Η Τουρκία είναι το ΝΑΤΟ:βίντεο υπέρ της Τουρκίας κυκλοφόρησε το ΝΑΤΟ
Δημοσιεύτηκε: 22 Φεβ 2020, 21:16
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Καμία επαφή με την πραγματικότητα.
this post didnt age wellKauldron έγραψε: ↑22 Φεβ 2020, 21:27Οι Μογγόλοι αποδεικνύουν οτι είναι αληθινές γαλοπούλες. Όσο (νόμιζαν οτι) είχαν τη στήριξη των Ρώσων λέγανε οτι είναι περιφερειακή υπερδύναμη και τρίχες κατσαρές, και οτι δε λογαριάζουν ούτε τους Αμερικλάνους.
Τώρα που η αρκούδα απειλεί να εξαφανίσει κυριολεκτικά αυτά τα ημιανθρώπινα πλάσματα από το χάρτη, κλαίγονται και παρακαλάνε τους Αμερικάνους για βοήθεια.
Χάρτινος στρατός, ανύπαρκτοι, πουθενάδες, θρασύδειλοι μουστακαλήδες βλάκες, που 100 εναντίον ενός καταφέρνουν να πηγαίνουν για πιλάφια οι 99 και ο ένας κρετίνος που μένει ζωντανός να πανηγυρίζει σα βλάκας για τη μεγάλη νίκη.
Οι ΗΠΑ δείχνουν να το έχουν πάρει απόφαση ότι συννενόηση με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει. Στην Ευρώπη όμως έχουν ακόμα συμμάχους, κάποιους από τους οποίους δύσκολα θα χάσουν. Θα φανεί και στην επερχόμενη σύνοδο αυτό.pylothess έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 00:24Οι καλύτεροι σκακιστές στον κόσμο ήταν από την Σοβιετική Ένωση. Ο πούτιν είναι Τζουντόκα. Εδώ βλέπουμε πως υπάρχει στρατηγική από πλευράς Ρωσίας. Ο πούτιν δεν είναι βλάκας. Για τον ερντογάν δεν ξέρω αλλά ο πούτιν σίγουρα δεν είναι χαζός. Ο Ερντογάν μάλλον αγόρασε ρωσικούς πυραύλους για "εκβιάσει " τους Αμερικανούς. Υποστήριζαν μήπως παλαιότερα οι Αμερικανοί την δημιουργία ,ίδρυση Κουρδικού κράτους εκτός από το Ιρακινό κουρδιστάν; Μήπως για αυτό ήθελαν οι Τούρκοι να εκβιάσουν τους Αμερικανούς; Μήπως νόμιζαν οι Τούρκοι ότι αγοράζοντας πυραύλους από την Ρωσία θα εξασφάλιζαν την σιωπηρή ανοχή της Ρωσίας για να επεμβαίνει στην Συρία;
Οι Ρώσοι έκαναν την δουλειά τους. Πούλησαν εμπόρευμα ,πήραν φράγκα.Αλλά δεν νομίζω να εγκαταλείψουν τον σύμμαχό τους τον Άσαντ. Εξάλλου ,η Συρία είναι διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος ,οπότε η Ρωσία μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση που η Συρία δεχθεί εισβολή.Στο Αρτσάχ δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί ήταν αμφισβητούμενη περιοχή.
Η " συμμαχία" Ρωσίας Τουρκίας είναι καιροσκοπική. ΟΙ Ρώσοι μάλλον είχαν καταλάβει το παιχνίδι της Τουρκίας αλλά δεν τους χάλασε να πάρουν μερικά φράγκα.
Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του καλοπιάνει την Τουρκία για να μην την χάσει, για να μην πάει στην πλευρά της Ρωσίας. Στο τέλος όμως , αν αλλάζει συνεχώς στρατόπεδα με τόση ευκολία ,θα γίνει αναξιόπιστη .
Δυστυχώς οι Γερμανοί έχουν πολλά συμφέροντα εκεί.Green Dragon έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 16:38
Οι ΗΠΑ δείχνουν να το έχουν πάρει απόφαση ότι συννενόηση με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει. Στην Ευρώπη όμως έχουν ακόμα συμμάχους, κάποιους από τους οποίους δύσκολα θα χάσουν. Θα φανεί και στην επερχόμενη σύνοδο αυτό.
Πάντως η κυβέρνηση φαίνεται να το έχει καταλάβει ότι η ΕΕ είναι χάσιμο χρόνου και ρίχνει το βάρος σε διμερείς συμφωνίες. Αυτήν την λογική πρέπει ν' ακολουθήσουμε, αλλιώς θα καταλήξουμε να σπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.panos291 έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 16:41Δυστυχώς οι Γερμανοί έχουν πολλά συμφέροντα εκεί.Green Dragon έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 16:38
Οι ΗΠΑ δείχνουν να το έχουν πάρει απόφαση ότι συννενόηση με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει. Στην Ευρώπη όμως έχουν ακόμα συμμάχους, κάποιους από τους οποίους δύσκολα θα χάσουν. Θα φανεί και στην επερχόμενη σύνοδο αυτό.
Ολα καλα, συμφωνώ. Βέβαια αν κάτσει η στραβη δεν ξέρω ποιος από αυτούς θα έρθει να πολεμήσει μαζί μας, οπότε εξοπλισμους όσο πάει.Green Dragon έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 16:44Πάντως η κυβέρνηση φαίνεται να το έχει καταλάβει ότι η ΕΕ είναι χάσιμο χρόνου και ρίχνει το βάρος σε διμερείς συμφωνίες. Αυτήν την λογική πρέπει ν' ακολουθήσουμε, αλλιώς θα καταλήξουμε να σπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.panos291 έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 16:41Δυστυχώς οι Γερμανοί έχουν πολλά συμφέροντα εκεί.Green Dragon έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 16:38
Οι ΗΠΑ δείχνουν να το έχουν πάρει απόφαση ότι συννενόηση με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει. Στην Ευρώπη όμως έχουν ακόμα συμμάχους, κάποιους από τους οποίους δύσκολα θα χάσουν. Θα φανεί και στην επερχόμενη σύνοδο αυτό.
Μπορεί με την Ρωσία να οικοδομήσει στέρεη συμμαχία; Αφού είναι σε κόντρα με την Συρία για τους Κούρδους. Δεν νομίζω ο Πούτιν να θυσιάσει την Συρία για την Τουρκία. Την Αρμενία την θυσίασε για το Αζερμπαϊτζάν επειδή και το Αζερμπαϊτζάν ανήκει στην δική του σφαίρα επιρροής. Έδωσε ένα τυράκι ο Πούτιν στο Αζερμπαιτζάν για να το γλυκάνει . Ξέρει όμως το Αζερμπαϊτζάν ότι άμα αρχίσει να τρίβεται ξανά με την Τουρκία μπορεί και να τα χάσει αυτά που κέρδισε. Η Τουρκία φαίνεται ότι κέρδισε ,αλλά έχασε. Έχασε έναν σύμμαχο της. Η Τουρκία παρέδωσε το Αζερμπαϊτζάν στην αγκαλιά της Ρωσίας. Απλά σε αυτή την περίπτωση , η Αρμενία ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος που πλήρωσε τις αμαρτίες της Ρωσίας ,της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Στην Κύπρο το 1974 τουλάχιστον ,η χούντα έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να επέμβει με το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μακάριο.ΟΙ ΗΠΑ δεν επενέβησαν γιατί στο κάτω κάτω η Κύπρος δεν ειναι στο ΝΑΤΟ. Οπότε δεν είχε κάποιο λόγο να παρέμβει .Τουλάχιστον όχι επίσημα. Εμ , ο Μακάριος αντί να εντάξει την Κύπρο στο ΝΑΤΟ υπέγραφε διακηρύξεις της Αβάνας. Ας κολλήσουν τώρα την διακήρυξη της Αβάνας πάνω στην πράσινη γραμμή. Εντός ΝΑΤΟ θα έδιναν οι Κύπριοι μόνο κάποιες βάσεις στις ΗΠΑ. Τώρα εκτός ΝΑΤΟ , οι Κύπριοι έχασαν το μισό Νησί.Green Dragon έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 16:38Οι ΗΠΑ δείχνουν να το έχουν πάρει απόφαση ότι συννενόηση με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει. Στην Ευρώπη όμως έχουν ακόμα συμμάχους, κάποιους από τους οποίους δύσκολα θα χάσουν. Θα φανεί και στην επερχόμενη σύνοδο αυτό.pylothess έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 00:24Οι καλύτεροι σκακιστές στον κόσμο ήταν από την Σοβιετική Ένωση. Ο πούτιν είναι Τζουντόκα. Εδώ βλέπουμε πως υπάρχει στρατηγική από πλευράς Ρωσίας. Ο πούτιν δεν είναι βλάκας. Για τον ερντογάν δεν ξέρω αλλά ο πούτιν σίγουρα δεν είναι χαζός. Ο Ερντογάν μάλλον αγόρασε ρωσικούς πυραύλους για "εκβιάσει " τους Αμερικανούς. Υποστήριζαν μήπως παλαιότερα οι Αμερικανοί την δημιουργία ,ίδρυση Κουρδικού κράτους εκτός από το Ιρακινό κουρδιστάν; Μήπως για αυτό ήθελαν οι Τούρκοι να εκβιάσουν τους Αμερικανούς; Μήπως νόμιζαν οι Τούρκοι ότι αγοράζοντας πυραύλους από την Ρωσία θα εξασφάλιζαν την σιωπηρή ανοχή της Ρωσίας για να επεμβαίνει στην Συρία;
Οι Ρώσοι έκαναν την δουλειά τους. Πούλησαν εμπόρευμα ,πήραν φράγκα.Αλλά δεν νομίζω να εγκαταλείψουν τον σύμμαχό τους τον Άσαντ. Εξάλλου ,η Συρία είναι διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος ,οπότε η Ρωσία μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση που η Συρία δεχθεί εισβολή.Στο Αρτσάχ δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί ήταν αμφισβητούμενη περιοχή.
