Ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει Δεξια.Kauldron έγραψε: ↑09 Φεβ 2020, 22:10Τη θητεία η νουδού την πήγε προδοτικά στους 9 μήνες, κατόπιν πιέσεων των βουτυρομπεμπέδων της ΔΑΠ νουδουφάκγιου, ή όπως αλλιώς λέγεται.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑09 Φεβ 2020, 22:07δεν είναι άσχημα αυτά που προτείνει πάντως
κίνητρα για εθελοντική σοβαρή θητεία 24-36 μηνών που θα παράξει καλύτερα εκπαιδευμένους στρατιώτες από τα ψευτοεννιάμηνα που έχουμε σήμερα
Επαναφορά της θητείας στο 18μηνο, και τέρμα. Κι όποιος διαμαρτύρεται, να τον κρατάμε 24μηνο με απανωτές φυλακές.
Μπαλτάκος: Κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης
- Μαύρο Πρόβατο
Re: Μπαλτάκος: Κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης
Δεν περίμενα ότι θα πρότεινε κάτι τέτοιο ο Μπαλτάκος. Εύγε.
Ρεαλιστικό κίνητρο είναι κανονικός μισθός και προοπτική μονιμοποίησης.
ΕΠΟΠ τους λέμε αυτούς και ο θεσμός έχει παγώσει από το 2010. Θα ξεπαγώσει κάποια στιγμή (φέτος;) αλλά οι αριθμοί θα είναι πολύ μικρότεροι.
Οι ΟΒΑ (φαντάροι που μετά το πέρας της θητείας τους ξανακατατάσσονται για 2+1 χρονια) που αναστήθηκαν ως θεσμός τα τελευταία χρόνια έχουν λιγότερα κίνητρα και αντίστοιχα υπάρχουν λιγότεροι πρόθυμοι.
Αυτά που γράφει ο Μπαλτάκος είναι έκθεση ιδεών 11χρονου.
Αυτή είναι η γραμμή της νέας εκσυγχρονιστικής παρατάξεως:
Μικρός, επαγγελματικός στρατός
Και ποιος του εξασφαλίζει ότι θα βρει τον απαιτούμενο αριθμό προθύμων ΚΑΙ ικανών εθελοντών ώστε να προχωρήσει στην κατάργηση της θητείας;
Και επιχειρήματα του τύπου: "Μπορεί κανείς να φαντασθεί τι θα αποδώσει μια απόφοιτος Φυσικομαθηματικής σχολής υπηρετώντας 36 μήνες στις Διαβιβάσεις με την βεβαιότητα της πρόσληψης της, ως καθηγήτριας, αμέσως μετά;" δεν έχουν βαρύτητα γιατί άπαξ και μπει στο στράτευμα ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει και τον διορισμό στο δημόσιο, οπότε ποιος ο λόγος να αποδώσει καλύτερα;
Και επιχειρήματα του τύπου: "Μπορεί κανείς να φαντασθεί τι θα αποδώσει μια απόφοιτος Φυσικομαθηματικής σχολής υπηρετώντας 36 μήνες στις Διαβιβάσεις με την βεβαιότητα της πρόσληψης της, ως καθηγήτριας, αμέσως μετά;" δεν έχουν βαρύτητα γιατί άπαξ και μπει στο στράτευμα ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει και τον διορισμό στο δημόσιο, οπότε ποιος ο λόγος να αποδώσει καλύτερα;
Yippie Kay Yay
-
- Phorum.gr user: Gewponos90
Καλά όλα αυτά αλλά θυμίζω πως ο θεσμός των ΕΠΟΠ είχε παγώσει για έναν πολυ συγκεκριμένο λόγο. Ο λόγος αυτός εξαλείφθηκε;
Και για όσους λένε για αύξηση θητειας. Θεμιτό αλλά με άλλους όρους φαντάζομαι. Γιατί ας πούμε εμενα 9 μήνες με τάιζαν οι γονείς μου. Αλλά δεν είχαν όλοι οι συφανταροι αυτη την δυνατότητα
Και για όσους λένε για αύξηση θητειας. Θεμιτό αλλά με άλλους όρους φαντάζομαι. Γιατί ας πούμε εμενα 9 μήνες με τάιζαν οι γονείς μου. Αλλά δεν είχαν όλοι οι συφανταροι αυτη την δυνατότητα
Συμφωνώ απόλυτα. Είδα και γω στη θητεία μου φαντάρους με σχεδόν μηδενικούς πόρους να περιμένουν τα 9 ευρώ το μήνα για να πάρουν καφέ από το ΚΨΜ.Gewponos90 έγραψε: ↑02 Μαρ 2020, 16:59Και για όσους λένε για αύξηση θητειας. Θεμιτό αλλά με άλλους όρους φαντάζομαι. Γιατί ας πούμε εμενα 9 μήνες με τάιζαν οι γονείς μου. Αλλά δεν είχαν όλοι οι συφανταροι αυτη την δυνατότητα
Γενικά η θητεία είναι οικονομική αιμορραγία ακόμα κι αν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα.
Στην οικογένεια φίλου μου ακούστηκε και το "δε θα σε πληρώνω εγώ για να πας στο Έβρο" από πατέρα προς το γιο που πήγαινε φαντάρος και δεν ήθελε να βάλει το οικογενειακό βύσμα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αρνητές στράτευσης στον φασιστικό στρατό του Ισραήλ
από Ληστοσυμμορίτης » 27 Δεκ 2023, 19:05 » σε Διεθνής πολιτική - 47 Απαντήσεις
- 1609 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νon4me
05 Νοέμ 2024, 18:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κατάργηση συμμετοχής στο φάρμακο
από Ληστοσυμμορίτης » 27 Αύγ 2024, 03:32 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 19 Απαντήσεις
- 625 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Βίνγκιλοτ
30 Αύγ 2024, 17:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μείωση ΦΠΑ + κατάργηση τεκμηρίων
από Unique » 31 Οκτ 2024, 12:08 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 126 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από micmic