Εστω οτι πεφτει η κυβερνηση εξαιτιας των Τεμπων.Πως φανταζεστε την επομενη ημερα;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Re: Εστω οτι πεφτει η κυβερνηση εξαιτιας των Τεμπων.Πως φανταζεστε την επομενη ημερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 01 Φεβ 2025, 14:35

nyxtovios έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:29
Saturn έγραψε:
01 Φεβ 2025, 12:33
nyxtovios έγραψε:
01 Φεβ 2025, 12:24

:102:
Mαζί σας
Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να κινηθούν ταυτόγχρονα όλες οι δυνάμεις της Ιστορίας, να ισοπεδωθεί η σημερινή κατάσταση γιατί είναι τόσο βαθειά η διαπλοκή και διαφθορά που δεν υπάρχει τόπος να ανθίσει και να αναπνεύσει τίποτα άλλο. Χώρια που ζούμε και γενικότερα σε καιρούς που δεν βοηθούν, τουλάχιστον μέχρι και πριν την εκλογή Τραμπ και το γκρεμοτσάκισμα της επιβληθείσης γουοκ ατζέντας (ναι ναι, δεν είναι άμοιρη ευθυνών η γουοκ ατζεντα για το σμπαράλιασμα της ραχοκοκκαλιάς της κοινωνίας που αναδεικνύει βδελύγματα τύπου Μητσοτακη και της παρέας του)

Και ένα από τα πρώτα που πρέπει να γίνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε αυτήν τη χώρα, είναι να υπάρξει κάθαρση στην διαπλοκή με την Δικαιοσύνη και να εξασφαλιστεί μέσα από άλλους νόμους και δικλείδες όσο περισσότερο γίνεται η πραγματικά ανεξάρτητη λειτουργία της από οποιαδήποτε κομματικά και κυβερνητικά καθεστώτα.
Δεν πρόκειται να γίνουν αυτά ποτέ.
Τουλάχιστον ειρηνικά.
Η μόνη μας ελπίδα είναι να μας κατακτήσει κάποιος φιλλέλην και να διορίσει ξένους επόπτες.

Γι αυτό είπα λατρεία μου, να κινηθούν όλες οι δυνάμεις της Ιστορίας
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

nemo

Re: Εστω οτι πεφτει η κυβερνηση εξαιτιας των Τεμπων.Πως φανταζεστε την επομενη ημερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 01 Φεβ 2025, 14:47

Saturn έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:35
nyxtovios έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:29
Saturn έγραψε:
01 Φεβ 2025, 12:33

Mαζί σας
Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να κινηθούν ταυτόγχρονα όλες οι δυνάμεις της Ιστορίας, να ισοπεδωθεί η σημερινή κατάσταση γιατί είναι τόσο βαθειά η διαπλοκή και διαφθορά που δεν υπάρχει τόπος να ανθίσει και να αναπνεύσει τίποτα άλλο. Χώρια που ζούμε και γενικότερα σε καιρούς που δεν βοηθούν, τουλάχιστον μέχρι και πριν την εκλογή Τραμπ και το γκρεμοτσάκισμα της επιβληθείσης γουοκ ατζέντας (ναι ναι, δεν είναι άμοιρη ευθυνών η γουοκ ατζεντα για το σμπαράλιασμα της ραχοκοκκαλιάς της κοινωνίας που αναδεικνύει βδελύγματα τύπου Μητσοτακη και της παρέας του)

Και ένα από τα πρώτα που πρέπει να γίνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε αυτήν τη χώρα, είναι να υπάρξει κάθαρση στην διαπλοκή με την Δικαιοσύνη και να εξασφαλιστεί μέσα από άλλους νόμους και δικλείδες όσο περισσότερο γίνεται η πραγματικά ανεξάρτητη λειτουργία της από οποιαδήποτε κομματικά και κυβερνητικά καθεστώτα.
Δεν πρόκειται να γίνουν αυτά ποτέ.
Τουλάχιστον ειρηνικά.
Η μόνη μας ελπίδα είναι να μας κατακτήσει κάποιος φιλλέλην και να διορίσει ξένους επόπτες.

