ST48410 έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 11:39
Ασέβαστος έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 11:34
ST48410 έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 11:06
Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι και αρκετοί από αυτούς που έκαναν θητεία θα προσπαθήσουν να μη λάβουν μέρος σε πόλεμο με πολλούς τρόπους.
οπως θα κανει και το 80% των μονιμων.

Τα παραπάνω σημαίνουν πρακτικά ότι σε περίπτωση πολέμου χάνουμε ότι έχουμε και γινόμαστε υπόδουλοι. Και ζουν ως τέτοιοι και οι δικοί μας με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Δεν θα θελα να αντιμετωπίσουν οι δικοί μου την μεταχείριση που έχουν πχ οι Κούρδοι στην Τουρκία. Ούτε κι εσύ, ούτε κανένας λογικός άνθρωπος. Πως φαντάζεται ότι θα το αποφύγεις; Η λύση παίρνω τους δικούς μου και φεύγω εξωτερικό, εκτός του ότι μπορεί να μην είναι πραγματοποιήσιμη σημαίνει πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο σαν συνέπεια της απώλειας της όποιας ακίνητης περιουσίας δεν θα μπορέσεις να πάρεις μαζί σου.
ναι, σε περιπτωση πολεμου ενας προς εναν τον ηπιαμε. βασιζομαστε στις συμμαχιες μας.
ο τροπος να το αποφυγω σιγουρα δεν ειναι να παω να ψοφησω, χειροτερα θα ειναι για τους δικους μου. το φευγω εξωτερικο ειναι μια λυση, και προφανως θα υπαρχουν απωλειες περιουσιας κλπ.
αν πιστευα οτι με το να παω να ψοφησω σωζω τους δικους μου, θα το εκανα.
λυση αλλη δε βλεπω. εκτος ισως απο το να γινουμε επιτελους ενωμενη ευρωπη, με κοινο στρατο διακυβερνηση κλπ, η ακομη καλυτερα να γινουμε κοινος πλανητης, με μια κεντρικη διακυβερνηση και χωρις κρατικους στρατους. ειναι μακρυς αυτος ο δρομος, αλλα η μονη ασφαλης λυση.
μπορουμε να αρχισουμε ψηφιζοντας φιλοευρωπαικα, φιλοδυτικα, και κογιοναρωντας οσυς ειναι εθνικιστες.