Δημοσιογράφος αντισιωνιiστης Eβρaiος την λέει στον Μπλίνκεν.
Ο Max Blumenthal, επικεφαλής του ανεξάρτητου site ενημέρωσης The Grayzone αντιμετώπισε με πλήθος επικρίσεων τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken για τον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα, τον οποίο η Ουάσινγκτον δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει επί 15 μήνες.
Ως γνωστόν, ο Μπλίνκεν εμφανίστηκε στην τελευταία ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια της προεδρίας Μπάιντεν, λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να ισχυριστεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν πολύ επιτυχή στην άσκηση διπλωματίας από πλευράς του.
Ιδιαίτερα, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών περιέγραψε την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Γάζας ως κάτι που πρότεινε η σημερινή κυβέρνηση τον Μάιο του 2024, αν και οι περισσότεροι που συμμετείχαν στις συνομιλίες πιστώνουν την παρέμβαση του Τραμπ.
«Τριακόσιοι δημοσιογράφοι στη Γάζα σκοτώθηκαν από τις βόμβες σας. Γιατί συνεχίσατε να ρίχνετε βόμβες ενώ είχαμε συμφωνία τον Μάιο;» ακούγεται να λέει ο Μπλούμενταλ σε κάποιο σημείο. «Όλοι ξέραμε ότι είχαμε μια συμφωνία. Όλοι σε αυτό το δωμάτιο ξέρουν ότι είχαμε μια συμφωνία, Τόνι, και εσύ συνέχισες να ρίχνεις βόμβες». «Γιατί θυσιάσατε την τάξη που βασίζεται σε κανόνες στο βωμό της προσήλωσής σας στον σιωνισμό;» συνέχισε ο Blumenthal. «Γιατί επιτρέψατε να σφαγιαστούν οι φίλοι μου [δημοσιογράφοι]; Γιατί επιτρέψατε να καταστραφούν τα σπίτια των φίλων μου στη Γάζα, ενώ είχαμε μια συμφωνία τον Μάιο»;
Ο Μπλούμενταλ κατηγόρησε τον Μπλίνκεν ότι βοήθησε «να καταστραφεί η θρησκεία μας, ο Ιουδαϊσμός, συνδέοντάς τον με τον φασισμό» και επισήμανε ότι ο πεθερός και ο παππούς του υπουργού Εξωτερικών ήταν λομπίστες του Ισραήλ ρωτώντας τον ευθέως αν και ο ίδιος αντιπροσωπεύει αυτή τη χώρα.
«Γιατί επιτρέψατε να συμβεί το Ολοκαύτωμα της εποχής μας; Πώς αισθάνεστε που η κληρονομιά σας είναι η γενοκτονία;». ακούστηκε να λέει ο Μπλούμενταλ καθώς η ασφάλεια τον απομάκρυνε από την αίθουσα ενημέρωσης.
Καθώς πλησίαζε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ματ Μίλερ, ο Μπλούμενταλ του είπε ότι «γελούσες χαρωπά κάθε μέρα με όλο αυτό το πράγμα. Εσύ παρακολουθούσες με χαμόγελο τη γενοκτονία!»
Ο Μπλούμενταλ ανήρτησε στο Χ το βίντεο (που αναρτώ και εγώ εδώ) αποκαλώντας τον Μπλίνκεν «υπουργό της γενοκτονίας».