Γι αυτό είπα λατρεία μου, να κινηθούν όλες οι δυνάμεις της Ιστορίας
να κινηθουν εθνικιστικα οι ελληνες ψηφοφοροι αυτο χρειαζεται οσο κοιτατε τους σοφτ πολιτικους η κατασταση θα διαιωνιζεται

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 01 Φεβ 2025, 14:59

Καλά, μπορεί να προλάβει να κινηθεί κι ο Τούρκος εθνικιστής, μην βιάζεσαι

Άλλωστε, τί μας έχει μείνει, τα όπλα τα ξεπουλήσαμε Ουκρανία, το Αιγαίο το κανόνισε ο Γεραπετρίτης, τα συγχαρίκια για το ντιλ σουπερπερήφανος τα ετοιμάζει ο Κούλης....ΜΠΟΥΡΛΟΤΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!

Ο Ταγίπαρος θα μας σώσει, η Σουλτανάρα της καρδιάς μας :hebit:
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 01 Φεβ 2025, 15:24

Mενει να έρθει και ο Καμμένος να τα κάνει ΚΟΥΓΚΙ.

Άβαταρ μέλους
Φραγμένος_Τελεστής
Phorum.gr user: Τυπάρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φραγμένος_Τελεστής » 01 Φεβ 2025, 18:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Ιαν 2025, 10:58
Φραγμένος_Τελεστής έγραψε:
30 Ιαν 2025, 23:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Ιαν 2025, 18:45

Για να κάνουν τι;

... Να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού κράτους; :lol:
Αυτό κατάλαβες ε; Μπράβο, κερδίζεις λουκούμι. Δε θα άλλαζε τίποτα σημαντικά με αυτούς στον Ελληνικό κράτος, απλά θα τους ψήφιζα έτσι για να υπάρχει μια εναλλαγή στην εξουσία. Αυτό γιατί η παρούσα διακυβέρνηση απέδειξε πως όταν κάποιος παίζει μόνος του και ελέγχει τα πάντα, αρχίζει να πιστεύει ότι το κράτος και οι ζωές των πολιτών του ανήκουν και πως έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς καμία συνέπεια, χάνοντας κάθε αίσθηση τσίπας. Όπως είπα, για να αλλάξει κάτι σε αυτό το ρδέλο χρειάζεται να γίνει τεράστια αναταραχή, κάτι που προφανώς δεν θέλει όποιος κουτσά στραβά τα βγάζει πέρα (και με το δίκιο του, ούτε εγώ θα το ήθελα αν ζούσα Ελλάδα, δεν θα ήμουν τρελός να ρισκάρω τη ζωή μου σε μια μεγάλη αναταραχή για να ζήσουν καλύτερα οι επόμενοι, γι' αυτό και θα ψήφιζα αυτούς που ανέφερα... δεν είμαι κάνας ήρωας).
Στο ότι μια κυβέρνηση που παίζει μόνη της αποκτά υπεροψία γιατί δεν νοιώθει την ανάσα κανενός αντιπάλου στο σβέρκο της, συμφωνώ απολύτως.

Το ερώτημα όμως είναι το γιατί δεν υπάρχει αντίπαλος. Υποθέτω ότι δεν φταίει η κυβέρνηση και γι αυτό, έτσι;

Οπότε, ποιους θα ψήφιζες για την εναλλαγή στην εξουσία; Οι μόνοι συνδυασμοί που μπορούν να προκύψουν ως αντιπολίτευση και όχι συγκυβέρνηση είναι πασοκ-φαμελοζαίοι ή φαμελοζαίοι-εθνοζαίοι. Αν φυσικά ανεβάσουν τα ποσοστά τους...
Όποια και αν είναι η απάντησις στο ερώτημα, η ουσία είναι ότι το να παίζει μόνη της αυτή η κυβέρνηση έχει αρνητικό αντίκτυπο στο κράτος δικαίου και στις ζωές μας. Άρα θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ ή Κασσελάκη, όχι ντε και καλά για να κυβερνήσουν, απλά για να νιώσουν αυτοί που είναι πάνω ότι εμείς που τους ανεβάσαμε κάποτε δεν το κάναμε επειδή "είμαστε ΝΔ" (πόσο αστείο ακούγεται, σαν να λέμε "είμαι Παναθηναϊκός" ή "είμαι ΠΑΟΚ"), και το ότι τους ψηφίσαμε ως καλύτερους από την τότε εναλλακτική δεν σημαίνει πως τους δώσαμε λευκή επιταγή για να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Μπροστά στο φόβο του να χάσουν την εξουσία που τόσο είχαν δεδομένη, μπορεί να αρχίσουν να σέβονται περισσότερο τους πολίτες και το κράτος δικαίου. Το να χάσουν τελείως την εξουσία δεν φαίνεται πιθανό στα επόμενα χρόνια, αλλά είναι πιθανό να χάσουν την αυτοδυναμία, και αυτό πιστεύω θα είναι καλό με αυτά που έχουν διαπράξει.
-_-

Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 » 01 Φεβ 2025, 20:15

Ασέβαστος έγραψε:
01 Φεβ 2025, 08:54
Polaris3 έγραψε:
31 Ιαν 2025, 21:22
sharp έγραψε:
31 Ιαν 2025, 17:17
Επίσης αν κοιτάξουμε 200 χρόνια πριν, πράγματι λέμε πόσο χειρότερα περνούσαν οι άνθρωποι, ενώ σήμερα είναι πολύ καλύτερα κι αυτό το οφείλουμε στον καπιταλισμό.
Το οφείλουμε στην συλλογική προσπάθεια των επιστημόνων που βελτίωσαν την τεχνολογία και στις συνεχόμενες εργατικές διεκδικήσεις. Ο καπιταλισμός ποτέ από μόνος τους δεν πρόσφερε ευημερία, δεν είναι σχεδιασμένος για αυτό. Είναι σχεδιασμένος για άνιση κατανομή πλούτου, όχι για ευημερία.
οι επιστημονες δουλεψαν και δουλευουν αποτελεσματικα, για τα καπιταλιστικα λεφτα.

οπου δεν υπηρξε καπιταλισμος, η επιστημες βαλτωσαν.
Επιστήμονες δούλευαν και στη σοβιετική ένωση η οποία έστειλε τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα.

Μπερδεύεις την τεχνολογική πρόοδο με τον καπιταλισμό. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Άβαταρ μέλους
Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 02 Φεβ 2025, 13:38

Φανταζομαστε να κυβερνα αριστερο κομμα και να παιρνει ο αριστερος πρωθυπουργος τα υπερκερδη των ολιγαρχων και να τα μοιραζει στον απλο λαουτζικο.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 02 Φεβ 2025, 13:52

Saturn έγραψε:
30 Ιαν 2025, 03:32
30 Ιαν 2025, 03:28
Φτάσαμε Ανδρουλάκης και Κασσελακης να φαίνονται οι καλύτερες επιλογές. Μόνο αυτό τα λέει όλα. Για εμάς του εξωτερικού, η καλύτερη λύση είναι να γίνει μια αναταραχή, αρκετά μεγάλη ώστε να εξαφανιστουν όλοι τους, και μετά να μπουκαρει μια ξένη μεγάλη δύναμη και να χτιστεί κάτι από το 0 (σε όλα τα επίπεδα, αρχίζοντας από σύνταγμα και δικαιοσύνη). Οι του εσωτερικού που τη βγάζουν κουτσα στραβά δε θέλουν αναταραχή, και με το δίκιο τους, ούτε εγώ θα ήθελα στη θέση τους, και αν ζούσα Ελλάδα μάλλον απλά θα ψήφιζα Ανδρουλάκη ή Κασσελακη.
:smt023
:smt023:smt023
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Φεβ 2025, 14:03

Όντως έχουν βάση οι συστάσεις από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Στην τελική, τί έχουν να χάσουν; Θα παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ως καθημερινή σειρά, όπως στους τρέχοντες πολέμους, θα πανηγυρίζουν με τις ήττες των ...οχτρών (χεχε τώρα θα πέσει ο κούλης, δεν τη γλυτώνει) και μετά το χάος θα κάνουν πιο φτηνές διακοπές όταν τους πιάνει ο καϊμός για την "πατρίδα".

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Φεβ 2025, 10:09

Polaris3 έγραψε:
01 Φεβ 2025, 20:15
Ασέβαστος έγραψε:
01 Φεβ 2025, 08:54
Polaris3 έγραψε:
31 Ιαν 2025, 21:22

Το οφείλουμε στην συλλογική προσπάθεια των επιστημόνων που βελτίωσαν την τεχνολογία και στις συνεχόμενες εργατικές διεκδικήσεις. Ο καπιταλισμός ποτέ από μόνος τους δεν πρόσφερε ευημερία, δεν είναι σχεδιασμένος για αυτό. Είναι σχεδιασμένος για άνιση κατανομή πλούτου, όχι για ευημερία.
οι επιστημονες δουλεψαν και δουλευουν αποτελεσματικα, για τα καπιταλιστικα λεφτα.

οπου δεν υπηρξε καπιταλισμος, η επιστημες βαλτωσαν.
Επιστήμονες δούλευαν και στη σοβιετική ένωση η οποία έστειλε τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα.

Μπερδεύεις την τεχνολογική πρόοδο με τον καπιταλισμό. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
και πως βοηθησε ο ανθρωπος στο διαστημα την καθημερινοτητα των πολιτων;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 03 Φεβ 2025, 10:15

Τι διαβάζω, το Μαξίμου έχει πέσει σε βέρτιγκο και δεν ξέρει τι να κάνει για ν' αντιμετωπίσει την κατάσταση (πάλι σε φτηνούς τακτικισμούς και επικοινωνιακά κολπάκια καταφεύγει, ρε δεν μαθαίνουν με τίποτα λέμε οι πέπονες), ενώ ο Σαμαράς ουσιαστικά ανακοίνωσε τη δημιουργία πολιτικού φορέα; Ανήμερα της Υπαπαντής κιόλας, ρε τον αθεόφοβο.

Άβαταρ μέλους
Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 03 Φεβ 2025, 11:50

Toν Σαμαρα να τον φοβουνται δλδ?

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Φεβ 2025, 12:06

01 Φεβ 2025, 18:09
ΓΑΛΗ έγραψε:

Αυτό κατάλαβες ε; Μπράβο, κερδίζεις λουκούμι. Δε θα άλλαζε τίποτα σημαντικά με αυτούς στον Ελληνικό κράτος, απλά θα τους ψήφιζα έτσι για να υπάρχει μια εναλλαγή στην εξουσία. Αυτό γιατί η παρούσα διακυβέρνηση απέδειξε πως όταν κάποιος παίζει μόνος του και ελέγχει τα πάντα, αρχίζει να πιστεύει ότι το κράτος και οι ζωές των πολιτών του ανήκουν και πως έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς καμία συνέπεια, χάνοντας κάθε αίσθηση τσίπας. Όπως είπα, για να αλλάξει κάτι σε αυτό το ρδέλο χρειάζεται να γίνει τεράστια αναταραχή, κάτι που προφανώς δεν θέλει όποιος κουτσά στραβά τα βγάζει πέρα (και με το δίκιο του, ούτε εγώ θα το ήθελα αν ζούσα Ελλάδα, δεν θα ήμουν τρελός να ρισκάρω τη ζωή μου σε μια μεγάλη αναταραχή για να ζήσουν καλύτερα οι επόμενοι, γι' αυτό και θα ψήφιζα αυτούς που ανέφερα... δεν είμαι κάνας ήρωας).
Στο ότι μια κυβέρνηση που παίζει μόνη της αποκτά υπεροψία γιατί δεν νοιώθει την ανάσα κανενός αντιπάλου στο σβέρκο της, συμφωνώ απολύτως.

Το ερώτημα όμως είναι το γιατί δεν υπάρχει αντίπαλος. Υποθέτω ότι δεν φταίει η κυβέρνηση και γι αυτό, έτσι;

Οπότε, ποιους θα ψήφιζες για την εναλλαγή στην εξουσία; Οι μόνοι συνδυασμοί που μπορούν να προκύψουν ως αντιπολίτευση και όχι συγκυβέρνηση είναι πασοκ-φαμελοζαίοι ή φαμελοζαίοι-εθνοζαίοι. Αν φυσικά ανεβάσουν τα ποσοστά τους...
Όποια και αν είναι η απάντησις στο ερώτημα, η ουσία είναι ότι το να παίζει μόνη της αυτή η κυβέρνηση έχει αρνητικό αντίκτυπο στο κράτος δικαίου και στις ζωές μας. Άρα θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ ή Κασσελάκη, όχι ντε και καλά για να κυβερνήσουν, απλά για να νιώσουν αυτοί που είναι πάνω ότι εμείς που τους ανεβάσαμε κάποτε δεν το κάναμε επειδή "είμαστε ΝΔ" (πόσο αστείο ακούγεται, σαν να λέμε "είμαι Παναθηναϊκός" ή "είμαι ΠΑΟΚ"), και το ότι τους ψηφίσαμε ως καλύτερους από την τότε εναλλακτική δεν σημαίνει πως τους δώσαμε λευκή επιταγή για να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Μπροστά στο φόβο του να χάσουν την εξουσία που τόσο είχαν δεδομένη, μπορεί να αρχίσουν να σέβονται περισσότερο τους πολίτες και το κράτος δικαίου. Το να χάσουν τελείως την εξουσία δεν φαίνεται πιθανό στα επόμενα χρόνια, αλλά είναι πιθανό να χάσουν την αυτοδυναμία, και αυτό πιστεύω θα είναι καλό με αυτά που έχουν διαπράξει.
Ναι, αυτό είναι το κλασσικό αφήγημα του "δεν εμπιστεύομαι αυτούς που θα ψηφίσω (τους βρίσκω απλώς πιο συμπαθείς) αλλά το κάνω για να τιμωρήσω/ταρακουνήσω/κάνω λιγότερο υπερόπτες αυτούς που κυβερνούν".

Το έχω περάσει κι εγώ αυτό το στάδιο. :lol:

Παρακάτω;

Γιατί στην Ελλάδα έχει γίνει εθιμική αντίδραση και το εξής σκεπτικό.

Ψηφίζω Ανδρουλάκη ή Κασσελάκη για να ρίξω τον Μητσοτάκη ενώ συγχρόνως τους θεωρώ δεκανίκια του Μητσοτάκη. :D

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 03 Φεβ 2025, 12:11

ΓΑΛΗ έγραψε:

:bravo:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 03 Φεβ 2025, 12:14

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Φεβ 2025, 12:06
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ναι, αυτό είναι το κλασσικό αφήγημα του "δεν εμπιστεύομαι αυτούς που θα ψηφίσω (τους βρίσκω απλώς πιο συμπαθείς) αλλά το κάνω για να τιμωρήσω/ταρακουνήσω/κάνω λιγότερο υπερόπτες αυτούς που κυβερνούν".

Το έχω περάσει κι εγώ αυτό το στάδιο. :lol:

Παρακάτω;

Γιατί στην Ελλάδα έχει γίνει εθιμική αντίδραση και το εξής σκεπτικό.

Ψηφίζω Ανδρουλάκη ή Κασσελάκη για να ρίξω τον Μητσοτάκη ενώ συγχρόνως τους θεωρώ δεκανίκια του Μητσοτάκη. :D
και τι ακριβώς μπορεί να κάνει πέρα από αυτό ένας πολίτης εντός του πλαισίου της δημοκρατικής νομιμότητας ρε γαλη;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών