Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
gassim

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 13 Μαρ 2025, 10:08

micmic έγραψε:
13 Μαρ 2025, 09:46
Εγώ πάντως από αυτή την ιστορία έμαθα ότι ούτε ένα γαμημένο διευθυντή Εθνικής Πινακοθήκης δεν μπορούν να αφήσουν στη θέση του τα κομματικά βρωμόσκυλα, πρέπει κι αυτός ν'αλλάζει και να διορίζεται από την κυβέρνηση. Μετά μιλάνε και για δήθεν "αξιολόγηση".
Ποιος διευθυντής αλλάχτηκε;
Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα ήταν διευθύντρια για 30 χρόνια μέχρι τον θάνατο της το 2022.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 13 Μαρ 2025, 10:11

nemo έγραψε:
13 Μαρ 2025, 09:57
micmic έγραψε:
Εγώ πάντως από αυτή την ιστορία έμαθα ότι ούτε ένα γαμημένο διευθυντή Εθνικής Πινακοθήκης δεν μπορούν να αφήσουν στη θέση του τα κομματικά βρωμόσκυλα, πρέπει κι αυτός ν'αλλάζει και να διορίζεται από την κυβέρνηση. Μετά μιλάνε και για δήθεν "αξιολόγηση".
πρεπει να ειναι η μονη σωστη παρατηρηση που εκανες στο νημα
:smt017

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 13 Μαρ 2025, 10:14

Antipnevma έγραψε:
12 Μαρ 2025, 23:45
Unique έγραψε:
12 Μαρ 2025, 23:24
Ναι γιατί αυτοί είναι πραγματικοί ακτιβιστές και όχι σκοταδιστές. Ο ακτιβιστής δεν έχει κάτι εναντίον του έργου πάνω στο οποίο ρίχνει μπογιά αλλά ενεργεί για να περάσει κάποιο προοδευτικό μήνυμα. Ο σκοταδιστής θέλει απλώς να γυρίσει η κοινωνία στον μεσαίωνα.
και οι 2 πιθηκοι ειναι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 » 13 Μαρ 2025, 10:16

Ποτε ανεβαζει η εθνικη πινακοθηκη που " δεν λογοκρινει" έργα παρομοια για αλλες θρησκειες?

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 13 Μαρ 2025, 10:17

Pillars έγραψε:
13 Μαρ 2025, 00:18
Antipnevma έγραψε:
12 Μαρ 2025, 23:42
Το θέμα δεν είναι γιατί κατέστρεψε εκθέματα αλλά γιατί το έκανε χωρίς να βρεθεί κανένας εκεί να τον αρχίσει στα κλωτσομπουνίδια. Είμαστε στον 21ο αιώνα και πρέπει να τελειώνουμε με την ανοχή απέναντι στον σκοταδισμό.
Είμαστε σε χώρα Ελλήνων Χριστιανών, και το πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια είναι ευτυχώς ακόμα οι κυρίαρχες αξίες και είναι ο πραγματικός πολιτισμός. Βγήκε η ψείρα στο γιακά για να ρίξει τα κλωτσομπουνίδια που λες; :smt005:
κυριαρχες αξιες ειναι ο παρτακισμος, η κονομα, και το ψευτικο φλεξαρισμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 13 Μαρ 2025, 10:23

adon99 έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:58
Τι εγινε βρηκε τελικα καποιος εκθεση που να εχει γινει στην Ελλαδα με αντιστοιχα εργα για αλλες θρησκειες?

Ειχα ρωτήσει και πριν αλλα δεν ειδα απαντηση

Δεν βρηκατε βρε "προοδευτικοι"?

:p2:
Τα έργα έχουν συνήθως αφετηρία βιώματα των καλλιτεχνών και η φόρμα τους επηρεάζεται από το πλαίσιο και τις συνθήκες στις οποίες δημιουργούνται.

Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi » 13 Μαρ 2025, 10:38

micmic έγραψε:
Στο Εθνικό έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται;
Το άλλαξαν σε ΝΠΔΔ και ακόμα και τα βύσματα που βάζουν παραιτούνται γιατί γίνεται μπαχαλο :lol:

Άβαταρ μέλους
Pillars
Phorum.gr user: Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 13 Μαρ 2025, 10:42

Ασέβαστος έγραψε:
13 Μαρ 2025, 10:17
Pillars έγραψε:
13 Μαρ 2025, 00:18
Antipnevma έγραψε:
12 Μαρ 2025, 23:42
Το θέμα δεν είναι γιατί κατέστρεψε εκθέματα αλλά γιατί το έκανε χωρίς να βρεθεί κανένας εκεί να τον αρχίσει στα κλωτσομπουνίδια. Είμαστε στον 21ο αιώνα και πρέπει να τελειώνουμε με την ανοχή απέναντι στον σκοταδισμό.
Είμαστε σε χώρα Ελλήνων Χριστιανών, και το πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια είναι ευτυχώς ακόμα οι κυρίαρχες αξίες και είναι ο πραγματικός πολιτισμός. Βγήκε η ψείρα στο γιακά για να ρίξει τα κλωτσομπουνίδια που λες; :smt005:
κυριαρχες αξιες ειναι ο παρτακισμος, η κονομα, και το ψευτικο φλεξαρισμα.
Υπάρχει πολύ ψευτιά και υποκρισία αλλά έτσι μας μάθανε οι κακοί κυβερνόντες και οι ψευτοεθνάρχες, η θρησκεία ήταν και είναι ένα σοβαρό ανάχωμα που πρέπει έξυπνα να ενδυναμωθεί, τα πράγματα είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα για εμάς, στεκόμαστε με το ενάμισι πόδι στην άβυσσο, η νεα τουρκοκρατία τύπε δεν είναι καθόλου απίθανο ενδεχόμενο, εδώ μέσα κυκλοφορούν ακόμα και πράκτορες της ΜΙΤ, το να αμπελοφιλοσοφούμε και να αποδυναμώνουμε ηθικά και πνευματικά τον λαό και τον στρατό είναι προδοσία. :xena:

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 13 Μαρ 2025, 10:43

Rocco Siffredi έγραψε:
13 Μαρ 2025, 10:38
micmic έγραψε:
Το άλλαξαν σε ΝΠΔΔ και ακόμα και τα βύσματα που βάζουν παραιτούνται γιατί γίνεται μπαχαλο :lol:
Έγραψε μια βλακεία απο το κεφάλι του ο micmic και έσπευσες κι εσύ να συμπληρώσεις για το "Εθνικό".
Ποιο "εθνικό"; το εθνικό ωδείο; το εθνικό καποδιστριακό; τον εθνικό πειραιώς;

Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi » 13 Μαρ 2025, 10:49

gassim έγραψε:
13 Μαρ 2025, 10:43
Rocco Siffredi έγραψε:
micmic έγραψε:
Έγραψε μια βλακεία απο το κεφάλι του ο micmic και έσπευσες κι εσύ να συμπληρώσεις για το "Εθνικό".
Αρχαιολογικό Μουσείο

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 13 Μαρ 2025, 10:51

gassim έγραψε:
Rocco Siffredi έγραψε:
micmic έγραψε:
Αρχικά σκέφτηκα το Θέατρο. Μπορεί όμως να εννοούσε το Μουσείο...

Αν έχεις παρατηρήσει γενικώς στην Νεώτερη Ελληνική μιλάμε με επίθετα, χωρίς ουσιαστικά.

Άβαταρ μέλους
Antipnevma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antipnevma » 13 Μαρ 2025, 10:53

Unique έγραψε:
13 Μαρ 2025, 03:24
Antipnevma έγραψε:
13 Μαρ 2025, 00:44
Σέλευκας έγραψε:
13 Μαρ 2025, 00:02

Ο απέναντι θα σου έλεγε ότι σκοταδισμός είναι να διαστρεβλώνεις ένα σύμβολο. Είναι σαν να αλλάξω εγώ το κείμενό σου.

αντιλαμβάνεσαι την αναλογία η τσάμπα;
Σκοταδισμός είναι να θες να γυρίσει η κοινωνία στον μεσαίωνα, δηλαδή αυτό που κατά βάθος θέλει το απόκομμα του βάνδαλου. Δεν είναι κάτι άλλο ο σκοταδισμός. Η κοροϊδία ενός μεσαιωνικού θεσμού που απαρτίζεται από άεργους κηφήνες που πουλάνε παραμύθια σε αφελή κοσμάκη δεν είναι σκοταδισμός, είναι πρόοδος.
Να το κάνει αυτό αλλά απο τη δική του τσέπη. Αν υπάρχει γενική απηχηση, μπράβο του και καμάρι του.

Απο τη στιγμή που το κάνει με τα δικά μου χρήματα, βγάζει το σκασμό και ακολουθεί τι θέλει η κοινωνία, αλλιώς έχει μπάτσες.
Καταρχάς σώπαινε λίγο. Δεν είναι 'δικά σου' χρήματα, δεν ζεις μόνος σου στην κοινωνία, ούτε στηρίζεται η κοινωνία σε εσένα Φιλισταίε. Είναι χρήματα ολονών. Επιπλέον το δημόσιο χρήμα χρησιμοποιείται για να καλύψει ευρείς δημόσιες ανάγκες, δηλαδή ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία αλλά δεν τις έχουν απαραίτητα όλοι. Υπάρχουν οι ανάγκες των ΑΜΕΑ και υπάρχουν και οι ανάγκες των ανθρώπων της τέχνης. Το ότι εγώ δεν έχω αυτές τις ανάγκες δεν σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να τις ακυρώνω. Ούτε έχω το δικαίωμα να ορίζω τι είναι τέχνη και δεν είναι. Αυτό αφορά τούς ίδιους τους ανθρώπους της τέχνης.
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 13 Μαρ 2025, 10:54

sharp έγραψε:
13 Μαρ 2025, 10:51
gassim έγραψε:
Rocco Siffredi έγραψε:

Αρχικά σκέφτηκα το Θέατρο. Μπορεί όμως να εννοούσε το Μουσείο...

Αν έχεις παρατηρήσει γενικώς στην Νεώτερη Ελληνική μιλάμε με επίθετα, χωρίς ουσιαστικά.
Κι εγώ το θέατρο σκέφτηκα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 13 Μαρ 2025, 11:02

Ποιος λέει ότι το θέμα δεν απασχολεί ακόμη την επικαιρότητα; Το πήρε το μάτι μου στις προηγούμενες σελίδες.

Στις ειδήσεις που μου έρχονται στο κινητό, είδα τουλάχιστον 3 γι αυτό σήμερα το πρωί, ενώ χθες ο Λιάγκας πήρε συνέντευξη στον βουλευτή.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 13 Μαρ 2025, 11:03

Antipnevma έγραψε:
13 Μαρ 2025, 10:53
Unique έγραψε:
13 Μαρ 2025, 03:24
Antipnevma έγραψε:
13 Μαρ 2025, 00:44

Σκοταδισμός είναι να θες να γυρίσει η κοινωνία στον μεσαίωνα, δηλαδή αυτό που κατά βάθος θέλει το απόκομμα του βάνδαλου. Δεν είναι κάτι άλλο ο σκοταδισμός. Η κοροϊδία ενός μεσαιωνικού θεσμού που απαρτίζεται από άεργους κηφήνες που πουλάνε παραμύθια σε αφελή κοσμάκη δεν είναι σκοταδισμός, είναι πρόοδος.
Να το κάνει αυτό αλλά απο τη δική του τσέπη. Αν υπάρχει γενική απηχηση, μπράβο του και καμάρι του.

Απο τη στιγμή που το κάνει με τα δικά μου χρήματα, βγάζει το σκασμό και ακολουθεί τι θέλει η κοινωνία, αλλιώς έχει μπάτσες.
Καταρχάς σώπαινε λίγο. Δεν είναι 'δικά σου' χρήματα, δεν ζεις μόνος σου στην κοινωνία, ούτε στηρίζεται η κοινωνία σε εσένα Φιλισταίε. Είναι χρήματα ολονών. Επιπλέον το δημόσιο χρήμα χρησιμοποιείται για να καλύψει ευρείς δημόσιες ανάγκες, δηλαδή ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία αλλά δεν τις έχουν απαραίτητα όλοι. Υπάρχουν οι ανάγκες των ΑΜΕΑ και υπάρχουν και οι ανάγκες των ανθρώπων της τέχνης. Το ότι εγώ δεν έχω αυτές τις ανάγκες δεν σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να τις ακυρώνω. Ούτε έχω το δικαίωμα να ορίζω τι είναι τέχνη και δεν είναι. Αυτό αφορά τούς ίδιους τους ανθρώπους της τέχνης.
Στρεβλή άποψη έχεις για το πώς διαχειρίζεται το κράτος τα χρηματά σου.

Η "Τέχνη" ΔΕΝ είναι δημόσια ανάγκη και σαν αποτέλεσμα δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πληρώνεται απο τον κρατικό κουρβανά. Ζούμε και χωρίς τέχνη. Ειδικά αυτού του είδους.

Θές να κάνεις "τέχνη" και να βάζεις κεριά στον κώλο σου, κάντο κύριε με τα δικά σου χρήματα. Ελευθερία έχουμε.

Εδώ φυσικά μιλάμε για μία ξεκάθαρη περίπτωση σπατάλης δημοσίου χρήματος με σκοπό να κεντρίσει τη Θρησκεία της χώρας.

Λοιπόν, αφού είστε τέτοιοι και δεν καταλαβαίνετε με το καλό, θα καταλάβετε με μάπες.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών