Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν
- hellegennes
Re: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν
Φυσικά και ισχύουν. Από την στιγμή που η ζωή σου είναι στο εξωτερικό, δεν σε αφορά τι γίνεται εδώ. Η ψήφος είναι ατομική, δεν είσαι αντιπρόσωπος κανενός. Από την στιγμή που δεν αφορά ΕΣΕΝΑ τι γίνεται στο κράτος, δεν έχεις κανένα ηθικό δικαίωμα να ψηφίζεις, όχι απλώς γιατί δεν σε αφορά ατομικά αλλά και γιατί δεν θα υποστείς τις συνέπειες της επιλογής σου, από την στιγμή που δεν μένεις εδώ. Ακόμα περισσότερο δεν σε αφορά από την στιγμή που θεωρείς την χώρα κωλοχανείο.
Ο μόνος χαρακτηρισμός που έκανα συγκεκριμένα στο πρόσωπό σου ήταν "εγωπαθής κότα". Μπορείς να ζητήσεις να διαγραφεί, δεν τον αποσύρω γιατί δεν έχω αλλάξει γνώμη. Ακολούθησε δε μετά από σειρά δικών σου χαρακτηρισμών και αδικαιολόγητης τοξικής συμπεριφοράς, για την οποία την μια μου ζητάς συγγνώμη και την άλλην την επαναλαμβάνεις.
Ο μόνος χαρακτηρισμός που έκανα συγκεκριμένα στο πρόσωπό σου ήταν "εγωπαθής κότα". Μπορείς να ζητήσεις να διαγραφεί, δεν τον αποσύρω γιατί δεν έχω αλλάξει γνώμη. Ακολούθησε δε μετά από σειρά δικών σου χαρακτηρισμών και αδικαιολόγητης τοξικής συμπεριφοράς, για την οποία την μια μου ζητάς συγγνώμη και την άλλην την επαναλαμβάνεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Re: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν
Τελικά, το ξανασκέφτηκα, και κατέληξα ότι λέγαμε μαλακίες κι οι δυο.hellegennes έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 16:08Όλα γίνονται με κάποιον τρόπο, απλά συζητάμε τον πιο εύκολο, άμεσο και πρακτικό, που ταυτόχρονα να διασφαλίζει το απόρρητο. Αν στους ηλεκτρονικούς ηλεκτρονικούς καταλόγους περιλαμβάνεται η ταυτότητα, τότε μπορεί να γίνει εύκολα σύνδεση με το taxis γιατί επίσης υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα σ' αυτό, όπως διαφορετικά στοιχεία στον κατάλογο και στο taxis, από ταυτότητες που αλλάχθηκαν ή δεν θα υπάρχουν καθόλου στοιχεία ταυτότητας σε κάποιες περιπτώσεις.Bic έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 15:50Φαντάζομαι ότι κι εκεί κάτι θα μπορεί να γίνει, ίσως με τη λογική που χρησιμοποιείται σε password encryption methods ή κάτι τέτοιο.hellegennes έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 15:45
Δεν πρέπει να πηγαίνει αυτόματα γιατί αλλιώς η ψήφος δεν θα είναι μυστική. Το θέμα είναι να μην ξέρει το σύστημα ότι ο ΑΦΜ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ψήφισε τον Τάδε Δεινόπουλο, υποψήφιο της Χίου.
Η είσοδος μέσω Taxis είναι αυτήν την στιγμή μια έτοιμη πλατφόρμα που δίνει την μέγιστη δυνατή πιστοποίηση ότι αυτός που μπαίνει στην πλατφόρμα είναι το ίδιο πρόσωπο, γιατί μπορεί να γίνεται ταυτοποίηση με κινητό και τράπεζα.
Οι εκλογικοί κατάλογοι είναι online, αλλά δεν είναι συνδεδεμένοι με το taxis. Θα πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία πιστοποίησης στην σύνδεση του εκλογικού αριθμού με το taxis.
Δεν ξέρω, απλά σαν ιδέα μου ήρθε τώρα. Θα το συζητήσω με τον εαυτό μου πάνω απ' τη μακαρονάδα σε λίγο, και θα σου βρω λύση.
Είσαι σε εκλογικούς καταλόγους, άρα ανάλογα με την περιοχή σου, θα σου βγάζει επιλογές ψήφων (σταυρών) των τοπικών "ψηφοδελτίων". Άρα, μάλλον είναι πολύ πιο απλό από ό,τι ψάχναμε ως τώρα...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...
- hellegennes
Βρε ναι, αλλά οι εκλογικοί κατάλογοι δεν είναι διασυνδεδεμένοι με το taxis. Είναι απλώς λίστες με τα στοιχεία ατόμων βάσει εκλογικού αριθμού.Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 15:15Τελικά, το ξανασκέφτηκα, και κατέληξα ότι λέγαμε μαλακίες κι οι δυο.hellegennes έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 16:08Όλα γίνονται με κάποιον τρόπο, απλά συζητάμε τον πιο εύκολο, άμεσο και πρακτικό, που ταυτόχρονα να διασφαλίζει το απόρρητο. Αν στους ηλεκτρονικούς ηλεκτρονικούς καταλόγους περιλαμβάνεται η ταυτότητα, τότε μπορεί να γίνει εύκολα σύνδεση με το taxis γιατί επίσης υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα σ' αυτό, όπως διαφορετικά στοιχεία στον κατάλογο και στο taxis, από ταυτότητες που αλλάχθηκαν ή δεν θα υπάρχουν καθόλου στοιχεία ταυτότητας σε κάποιες περιπτώσεις.
Είσαι σε εκλογικούς καταλόγους, άρα ανάλογα με την περιοχή σου, θα σου βγάζει επιλογές ψήφων (σταυρών) των τοπικών "ψηφοδελτίων". Άρα, μάλλον είναι πολύ πιο απλό από ό,τι ψάχναμε ως τώρα...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Και πώς διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει ένας από πίσω που ελέγχει αν ψήφισες σωστά;Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 15:15Τελικά, το ξανασκέφτηκα, και κατέληξα ότι λέγαμε μαλακίες κι οι δυο.hellegennes έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 16:08Όλα γίνονται με κάποιον τρόπο, απλά συζητάμε τον πιο εύκολο, άμεσο και πρακτικό, που ταυτόχρονα να διασφαλίζει το απόρρητο. Αν στους ηλεκτρονικούς ηλεκτρονικούς καταλόγους περιλαμβάνεται η ταυτότητα, τότε μπορεί να γίνει εύκολα σύνδεση με το taxis γιατί επίσης υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα σ' αυτό, όπως διαφορετικά στοιχεία στον κατάλογο και στο taxis, από ταυτότητες που αλλάχθηκαν ή δεν θα υπάρχουν καθόλου στοιχεία ταυτότητας σε κάποιες περιπτώσεις.
Αυτό, ναι. Είναι θέμα φυσικά.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 16:12Και πώς διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει ένας από πίσω που ελέγχει αν ψήφισες σωστά;Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 15:15Τελικά, το ξανασκέφτηκα, και κατέληξα ότι λέγαμε μαλακίες κι οι δυο.hellegennes έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 16:08
Όλα γίνονται με κάποιον τρόπο, απλά συζητάμε τον πιο εύκολο, άμεσο και πρακτικό, που ταυτόχρονα να διασφαλίζει το απόρρητο. Αν στους ηλεκτρονικούς ηλεκτρονικούς καταλόγους περιλαμβάνεται η ταυτότητα, τότε μπορεί να γίνει εύκολα σύνδεση με το taxis γιατί επίσης υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα σ' αυτό, όπως διαφορετικά στοιχεία στον κατάλογο και στο taxis, από ταυτότητες που αλλάχθηκαν ή δεν θα υπάρχουν καθόλου στοιχεία ταυτότητας σε κάποιες περιπτώσεις.
Ε, και; Για το μόνο που χρειάζεται η σύνδεση με taxis (τράπεζα ή οτιδήποτε, όπως σε διάφορες υπηρεσίες), είναι για να γίνει το authentication ότι είσαι εσύ, για τίποτα άλλο. Από εκεί κι ύστερα, η πλατφόρμα παίρνει το ΟΚ και προχωράς κανονικά με την καταχώριση της ψήφου σου. Αν το πρόγραμμα δεν είναι πούστικο (που αυτό φαντάζομαι μπορεί να εξασφαλιστεί/ελεγχθεί), μια χαρά μυστική είναι η ψήφος σου, όπως και μια χαρά ενημερώνεται για ποια εκλογική περιφέρεια ψήφισες, ποιους σταυρούς έβαλες κλπ αλλά εντελώς ανώνυμα. Οπότε, ποιο το θέμα (πλην αυτού που λέει ο Εμπεδοκλής από πάνω, που είναι αρκετά σοβαρό βέβαια, αλλά όχι ότι δεν γίνεται ήδη σε κάποιες περιπτώσεις ως έναν βαθμό).hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 15:25Βρε ναι, αλλά οι εκλογικοί κατάλογοι δεν είναι διασυνδεδεμένοι με το taxis. Είναι απλώς λίστες με τα στοιχεία ατόμων βάσει εκλογικού αριθμού.Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 15:15Τελικά, το ξανασκέφτηκα, και κατέληξα ότι λέγαμε μαλακίες κι οι δυο.hellegennes έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 16:08
Όλα γίνονται με κάποιον τρόπο, απλά συζητάμε τον πιο εύκολο, άμεσο και πρακτικό, που ταυτόχρονα να διασφαλίζει το απόρρητο. Αν στους ηλεκτρονικούς ηλεκτρονικούς καταλόγους περιλαμβάνεται η ταυτότητα, τότε μπορεί να γίνει εύκολα σύνδεση με το taxis γιατί επίσης υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα σ' αυτό, όπως διαφορετικά στοιχεία στον κατάλογο και στο taxis, από ταυτότητες που αλλάχθηκαν ή δεν θα υπάρχουν καθόλου στοιχεία ταυτότητας σε κάποιες περιπτώσεις.
Στις τελευταίες εκλογές που κάναμε στον τοπικό εμπορικό σύλλογό μας, ηλεκτρονικά ψηφίσαμε. Και με ένα σκασμό επιλογές (μέλη συλλόγου, μέλη επιμελητηρίου κλπ) και ανώνυμα. Όπου απλά μας ήρθε ένας κωδικός σε sms/email, που χρησιμοποιήσαμε κατά την ψηφοφορία.
- hellegennes
Ναι, βρε καλέ μου άνθρωπε, δεν συντονιζόμαστε. Ας το πάμε βήμα-βήμα. Συνδέεσαι με taxis για να ψηφίσεις. Και μετά;Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 18:44Ε, και; Για το μόνο που χρειάζεται η σύνδεση με taxis (τράπεζα ή οτιδήποτε, όπως σε διάφορες υπηρεσίες), είναι για να γίνει το authentication ότι είσαι εσύ, για τίποτα άλλο. Από εκεί κι ύστερα, η πλατφόρμα παίρνει το ΟΚ και προχωράς κανονικά με την καταχώριση της ψήφου σου.
Σε εθνικές εκλογές αυτό δεν είναι ασφαλές ούτε επαρκές σύστημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όχι, μάλλον δεν το είπα καλά. Δεν συνδέεσαι μέσω taxis ή κάτι τέτοιο. Μπαίνεις κανονικά στην πλατφόρμα ψηφοφορίας (έστω ότι υπάρχει), δίνεις κάτι δικό σου, πχ τον ΑΦΜ σου, και σου φέρνει τις επιλογές σου για ψήφο, δηλαδή τοπικούς συνδυασμούς, ψηφοδέλτια κλπ, βάσει της περιφέρειας που ανήκεις (αφού είσαι καταχωρισμένος στους εκλογικούς καταλόγους). Το taxis ή κάτι αντίστοιχο, το χρησιμοποιείς απλά και μόνο για επιβεβαίωση ότι είσαι εσύ, λίγο πολύ δηλαδή όπως γίνεται σε ένα σωρό ηλεκτρονικές υπηρεσίες πλέον. Κλικάρεις ό,τι θες, και κάνεις αποστολή. Κι εκεί μπορούν να φύγουν δύο posts ταυτόχρονα, ένα προς την βάση με τους εκλογικούς καταλόγους ότι ψήφισες (ό,τι κάνει δηλαδή κι η εφορευτική επιτροπή στις κάλπες), κι ένα encrypted και χωρίς πληροφορίες για το ποιος το στέλνει, προς την κεντρική db που θα μαζεύει τα αποτελέσματα. Γιατί όχι έτσι, δεν είναι απλό;hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 18:58Ναι, βρε καλέ μου άνθρωπε, δεν συντονιζόμαστε. Ας το πάμε βήμα-βήμα. Συνδέεσαι με taxis για να ψηφίσεις. Και μετά;Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 18:44Ε, και; Για το μόνο που χρειάζεται η σύνδεση με taxis (τράπεζα ή οτιδήποτε, όπως σε διάφορες υπηρεσίες), είναι για να γίνει το authentication ότι είσαι εσύ, για τίποτα άλλο. Από εκεί κι ύστερα, η πλατφόρμα παίρνει το ΟΚ και προχωράς κανονικά με την καταχώριση της ψήφου σου.
Το θέμα της ασφάλειας ας πούμε ότι το καταλαβαίνω (φαντάζομαι εννοείς να μην "κρυφακούει" κανείς), αν και μπορεί να εξασφαλιστεί πιστεύω με κάποιους τρόπους. Η τεχνολογία υπάρχει ήδη, για διάφορες κλαδικές ψηφοφορίες όπως σου είπα.hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 18:58Σε εθνικές εκλογές αυτό δεν είναι ασφαλές ούτε επαρκές σύστημα.
Επαρκές όμως γιατί όχι; Εννοείς να μην γονατίσουν οι servers από τις ταυτόχρονες συνδέσεις κλπ; Κάτι τέτοιο;
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Το ότι η ζωή μου μπορεί να είναι και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, είναι κάτι που δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό σου, ε;hellegennes έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 23:41Φυσικά και ισχύουν. Από την στιγμή που η ζωή σου είναι στο εξωτερικό, δεν σε αφορά τι γίνεται εδώ. Η ψήφος είναι ατομική, δεν είσαι αντιπρόσωπος κανενός. Από την στιγμή που δεν αφορά ΕΣΕΝΑ τι γίνεται στο κράτος, δεν έχεις κανένα ηθικό δικαίωμα να ψηφίζεις, όχι απλώς γιατί δεν σε αφορά ατομικά αλλά και γιατί δεν θα υποστείς τις συνέπειες της επιλογής σου, από την στιγμή που δεν μένεις εδώ. Ακόμα περισσότερο δεν σε αφορά από την στιγμή που θεωρείς την χώρα κωλοχανείο.
Τέλος πάντων, δε χρειάζεται να σου δώσω λογαριασμό, τράβα παραπέρα τώρα, όλο τις ίδιες και τις ίδιες παπαριές τσαμπουνάς, κούρασες.
- hellegennes
Απλό είναι, αλλά σε ποιο σημείο γίνεται η συσχέτιση του taxis με την πρώτη σου επιλογή για το ποιος είσαι, είναι το θέμα. Δηλαδή συνδέομαι στην πλατφόρμα και δίνω τον εκλογικό μου αριθμό και μετά γίνεται η πιστοποίηση με taxis. Πώς ξέρει το σύστημα ότι ο εκλογικός αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο ίδιο πρόσωπο του οποίου τους κωδικούς taxis χρησιμοποίησα; Αυτό λέω ότι δεν έχει γίνει ακόμα. Διασύνδεση των εκλογικών καταλόγων με το taxis. Στα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων δεν υπάρχει ΑΦΜ, υπάρχει μόνο ΑΤ.Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:09Όχι, μάλλον δεν το είπα καλά. Δεν συνδέεσαι μέσω taxis ή κάτι τέτοιο. Μπαίνεις κανονικά στην πλατφόρμα ψηφοφορίας (έστω ότι υπάρχει), δίνεις κάτι δικό σου, πχ τον ΑΦΜ σου, και σου φέρνει τις επιλογές σου για ψήφο, δηλαδή τοπικούς συνδυασμούς, ψηφοδέλτια κλπ, βάσει της περιφέρειας που ανήκεις (αφού είσαι καταχωρισμένος στους εκλογικούς καταλόγους). Το taxis ή κάτι αντίστοιχο, το χρησιμοποιείς απλά και μόνο για επιβεβαίωση ότι είσαι εσύ, λίγο πολύ δηλαδή όπως γίνεται σε ένα σωρό ηλεκτρονικές υπηρεσίες πλέον. Κλικάρεις ό,τι θες, και κάνεις αποστολή. Κι εκεί μπορούν να φύγουν δύο posts ταυτόχρονα, ένα προς την βάση με τους εκλογικούς καταλόγους ότι ψήφισες (ό,τι κάνει δηλαδή κι η εφορευτική επιτροπή στις κάλπες), κι ένα encrypted και χωρίς πληροφορίες για το ποιος το στέλνει, προς την κεντρική db που θα μαζεύει τα αποτελέσματα. Γιατί όχι έτσι, δεν είναι απλό;hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 18:58Ναι, βρε καλέ μου άνθρωπε, δεν συντονιζόμαστε. Ας το πάμε βήμα-βήμα. Συνδέεσαι με taxis για να ψηφίσεις. Και μετά;Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 18:44Ε, και; Για το μόνο που χρειάζεται η σύνδεση με taxis (τράπεζα ή οτιδήποτε, όπως σε διάφορες υπηρεσίες), είναι για να γίνει το authentication ότι είσαι εσύ, για τίποτα άλλο. Από εκεί κι ύστερα, η πλατφόρμα παίρνει το ΟΚ και προχωράς κανονικά με την καταχώριση της ψήφου σου.
Μπορώ να φανταστώ διάφορα τεχνικά θέματα, αν μιλάμε για αποστολή κωδικού μέσω email ή τηλεφώνου. Κατά κύριο λόγο όμως είναι πολυπλοκότερο για τον μέσο πολίτη από το να χρησιμοποιήσεις ένα ήδη υπάρχον σύστημα, όπως το taxis.Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:09Το θέμα της ασφάλειας ας πούμε ότι το καταλαβαίνω (φαντάζομαι εννοείς να μην "κρυφακούει" κανείς), αν και μπορεί να εξασφαλιστεί πιστεύω με κάποιους τρόπους. Η τεχνολογία υπάρχει ήδη, για διάφορες κλαδικές ψηφοφορίες όπως σου είπα.
Επαρκές όμως γιατί όχι; Εννοείς να μην γονατίσουν οι servers από τις ταυτόχρονες συνδέσεις κλπ; Κάτι τέτοιο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν σου ζήτησα να μου δώσεις κανέναν λογαριασμό. Στα αρχίδια μου τι κάνεις. Εσύ πετάχτηκες να μου δώσεις λογαριασμό.Allah έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:17Το ότι η ζωή μου μπορεί να είναι και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, είναι κάτι που δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό σου, ε;hellegennes έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 23:41Φυσικά και ισχύουν. Από την στιγμή που η ζωή σου είναι στο εξωτερικό, δεν σε αφορά τι γίνεται εδώ. Η ψήφος είναι ατομική, δεν είσαι αντιπρόσωπος κανενός. Από την στιγμή που δεν αφορά ΕΣΕΝΑ τι γίνεται στο κράτος, δεν έχεις κανένα ηθικό δικαίωμα να ψηφίζεις, όχι απλώς γιατί δεν σε αφορά ατομικά αλλά και γιατί δεν θα υποστείς τις συνέπειες της επιλογής σου, από την στιγμή που δεν μένεις εδώ. Ακόμα περισσότερο δεν σε αφορά από την στιγμή που θεωρείς την χώρα κωλοχανείο.
Τέλος πάντων, δε χρειάζεται να σου δώσω λογαριασμό, τράβα παραπέρα τώρα, όλο τις ίδιες και τις ίδιες παπαριές τσαμπουνάς, κούρασες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Στ'αρχίδια σου τι κάνω, αλλά αυτό για κάποιο λόγο δεν σε εμποδίζει να σκίζεις τις ζαρτιέρες σου για την ψήφο και τους φόρους μου. Seems legit.hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:24Δεν σου ζήτησα να μου δώσεις κανέναν λογαριασμό. Στα αρχίδια μου τι κάνεις. Εσύ πετάχτηκες να μου δώσεις λογαριασμό.Allah έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:17Το ότι η ζωή μου μπορεί να είναι και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, είναι κάτι που δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό σου, ε;hellegennes έγραψε: ↑03 Μάιος 2023, 23:41Φυσικά και ισχύουν. Από την στιγμή που η ζωή σου είναι στο εξωτερικό, δεν σε αφορά τι γίνεται εδώ. Η ψήφος είναι ατομική, δεν είσαι αντιπρόσωπος κανενός. Από την στιγμή που δεν αφορά ΕΣΕΝΑ τι γίνεται στο κράτος, δεν έχεις κανένα ηθικό δικαίωμα να ψηφίζεις, όχι απλώς γιατί δεν σε αφορά ατομικά αλλά και γιατί δεν θα υποστείς τις συνέπειες της επιλογής σου, από την στιγμή που δεν μένεις εδώ. Ακόμα περισσότερο δεν σε αφορά από την στιγμή που θεωρείς την χώρα κωλοχανείο.
Ε, καλά ρε συ, αυτό εννοείται. Ότι πρέπει δηλαδή στους καταλόγους να καταχωρίζεσαι/συνδυάζεσαι με κάποιον μόνιμο και μοναδικό αριθμό κι όχι με την ταυτότητα, όπως πχ είναι ο ΑΜΚΑ. Και μόνο που μιλάμε για κάτι τόσο καινοτόμο, αλίμονο αν δεν γίνουν τέτοιες αλλαγές/προσθήκες στοιχείων. Ή, αυτό που συζητιέται ήδη εδώ και καιρό, έναν μοναδικό αριθμό για τα πάντα (ταυτότητες, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κλπ).hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:22Απλό είναι, αλλά σε ποιο σημείο γίνεται η συσχέτιση του taxis με την πρώτη σου επιλογή για το ποιος είσαι, είναι το θέμα. Δηλαδή συνδέομαι στην πλατφόρμα και δίνω τον εκλογικό μου αριθμό και μετά γίνεται η πιστοποίηση με taxis. Πώς ξέρει το σύστημα ότι ο εκλογικός αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο ίδιο πρόσωπο του οποίου τους κωδικούς taxis χρησιμοποίησα; Αυτό λέω ότι δεν έχει γίνει ακόμα. Διασύνδεση των εκλογικών καταλόγων με το taxis. Στα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων δεν υπάρχει ΑΦΜ, υπάρχει μόνο ΑΤ.Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:09Όχι, μάλλον δεν το είπα καλά. Δεν συνδέεσαι μέσω taxis ή κάτι τέτοιο. Μπαίνεις κανονικά στην πλατφόρμα ψηφοφορίας (έστω ότι υπάρχει), δίνεις κάτι δικό σου, πχ τον ΑΦΜ σου, και σου φέρνει τις επιλογές σου για ψήφο, δηλαδή τοπικούς συνδυασμούς, ψηφοδέλτια κλπ, βάσει της περιφέρειας που ανήκεις (αφού είσαι καταχωρισμένος στους εκλογικούς καταλόγους). Το taxis ή κάτι αντίστοιχο, το χρησιμοποιείς απλά και μόνο για επιβεβαίωση ότι είσαι εσύ, λίγο πολύ δηλαδή όπως γίνεται σε ένα σωρό ηλεκτρονικές υπηρεσίες πλέον. Κλικάρεις ό,τι θες, και κάνεις αποστολή. Κι εκεί μπορούν να φύγουν δύο posts ταυτόχρονα, ένα προς την βάση με τους εκλογικούς καταλόγους ότι ψήφισες (ό,τι κάνει δηλαδή κι η εφορευτική επιτροπή στις κάλπες), κι ένα encrypted και χωρίς πληροφορίες για το ποιος το στέλνει, προς την κεντρική db που θα μαζεύει τα αποτελέσματα. Γιατί όχι έτσι, δεν είναι απλό;hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 18:58
Ναι, βρε καλέ μου άνθρωπε, δεν συντονιζόμαστε. Ας το πάμε βήμα-βήμα. Συνδέεσαι με taxis για να ψηφίσεις. Και μετά;
Α, εδώ μάλλον μπλεχτήκαμε κάπου (δεν θα είναι και η πρώτη φορά). Δεν εννοούσα ασφάλεια στην πιστοποίηση, αν κατάλαβα καλά τι λες δηλαδή αφού αναφέρεις το taxis. Εννοούσα ασφάλεια στην αποστολή της ψήφου και σε ό,τι αφορά την μυστικότητά της και τη μη σύνδεση με τον ψηφίζοντα εκείνη τη στιγμή.hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:22Μπορώ να φανταστώ διάφορα τεχνικά θέματα, αν μιλάμε για αποστολή κωδικού μέσω email ή τηλεφώνου. Κατά κύριο λόγο όμως είναι πολυπλοκότερο για τον μέσο πολίτη από το να χρησιμοποιήσεις ένα ήδη υπάρχον σύστημα, όπως το taxis.Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:09Το θέμα της ασφάλειας ας πούμε ότι το καταλαβαίνω (φαντάζομαι εννοείς να μην "κρυφακούει" κανείς), αν και μπορεί να εξασφαλιστεί πιστεύω με κάποιους τρόπους. Η τεχνολογία υπάρχει ήδη, για διάφορες κλαδικές ψηφοφορίες όπως σου είπα.
Το taxis που λες και η ταυτοποίηση μέσω αυτού, σαφώς και είναι αρκετά οικεία μέθοδος πλέον για τους περισσότερους. Όχι ότι αλλάζει κάτι βέβαια, αν ταυτοποιηθείς μέσω πχ τραπέζης, όπως σου δίνουν την δυνατότητα κάποιες υπηρεσίες. Που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και λίγο πιο ασφαλές, επειδή σου στέλνουν και sms, viber message, push notification κλπ σαν εξτρά βήμα ασφάλειας, πέρα από όλα τα άλλα που θα σου στείλει η σελίδα που έχεις επισκεφτεί. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, για άλλο πράμα μιλούσα όπως είδες.
- hellegennes
Μην φανταστείς ότι κλαίω τα βράδια. Μια συζήτηση είχα με τον George_V και πετάχτηκες να δικαιολογηθείς χωρίς να σου ζητήσει κανείς τον λογαριασμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ε, αυτό λέω, ότι αυτό είναι κάτι που θέλει οργάνωση στην υλοποίηση, δεν γίνεται στα γρήγορα γιατί θα έχουμε τραγελαφικά αποτελέσματα. Πρέπει να επικοινωνήσουν βασικά οι δήμοι με τις εφορίες για να γίνει η ταυτοποίηση και διασύνδεση. Θέλει δηλαδή χρόνο και οργάνωση, όχι ότι είναι δύσκολο. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές, του 2027 (θεωρητικά).Bic έγραψε: ↑04 Μάιος 2023, 19:37Ε, καλά ρε συ, αυτό εννοείται. Ότι πρέπει δηλαδή στους καταλόγους να καταχωρίζεσαι/συνδυάζεσαι με κάποιον μόνιμο και μοναδικό αριθμό κι όχι με την ταυτότητα, όπως πχ είναι ο ΑΜΚΑ. Και μόνο που μιλάμε για κάτι τόσο καινοτόμο, αλίμονο αν δεν γίνουν τέτοιες αλλαγές/προσθήκες στοιχείων. Ή, αυτό που συζητιέται ήδη εδώ και καιρό, έναν μοναδικό αριθμό για τα πάντα (ταυτότητες, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κλπ).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 176 Απαντήσεις
- 4946 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Hector Buas
28 Ιαν 2023, 16:49
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο αχάριστοι ειναι όσοι δεν ψηφισουν ΝΔ;
από talaipwros » 23 Μαρ 2023, 15:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 336 Απαντήσεις
- 8711 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από neon imposter
17 Μάιος 2023, 12:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι μεγαλο-φροντιστηριάρχες προτείνουν τι να ψηφίσουν οι εργαζομενοι
από zteo » 17 Μάιος 2023, 21:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 282 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
17 Μάιος 2023, 21:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βαρουφάκης: Έβαλαν τις εκλογές Ιούλιο για να μην ψηφίσουν οι νέοι
από Βεροιώτης » 28 Μαρ 2023, 18:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 8 Απαντήσεις
- 339 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα
28 Μαρ 2023, 19:06
-