ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΌΣ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΌΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 13 Μαρ 2025, 06:40

Είναι ρατσισμός το να προσβάλεις τα θρησκευτικά πιστεύω και σύμβολα αλλων ;

Ο οποιοσδήποτε Θεός είναι (υποτίθεται) πανίσχυρος
Έχει την θεϊκή δύναμη να τιμωρήσει μόνος του οποιονδήποτε ασεβή η βλάσφημο προς το πρόσωπο του άνθρωπο
Απλα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο όταν προβάλουμε θρησκευτικά πιστεύω και σύμβολα προσβάλλουμε στην πραγματικότητα την θρησκευτική ομάδα των ανθρώπων που πιστεύει σε αυτή την θρησκεία

zteo

Re: ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΌΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 13 Μαρ 2025, 07:03

Ένα από τα σενάρια που έχω σκεφτεί είναι η Πτώση.
Όπου παρουσιάζεται ο Θεός όχι σαν δημιουργός του σύμπαντος αλλά σαν manipulator που χειραγωγει το σύμπαν για την εξουσία του.
Το ανακαλύπτει ο Εωσφόρος και προκαλεί μια εξέγερση αγγέλων προκειμένου να ανατρέψει την τυραννία του Θεού.
Και όλη η πλοκή είναι γύρω από το εάν θα γίνει η συμμαχία εκπεσοντων Αγγελων-δαιμονων-ανθρώπων που θα ανατρέψει τον Θεό η όχι.
Και σε ρωτάω ΑΙΝΕΙΑΝ06 αυτή η ταινία θα ήταν προσβλητική για τα θρησκευτικά πιστεύω των χριστιανών η όχι.
Διοτι εγώ σαν άθεος δεν θα την έκανα με σκοπό να προσβάλω την πίστη του άλλου αλλά να χρησιμοποιήσω αυτή την μυθολογία για να μιλήσω για την εξουσία και την επανάσταση.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 13 Μαρ 2025, 07:08

zteo έγραψε:
13 Μαρ 2025, 07:03
Όπου παρουσιάζεται ο Θεός όχι σαν δημιουργός του σύμπαντος αλλά σαν manipulator που χειραγωγει το σύμπαν για την εξουσία του.
Το ανακαλύπτει ο Εωσφόρος και προκαλεί μια εξέγερση αγγέλων προκειμένου να ανατρέψει την τυραννία του Θεού.
Και όλη η πλοκή είναι γύρω από το εάν θα γίνει η συμμαχία εκπεσοντων Αγγελων-δαιμονων-ανθρώπων που θα ανατρέψει τον Θεό η όχι.
Και σε ρωτάω ΑΙΝΕΙΑΝ06 αυτή η ταινία θα ήταν προσβλητική για τα θρησκευτικά πιστεύω των χριστιανών η όχι.
Διοτι εγώ σαν άθεος δεν θα την έκανα με σκοπό να προσβάλω την πίστη του άλλου αλλά να χρησιμοποιήσω αυτή την μυθολογία για να μιλήσω για την εξουσία και την επανάσταση.
Η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική
(Αν με αποκαλέσεις ομοφυλόφιλο θα προσβληθω εάν έχω αρνητική άποψη για την ομοφυλοφιλία. Εάν είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος ΔΕΝ θα το θεωρήσω ως προσβολή)
Το θέμα μου όμως εδώ είναι το εάν είναι ρατσισμός το να προσβάλω (με η χωρίς εισαγωγικά) τα θρησκευτικά πιστεύω μιας θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 13 Μαρ 2025, 12:37

zteo έγραψε:
Μιλά για θρησκεία κάποιος που πιστεύει φανατικά στον Μαρξισμό, με προφήτες τους Μαρξ και Ενγκελς, ιερό βιβλίο το Κεφάλαιο, αγίους Λένιν, Στάλιν, Μπέρια και κάνουν τελετές και λιτανείες στους δρόμους όλο τον χρόνο και με κάθε ευκαιρία, προς άγραν νεοφώτιστων
:003:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 13 Μαρ 2025, 12:50

Βασικά η έννοια του ρατσισμού ήταν κάποτε πολύ συγκεκριμένη, αλλά πλέον την κολλάνε σε πάσα νόσο και πάσα μαλακία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ » 13 Μαρ 2025, 13:11

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
13 Μαρ 2025, 06:40

Έχει την θεϊκή δύναμη να τιμωρήσει μόνος του οποιονδήποτε ασεβή η βλάσφημο προς το πρόσωπο του άνθρωπο
Απλα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο όταν προβάλουμε θρησκευτικά πιστεύω και σύμβολα προσβάλλουμε στην πραγματικότητα την θρησκευτική ομάδα των ανθρώπων που πιστεύει σε αυτή την θρησκεία
Προσωπικά, ως άθεος που είμαι, χέστηκα κι αν προσβάλλεις κι αν δεν προσβάλλεις την πίστη των άλλων. Αλλά θεωρώ ότι είσαι τζάμπα μάγκας αν το κάνεις μόνο εκεί που σε παίρνει, δηλαδή στους Χριστιανούς, επειδή ξέρεις ότι οι Ισλαμιστές θα σε σφάξουν. Αν είσαι μάγκας, προσέβαλλε και τον Χριστό και τον Μωάμεθ, αλλιώς μην προσβάλλεις κανέναν.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 13 Μαρ 2025, 13:25

zteo έγραψε:

Αν ομως ο Διαβολος ειναι ο Κυριος του κοσμου τουτου (της Γης η του υλικου συμπαντος) συμφωνα με οσα ειπε ο Χριστος στα Ευαγγελια και στοχος του ειναι να μαντρωσει τις ψυχες στην υλη ωστε να τις απομυζει κατα τα κεφια του, τοτε επαναστατης ηταν ο Χριστος που αμφισβητησε την εξουσια του.

.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 13 Μαρ 2025, 13:30

Έκτωρ Φοίνιξ έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:11
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
13 Μαρ 2025, 06:40

Προσωπικά, ως άθεος που είμαι, χέστηκα κι αν προσβάλλεις κι αν δεν προσβάλλεις την πίστη των άλλων. Αλλά θεωρώ ότι είσαι τζάμπα μάγκας αν το κάνεις μόνο εκεί που σε παίρνει, δηλαδή στους Χριστιανούς, επειδή ξέρεις ότι οι Ισλαμιστές θα σε σφάξουν. Αν είσαι μάγκας, προσέβαλλε και τον Χριστό και τον Μωάμεθ, αλλιώς μην προσβάλλεις κανέναν.
Αυτό είναι λίγο whataboutism αλλά ενέχει μία πολύ σημαντική παράμετρο:

Υποτίθεται λέει, ότι θέλουΜΕ μέσω της βεβήλωσης θρησκευτικών συμβόλων να δείξουΜΕ ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε large και "προχώ" σε αντίθεση με τις άλλες θρησκείες.

Σε αυτή την περίπτωση, όταν χρησιμοποιείται 1ο πληθυντικό πρόσωπο, είναι σαν να παραδέχεται ο άθεος ότι υπάγεται στο σύνολο των Χριστιανών.

Πρόκειται για την περίπτωση των άθεων που στην πραγματικότητα είναι χριστιανοί, θυμωμένοι με τον Θεό. Δεν είναι άτομα που πιστεύουν στην ανυπαρξία Θεού. Αν όντως πίστευαν σε ανυπαρξία Θεού, δεν θα ήθελαν να δείξουν μέσω της τέχνης τους πόσο "προχώ" και large είναι, γιατί δεν θα θεωρούσαν ότι υπάγονται σε ένα κοινό σύνολο με τους Χριστιανούς, το οποίο αντιδιαστέλλεται με τις άλλες θρησκείες.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Μαρ 2025, 13:39

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
13 Μαρ 2025, 07:08
Η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική.
(Αν με αποκαλέσεις ομοφυλόφιλο θα προσβληθω εάν έχω αρνητική άποψη για την ομοφυλοφιλία. Εάν είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος ΔΕΝ θα το θεωρήσω ως προσβολή)
Το θέμα μου όμως εδώ είναι το εάν είναι ρατσισμός το να προσβάλω (με η χωρίς εισαγωγικά) τα θρησκευτικά πιστεύω μιας θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων
Επειδή ακριβώς η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική, το θέμα είναι ποιος επιχειρεί ή έστω... θεωρεί ότι σε προσβάλλει. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 13 Μαρ 2025, 14:16

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:39
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Επειδή ακριβώς η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική, το θέμα είναι ποιος επιχειρεί ή έστω... θεωρεί ότι σε προσβάλλει. :)
Η προσβολή θρησκευτικών συμβόλων έχει σκοπό να προκαλέσει και να προσβάλει συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που πιστεύει σε αυτά και για αυτό το θεωρώ σαν ρατσιστική προσβολή της συγκεκριμένης ομάδας
Που βέβαια σηκώνει μεγάλη συζήτηση το τι είναι προσβολή και τι όχι καθως και με τι τρόπο γίνεται

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 13 Μαρ 2025, 14:47

Θεωρώ οτι οι άθεοι και οι αγνωστικιστές δεν έχουν προσπαθήσει αρκετά σκληρά να δούνε τον θεό. Είναι τόσο εύκολο να απογοητευτείς και να εγκαταλείψεις την ελπίδα. Παλιά ήμουν αγνωστικιστής και αρκετά προσβλητικός. Τώρα πιστεύω πως βλέπω την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Μαρ 2025, 14:51

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
13 Μαρ 2025, 14:16
ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:39
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Η προσβολή θρησκευτικών συμβόλων έχει σκοπό να προκαλέσει και να προσβάλει συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που πιστεύει σε αυτά και για αυτό το θεωρώ σαν ρατσιστική προσβολή της συγκεκριμένης ομάδας
Που βέβαια σηκώνει μεγάλη συζήτηση το τι είναι προσβολή και τι όχι καθως και με τι τρόπο γίνεται
Προσωπικώς νοιώθω περισσότερο ρατσίστρια με αυτούς τους καλλιτέχνες ή ερασιτέχνες και τους υποστηρικτές τους, ανεξαρτήτως των συμβόλων που θεωρούν ότι θίγουν (θρησκευτικών, εθνικών, κοινωνικών κλπ).

Και δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 13 Μαρ 2025, 14:56

Θρησκεια-παγκοσμιοποιηση-ισοπεδωση.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

gmoutzour
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gmoutzour » 13 Μαρ 2025, 15:22

ΑΙΝΕΙΑΝ06, στην προκειμένη περίπτωση το ερώτημα που θέτεις είναι αν υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός (ρατσισμός σκέτο έχει να κάνει με τη φυλή και όχι με θρησκευτικές ομάδες). Για να υπάρχει ρατσισμός πρέπει να υπάρχει εχθρότητα και γενίκευση, οπότε η απάντηση στο ερώτημά σου είναι καταφατική.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών