Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.

Η διαφαινόμενη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ αν εφαρμοστεί θα είναι για τα ελληνικά συμφέροντα:

1. Σπουδαία νίκη.
22
15%
2. Νίκη, στα σημεία.
3
2%
3. Δίκαιη συμφωνία.
15
10%
4. Ήττα, στα σημεία.
16
11%
5. Συντριβή.
87
61%
 
Σύνολο ψήφων: 143

Υπερπατριωτάκος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 11 Φεβ 2019, 21:40
Phorum.gr user: Υπερπατριωτάκος

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερπατριωτάκος » 23 Φεβ 2019, 17:15

SuperRogue έγραψε:
23 Φεβ 2019, 03:05
...ψηφίστηκαν από 2 εκ συμπολίτες μας. Η ελλάδα για μένα είναι διχασμένη και αυτή η εθνική ήττα που ισοδυναμεί με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, είναι η απόδειξη. Όπως είχε πει ένας συμφωρουμίτης οι Πρέσπες δεν είναι τίποτα άλλο από γραμμάτιο του συμμοριτοπόλεμου.Άβαταρ μέλους
argouen
Δημοσιεύσεις: 3441
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 19:53

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen » 25 Φεβ 2019, 21:31

ειχε προηγηθει αυτο
:roll::011:
Τη χρήση του επιθετικού προσδιορισμού «Μακεδονικός» και «Μακεδονική» κατοχύρωσαν οι Σκοπιανοί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όχι μόνο για τις κρατικές και ιδιωτικές οντότητες, αλλά και για τα εμπορικά σήματα και τις ονομασίες των προϊόντων τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο της Μόνιμης Αποστολής της «Βόρειας Μακεδονίας» στα Ηνωμένα Έθνη, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019, που αποκαλύπτει το newpost.gr, και στο σχετικό πίνακα που επισυνάπτεται, υπάρχει η στήλη “Nationality (Citizenship)” δηλαδή «Εθνικότητα (Ιθαγένεια)».

Εκεί αναφέρεται ο όρος «Μακεδόνας» και εναλλακτικά το «Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». H επίσημη γλώσσα του κράτους είναι σύμφωνα με τους Σκοπιανούς η «Μακεδονική γλώσσα». Για όλα αυτά επικαλούνται προφανώς τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Erga omnes» το «Μακεδονία»

Πιο αναλυτικά, στο επίσημο έγγραφο που έστειλε η μόνιμη αποστολή της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» στα Ηνωμένα Έθνη ενημερώνει τον ΟΗΕ για τις νέες εκδοχές των επίσημων και σύντομων ονομάτων της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και ζητάει να ενταχθούν στη βάση δεδομένων των παγκόσμιων γεωγραφικών ονομάτων (UNGEGN) και στην αντίστοιχη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει την επίσημη πολύγλωσση ορολογία (UNTERM).

Στο πλαίσιο αυτό, παραθέτει σε επισυναπτόμενο έγγραφο τις επίσημες ονομασίες καθώς και τις συντομογραφίες που κατοχυρώνει προς χρήση. Αυτές παρέχονται από τη γειτονική μας χώρα σε όλες τις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ και στη «Μακεδονική» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο στην πρώτη σελίδα.

Τα προβλήματα αρχίζουν στη μακροσκελή «σημείωση» στην οποία προτείνεται μεταξύ άλλων η χρήση του επιθετικού προσδιορισμού «Μακεδονικός» ή «Μακεδονική» για την αναφορά σε όλα τα επίσημα όργανα του κράτους αλλά και στις ιδιωτικού χαρακτήρα οντότητες που σχετίζονται με αυτό.

Επιπλέον, για όλες τις οντότητες ιδιωτικού χαρακτήρα που δεν συνδέονται επισήμως με το κράτος και δεν χρηματοδοτούνται από αυτό, κατοχυρώνεται η χρήση του σκέτου «Μακεδονικός» ή «Μακεδονική». Το ίδιο ακριβώς ζητούν οι Σκοπιανοί και για τις εμπορικές ονομασίες και τα σήματα των προϊόντων τους (commercial names, trademarks, and brand names).

Πιο αναλυτικά, τα Σκόπια ζητούν από τον ΟΗΕ ο επιθετικός προσδιορισμός να είναι σύμφωνος με το επίσημο ή το σύντομο όνομα της χώρας. Παρότι αναφέρουν τους δύο μακροσκελείς προσδιορισμούς («της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», «της Βόρειας Μακεδονίας») δεν αρκούνται σε αυτό. Διότι κατοχυρώνουν επίσης και το σκέτο «Μακεδονικός» ή «Μακεδονική» που όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσει, εφόσον δηλώνεται πλέον και επισήμως στον ΟΗΕ.

Οι γείτονες ζητούν παράλληλα τη χρήση της σύντομης ονομασίας στις επιγραφές (ταμπελάκια) με την ονομασία της χώρας που θα χρησιμοποιούνται στις αίθουσες συνεδριάσεων του ΟΗΕ. Ο κωδικός της χώρας είναι MK ή MKD ενώ ο κωδικός του νομίσματος θα είναι MKD.
http://newpost.gr/politiki/5c73e68a12de ... makedonika
Νήφε και μέμνησο απιστείν

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 26 Φεβ 2019, 09:45

Τα γνωρίζαμε αυτά
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 4485
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 10 Μαρ 2019, 18:31Μελαμψές φυλές
κοντοπόδαρες,
Σειλινοί του κράτους
που ξερνάει και να `τους,
τσιφτετέλληνες
με γονείς ληστές
των συντρόφων τους θύτες
για αμνηστία οι αλήτες
τώρα διοικητές,
κράτος ασυστόλων
και πεσμένων κώλων
κωλοέλληνες.

Η χάρτα αυτού του κράτους κρύβει απάτη
που φτάνει στον γνωστό αγριορωμιό
στο ντάτσουν μιας φυλής που ζει φευγάτη
απ' ό,τι Ελληνικό στον κόσμο αυτό.

Δεν υπάρχει ελπίς
στην Ελλάδα ζεις.


stavmanr
Δημοσιεύσεις: 2568
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Μαρ 2019, 10:10

wooded glade έγραψε:
23 Φεβ 2019, 16:12
Η σύνθετη ονομασία είναι 50% ήττα.
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επίσης 50% ήττα τουλάχιστον.
Άρα 75% ήττα.
Κόλλησα στη μαθηματική πράξη. Κάποιος να βοηθήσει... :p2:

Άβαταρ μέλους
Atheos
Δημοσιεύσεις: 430
Εγγραφή: 27 Φεβ 2019, 15:06

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Atheos » 11 Μαρ 2019, 10:14

stavmanr έγραψε:
11 Μαρ 2019, 10:10
wooded glade έγραψε:
23 Φεβ 2019, 16:12
Η σύνθετη ονομασία είναι 50% ήττα.
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επίσης 50% ήττα τουλάχιστον.
Άρα 75% ήττα.
Κόλλησα στη μαθηματική πράξη. Κάποιος να βοηθήσει... :p2:
50% + 50*(50%)=75%

stavmanr
Δημοσιεύσεις: 2568
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Μαρ 2019, 10:15

χμμμμ....
Τί αφορά το 50% και τί το 50% του 50%;
Ποια είναι τα 3 πενηντάρια στα οποία αναφέρεται; :smt017

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 4485
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 24 Μαρ 2019, 17:55

23/03/2019
Προκλητικό σκοπιανό δημοσίευμα :
«Οι Έλληνες μας έχουν κλέψει όλη την αρχαία κληρονομιά»


Εικόνα

πρόκληση από Σκοπιανό καθηγητή βυζαντινολογίας ο οποίος προχώρησε στην έκδοση μανιφέστου αλυτρωτισμού με τίτλο «Με την ιδιοποίηση του Βυζαντίου, οι Έλληνες κλέβουν και όλη την αρχαία κληρονομιά»
«Κατά τη δημιουργία ενός κράτους, οι ιδρυτές του πάντοτε θέλουν να το συνδέουν με κάποιον ισχυρό που να τους εκφράζει και τον παρουσιάζουν ως πρόγονο, είτε σε σχέση με την επικράτεια, είτε με τις παραδόσεις» αναφέρει το δημοσίευμα.

Και συνεχίζει:
«Αυτό έκανε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 1ο αιώνα π.Χ. που αναδύθηκε ως νέα παγκόσμια δύναμη σε βάρος της εξασθενημένης τότε Μακεδονίας μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η πολιτική των Ρωμαίων
Όπως είναι γνωστό, οι στρατηγοί του διάσημου στρατιωτικού ηγέτη απέτυχαν να διατηρήσουν το μεγαλύτερο και ισχυρότερο κράτος στην αρχαιότητα – τη Μακεδονία.

Πολεμώντας μεταξύ τους, μοιράστηκαν το έδαφος της Μακεδονίας σε αρκετές χώρες που σταδιακά έχασαν τη δύναμη και αυτό ήταν ένα στοιχείο που χρησιμοποίησε η Ρώμη για να τους νικήσει εύκολα.

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, κατευθυνόμενη πρώτα προς τη Δύση και φθάνοντας στα αγγλικά νησιά, στράφηκε μετά προς την Ανατολή και ξεκίνησε από τον δρόμο που άνοιξε ο Μέγας Αλέξανδρος.

«Όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέκτησε τη Μακεδονία, για να την υποτάξει, τη χώρισε σε τέσσερις περιφέρειες. Απαγόρευσε στις περιφέρειες να επικοινωνούν γλωσσικά και εμπορικά μεταξύ τους καθώς και τους συζυγικούς δεσμούς.

«Απαγόρευσαν τη μακεδονική γλώσσα»
Οι Ρωμαίοι απαγόρευσαν τη μακεδονική γλώσσα (ο Σκοπιανός καθηγητής προφανώς εννοεί την ελληνική γλώσσα γιατί δεν υπήρχε καμία ‘μακεδονική’), επιβάλλοντας τη λατινική.

Οι Μακεδόνες προσπάθησαν να εξεγερθούν αλλά απέτυχαν», σημειώνει ο Δρ Αλεξάνταρ Ατανασόφσκι, καθηγητής βυζαντινολογίας στο τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κυρίλλου και Μεθοδίου των Σκοπίων.

Μετά 20 χρόνια η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατάργησε αυτές τις περιοχές και κήρυξε τη Μακεδονία επαρχία της.
Διαβάστε: Αυτά ήταν τα πραγματικά χρώματα των αρχαίων Ελληνικών αγαλμάτων

Οι Ρωμαίοι άρχοντες, σύμφωνα με τον Ατανασόφσκι, χειρίστηκαν επιδέξια τον μακεδονικό πληθυσμό παραπλανώντας τον ότι εκπροσωπούν την ιδέα του Αλεξάνδρου της Μακεδονίας και ότι θα εκπληρώσουν το όνειρό του για την κατάκτηση της Περσίας.

Η χειραγώγηση από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες
Μέρος της χειραγώγησης που ασκούσαν οι ρωμαίοι αυτοκράτορες ήταν οι γιορτές τις οποίες αφιέρωναν στον μακεδόνα ηγεμόνα. Οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα γενέθλια του Αλεξάνδρου και την ημέρα του θανάτου του διοργάνωναν αγώνες προς τιμήν του και αυτά έκαναν τους Μακεδόνες να αποδεχθούν τους Ρωμαίους ως κληρονόμους του Αλεξάνδρου της Μακεδονίας. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφομοιωθούν από τους Ρωμαίους.

Ο καθηγητής Ατανασόφσκι αναφέρεται στη συνέχεια στους αυτοκράτορες του Βυζαντίου και τονίζει ότι όλοι είχαν τον τίτλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα αν και πολλοί δεν είχαν πάει ποτέ στη Ρώμη.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι Βυζαντινοί είχαν αναγνωρίσει το βουλγαρικό κράτος κατά τον μεσαίωνα «και το έκαναν σκόπιμα αυτό για να μην αναστήσουν τη μνήμη της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά να διατηρήσουν την άποψη ότι το Βυζάντιο ήταν κληρονόμος της αρχαίας Μακεδονίας».

«Η Ελλάδα δίνει πολλά χρήματα για προπαγάνδα»
Τη βυζαντινή διπλωματία, σύμφωνα με τον καθηγητή των Σκοπίων, την κληρονόμησαν οι Ελληνες.

Ο Ατανασόφσκι λέει ότι οι Ελληνες υιοθέτησαν το Βυζάντιο ως δικό τους και κατά συνέπεια όλη την αρχαία κληρονομιά, την αρχαία λογοτεχνία, την αρχαία φιλοσοφία και κατάφεραν να ανατρέψουν τη Μακεδονία.

Αν και στα ιστορικά αρχεία αναφέρεται ως Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι Ελληνες κάνουν την εξίσωση μεταξύ Ρωμαίων και Ελλήνων, που σύμφωνα με τον καθηγητή είναι ανακριβής.

Ο Ατανασόφσκι λέει ότι η Ελλάδα δίνει πολλά χρήματα για να διαδώσει την κατασκευασμένη ιστορία της σε όλον τον κόσμο.
https://iellada.gr/ellada/proklitiko-sk ... klironomia
https://piraeuspress.gr/hellas/313821/p ... Cg21JVWpM0

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών