Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 31 Οκτ 2023, 18:07

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
31 Οκτ 2023, 10:39
Ίακχος έγραψε:
31 Οκτ 2023, 09:25

Επιεικώς απαράδεκτοι, ελπίζω να έχει σοβαρό πολιτικό κόστος.
τίποτα δεν έχει πολιτικό κόστος για τη νδ όπως φάνηκε στις εκλογές

πέραν αυτού, η λογική της νδ είναι μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά
δηλαδή αν ένας ελ επαγγελματίας δεν έχει δουλειά για ένα έτος και βγάζει ψίχουλα ή για κάποιον λόγο πχ υγείας δεν δουλέψει καθόλου, και πάλι θα φορολογηθεί σαν να έχει δουλέψει
οι τύποι είναι αχρηστοανίκανοι και πάνε σε εύκολες λύσεις - σου λέει πού να καθόμαστε να ελέγχουμε, πήδα τους όλους και καθαρίσαμε
γενικά, κλασική ελ νοοτροπία

υγ ο κος χατζηδάκης τι εργασιακή εμπειρία είπαμε έχει;
μεσαιοταξιτες που στηνονται στην ουρα για δωρεαν κουπακι μακαρονια και ψαχνουν το φθηνοτερο νουμερο 6 μαρατα χαιρονται που μηδενιζεται ο φορος στα μερισματα, μειωνεται ο ενφια στις μεγαλες περιουσιες και ο φορος στις μεταβιβασεις περιουσιακων στοιχειων μεγαλης αξιας :p8:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 31 Οκτ 2023, 18:17

Καθυστερινη: να τελειωνουμε με τους μικρομεσαιους και τους εε

δοξα τον θεο γλιτωσαμε απο τους μαδουραιους του τσιπρα :giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 31 Οκτ 2023, 22:35

,Eπι του τίτλου του νήματος ο ΣΎΡΙΖΑ μας υπερφορολογησε εξίσου με τη ΝΔ
Μόνη λύση να συστρατευτουμε με το ΠΑΣΟΚ για να φύγει αυτή η απαράδεκτη κυβέρνηση
https://www.euro2day.gr/news/politics/a ... 1698781315

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 31 Οκτ 2023, 22:41

Μπράβο στην ΝΔ.
Αρκετά με τους φοροφυγάδες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 31 Οκτ 2023, 22:44

Ίακχος έγραψε:
31 Οκτ 2023, 22:35
Μόνη λύση να συστρατευτουμε με το ΠΑΣΟΚ για να φύγει αυτή η απαράδεκτη κυβέρνηση
επιτελους ηρθες :goodpost::bravo::+1::smt038

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 31 Οκτ 2023, 22:47

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

δηλαδή αν ένας ελ επαγγελματίας δεν έχει δουλειά για ένα έτος και βγάζει ψίχουλα ή για κάποιον λόγο πχ υγείας δεν δουλέψει καθόλου, και πάλι θα φορολογηθεί σαν να έχει δουλέψει
οι τύποι είναι αχρηστοανίκανοι και πάνε σε εύκολες λύσεις - σου λέει πού να καθόμαστε να ελέγχουμε, πήδα τους όλους και καθαρίσαμε

Καλά κάνει η ΝΔ. Ποια και χλωρά και ποια ξερά;
Αφού έχουν γαμηθεί και πληρώνουμε φόρους δέκα μαλακες.

Εκτός και αν είμαι στους πλουσιότερους Έλληνες και δεν το ξέρω. Hint : δεν είμαι ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Και τέλος πάντων, όταν κάτι συμβαίνει δεκαετίες δεν έχει χαλαρές λύσεις. Γι'αυτό δεν γινόταν ποτέ τίποτα.

ΥΓ: όσοι συγκρίνουν την ΝΔ με τον ολετήρα Κατρουγκαλο, είτε είναι ζαίοι είτε δεν έχουν ξεπεράσει το αφορολόγητο ποτέ.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 31 Οκτ 2023, 22:48

Ίακχος έγραψε:
31 Οκτ 2023, 22:35
Σε τι σε υπερφολογησε ρε μεγάλε; Από 0 ευρώ πλήρωσες 100;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 31 Οκτ 2023, 23:22

Ασέβαστος έγραψε:
31 Οκτ 2023, 17:04
οχι αλλα η αρχη της ισονομιας λεει οτι δεν μπορεις να τους φορολογεις για εσοδα που δεν εχουν. δουλεια του κρατους ειναι να κανει ελεγχους, και να φορολογησει δικαια, αναλογα με αληθινα εισοδηματα.
Θεωρητικά έχεις δίκιο. Πρακτικά το ίδιο συνέβαινε και με τον ΕΝΦΙΑ. Πλήρωσαν αρκετοί φόρο για ακίνητα που δεν τους απέφεραν κανένα έσοδο.
Και η λογική της λήψης αυτού του μέτρου είναι ίδια με εκείνο. Είναι ένα μέτρο εύκολο να εφαρμοστεί χωρίς πολλές απαιτήσεις σε οργάνωση και υποδομή.

Οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά (όπως και εμείς), ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι και αναποτελεσματικοί και αποτελούνται από προσωπικό που σε κάποιο βαθμό είναι διεφθαρμένο. Και ίσως σε μεγάλο βαθμό.

Συνεπώς τα περί ελέγχων που προτείνεις είναι χρονοβόρα και ατελέσφορα. Ακούγονται σαν ανέκδοτο, δηλαδή. Στον κύκλο μου έχω πολλούς μουσικούς που εργάζονται νύχτα. Τα χρήματα που έβγαζαν το ΣΚ, χωρίς να είναι φίρμες, δεν τα έβλεπα εγώ με πλήρες ωράριο και υπερωρίες. Όλοι γελούσαν με το φόρο που πλήρωνα ενώ ο δικός τους ήταν ένα κλάσμα. Το ίδιο και αυτοί με τα ιδιαίτερα, το ίδιο και ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί που δίνουν πιστοποιητικά, ακόμα και δικηγόροι και δεν έχει τέλος η λίστα. Το ίδιο και το αφεντικό μου στην προηγούμενη δουλειά που πέρναγε ένα σωρό προσωπικά έξοδα στην ΑΕ.

Ναι, για κάποιους θα είναι άδικο, αλλά γίνεται τρελό πάρτυ φοροδιαφυγής από πάρα πολλούς. Για ένα ανίκανο κράτος που έχει επίγνωση της ανικανότητάς του, είναι φυσιολογικό μέτρο. Αν και κάτι μου λέει ότι θα υπάρξουν πολλά παραθυράκια.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 31 Οκτ 2023, 23:31

Otto Weininger έγραψε:
31 Οκτ 2023, 22:47
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

Καλά κάνει η ΝΔ. Ποια και χλωρά και ποια ξερά;
Αφού έχουν γαμηθεί και πληρώνουμε φόρους δέκα μαλακες.

Εκτός και αν είμαι στους πλουσιότερους Έλληνες και δεν το ξέρω. Hint : δεν είμαι ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Και τέλος πάντων, όταν κάτι συμβαίνει δεκαετίες δεν έχει χαλαρές λύσεις. Γι'αυτό δεν γινόταν ποτέ τίποτα.

ΥΓ: όσοι συγκρίνουν την ΝΔ με τον ολετήρα Κατρουγκαλο, είτε είναι ζαίοι είτε δεν έχουν ξεπεράσει το αφορολόγητο ποτέ.
εγώ δεν γράφω επειδή με πιάνει τέτοια ρύθμιση, εγώ γράφω για το τι είναι το σωστό
και με κάλυψε απολύτως ο ασέβαστος:
Ασέβαστος έγραψε:
η αρχη της ισονομιας λεει οτι δεν μπορεις να τους φορολογεις για εσοδα που δεν εχουν. δουλεια του κρατους ειναι να κανει ελεγχους, και να φορολογησει δικαια, αναλογα με αληθινα εισοδηματα.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 31 Οκτ 2023, 23:34

ST48410 έγραψε:
31 Οκτ 2023, 23:22
Ασέβαστος έγραψε:
οχι αλλα η αρχη της ισονομιας λεει οτι δεν μπορεις να τους φορολογεις για εσοδα που δεν εχουν. δουλεια του κρατους ειναι να κανει ελεγχους, και να φορολογησει δικαια, αναλογα με αληθινα εισοδηματα.
Θεωρητικά έχεις δίκιο. Πρακτικά το ίδιο συνέβαινε και με τον ΕΝΦΙΑ. Πλήρωσαν αρκετοί φόρο για ακίνητα που δεν τους απέφεραν κανένα έσοδο.
Και η λογική της λήψης αυτού του μέτρου είναι ίδια με εκείνο. Είναι ένα μέτρο εύκολο να εφαρμοστεί χωρίς πολλές απαιτήσεις σε οργάνωση και υποδομή.

Οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά (όπως και εμείς), ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι και αναποτελεσματικοί και αποτελούνται από προσωπικό που σε κάποιο βαθμό είναι διεφθαρμένο. Και ίσως σε μεγάλο βαθμό.

Συνεπώς τα περί ελέγχων που προτείνεις είναι χρονοβόρα και ατελέσφορα. Ακούγονται σαν ανέκδοτο, δηλαδή. Στον κύκλο μου έχω πολλούς μουσικούς που εργάζονται νύχτα. Τα χρήματα που έβγαζαν το ΣΚ, χωρίς να είναι φίρμες, δεν τα έβλεπα εγώ με πλήρες ωράριο και υπερωρίες. Όλοι γελούσαν με το φόρο που πλήρωνα ενώ ο δικός τους ήταν ένα κλάσμα. Το ίδιο και αυτοί με τα ιδιαίτερα, το ίδιο και ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί που δίνουν πιστοποιητικά, ακόμα και δικηγόροι και δεν έχει τέλος η λίστα. Το ίδιο και το αφεντικό μου στην προηγούμενη δουλειά που πέρναγε ένα σωρό προσωπικά έξοδα στην ΑΕ.

Ναι, για κάποιους θα είναι άδικο, αλλά γίνεται τρελό πάρτυ φοροδιαφυγής από πάρα πολλούς. Για ένα ανίκανο κράτος που έχει επίγνωση της ανικανότητάς του, είναι φυσιολογικό μέτρο. Αν και κάτι μου λέει ότι θα υπάρξουν πολλά παραθυράκια.
σωστά όλα αυτά αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία
δεν διορθώνεις μια αδικία πράττοντας ακόμη μεγαλύτερη
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 31 Οκτ 2023, 23:41

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
31 Οκτ 2023, 23:34
Δεν είναι το κράτος για πολλά πολλά. Αυτό είναι όλο. Τα θέματα δικαιοσύνης και αδικίας είναι δευτερεύοντα στην κατάστασή μας. Χρωστάμε και χρωστάμε πολλά. Από κάπου πρέπει να παρθούν και δεν υπάρχει ο μηχανισμός ώστε να συλλεχθούν φόροι δίκαια.

Προφανώς θα υπάρξουν κάποιοι που πλήττονται και μάλιστα σοβαρά και ναι θα είναι άδικο για αυτούς. Ωστόσο ήταν άδικο για πολλούς περισσότερους αυτή η ανοχή στο πολύ μαύρο χρήμα που κυκλοφορούσε τριγύρω χωρίς να κάνει κανείς τίποτα.

Οπότε ας γίνουμε πρακτικοί. Υπάρχει κάποια πρόταση για δικαιότερη φορολόγηση που να μην απαιτεί οργάνωση Αμερικής ή Ελβετίας και ιδανικούς πολίτες για να λειτουργήσει; Αν ναι, να το συζητήσουμε. Εγώ δεν κατέχω από οικονομικά. Θα χαρώ να διαβάσω κάποια καλή ιδέα που αποδεδειγμένα λειτουργεί κάπου αλλού.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 31 Οκτ 2023, 23:42

κατι για εξαπατηση εκλογεων δεν ελεγαν? :giggle::giggle::giggle:

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 31 Οκτ 2023, 23:45

ST48410 έγραψε:
31 Οκτ 2023, 23:41
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
31 Οκτ 2023, 23:34
Δεν είναι το κράτος για πολλά πολλά. Αυτό είναι όλο. Τα θέματα δικαιοσύνης και αδικίας είναι δευτερεύοντα στην κατάστασή μας. Χρωστάμε και χρωστάμε πολλά. Από κάπου πρέπει να παρθούν και δεν υπάρχει ο μηχανισμός ώστε να συλλεχθούν φόροι δίκαια.

Προφανώς θα υπάρξουν κάποιοι που πλήττονται και μάλιστα σοβαρά και ναι θα είναι άδικο για αυτούς. Ωστόσο ήταν άδικο για πολλούς περισσότερους αυτή η ανοχή στο πολύ μαύρο χρήμα που κυκλοφορούσε τριγύρω χωρίς να κάνει κανείς τίποτα.

Οπότε ας γίνουμε πρακτικοί. Υπάρχει κάποια πρόταση για δικαιότερη φορολόγηση που να μην απαιτεί οργάνωση Αμερικής ή Ελβετίας και ιδανικούς πολίτες για να λειτουργήσει; Αν ναι, να το συζητήσουμε. Εγώ δεν κατέχω από οικονομικά. Θα χαρώ να διαβάσω κάποια καλή ιδέα που αποδεδειγμένα λειτουργεί κάπου αλλού.
ωραία, τότε όμως ας καταργήσουμε κάτι αρχές περί κράτους δικαίου από το σύνταγμα
γιατί επίσημα πλέον λέμε ότι το κράτος παύει να είναι δίκαιο απέναντι στους πολίτες τους για λόγους ανάγκης
σωστά;
Τζίμης Πανούσης

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 31 Οκτ 2023, 23:48

Όλο το καλοκαίρι ακούγαμε για μπιτς μπαρ που πιάστηκαν να μην κόβουν εκατοντάδς αποδείξεις και τους επιβλήθηκε το "εξοντωτικό" μέτρο του σφραγίσματος δύο ημερών ή κάτι τέτοιο. Άρα μηχανισμοί για να πιάσουν τη φοροδιαφυγή υπάρχουν, βούληση για τιμωρία των φοροφυγάδων δεν υπάρχει.

Και με τα σημερινά πάλι τίποτα δεν του κάνεις του μεγαλοφοροφυγά. Θα πληρώσει κανά 500άρικο έξτρα; κλάιν. Τη μαρίδα πάνε να ξεζουμίσουν.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 31 Οκτ 2023, 23:55

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
31 Οκτ 2023, 23:45
ωραία, τότε όμως ας καταργήσουμε κάτι αρχές περί κράτους δικαίου από το σύνταγμα
γιατί επίσημα πλέον λέμε ότι το κράτος παύει να είναι δίκαιο απέναντι στους πολίτες τους για λόγους ανάγκης
σωστά;
Γιατί, έχεις την εντύπωση ότι εσύ κι εγώ είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου με τον Βαρδινογιάννη, τον Γιαννακόπουλο, το Μητσοτάκη ή και έναν μικρομεσαίο άνθρωπο τη νύχτας; Θεωρητικά και μόνο. Στην πράξη γνωρίζεις ότι δεν συγκεντρώνουμε την απαραίτητη ισχύ για να διεκδικήσουμε το όποιο δίκιο μας απέναντί τους.

Και μια και μιλάμε για φόρους ούτε η υπερφορολόγηση των καυσίμων είναι δίκαιη για τους φτωχούς, ούτε ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, ούτε οι μεγάλοι φόροι στα αυτοκίνητα. Όλα αυτά είναι μέτρα που λαμβάνονται επειδή μπορούν να εφαρμοστούν πάρα πολύ εύκολα. Είναι πρακτικό κυρίως το θέμα. Και ίσως κλείσιμο του ματιού στα παιδιά του ανώτερου θεού, τους δημοσίους υπαλλήλους. Αφού δεν μπορώ να σας δώσω πολύ μεγάλες αυξήσεις, τουλάχιστον θα πάρω κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους να μην νιώθετε άσχημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών