Και ξαφνικά μπαράζ καλών ειδήσεων

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.


Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης
Δημοσιεύσεις: 3944
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:31
Τοποθεσία: Geneva, Los Angeles, St Lucia

Re: Και ξαφνικά μπαράζ καλών ειδήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 21 Ιαν 2019, 15:27

Η έκθεση σοκ του εσωτερικού ελέγχου της Attica bank για τα δάνεια προς τον Καλογρίτσα
Νίκος Καρούτζος Κυριακή 20/01/2019 - 19:44
Η τράπεζα αποκλειστικός χρηματοδότης, η ακατάσχετη χρηματοδότηση, η τρύπα άνω των 90 εκ ευρώ , οι προσημειώσεις σε ειδικές τιμές, το πάρτι με τις σφραγισμένες επιταγές και πολλά άλλα...
Τράπεζα «κουρελού» όπου δεν τηρούνται ούτε καν οι διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί αναδεικνύει η έκθεση εσωτερικού ελέγχου για τα δάνεια προς τις εταιρίες του ομίλου Καλογρίτσα που έχει στην κατοχή του το bankingnews.
Η έκθεση έχει ως παραλήπτες τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κο Θ Πανταλάκη και τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ι. Τσακιράκη.
Από τα ευρήματα της έκθεσης προκύπτει ότι στην τράπεζα οι παραλείψεις ενημέρωσης για τις «τρύπες» Καλογρίτσα βρίσκονται στην καθημερινότητα όπως και τα αόρατα χέρια που κάνουν λάθη για να διευκολύνουν τον όμιλο Καλογρίτσα με αποτέλεσμα να εκτινάσσονται συνεχώς οι οφειλές του ενώ ακόμα και το ΔΣ λαμβάνει αποφάσεις αύξησης των ορίων δεχόμενο απόλυτα ελλιπείς και παραπλανητικές εισηγήσεις τις οποίες προφανώς δεν ελέγχει.Αποκλειστικός … χρηματοδότης Καλογρίτσα

Οι χορηγήσεις προς τον όμιλο ενώ στο τέλος του 2014 ήταν 49,1 εκ ευρώ στα τέλη του 2016 την εποχή δηλαδή που ο όμιλος αποτελούσε το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι χορηγήσεις εκτινάσσονται σε 108,7 εκ ευρώ στις 22/7/2016 (δηλαδή μέσα σε ενάμιση χρόνο αυξήθηκαν τα υπόλοιπα δανείων κατά 59,6 εκ ευρώ!!!) οι εταιρίες Καλογρίτσα ουσιαστικά έχουν ως μόνο χρηματοδότη του την Τράπεζα Αττικής γεγονός που παρέχει ενδείξεις ότι ο δανεισμός σε ένα βαθμό ήταν μεταφορά από άλλες τράπεζες που έκλειναν τη στρόφιγγα ενώ την ίδια στιγμή η Αττικής άνοιγε τις κάνουλες χωρίς μάλιστα διασφαλίσεις.
Το εντυπωσιακό βέβαια είναι πως στις 21 Σεπτεμβρίου του 2016 σε συνέντευξη τύπου της διοίκησης της Τράπεζας ο Αν Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσάδαρης ισχυριζόταν σχετικά με τα δάνεια στις εταιρείες του ομίλου Καλογρίτσα, ότι είναι εντός των εγκεκριμένων ορίων της τράπεζας, είναι ενήμερα, εξυπηρετούνται κανονικά και έχουν δοθεί με συγκεκριμένα καλύμματα με τους πιο αυστηρούς όρους. Και από την έκθεση αποδεικνύεται ότι δεν έλεγε την αλήθεια.

Άλλα αποφάσισαν άλλα έκαναν

Οι απίθανες πρακτικές στην Αττικής δεν εξαντλούνται στο τέλος του 2016 αλλά συνεχίζονται και έως το 2018 όπως δείχνει το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου παρά το γεγονός ότι οι εταιρίες Καλογρίτσα στις αρχές του 2017 υπέβαλε business plan (το εκπόνησε η Planet) βάση του οποίου οι υποχρεώσεις στο τέλος του 2017 θα είχαν μειωθεί στα 99,2 εκ ευρώ από 105,95 εκ ευρώ που ήταν στην αρχή του έτους.
Οι υποχρεώσεις όμως αντί να μειωθούν αυξήθηκαν το Μάρτιο του 2018 στα 119,06 εκ ευρώ με το ακάλυπτο μέρος των πιστοδοτήσεων να αυξάνεται στα 91,34 εκ ευρώ από 76,14 εκ ευρώ που ήταν στο τέλος του 2016. Και αυτό γίνεται είτε χωρίς απόφαση είτε και με εισηγήσεις και εγκρίσεις της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων αλλά και του ΔΣ αλλά με στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και κυρίως με στοιχεία που δεν αποτυπώνουν τις εξασφαλίσεις που υπάρχουν και είναι μηδαμινές σε σχέση με το συνολικό άνοιγμα Καλογρίτσα.

Προσημειώσεις με «ειδική τιμή»

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν προσημειωμένα ακίνητα στα οποία αποδίδεται συνολική αξία 25,4 εκ ευρώ . από αυτά τα 20,7 εκ ευρώ αφορούν «ειδική αξία»!!! ακινήτων (ένα στη Νέα Σμύρνη και τρία στη Σαρωνίδα) από την εταιρία GEOAXIS που δεν συνεργάζεται με την τράπεζα .
Η «ειδική αξία» διευκρινίζεται ότι δεν ταυτίζεται με την εμπορική (κοινώς είναι πολύ υψηλότερη) καθώς «εκφράζει το ποσό που μπορεί να καταβάλλει ειδικός αγοραστής λόγω των ιδιαίτερων και μοναδικών χαρακτηριστικών των ακινήτων»!!!!!

Η Ανώτατη Επιτροπή Πιστοδοτήσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ανώτατη Επιτροπή Πιστοδοτήσεων από τον Μάιο του 2017 με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Πανταλάκη συμμετέχουν ως Πρόεδροι ο κ. Αθανάσιος Τσάδαρης για θέματα ενήμερων πιστοδοτήσεων και ο κ. Ι Τσακιράκης για θέματα καθυστερήσεων καθώς και οι Ιωάννης Άννινος, Κωνσταντίνος Λουκρέζης και Μιχάλης Ανδριώτης. Τα εν λόγω στελέχη της τράπεζας προχώρησαν στις εγκρίσεις για αύξηση των ορίων Καλογρίτσα μετά από εισηγήσεις της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ειδικών Λογαριασμών και της Υποδιεύθυνσης Πιστοδοτήσεων επιχειρήσεων οι οποίες όμως είχαν τραγικές ελλείψεις που απέκρυπταν πραγματικά γεγονότα που επιβάρυναν τη θέση των εταιριών Καλογρίτσα.

Της … ΑΝΣΥ

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο του 2018 εγκρίθηκε από την Ανώτατη Επιτροπή Πιστοδοτήσεων αφαίρεση της εταιρίας ΑΝΣΥ από τα όρια του ομίλου (ποσό 2,4 εκ ευρώ) προκειμένου να επαναχορηγηθεί στις άλλες εταιρίες του ομίλου ΤΟΞΟΤΗΣ και ΜΙΚΗ.
Η αφαίρεση έγινε με το αιτιολογικό ότι η εταιρία επρόκειτο να πουληθεί αλλά τελικά όπως αναφέρει ο έλεγχος δεν πωλήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εισηγήσεις της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Ειδικών Λογαριασμών και της Υποδιεύθυνσης Πιστοδοτήσεων δεν υπάρχουν αναφορές ούτε για το τίμημα ούτε για τον υποψήφιο αγοραστή !!! ενώ ο ελεγκτής διαπιστώνει πως ο εμφανιζόμενος ως υποψήφιος αγοραστής που ήταν γνωστός στην τράπεζα από 22/12/2017 από την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχε στο πρόσφατο παρελθόν υπογράψει επιστολή προς την τράπεζα ως Γενικός Διευθυντής Διοικητικής και Οικονομικής Λειτουργίας του ομίλου Τοξότης.
Το αποκορύφωμα είναι ότι στις 14/02/2018 η Διεύθυνση Διαχείρισης Ειδικών Λογαριασμών ζητά καθορισμό των πιστωτικών ορίων της ΑΝΣΥ εκτός ομίλου Καλογρίτσα χωρίς να αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία πώληση. Τελικά άγνωστο πως το αίτημα αποσύρθηκε.
Η περίπτωση της ΑΝΣΥ όμως είναι το λιγότερο καθώς μεταξύ των ευρημάτων του ελέγχου περιλαμβάνονται τα εξής που δείχνουν στην καλύτερη περίπτωση πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων για πλήθος ανώτερων και ανώτατων στελεχών της τράπεζας και στη χειρότερη συνεχή εμπλοκή σε ένα απίστευτο σκάνδαλο που έχει προκαλέσει σοβαρότατου ύψους ζημία για την Attica.

Πλάτη σε σφραγισμένες επιταγές

Ειδικότερα το Επιχειρηματικό Κέντρο Ομήρου
1.Τηρεί πρωτόκολλο αλληλογραφίας σε excel !!!
2.Εμφανίζεται να έχει εισηγήσεις να μην αναγγελθούν σφραγισμένες επιταγές με ημερομηνία ίδια με αυτήν που αποστέλλονται οι σχετικές επιστολής από την Τοξότης στην Τράπεζα.
3. Έχει αναγγείλει εκπρόθεσμα (από 3 έως 11 ημέρες) στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ το Μάρτιο του 2018 επιταγές είχαν σφραγιστεί μεταξύ 15 και 28 Φεβρουαρίου του 2018.

Μετοχές άνευ ενεχύρου κατά … λάθος και μετρητά

Ταυτόχρονα από το 2016 φαίνεται εκκρεμότητα με την ενεχυρίαση μετοχών που είχε ο Χρήστος Καλογρίτσας στο Χρηματιστήριο.
Για την ακρίβεια όπως αναφέρεται στο πόρισμα εκ παραδρομής περάστηκαν στη μερίδα Καλογρίτσα ως ελεύθερες ενεχύρου ενώ σε συνεχείς εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για αύξηση των ορίων πίστωσης στον όμιλο Καλογρίτσα το γεγονός αυτό αποκρύπτεται.
Επιπλέον δίνονται χρηματοδοτήσεις για κάλυψη υποχρεώσεων προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία αλλά δεν καταβάλλονται απευθείας στο δημόσιο και στα ταμεία αλλά στον ίδιο τον όμιλο Καλογρίτσα γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό από εκείνον που λήφθηκαν.

Η τράπεζα φαίνεται να αλλάζει τακτική από τα μέσα του 2018 έτσι έως το Νοέμβριο του 2018 έχει εκδοθεί απόφαση συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Τοξότης έως το ποσό των 110 εκ ευρώ, έκδοση διαταγής πληρωμής 20 εκ ευρώ κατά της Τοξότης και 5 εκ έκαστος για το Χ Καλογρίτσα και Ι Καλογρίτσα.
Από την άλλη πλευρά ενώ στις 28/03/2018 αναγγέλλονται σφραγισμένες επιταγές στον Τειρεσία η Ανώτατη Επιτροπή Πιστοδοτήσεων δίνει από 14/04/2018 έως 14/09/2018 παράταση εγγυητικής επιστολής 865 χιλιάδων ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
σπίρτζηΕικόναΠες αλεύρι...
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης
Δημοσιεύσεις: 3944
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:31
Τοποθεσία: Geneva, Los Angeles, St Lucia

Re: Και ξαφνικά μπαράζ καλών ειδήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 21 Ιαν 2019, 15:33

Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 9199
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Και ξαφνικά μπαράζ καλών ειδήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 23 Ιαν 2019, 20:48

Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε:
21 Ιαν 2019, 15:27
Η έκθεση σοκ του εσωτερικού ελέγχου της Attica bank για τα δάνεια προς τον Καλογρίτσα
Καλογρίτσας, μαλάκες μου. Τί έχομε ζήσει με τους πίθηκους της αριστεράς :e040:

Σε άλλα νέα,
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό


Άβαταρ μέλους
kameron
Δημοσιεύσεις: 1636
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 00:47
Phorum.gr user: kameron

Re: Και ξαφνικά μπαράζ καλών ειδήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 26 Ιαν 2019, 23:34

Άστο, για λίγους ακόμα μήνες θα καθαρίσει ο Γιούνκερ με τον Μοσκοβισί.
Ο λογαριασμός θα έρθει αργότερα.

Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Δημοσιεύσεις: 226
Εγγραφή: 26 Ιαν 2019, 22:47
Τοποθεσία: ΓΚΥΖΗ

Re: Και ξαφνικά μπαράζ καλών ειδήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπάρτακος » 26 Ιαν 2019, 23:38

Μπαράζ καλών ειδήσεων στην καπιταλιστική Ελλάδα με τους απλούς ανθρώπους να είναι σκλάβοι των ελίτ και να εξαθλιώνονται μέρα με τη μέρα και περισσότερο. Ναι, καλά. :lol:
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας - Σπάρτακος http://www.okde.org/index.php/el/
Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση http://www.narnet.gr/
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Δημοσιεύσεις: 2388
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:33

Re: Και ξαφνικά μπαράζ καλών ειδήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 27 Ιαν 2019, 00:11

kameron έγραψε:
26 Ιαν 2019, 23:34
Ο λογαριασμός θα έρθει αργότερα.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο πίκος τα έχει δρομολογήσει όλα αυτά γνωρίζοντας πως η βόμβα θα σκάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.
Φυσικά στα παπάρια του η χώρα, αυτός το βλέπει αυστηρά κομματικά.

Perp
Δημοσιεύσεις: 449
Εγγραφή: 08 Σεπ 2018, 14:51
Phorum.gr user: Perp

Re: Και ξαφνικά μπαράζ καλών ειδήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Perp » 27 Ιαν 2019, 23:22

«Χρυσή» η περιοχή των Εξαρχείων

http://www.kathimerini.gr/1006825/artic ... -e3arxeiwn

Ανεβαίνει όλο το κέντρο, τι άβατα και εγκληματικότητα, επενδυτές και μπαχαλάκηδες όλη μια αγκαλιά.

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης
Δημοσιεύσεις: 3944
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:31
Τοποθεσία: Geneva, Los Angeles, St Lucia

Re: Και ξαφνικά μπαράζ καλών ειδήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 28 Ιαν 2019, 04:23

Αίγαγρος έγραψε:
27 Ιαν 2019, 00:11
kameron έγραψε:
26 Ιαν 2019, 23:34
Ο λογαριασμός θα έρθει αργότερα.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο πίκος τα έχει δρομολογήσει όλα αυτά γνωρίζοντας πως η βόμβα θα σκάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.
Φυσικά στα παπάρια του η χώρα, αυτός το βλέπει αυστηρά κομματικά.

Κατα μία εκδοχή η «βάμβα»θα σκάσει στα χέρια του - και θα είναι πυρηνική.

Τα έσοδα υστερούν έναντι του στόχου,
το πλεόνασμα ειναι πλασματικό,
ο προυπολογισμός δεν τηρείται διότι και τα έξοδα αυξάνονται,
αλλά και τα αναδρομικά πρόκειται να προκαλέσουν ασφυξία και πιθανόν νέα χρεωκοπία,
οι τράπεζες εκμηδενίζονται,
μεταρρυθμίσεις δεν έχουν γίνει
το πρόγραμμα για την πώληση ΔΕΚΟ ουτε κατα διάνοια δεν πλησιάζει τον στόχο,
οι Δανειστές ειναι θυμωμένοι που δεν ακολουθεί ο τσίπρας το πρόγραμμα, και τωρα που τελείωσε η περίοδος χάρητος με τις Πρέσπες ετοιμάζονται να τον ξεσκίσουν.

Ο τσίπρας ιδεωδώς θα έπρεπε να προκυρήξει εκλογές για μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019.
Η 'οποια ώθηση μπορούσε να πάρει απο τις Πρέσπες και απο τα λεφτα που ξωδεύει σε επιδόματα, θα εξαερωθεί και δεν θα έχει καμμία επίπτωση μετα.

Εαν δεν έχει ήδη μειώσει το άνοιγμα στις Δημοσκοπήσεις έστω κατα μισή μονάδα μέχρι τώρα , αποκλείεται να μειώσει την διαφορά μετά.

Λογικά οι Πρέσπες οχι μονον δεν του έδωσαν καμμία ώθηση (διότι το 75% ειναι αντίθετο στις Πρέσπες) αλλά του στέρησαν πολλές μονάδες.
Οσο για τα επιδόματα ειναι αμφίβολη η επιρροή τους, ειδικά οταν μετα απο λίγο η πληρωσουν φόρο οι εισπράτοντες.

Οπότε παρατείνοντας την παραμονή του ο Τσίπρας διακινδυνεύει να σκάσει η βόμβα στα χέρια του όπως έσκασε στα χέρια του Ξηρού.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών