Το Κόμμα μας θεωρεί ότι η γονεϊκότητα είναι η σχέση του γονιού με το παιδί, που σε ατομικό επίπεδο αντανακλά τις υφιστάμενες κοινωνικές σχέσεις. Βάση της θέσης του ΚΚΕ είναι τα δικαιώματα του παιδιού, δηλαδή η κοινωνική του ανάγκη να έχει δεσμούς με τη μητέρα - τον πατέρα. Αυτή η ανάγκη έχει αντικειμενική βάση: Την αμφίπλευρη σχέση μητρότητας - πατρότητας, που προκύπτει από τη συμπληρωματική λειτουργία άνδρα - γυναίκας στη διαδικασία τεκνοποίησης. Οι νόμοι που θεσπίζονται πρέπει να υποβοηθούν αυτό το δικαίωμα και όχι να το ανατρέπουν.
Η διαλεκτική - υλιστική προσέγγιση της σχέσης μητρότητας - πατρότητας δεν σημαίνει ούτε απόλυτο βιολογισμό, αλλά ούτε άρνηση αυτής της συμπληρωματικότητας. Η σχέση μητρότητας - πατρότητας είναι αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό, πέρα από την ενστικτώδη προστασία που παρέχει κάθε θηλαστικό στα νεογνά του. Η συμπληρωματική αυτή σχέση έχει φυσική βάση - γιατί ο άνθρωπος αναπαράγεται με φυσικό τρόπο - και από την πρώτη στιγμή αποκτά κοινωνικό χαρακτήρα.
Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό φυσικό ον, δηλαδή η ικανοποίηση των φυσικών αναγκών του, όπως και των κοινωνικών, μπορεί να συντελεστεί αποκλειστικά με κοινωνικό τρόπο. Άρα η ανθρώπινη μητρότητα και η ανθρώπινη πατρότητα είναι εγγεγραμμένες στο είδος «άνθρωπος».
Quiz: ΚΚΕ ή Jordan Peterson?
Quiz: ΚΚΕ ή Jordan Peterson?
Re: Quiz: ΚΚΕ ή Jordan Peterson?
Dwarven Blacksmith τι παίζει με το κόμμα και υπερασπίζεται κοινωνικές νομοτέλειες; Διαβάζουν Φουκουγιάμα στον Περισσό;
Εσένα οπ αν έχεις κάποια ένσταση στο οπ ποια είναι αυτή;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
δεν έχω απαραίτητα ένσταση, δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα, δεν με ενδιαφέρει αρκετά και δε είμαι και σίγουρος αν έχω ασχοληθεί αρκετά για να να εκφέρω άποψη, απλά με δεν έχω ξαναδει κομμουνιστικό κόμμα να χρησιμοποιεί επιχειρήματα υπερ βιολογικής νομοτέλειας, συνήθως αυτά τα χρησιμοποιούν εναντίων τους
- Dwarven Blacksmith
Δεν είναι το φόρτε μου η ορολογία, δεν είμαι αρκετά σίγουρος για το τι είναι βιολογική και κοινωνική νομοτέλεια για να διαφωτισω, αλλά ούτε με παθιάζει και αρκετά ώστε να τοποθετηθω γιόλο.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Ωραία λοιπόν, εφόσον δεν έχεις ένσταση άρα μάλλον είσαι περισσότερο κοντά στις θέσεις του κόμματος παρά μακριά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
αμα βγάλεις όλο το fluff, λένε ότι έτσι είναι η κοινωνική δομή και έτσι πρέπει να τη διατηρήσουμε, for reasons, το οποίο ακούγεται τέρμα αντι-κκεDwarven Blacksmith έγραψε: ↑05 Φεβ 2024, 17:52Δεν είναι το φόρτε μου η ορολογία, δεν είμαι αρκετά σίγουρος για το τι είναι βιολογική και κοινωνική νομοτέλεια για να διαφωτισω, αλλά ούτε με παθιάζει και αρκετά ώστε να τοποθετηθω γιόλο.
Μπορεί, αλλά πως να στο πω, είναι σαν να βλέπεις ένα παπά απο τον άμβωνα να λέει ξερω γω "γαμάτε, ρίξτε το έξω, κάντε και λίγο lsd γιατί η ζωή είναι μικρή, μια την έχουμε". Μπορεί να συμφωνώ αλλά κάπου σηκώνεται ένα φρύδι και λες "τι παίζει τώρα, πως του'ρθε;"
-
Πατελης, αυτός εκφράζει πλέον τις απόψεις του ΚΚΕ πάνω σε ζητήματα φύλου.
δεν ξέρω πόσο το'χουν σκεφτεί πάντως. Η άποψη ότι μια κοινωνική ανάγκη προκύπτει απο μια βιολογική νομοτέλεια, έχει πολύ ενδιαφέρουσες προεκτάσεις
- Ληστοσυμμορίτης
τα εσπασαν το 89-91 και στην θεση του κκε στον ιμπεριαλιστικο πόλεμο στην ουκρανία Καθαρή θέση του ΚΚΕ στο ουκρανικόΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑05 Φεβ 2024, 18:11Πατελης, αυτός εκφράζει πλέον τις απόψεις του ΚΚΕ πάνω σε ζητήματα φύλου.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- Ληστοσυμμορίτης
ποιος είναι ο τζορνταν πιτερσον;
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
-
Ο πατελης είναι χαρντκορ παντού, τι να κάνουμε.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑05 Φεβ 2024, 18:19τα εσπασαν το 89-91 και στην θεση του κκε στον ιμπεριαλιστικο πόλεμο στην ουκρανία Καθαρή θέση του ΚΚΕ στο ουκρανικόΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑05 Φεβ 2024, 18:11Πατελης, αυτός εκφράζει πλέον τις απόψεις του ΚΚΕ πάνω σε ζητήματα φύλου.
πχ εμένα μου φαίνεται ότι μ'αυτό
μπορώ να δικαιολογήσω το δικαίωμα του ανθρώπου στο να έχει προσωπική περιουσία, ως δικαίωμα ή κοινωνική ανάγκη που προκύπτει απο την αντικειμενική βάση της ψυχολογικής ολοκλήρωσης που προσφέρει η απόκτηση προσωπικού πλούτουΤο Κόμμα μας θεωρεί ότι η γονεϊκότητα είναι η σχέση του γονιού με το παιδί, που σε ατομικό επίπεδο αντανακλά τις υφιστάμενες κοινωνικές σχέσεις. Βάση της θέσης του ΚΚΕ είναι τα δικαιώματα του παιδιού, δηλαδή η κοινωνική του ανάγκη να έχει δεσμούς με τη μητέρα - τον πατέρα. Αυτή η ανάγκη έχει αντικειμενική βάση: Την αμφίπλευρη σχέση μητρότητας - πατρότητας, που προκύπτει από τη συμπληρωματική λειτουργία άνδρα - γυναίκας στη διαδικασία τεκνοποίησης. Οι νόμοι που θεσπίζονται πρέπει να υποβοηθούν αυτό το δικαίωμα και όχι να το ανατρέπουν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Quiz: θα απογειωθεί ή όχι;
από Otto Weininger » 06 Σεπ 2024, 13:23 » σε Θετικές Επιστήμες - 742 Απαντήσεις
- 7028 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από O I