Σελίδα 1 από 1

επιτελους συνεληφθη ο τουρκαλβανος θατσι για εγκληματα πολεμου

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2020, 07:46
από run
https://www.defence-point.gr/news/o-quo ... -sti-chagi


κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου και πρώην πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι έφτασε στη Χάγη και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις κράτησης του ειδικού δικαστηρίου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το Κόσοβο, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το δικαστήριο.

Ο Θάτσι ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την παραίτηση του από αξίωμα του προέδρου Δημοκρατίας του Κοσόβου, γνωστοποιώντας ότι το ειδικό δικαστήριο της Χάγης, που εκδικάζει εγκλήματα του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), ενέκρινε την εισήγηση του εισαγγελέα και του απήγγειλε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Χάσιμ Θάτσι αναχώρησε, με ειδική πτήση από την Πρίστινα, για την Χάγη, όπου στις φυλακές του Ειδικού δικαστηρίου θα περιμένει την έναρξη της δίκης. Στην ίδια πτήση βρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της βουλής Κάντρι Βέσελι και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος ΄Αυτοδιάθεση΄ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρετζέπ Σελίμι οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου.

Καθήκοντα προέδρου Δημοκρατίας στο Κόσοβο, μετά την παραίτηση Θάτσι, ανέλαβε η πρόεδρος της βουλής Βιόσα Οσμάνι, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Το κατηγορητήριο κατά του Θάτσι όπως το κατέθεσε τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελία του Ειδικού δικαστηρίου αποτελείται από δέκα σημεία στα οποία περιγράφεται η εμπλοκή του Θάτσι και μαχητών του UCK που βρίσκονταν υπό τις διαταγές του σε απαγωγές, εκβιασμούς, βασανιστήρια και περισσότερες από 100 δολοφονίες Σέρβων, Ρομά αλλά και Αλβανών που δεν υποστήριζαν την ένοπλη δράση.

Άγνωστο παραμένει για την ώρα αν συμπεριλαμβάνονται και άλλα εγκλήματα που είχαν επισημανθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στην έκθεση του Ελβετού εισαγγελέα Ντίκ Μάρτι που έγινε για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναφέρεται στα φρικτά εγκλήματα της ομάδας που διοικούσε ο Θάτσι.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αυτή αναφέρονταν ότι ο Χάσιμ Θάτσι ήταν επικεφαλής της ομάδας “Drenica” του UCK που διακινούσε όπλα, ναρκωτικά και ανθρώπινα όργανα.

Τα στοιχεία που κατέθεσε ο Ντικ Μάρτι με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφουν ότι η ομάδα του Θάτσι αιχμαλώτιζε ή απήγαγε Σέρβους και τους μετέφεραν στην βόρεια Αλβανία όπου τους αφαιρούνταν όργανα του σώματος, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς αναισθητικό, και στην συνέχεια μέσω παγκόσμιου δικτύου διακινητών πωλούνταν στο εξωτερικό. Ο
Ντικ Μάρτι αναφέρει στην έκθεση του ότι η ομάδα αυτή δρούσε ανενόχλητα μέχρι τα τέλη του 2000, δηλαδή ακόμη και μετά την είσοδο της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


χρειαστηκαν χρονια κι χρονια οι ...ανθρωπιστες στη δυση να συλλαβουν αλβανους εγκληματιες πολεμου των οποιων τα εγκληματα ηταν γνωστα

Re: επιτελους συνεληφθη ο τουρκαλβανος θατσι για εγκληματα πολεμου

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2020, 09:55
από Debis
Αυτός ο άνθρωπος ήταν πρόεδρος του Κοσόβου τόσα χρόνια και κανείς δεν τον κυνηγούσε. Ντροπή στη διεθνή κοινότητα που άργησε τόσο πολύ να αντιδράσει.

Re: επιτελους συνεληφθη ο τουρκαλβανος θατσι για εγκληματα πολεμου

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2020, 12:31
από Δρακουμελ
Αν πεθανει πριν την δικη θα εχουμε τον Adriano να υποστηριζει οτι το διεθνες δικαστηριο αθωωσε τον Θατσι αλα Μιλοσεβιτς;;;;

Re: επιτελους συνεληφθη ο τουρκαλβανος θατσι για εγκληματα πολεμου

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2020, 12:37
από Lord Brum
για χάρη αυτών των κατσαπλιάδων βομβάρδισε το νατο τη Σερβία. Και ο κλιντον και ο μπλερ πρέπει να πάνε συγκατηγορούμενοι

Re: επιτελους συνεληφθη ο τουρκαλβανος θατσι για εγκληματα πολεμου

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2020, 12:44
από Gewponos90
Lord Brum έγραψε:
06 Νοέμ 2020, 12:37
για χάρη αυτών των κατσαπλιάδων βομβάρδισε το νατο τη Σερβία. Και ο κλιντον και ο μπλερ πρέπει να πάνε συγκατηγορούμενοι

:+1:

Αν και δεν νομίζω ότι το έκαναν για χάρη του. Απλά αυτά ήταν τα συμφέροντα τους τοτε

Re: επιτελους συνεληφθη ο τουρκαλβανος θατσι για εγκληματα πολεμου

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2020, 12:44
από sman5
Δεν είμαι ρατσιστής αλλά τους Κοσσοβάρους δε τους χωνεύω καθόλου

Re: επιτελους συνεληφθη ο τουρκαλβανος θατσι για εγκληματα πολεμου

Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2020, 12:45
από Awesomatic
Το θέμα είναι αν προβλέπεται κρέμασμα αλα Σαντάμ ή αν θα τη βγάλει ζάχαρη με φυλάκιση.

Re: επιτελους συνεληφθη ο τουρκαλβανος θατσι για εγκληματα πολεμου

Δημοσιεύτηκε: 07 Νοέμ 2020, 21:44
από The Rebel
Εικόνα

Ο σύντροφος του Νικολάκη Κοτζιά, "πρόεδρος" του ψευδοκράτους Κόσοβο, δολοφόνος, έμπορος ναρκωτικών κι ανθρώπινων οργάνων... Χασίμ Θάτσι, παραιτήθηκε κι οδεύει να δικαστεί στη Χάγη μς την κατηγορία του εγκληματία πολέμου...
Δεν θα κάνει κάποια επιτροπή συμπαράστασης στον φονιά ο Κοτζιάς;

Re: επιτελους συνεληφθη ο τουρκαλβανος θατσι για εγκληματα πολεμου

Δημοσιεύτηκε: 24 Νοέμ 2020, 23:16
από sman5
Από τους Κοσσοβαρους στα μεσα κοινωνικης δικτύωσης οι 9 στους 10 έχουν χαρτες της μεγαλης Αλβανίας μέχρι την Κερκυρα, αναρτήσεις και σύμβολα στρατιωτικού-εθνικιστικού περιεχομένου κλπ. Οι Έλληνες μπροστά τους είναι άγγελοι με φτερά...