Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 38753
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 27 Ιούλ 2021, 17:15

Να προσθεσουμε και την Κινα που γλυτωσε απο την προδιαγεγραμμενη χρεοκοπια αφου μετετρεψε την οικονομια της σε καπιταλιστικη. Και μονο τοτε απογειωθηκε.

.

axilmar
Δημοσιεύσεις: 8311
Εγγραφή: 08 Απρ 2019, 11:48
Phorum.gr user: axilmar

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 27 Ιούλ 2021, 17:20

εδω μου τα χαλας Αριστο. Μα να συμφωνω σε κατι με τον Αριστο;;;; ελεος δλδ :-).

Άβαταρ μέλους
Interregnum
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 19 Ιαν 2019, 16:12
Phorum.gr user: outpost 7 / Κίρκος
Τοποθεσία: It's all a deep end

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Interregnum » 28 Ιούλ 2021, 18:30

πατησιωτης έγραψε:
25 Ιούλ 2021, 10:46
Interregnum έγραψε:
24 Ιούλ 2021, 13:25
Εκείνο που είναι ακατανόητο, είναι πάνω σε ποια βάση ονειρεύεστε εσείς οι υποστηρικτές του διαπολιτιστικού πολυπολιτισμού της προόδου και της αλληλεγγύης, ότι θα οικοδομηθεί και θα μακροημερεύσει μια τόσο ρευστή κατάσταση με μετακινήσεις πληθώρας ετερογενών πληθυσμών;
Πληθυσμών με διαφορετική ταυτότητα, κουλτούρα, μορφωτικό επίπεδο κλπ..
Δεν ονειρεύεται κανείς κάτι.Είναι κάτι που ήδη συμβαίνει και ο κινητήρας του δεν είναι κανείς αριστερός αλλά η παγκόσμια αγορά που δημιούργησε ο παγκόσμιος καπιταλισμός.Μαζί με την παγκόσμια αγορά πάνε πακέτο όχι πάντα καλά πράγματα,όπως π.χ. η πανδημία του κορωνοιού που διαδόθηκε με τις αερομεταφορές αλλά μαζί πάνε και τα υπόλοιπα.
Ο κόσμος ταξιδεύει παντού και περισσότερο από ποτέ.Ο κόσμος είναι διασυνδεδεμένος με την τηλεόραση και το Ίντερνετ περισσότερο παρά ποτέ.Δεν υπάρχει επιστροφή στις απομονωμένες ταυτότητες.
Δες την περίπτωση Αντετονκούμπο.Οι γονείς του ήσαν Νιγηριανοί,αυτός Έλληνας,το παιδί του Αμερικάνος.
Αλλά η παγκοσμιοποίηση των συνειδήσεών τους είχε αρχίσει πολύ πριν ξεκινήσουν από τη χώρα τους για την Ελλάδα.Τα ονόματα των γονέων του ήσαν Τσαρλς και Βικτώρια.Είναι αυτά κλασικά νιγηριανά ονόματα;
Aσφαλώς όχι.Το μόνο κλασικό νιγηριανό φαίνεται να είναι το επώνυμο Αντετονκούμπο.Τα μικρά ονόματα είναι καθαρά αγγλικά,Τσαρλς και Βικτώρια,πιο αγγλικά δεν γίνεται.
Έχουμε λοιπόν ένα ζευγάρι μαύρων που έχει αγγλικά ονόματα και που αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Ευρώπη.Μόλις έρχεται στην Ελλάδα αποφασίζει επίσης να ενσωματώσει το παιδί που γεννάει στην καινούργια χώρα.Επιλέγει ένα όνομα που ασφαλώς δεν έχει καμμιά σχέση με την οικογένειά τους και δεν υπάρχει στη Νιγηρία αλλά είναι το πιο συχνό στην Ελλάδα - Γιάννης.Είναι τόσο νιγηριανό το Γιάννης όσο και το Βικτώρια της μάνας του. :D Το βαφτίζουν επίσης χριστιανό ορθόδοξο και τον στέλνουν και στο κατηχητικό.Εάν είχαν περισσότερες πληροφορίες για τη χώρα που εγκαταστάθηκαν μπορεί να τον έβαζαν και σε καμμιά πολιτική νεολαία :lol: αλλά μη γνωρίζοντας ακριβώς τις καταστάσεις επιρροής πιστεύουν ότι το κατηχητικό είναι που κάνει τον Έλληνα.
Το ταλέντο στο μπάσκετ ανατρέπει όλα τα δεδομένα και τα σχέδια ελληνοποίησης της οικογένειας που είναι προφανές ότι υπήρχαν,τους εκτοξεύει σε άλλο επίπεδο και οδηγούνται προς την ελληνοαμερικανοποίηση.
Η παγκόσμια αγορά είναι ο οδηγός του παγκόσμιου πολιτισμού σήμερα.
Αυτή η ερμηνεία των πραγμάτων δεν εξηγεί τα λεγόμενα "παραπετάσματα" και τα λεγόμενα "γκέττο", είτε είναι "φυλετικά", είτε είναι κουλτούρας.
Είναι "ονειρική" δηλαδή ουτοπική καθώς οραματίζεται το λεγόμενο "τέλος της Ιστορίας" και την επικράτηση της βασιλείας του "One World".

Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτών των όρων στην ανθρώπινη ζωή και ψυχολογία;
"Παγκόσμιος πολιτισμός", δηλαδή το hollywood lifestyle, το thug life, οι παραινέσεις του πάπα Φραγκίσκου ή ο νόμος της Σαρία;
"Παγκόσμια αγορά" προϊόντων, κεφαλαίων, χωρών ή εργατών;

Τα πράγματα δεν γίνονται από μόνα τους, αυτό που περιγράφεις δεν είναι ένα φυσικό γεγονός αλλά η πρακτική της "αριστοκρατίας" της καθεστηκυίας τάξης των "κεφαλαιοκρατών" που κινεί τα νήματα διεθνώς και δεν υπολογίζει πολιτείες και πνευματικές αξίες.
Αυτή η ηγεμονία οικοδομήθηκε από τη επικράτηση των αξιών και των επιδιώξεων της βρετανικής αστικής τάξης.
Η "Αριστερά" ή "Μαρξισμός" ακριβέστερα, υπήρξε μία αντίδραση περιορισμένης αντιλήψεως μέσα από το σχήμα ότι η οικονομική δομή της κοινωνίας είναι αυτή που καθορίζει τις κοινωνικές σχέσεις, τις πολιτισμικές και πολιτικές δομές και τις κοσμοθεωρήσεις (ιδέες).

Ποιος εχέφρων άνθρωπος είναι αυτός που τη μια είναι Έλληνας παιδί του Σωκράτη, μετά από μερικά χρόνια να γίνει χολιγουντιανός οπαδός του Καλβίνου και τα παιδιά του αλαχμπαράκηδες του Αμπού Μπακρ;

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο αποκληθείς "Homo Economicus", ο άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ύπαρξη υλιστικά, μηχανιστικά και μονεταριστικά. (δεν αναφέρομαι στον Αντετοκουμπο ή σε πρόσφυγες ανάγκης)

Στους Ελληνοαμερικανούς που αναφέρθηκες, μετά την 2η ή την 3η γενεά χάνονται στο δυτικό χωνευτήρι, μένουν μόνον τα greek names..

Στην πραγματικότητα, δηλαδή ουσιαστικά, ο Πολιτισμός δεν έχει να κάνει πρωτευόντως με κάποιο "savoire vivre", αλλά με κοσμοθέαση, αξιακό σύστημα, αισθητική και δημιουργία, συλλογική συνείδηση και ιστορικό αίσθημα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το μόνο σταθερό πράγμα στον (μετά Χριστόν ή νεωτερικό) κόσμο μας είναι ο φυσικός εθνισμός και μια σχετική ιδιοσυγκρασία καθώς και ένα ιστορική κληρονομιά, δεν υπάρχουν πολλά άλλα.
Για παράδειγμα, ο ισχυρισμός κάποιων "ρομαντικών" ότι η Ελλάς είναι χώρα χριστιανική είναι άτοπος καθώς ο Χριστιανισμός είναι μία θρησκεία πέρα από εθνικό προσανατολισμό, και από την άλλη δεν μπορείς έμμεσα ή άμεσα να υποχρεώσεις κάποιον να ομολογήσει πίστη σε κάποια συγκεκριμένη "ιερά ιστορία" και "ιερό κλήρο", πόσο μάλλον σε μια εποχή μεγαλοπολιτική. Σεβαστό και ιδεώδες είναι να μορφώνεσαι και να εξευγενίζεσαι σε μια πνευματικότητα ή μια βαθιά κουλτούρα, αλλά πρωτίστως είναι ζήτημα συνειδησιακό, συναισθηματικό, αισθητικό, διανοητικό, αλλά και ζήτημα επίσης συμβατότητας ψυχολογίας και ιδιοσυγκρασίας και αντιληπτικότητας.

Οι διάφορες δραστηριότητες του ανθρώπου, όπως η επικοινωνία και η γνώση, το εμπόριο και ο τουρισμός, δεν πρέπει να εξαρτώνται από κάτι εξωγενές ή τεχνητό όπως η "παγκοσμιοποίηση" ή ο λεγόμενος "παγκόσμιος πολιτισμός"..

Ο κόσμος υπάρχει λόγω των διαφορετικών ταυτοτήτων, η πολιτιστική κληρονομιά υπάρχει μόνον χάρις στις κοσμοθεάσεις και τις μυθολογίες, η ανθρωπότητα υπάρχει λόγω των διαφορετικών εθνοτήτων, η κοινωνία μπορεί να υπάρχει μόνον λόγω των διαφορετικών προσωπικοτήτων, η Φύση υπάρχει μόνον λόγω της βιοποικιλότητας. Η ιστορία είναι το αποτέλεσμα της γνώσης και της αλληλεπίδρασης της διαφορετικότητας.
Αυτή η προσέγγισις της παγκοσμιοποιήσεως επιτρέπει τον, κατά νέο σχετικώς τρόπο, προσδιορισμό της έννοιας «Δύσις». Αυτό ίσως είναι εξ άλλου το σημείο στο οποίο το βιβλίο σας εισάγει ιδέες ιδιαιτέρως καινοτόμους. Παρουσιάζετε πολύ ωραία το ότι η έννοια της Δύσεως δεν παραπέμπει πλέον σήμερα σε κάποια ιστορική, γεωγραφική, θρησκευτική, φυλετική ή άλλη ταυτότητα. Υποστηρίζετε πως η Δύσις κατέστη «έννοια πολύ περισσότερο ιδεολογική παρά γεωγραφική», γεγονός που εξηγεί το γιατί οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη μπορεί να κληθή σε «δυτικοποίησι». Πρέπει εν τούτοις να ορισθή αυτή η ιδεολογία. Ο ορισμός που εσείς δίδετε αφήνει κατά κάποιο τρόπο κενά. Η Δύσις δεν στοχεύει (όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις κατά το παρελθόν) στην εξαγωγή ενός πνευματικού πολιτισμού, αλλά στην διάλυσι όλων των πολιτισμών ώστε να αντικατασταθούν από ένα τρόπο ζωής σαφώς αρνητικό βασιζόμενο στην λατρεία της καταναλώσεως και της αποδόσεως, καθώς και στην έμμονη ιδέα της τέχνο-οικονομικής αναπτύξεως. Η Δύσις λοιπόν δεν είναι πλέον ένας τόπος συγκεκριμένος, αλλά ένα είδος αφηρημένης κατευθύνσεως, «κάτι το νεφελώδες που, όπως το σύμπαν του Πασκάλ, έχει το κέντρο του παντού και την περιφέρειά του πουθενά», και του οποίου την ανάλυσι προτείνετε «ως μηχανής απροσώπου, χωρίς ψυχή και εις το εξής χωρίς εξουσιαστή, θεσάσης την ανθρωπότητα στην υπηρεσία της». Όσον αφορά την Δύσι, γράφετε επίσης: «Η καταπληκτική της επιτυχία έγκειται στην μιμητική παραφορά τρόπων και πρακτικών αποπολιτισμικών. Γενικεύει την απώλεια νοήματος και την κοινωνία του κενού». Ως μηχανή δε, προσθέτετε, η Δύσις δεν είναι τόσο γενικεύσιμη όσο αναπαραγώγιμη. Το τιθέμενο ερώτημα είναι προφανώς αν αυτή η αρνητική γενίκευσις δεν είναι το αποτέλεσμα μιας αρχικής μεταστροφής της Δύσεως στην εγκατάλειψι της ιδίας ταυτότητας, μεταστροφή στην αρχή του εαυτού στερήσεως, αρχή την οποία η Δύσις, χάνοντας βαθμιαίως την ιστορικο-γεωγραφική της διάστασι, εξήγε εν συνεχεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατ' άλλη διατύπωσι, μήπως η Δύσις προτείνει βασικώς στους άλλους την μεταστροφή στην οποία οφείλει την δική της γέννησι;

Συνοψίσατε ευστόχως την άποψί μου, πιστεύω όμως ότι πρέπει οπωσδήποτε να διακρίνωμε την Δύσι ως παράδειγμα - η αναφερθείσα στο βιβλίο μου «μηχανή» από τις καθαυτό δυτικές κοινωνίες που υπάρχουν ακόμη σήμερα. Η Δύσις είναι μία κατασκευή μυθική, ένα εργαλείο χρήσιμο στην ανάλυση, δεν εμποδίζει όμως αυτό την επέλευση συνεπειών πραγματικών. Οι ίδιες οι δυτικές κοινωνίες δεν έχουν στην ουσία συνειδητοποιήσει ακόμη τι ακριβώς είναι η Δύσις, ήτοι μία ενότητα αδιακόπως εξάγουσα μία σύλληψη της κοινωνικής ζωής και της ανθρωπότητας απολύτως αφηρημένη και κενή. Συνεχίζουν τη ζωή τους βασιζόμενες σε μία ταυτότητα, μη αποσαφηνιζομένη πλέον, της οποίας οι ρίζες δεν είναι ακριβώς «δυτικές». Ενώπιον αυτών η Δύσις αποτελεί το αρνητικό τους, το αντίγραφό τους. Το δράμα τους είναι ότι προσπαθούν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους εντός του πλαισίου μιας νεωτερικότητας ουσιωδώς καταστροφικής κάθε ταυτότητας, και ότι εκτιμούν ως σημαντικές καταθέσεις πλαίσια εννοιολογικά (ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Διαφωτισμό) εκκολαπτήρια νοοτροπίας ατομιστικής η οποία ροκανίζει ως καρκίνος τον ιστό της παραδοσιακής αλληλεγγύης και συνιστά αληθές ένζυμο αποσύνθεσης της κοινωνικής συνοχής. (Serge Latouche στο Krisis no.4)
"Globalisation is all about wealth. It knows the price of everything and the value of nothing. Without borders the world will become – is visibly becoming – a howling desert of traffic fumes, plastic and concrete, where nowhere is home and the only language is money." (Peter Hitchens)

"Today, everyone looks at the same films, listens to the same music, lives in the same kind of houses. This is something that greatly concerns me. I have traveled a great deal, and every year I see the world becoming more similar. I call this the ideology of sameness. This ideology can take religious and not-at-all religious forms, but the central idea is that we are all part of mankind, that we are brothers of the same family. There may be differences but they are unimportant and should be either eradicated or transformed into mere folklore. American Indians do their dances for the tourists but this is not traditional life. (Alain de Benoist)
Ο Πολιτισμός προϋποθέτει την εδραιωμένη σε ένα τόπο γεωργική ζωή. Ούτω, Πολιτισμό δεν αναπτύσσουν οι νομάδες, οι οποίοι όπως και οι πρωτόγονοι ζούν στην «φυτικήν ζωήν» και τα συμβάντα της ζωής των αποτελούν συμβάντα φυσικά (living Nature) και όχι ιστορικά. Ομοίως, ανιστορικά είναι τα συμβάντα της ζωή των «φελλάχων» (όρος ληφθείς εκ του κυριωτέρου παραδείγματος τοιούτου πληθυσμού: των Αιγυπτίων της μεταρωμαϊκής εποχής), δηλαδή των πληθυσμών-υπολειμμάτων νεκρών Πολιτισμών.

Ο Ελληνικός Πολιτισμός (Hellenic Civilization κατά τον Τόϋνμπη, Hellenistic Civilization κατά τον Σπένγκλερ) αποτελούμενος αρχικώς από το Ελληνικόν έθνος και κατόπιν από έναν πυρήνα δύο εθνών, των Ελλήνων και των Ρωμαίων, επεξετάθη και ενέταξε στο σώμα του αρκετά άλλα έθνη, ως τα έθνη της Εγγύς Ανατολής ή τους Γαλάτας, οι οποίοι απεδείχθησαν μάλιστα πιστοί έως εσχάτων υπέρμαχοί του.

Η έννοια του Πολιτισμού σαφώς διαφέρει από την έννοια της λέξεως «πολιτισμός» αλλά και ταυτίζεται -και δι' αυτό άλλωστε επελέγη από τους φιλοσόφους της Ιστορίας ως ο Όσβαλντ Σπένγκλερ και ο Άρνολντ Τόϋνμπη- καθώς ο κοινώς νοούμενος ως πολιτισμός και πεπολιτισμένος βίος υπάρχει, δημιουργείται και ακμάζει μόνον εντός των οντοτήτων που ονομάζονται (επίσης) Πολιτισμοί και οι οποίοι έχουν ως κοινό χαρακτηριστικόν -και σκοπόν της υπάρξεώς των, θα ελέγαμε- ότι αποτελούν, ακριβώς, τα φυτώρια και τα θερμοκήπια του πολιτισμού. Αυτοί και μόνον γράφουν Ιστορίαν και τα αξιομνημόνευτα γεγονότα της παγκοσμίου ιστορίας είναι τα συμβάντα και τα δημιουργήματα της ακμής των. (Π. Μαρίνης)
“Ο πολιτισμός, η κοινωνική ιεραρχία που γεννάται από τις πολιτισμικές αξίες, είναι που προΐστανται στην απόδοση ρόλων προηγουμένων κάθε οικονομικής αναλύσεως της παραγωγής και του καταμερισμού.” (Francois Perroux)

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Δημοσιεύσεις: 11452
Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Τοποθεσία: Δημοκρατία του Καμπαρτίνο Μπαλκάρια

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 30 Ιούλ 2021, 18:26



Ο Γιάννης MVP στην Κορυφή,
Ο κυρ Νίκος μες στη φυλακή..
Κακούργα Κοινωνία, άτιμη Ζωή ...
Για σας τα κάνω όλα- Θα μπορούσα να 'μουνα στο χωριό να διαλογιζόμουνα τώρα ρε.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22707
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 30 Ιούλ 2021, 18:31

Τον πούλο ο Μιχαλολιάκος. Πήζει στη φυλακή ενώ ο Ατετοκούμπο πήζει στα εκατομμύρια. Ρε τον Θεό πως χώρισε τον κόσμο! :D
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Δημοσιεύσεις: 9686
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 16:09
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 31 Ιούλ 2021, 10:07

Στην Αφρική ούτε το 1% δεν έχει πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε καν σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Βλέπεις την εθνική μπάσκετ Νιγηρίας στο μπάσκετ και είναι ο γιός του πρέσβη, ο γιός του δήμαρχου και κάτι ομογενείς που γεννήθηκαν Αμερική. Και οι καλύτεροι παίχτες που θα μπορούσαν να παίξουν για τη Νιγηρία διάλεξαν να παίξουν για άλλες εθνικές, οι Αντετοκούμπο για την Ελλάδα κι ο Αντεμπάγιο για την Αμερική. Και παρόλα αυτά πήγαν Ολυμπιάδα, και πριν την Ολυμπιάδα πήγαν και κέρδισαν την Αμερική σε φιλικό.

Αν το 1% το φτάσουνε κάποτε στο 20-25% έχει κλείσει και το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, δεν ξανασηκώνει κεφάλι κανένας.
Gamiosante sto vosporo gia mia xoufta iliosporo

Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi
Δημοσιεύσεις: 7458
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 10:40

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi » 31 Ιούλ 2021, 11:18

Chilloutbuddy έγραψε:
31 Ιούλ 2021, 10:07
Στην Αφρική ούτε το 1% δεν έχει πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε καν σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Βλέπεις την εθνική μπάσκετ Νιγηρίας στο μπάσκετ και είναι ο γιός του πρέσβη, ο γιός του δήμαρχου και κάτι ομογενείς που γεννήθηκαν Αμερική. Και οι καλύτεροι παίχτες που θα μπορούσαν να παίξουν για τη Νιγηρία διάλεξαν να παίξουν για άλλες εθνικές, οι Αντετοκούμπο για την Ελλάδα κι ο Αντεμπάγιο για την Αμερική. Και παρόλα αυτά πήγαν Ολυμπιάδα, και πριν την Ολυμπιάδα πήγαν και κέρδισαν την Αμερική σε φιλικό.

Αν το 1% το φτάσουνε κάποτε στο 20-25% έχει κλείσει και το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, δεν ξανασηκώνει κεφάλι κανένας.
Το ποδόσφαιρο τι το μπλεκεις;

Ταλεγε και ο Πελέ αυτά τακουμε 30χρονια
Αυτό με την Αφρική και όταν ασχοληθουν οι ΗΠΑ με το ποδόσφαιρο
Θα γεράσουμε και ακόμα θα το λενε

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Δημοσιεύσεις: 9686
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 16:09
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 31 Ιούλ 2021, 13:12

Rocco Siffredi έγραψε:
31 Ιούλ 2021, 11:18
Chilloutbuddy έγραψε:
31 Ιούλ 2021, 10:07
Στην Αφρική ούτε το 1% δεν έχει πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε καν σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Βλέπεις την εθνική μπάσκετ Νιγηρίας στο μπάσκετ και είναι ο γιός του πρέσβη, ο γιός του δήμαρχου και κάτι ομογενείς που γεννήθηκαν Αμερική. Και οι καλύτεροι παίχτες που θα μπορούσαν να παίξουν για τη Νιγηρία διάλεξαν να παίξουν για άλλες εθνικές, οι Αντετοκούμπο για την Ελλάδα κι ο Αντεμπάγιο για την Αμερική. Και παρόλα αυτά πήγαν Ολυμπιάδα, και πριν την Ολυμπιάδα πήγαν και κέρδισαν την Αμερική σε φιλικό.

Αν το 1% το φτάσουνε κάποτε στο 20-25% έχει κλείσει και το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, δεν ξανασηκώνει κεφάλι κανένας.
Το ποδόσφαιρο τι το μπλεκεις;

Ταλεγε και ο Πελέ αυτά τακουμε 30χρονια
Αυτό με την Αφρική και όταν ασχοληθουν οι ΗΠΑ με το ποδόσφαιρο
Θα γεράσουμε και ακόμα θα το λενε
ναι έτσι φαίνεται... απ'το κακό στο χειρότερο πάνε
Gamiosante sto vosporo gia mia xoufta iliosporo

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3671
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 03 Αύγ 2021, 13:04

Υδράργυρος έγραψε:
21 Ιούλ 2021, 23:23
Πως αισθανονται σημερα οι δεξιοι; μια χαρα. Στους πλουσιους αλλοδαπους στηνουν κωλο
Βασικά ο Αντετοκούμπο προέρχεται απο την Υποσαχάρια Αφρική.Μια περιοχή που(μαζί με την Καραιβική-Αιτή,Τζαμάικα,Μπαχάμες,Δομινικανή Δημοκρατία κτλ και την Κεντρική Αμερική-Γουατεμάλα,Ονδούρα,Μπελίζ,Ελ Σαλβαδόρ κτλ)) η κυρίαρχη θρησκεία είναι ο χριστιανισμός(αν και σε μια μορφή-τον φονταμενταλιστικό Πεντηκοστιανισμό-που δεν συναντάται στον ανεπτυγμένο κόσμο Mitharadir @ Σωτηρόπουλος εναντίον Πεντηκοστιανού: Το Απόλυτο Ντέρμπι! .Αυτό είναι που κάνει άτομα όπως ο Τζήμερος να μην έχουν αντίρρηση σε αυτούς τους μετανάστες(επειδή δεν είναι μουσουλμάνοι).Και μισό εκατομύριο Ινδουιστές απο την Ινδία ή Βουδιστές απο Σρι Λάνκα,Μυανμάρ κτλ να έφερναν στην Ελλάδα δεν θα έφερναν αντίρσση αφού δεν είναι μουσουλμάνοι.

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3671
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 15 Αύγ 2021, 12:06

Aprilianos έγραψε:
23 Ιούλ 2021, 21:32
Οι περισσότερες χώρες στην Υποσαχάρια Αφρική έχουν χριστιανική πλειοψηφία(κυρίως Πεντηκοστιανοι και Αντβεντιστές εξαπλώνονται εκεί όπως και σε μαύρες χώρες της Καραϊβικής όπως Αϊτή, Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Μπαχάμες κτλ) ή χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπως η Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Γουιάνα, Σουρινάμ κτλ)).Και η οικογένεια Αντετοκούμπο είναι χριστιανοί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mitharadir την 15 Αύγ 2021, 12:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3671
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 15 Αύγ 2021, 12:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιούλ 2021, 11:57
Κατά τα άλλα, έχει μεγάλη σημασία κι αυτό που ανέφερε ο πατησιώτης για τα ονόματα.

Το "Γιάννης" και "Θανάσης" ως αμιγώς ελληνικά ονόματα δημιουργούν αυτομάτως μία δήλωση επιλεγμένης ταυτότητας, που έχει πολύ πιο δυναμική επιρροή στο περιβάλλον.
Οι περισσότερες χώρες στην Υποσαχάρια Αφρική έχουν χριστιανική πλειοψηφία(κυρίως Πεντηκοστιανοι και Αντβεντιστές εξαπλώνονται εκεί όπως και σε μαύρες χώρες της Καραϊβικής όπως Αϊτή, Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Μπαχάμες κτλ) ή χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπως η Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Γουιάνα, Σουρινάμ κτλ)).Και η οικογένεια Αντετοκούμπο είναι χριστιανοί.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68592
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Αύγ 2021, 12:36

Mitharadir έγραψε:
15 Αύγ 2021, 12:09
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιούλ 2021, 11:57
Κατά τα άλλα, έχει μεγάλη σημασία κι αυτό που ανέφερε ο πατησιώτης για τα ονόματα.

Το "Γιάννης" και "Θανάσης" ως αμιγώς ελληνικά ονόματα δημιουργούν αυτομάτως μία δήλωση επιλεγμένης ταυτότητας, που έχει πολύ πιο δυναμική επιρροή στο περιβάλλον.
Οι περισσότερες χώρες στην Υποσαχάρια Αφρική έχουν χριστιανική πλειοψηφία(κυρίως Πεντηκοστιανοι και Αντβεντιστές εξαπλώνονται εκεί όπως και σε μαύρες χώρες της Καραϊβικής όπως Αϊτή, Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Μπαχάμες κτλ) ή χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπως η Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Γουιάνα, Σουρινάμ κτλ)).Και η οικογένεια Αντετοκούμπο είναι χριστιανοί.
Ναι, είναι χριστιανοί. Αλλά και άλλοι είναι χριστιανοί και δεν βαφτίζουν τα παιδιά τους με ελληνικά ονόματα. Το τελευταίο ήταν σίγουρο δείγμα της πρόθεσης για ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3671
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 15 Αύγ 2021, 16:42

ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Αύγ 2021, 12:36
Mitharadir έγραψε:
15 Αύγ 2021, 12:09
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιούλ 2021, 11:57
Κατά τα άλλα, έχει μεγάλη σημασία κι αυτό που ανέφερε ο πατησιώτης για τα ονόματα.

Το "Γιάννης" και "Θανάσης" ως αμιγώς ελληνικά ονόματα δημιουργούν αυτομάτως μία δήλωση επιλεγμένης ταυτότητας, που έχει πολύ πιο δυναμική επιρροή στο περιβάλλον.
Οι περισσότερες χώρες στην Υποσαχάρια Αφρική έχουν χριστιανική πλειοψηφία(κυρίως Πεντηκοστιανοι και Αντβεντιστές εξαπλώνονται εκεί όπως και σε μαύρες χώρες της Καραϊβικής όπως Αϊτή, Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Μπαχάμες κτλ) ή χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπως η Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Γουιάνα, Σουρινάμ κτλ)).Και η οικογένεια Αντετοκούμπο είναι χριστιανοί.
Ναι, είναι χριστιανοί. Αλλά και άλλοι είναι χριστιανοί και δεν βαφτίζουν τα παιδιά τους με ελληνικά ονόματα. Το τελευταίο ήταν σίγουρο δείγμα της πρόθεσης για ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία.
Το πώς θα ονομάσει κάποιος τα παιδιά του δεν δείχνει απαραίτητα πρόθεση ενσωμάτωσης.Στις ΗΠΑ,την Αυστραλία,τον Καναδά,την Νέα Ζηλανδία,την Γερμανία,την Νότια Αφρική,το Ντουμπάι κτλ οι Έλληνες αγγλοποιουν τα ονόματα τους χωρίς να τα αλλάζουν(π.χ το Νίκος γίνεται Νικ στις ΗΠΑ).Ξέρω Ουγκαντεζο ο οποίος ζει στην Ελλάδα και έχει αλλάξει το όνομα του από Φρανσις σε Φραγκίσκος για να φαίνεται ελληνικότερο.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Δημοσιεύσεις: 22687
Εγγραφή: 08 Οκτ 2019, 13:15
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 15 Αύγ 2021, 16:59

Συγκίνηση... και υπερηφάνεια... '

Ζούμε σε μια οικονομία.

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3671
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 15 Αύγ 2021, 22:03

jimdenin έγραψε:
21 Ιούλ 2021, 22:25
Όπως αισθάνθηκαν οι αριστεροί όταν ο κόσμος έβλεπε αλβανοπαίδες να κάνουν τον αλβανικό αετό φορώντας τις στολές του Ε.Σ στα πλαίσια της στρατιωτικής τους θητείας.
:xena:

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών