια ωστε να καθετοποιησουν την παραγωγη τους δηλαδη να αυξησουν σημαντικα το ποσοστο των προιοντων που πουλανε και προερχεται απο την δικη τους παραγωγη.
Και ενω υπαρχουν πολλα εμποδια και πολλες στρεβλωσεις ακομη σε αυτην την χωρα οι επιχειρηματιες που ασχολυνται εμ το συγκεκριμενο αντικειμενο καπλαζουν πραγματικα.Και ο καλπασμος αυτος βασιζεται στις ικανοτητες τους.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τα ψεύτικα στατιστικά πληθωρισμού της ΕΛΣΤΑΤ
από hellegennes » 02 Απρ 2024, 19:19 » σε Οικονομία - 28 Απαντήσεις
- 730 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Thor
03 Απρ 2024, 17:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση 6 δις ευρω πρ. πλεόνασμα ρε θρησκόληπτοι κάφροι!!!
από Οργισμένος » 17 Νοέμ 2023, 14:44 » σε Θρησκειολογία - 79 Απαντήσεις
- 2458 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
20 Νοέμ 2023, 00:15
-
-
-
Νέα δημοσίευση 1 τρις πλεονασμα η Κινα- 32δις έλλειμμα η Ελλάδα!
από Κοιτάσματα » 15 Ιαν 2025, 01:44 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 210 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
15 Ιαν 2025, 02:52
-
-
- 33 Απαντήσεις
- 621 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
29 Οκτ 2024, 22:23