Ταυτόχρονα, λίγοι άνθρωποι κατανοούν τι σημαίνει ο πόλεμος στην Ουκρανία για τις μεγάλες επιχειρήσεις: ευκαιρία.
Πρέπει να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι η Blackrock, πρώτον, είναι αυτήν τη στιγμή η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο όσον αφορά τα υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού, ενώ η JP Morgan είναι η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα.
Δεύτερον, συνδέονται πολύ εύλογα με το αποκαλούμενο βαθύ κράτος, δηλαδή τη σκιώδη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σημειωτέον, η σκιώδης κυβέρνηση δεν είναι αποκύημα ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ούτε κακοί του Hollywood που κάθονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο καταστρώνοντας σχέδια.
Πρόκειται για τεράστιες εταιρείες που συνεργάζονται με τις Αρχές και προωθούν πολιτικές αποφάσεις οι οποίες αποφέρουν κολοσσιαία κέρδη.

Η BlackRock και η JP Morgan προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν για τη διαχείριση του ταμείου, αξιοποιώντας την εξειδίκευσή τους στις χρηματοοικονομικές αγορές και τη διαχείριση χρέους.

Για παράδειγμα, το διοικητικό συμβούλιο της προαναφερθείσας BlackRock περιλαμβάνει άτομα όπως ο Wally Adeyemo, ο οποίος είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Eric van Nostrand, ανώτερος σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών για τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Περιλαμβάνει επίσης τον Mike Pyle, τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο της Kamala Harris, η οποία από αντιπρόεδρος έγινε ξαφνικά βασική υποψήφια για την προεδρία.
Όπως είναι εύκολο να διαπιστωθεί, όλοι αυτοί οι άνθρωποι σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και της κυβέρνησης.
Το ίδιο το έργο σε δύο μέτωπα είναι μια άνευ όρων επιβεβαίωση της συγχώνευσης μεγάλου κεφαλαίου και εξουσίας.
>>>>>>> https://www.bankingnews.gr/diethni/arti ... -xMmaN-fGw