Δημοσκόπηση ΑΥΓΗΣ ...επιτέλους... να και μια σωστή δημοσκόπηση

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
georgebi
Δημοσιεύσεις: 3345
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 14:17

Δημοσκόπηση ΑΥΓΗΣ ...επιτέλους... να και μια σωστή δημοσκόπηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 29 Νοέμ 2020, 18:21

Εν αναμονή φυσικά και της δημοσκόπησης της BridgingEurope........Δημοσκόπηση ΑΥΓΗΣ / Τέλος ανοχής για την κυβέρνηση
https://www.periodista.gr/politiki/arti ... iniko-foto
Εικόνα

https://www.avgi.gr/politiki/373052_tel ... -kybernisi
https://www.avgi.gr/politiki/373053_i-e ... toy-syriza

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Βαδίζοντας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και με τα δεδομένα πια καθαρά πάνω στο τραπέζι, η δημοσκόπηση της Palmos Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΑΥΓΗΣ το διάστημα 21-24 Νοεμβρίου, αποτυπώνει την εντεινόμενη δυσαρέσκεια και την κριτική των πολιτών έναντι των κυβερνητικών χειρισμών. Ιδίως όσον αφορά την προετοιμασία ή, καλύτερα, τη μη προετοιμασία της χώρας να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα, που εξελίσσεται με δραματικό τρόπο, με εκατόμβες νεκρών καθημερινά.

Μια τάση που κλιμακώνεται όσο προχωρά η πανδημία και οι συνέπειές της ακουμπάνε την καθημερινότητα της κοινωνίας, την οικονομία, την εργασία. Παράλληλα αυτό επιβεβαιώνεται συγκρίνοντας με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ΑΥΓΗΣ έναν μήνα πριν.

Ο Νοέμβριος δεν είναι Μάρτιος και υπ’ αυτό το πρίσμα πρέπει να διαβάζουμε τα στοιχεία της έρευνας. Το δεύτερο κύμα ήταν δεδομένο και οι προειδοποιήσεις των ειδικών πως θα είναι πιο φονικό και πιο ισχυρό ήταν γνωστές. Τόσο στους πολίτες όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο.

Οι 1.002 ψηφοφόροι από όλη την Ελλάδα, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, επιρρίπτουν, θα λέγαμε συντριπτικά, τις ευθύνες στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τους χειρισμούς στο άνοιγμα του τουρισμού, την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, την τηλεκπαίδευση, έως το ότι δεν θωρακίστηκε, δεν προετοιμάστηκε το ΕΣΥ.

Η εκ των προτέρων γνώση για το τι έρχεται, σε αντίθεση με την έκπληξη και το ξάφνιασμα του πρώτου κύματος, είναι ένας από τους παράγοντες για τους οποίους οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα ως προς την ανοχή που επιδεικνύουν σε σχέση με τον Μάρτιο. Εν ολίγοις οι ερωτηθέντες επιρρίπτουν στην κυβέρνηση πως δεν αξιοποίησε τον χρόνο που είχε από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο ώστε η μάχη του δεύτερου κύματος να δοθεί από ευνοϊκή θέση.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ως σημαντικότεροι λόγοι για την έκρηξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας είναι, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το άνοιγμα του τουρισμού (45%) και ο συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς (32%), ενώ τρίτος παράγοντας θεωρείται με μικρότερο αλλά όχι ασήμαντο ποσοστό η συμπεριφορά και ο συγχρωτισμός των νέων (27%).

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των πολιτών που πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας (62%), ενώ μόλις το 31% υποστηρίζει ότι ελήφθησαν μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην ίδια ερώτηση αρνητικά απαντάει το 50% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., ενώ συντριπτικά είναι τα ποσοστά στους νέους 17-34, που αγγίζουν το 68%.

Βατερλώ για την κυβέρνηση αποδεικνύεται η άρνησή της να ενισχύσει το ΕΣΥ. Το 69% των ερωτηθέντων απαντάει ότι το ΕΣΥ δεν προετοιμάστηκε όπως θα έπρεπε το διάστημα από το πρώτο κύμα στο δεύτερο, ενώ 27% πιστεύει το αντίθετο. Η κυβέρνηση δεν προετοίμασε το ΕΣΥ απαντά το 47% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και το 76% των νέων 17-34 ετών. Ευθύνες στη Νίκη Κεραμέως καταλογίζει το 64% των ερωτηθέντων για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, 71% οι νέοι 17-34 ετών.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών