Κατ αρχήν δεν έχει σχέση η συνθήκη της Λωζάννης με τη Γιουγκοσλαβία.Το θέμα το είχε αναφέρει ο ίδιος ο Μητσοτάκης σε συνεδρίαση της ΕΕ.Αλλά μπορεί να μην ήταν αλήθεια και να έγινε σε συνεννόηση με τον Μιλόσεβιτς για να αγχώσει τους άλλους ως προς επικείμενο βαλκανικό πόλεμο ώστε να κάνουν υποχωρήσεις.Πάντως ο Μιλόσεβιτς δεν το διέψευσε.Δεν είχε λόγο αφού ο ίδιος ήταν ήδη σταμπαρισμένος για όσα έκανε και όχι για όσα πιθανόν σχεδίαζε και ο Μητσοτάκης μπορούσε να πει μου έγινε η πρόταση αλλά εγώ δεν δέχθηκα αλλά εάν αυτοί δεν αλλάξουν το όνομά τους δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από μένα που θα έλθει ο Παπανδρέου.Δημοκρατικός έγραψε: ↑22 Ιαν 2021, 01:49Δεν μιλάμε εδώ για το τι λέγανε στα καφενεία.
Πηγή.
Εάν νομίζετε ότι η διεθνής πολιτική είναι κάτι άλλο από αυτό ζείτε στα σύννεφα.Τη στιγμή εκείνη το κλίμα στην Ελλάδα ήταν τέτοιο που βασικά ο Μητσοτάκης κατηγορήθηκε επειδή δεν δέχθηκε την πρόταση και την κάρφωσε στους Ευρωπαίους.Για να δικαιολογήσει την μη αποδοχή της στο ελληνικό κοινό βγήκε μετά ο υπουργός Εξωτερικών Παπακωνσταντίνου και είπε ότι δεν μας συνέφερε διότι εάν η Σερβία έχει σύνορα με την Ελλάδα έχει την τάση να βγει στη Θεσσαλονίκη ενώ τα Σκόπια χρησιμεύουν ως μαξιλάρι μεταξύ των δύο χωρών.Μπούρδα και αυτή αλλά έπρεπε να βρει κάποια δικαιολογία για τη μη αποδοχή της πρότασης.