Arisvilla έγραψε: ↑20 Μάιος 2020, 22:37
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Μάιος 2020, 22:17
Αυτό πάντως που βλέπω εγώ είναι ότι οι αντιπολιτευόμενοι είτε είναι από αυτούς που δεν νοιώθουν ασφαλείς με τα νέα μέτρα και προτιμούσαν συνέχεια της καραντίνας είτε είναι από αυτούς που ήταν από την αρχή εναντίον των μέτρων (οι τρελλοί που πότε υποστηρίζουν το ένα και πότε το άλλο δεν πιάνονται) είναι όλο γούτσου γούτσου μεταξύ τους και αλληλοϋποστηρίζονται αμέσως ή εμμέσως για προφανέστατους λόγους.
Συνεχίστε έτσι αστέρια μου, μια χαρά το πάτε.

Κοίταξε υπάρχουν και κάποιοι που σε αντίθεση με εσάς που ότι και να κάνει ο Μωυσής- Κούλης τον χειροκροτείτε έχουν μια άποψη που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική τοποθέτηση και εδράζεται στην κοινή λογική. Τι θα γίνει με τον τουρισμό όταν αρχίσουν τα πρώτα κρούσματα σε τουρίστες σε νησιά και σε ξενοδοχεία? Μην μου πεις ότι δεν θα συμβεί γιατί είναι απίθανο να μην συμβεί. Τι θα γίνει με τις αεροπορικές πτήσεις που θα έρχονται? Ολοι έχουν καταλάβει ότι ο ιος μεταφέρθηκε μέσω των τουριστών και των αεροπορικών ταξιδιών. Είναι τώρα ασφαλές να ανοίξουμε τα σύνορα για τους τουρίστες χωρίς τεστ και χωρίς τίποτε? Και δεν λέω ότι το να κάνει τεστ πριν και να βγει αρνητικό είναι πανάκεια αλλά κάτι προσφέρει. Εγώ νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με τον τουρισμό είναι να στραφούμε στον οδικό τουρισμό από Βαλκάνια και σε διμερείς συμφωνίες με χώρες ασφαλείς. Τώρα για αυτό που λες ότι τώρα δεν νιώθουμε ασφαλείς με τα νέα μέτρα. Ναι δεν νιώθουμε ασφαλείς ειδικά εγώ που αναγκάζομαι να δέχομαι στο γραφείο δεκάδες κόσμου πολλές μέρες και να μην μπορείς με τίποτε να τους επιβάλλεις να φορέσουν μάσκα. Ναι νιώθω απροστάτευτος. Βέβαια εδώ δεν φταίει μόνο η κυβέρνηση με την εικόνα χαλαρότητας που δίνει (βλέπε Κούλη χωρίς μάσκα στα σχολεία και παντού) αλλά και η βλακεία του νεοέλληνα.
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς αλλά αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που συνέχιζαν τα μέτρα που θα σε έκαναν να νοιώθεις ασφαλής και σε γενικότερο πλαίσιο θα διασφάλιζαν για ένα χ διάστημα την μείωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, θα ήσουν διατεθειμένος να ανεχθείς και το αντίστοιχο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται αυτό. Και δεν το εννοώ σε αμιγώς προσωπικό επίπεδο αλλά στο ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
Οπότε, πρέπει να δώσεις μια απάντηση και σε όσους ισχυρίζονται ότι τα υπερβολικά μέτρα ασφάλειας, δημιουργούν οικονομική ασφυξία στο δικό τους εργασιακό πεδίο.
Συζητήστε λοιπόν μεταξύ σας, ανταλλάξτε επιχειρήματα, καταλήξτε σε μια σαφή πρόταση που θα καλύπτει εργαζόμενους, ιδιώτες, επιδοτούμενους/μη επιδοτούμενους κλπ κλπ κλπ και αν είναι όντως καλύτερη από το μέχρι στιγμής πρόγραμμα και μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα αυτών που δυσανασχετούν με τα τωρινά μέτρα, πείτε την.
Μπορεί όντως να υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έχει πλασάρει στους υπόλοιπους χαζούληδες ο... Μωυσής-Κούλης.
Αλλά αν δεν το μαρτυρήσετε και το κρατάτε μυστικό, οι χαζούληδες είναι άλλοι.