Η " συμμαχία" Ρωσίας Τουρκίας είναι καιροσκοπική. ΟΙ Ρώσοι μάλλον είχαν καταλάβει το παιχνίδι της Τουρκίας αλλά δεν τους χάλασε να πάρουν μερικά φράγκα.
Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του καλοπιάνει την Τουρκία για να μην την χάσει, για να μην πάει στην πλευρά της Ρωσίας. Στο τέλος όμως , αν αλλάζει συνεχώς στρατόπεδα με τόση ευκολία ,θα γίνει αναξιόπιστη .
Η Τουρκία θα μπορούσε να αναπτύξει σταθερή συμμαχία με την Ρωσία αν της είχε βγει η αρχική επιδίωξη του πανισλαμισμού μέσω καπελώματος των αραβικών κρατών. Αυτό τελικά δεν άρεσε καθόλου στους Άραβες και δη αυτούς με κοσμικά καθεστώτα στην εξουσία (ΗΑΕ, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία) αναγκάζοντάς την να στραφεί στην εναλλακτική λύση του παντουρανισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, σαφέστατα ΟΧΙ, αφού πρακτικά θα επιδιώξει να αποσπάσει τους συμμάχους της Ρωσίας. Με βάση αυτήν την επιδίωξη, η μοναδική υπερδύναμη που θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία θα ήταν η Κίνα που όμως κινείται περισσότερο εμπορικά και λιγότερο γεωστρατηγικά (για την ώρα). Πάντως θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η παράμετρος ότι αποτελεί γενική αρχή πως κάθε υπερδύναμη επιθυμεί να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες άλλες υπερδυνάμεις, για ευνόητους λόγους και με αυτό το σκεπτικό η ανάδειξη της Τουρκίας σε τέτοια μέσω μιας ένωσης ωφελεί μόνο την ίδια.pylothess έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 17:13Μπορεί με την Ρωσία να οικοδομήσει στέρεη συμμαχία; Αφού είναι σε κόντρα με την Συρία για τους Κούρδους. Δεν νομίζω ο Πούτιν να θυσιάσει την Συρία για την Τουρκία. Την Αρμενία την θυσίασε για το Αζερμπαϊτζάν επειδή και το Αζερμπαϊτζάν ανήκει στην δική του σφαίρα επιρροής. Έδωσε ένα τυράκι ο Πούτιν στο Αζερμπαιτζάν για να το γλυκάνει . Ξέρει όμως το Αζερμπαϊτζάν ότι άμα αρχίσει να τρίβεται ξανά με την Τουρκία μπορεί και να τα χάσει αυτά που κέρδισε. Η Τουρκία φαίνεται ότι κέρδισε ,αλλά έχασε. Έχασε έναν σύμμαχο της. Η Τουρκία παρέδωσε το Αζερμπαϊτζάν στην αγκαλιά της Ρωσίας. Απλά σε αυτή την περίπτωση , η Αρμενία ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος που πλήρωσε τις αμαρτίες της Ρωσίας ,της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Στην Κύπρο το 1974 τουλάχιστον ,η χούντα έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να επέμβει με το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μακάριο.ΟΙ ΗΠΑ δεν επενέβησαν γιατί στο κάτω κάτω η Κύπρος δεν ειναι στο ΝΑΤΟ. Οπότε δεν είχε κάποιο λόγο να παρέμβει .Τουλάχιστον όχι επίσημα. Εμ , ο Μακάριος αντί να εντάξει την Κύπρο στο ΝΑΤΟ υπέγραφε διακηρύξεις της Αβάνας. Ας κολλήσουν τώρα την διακήρυξη της Αβάνας πάνω στην πράσινη γραμμή. Εντός ΝΑΤΟ θα έδιναν οι Κύπριοι μόνο κάποιες βάσεις στις ΗΠΑ. Τώρα εκτός ΝΑΤΟ , οι Κύπριοι έχασαν το μισό Νησί.
ΤΟ δυστύχημα με την Αρμενία είναι ,ότι τώρα η Αρμενία δεν προκάλεσε η ίδια τον πόλεμο και έχασε.
Από που το συμπεραίνεις ότι οι ΗΠΑ έχουν αποκλείσει την πιθανότητα συννενόησης με την Τουρκία;
Και όλοι να έρθουν στο πλευρό σου πάλι πρέπει να είσαι εξοπλισμένος. Κανείς δεν θα νικήσει τον δικό μας πόλεμο με εμάς να κοιτάμε από την εξέδρα.