under έγραψε: ↑11 Αύγ 2019, 17:20
Chainis έγραψε: ↑11 Αύγ 2019, 16:15
Άσχετα από την νεοδημοκράτικη προπαγάνδα στο Μάτι χάθηκαν γιατί δεν μπορούσε να γίνει τίποτα.
Η φωτιά εφτασε πολύ γρήγορα, η κατοικημένη περιοχή γεμάτη πεύκα και οι δυνατότητες διαφυγής ηταν ελάχιστες.
Εκεί αν υπήρχε το 112 ίσως να περιόριζε τον αριθμό των θυμάτων, τιποτα περισσότερο.
Εισαι λαθος εδω.Εχει αποδειχτει οτι υπηρχε χρονος για να ειδοποιηθει ο κοσμος.Με το 112 τα θυματα θα ηταν πολυ λιγοτερα.
Το οτι υπηρχε χρονος να ειδοποιηθει ο κοσμος φαινεται και απο την εγκαιρη εκκενωση των κατασκηνωσεων του Δημου που εγινε χαρη στην πρωτοβουλια του υπευθυνου.
Την περιοχή την ξέρω καλά, έχω γνωστούς που τα έζησαν, την επόμενη της φωτιάς ήμουν εκεί και έχω ιδια άποψη.
Έγραψα κι εγώ οτι με προειδοποίηση πιθανόν να ήταν λιγότερα τα θύματα αλλά σε κάθε περίοτωση θα είχαμε πολλα.
Οι κατασκηνωσεις είναι κάνα δυο χιλιόμετρα βόρεια από το Μάτι και η φωτιά δεν πήγε προς τα εκεί, ο αέρας την πήγε στο Μάτι, οπότε εκκενωθηκαν με την άνεση τους οταν το Μάτι καίγονταν.
Από μαρτυρίες γνωστών μου η φωτιά έφτασε 10 - 15 λεπτά αφού ειδαν τον καπνό πάνω από τον νέο Βουτσά.
Ο χρόνος αντίδρασης ήταν ελάχιστος.