Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Spiros252
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 10704
Εγγραφή: 13 Μαρ 2018, 19:22
Phorum.gr user: Spiros252
Τοποθεσία: Αθήνα

Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 20 Ιούλ 2018, 02:29

για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης!

"Το πρόστιμο έρχεται μετά από τριετή έρευνα της αρμόδιας αρχής της ΕΕ για τον ανταγωνισμό – Η Google φέρεται ότι χρησιμοποιεί το Android για να περιθωριοποιήσει τους ανταγωνιστές της

Νέα πρόστιμα ύψους 4,3 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Αμερικανικό κολοσσό Google για αθέμιτες πρακτικές στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Η Google πρέπει πλέον να αλλάξει αποτελεσματικά τη συμπεριφορά της εντός 90 ημερών ή να πληρώσει ποινές μέχρι και 5% του μέσου ημερήσιου κύκλου εργασιών του Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google.

Τα πρόστιμα της Επιτροπής αφορούν την πρακτική της Google να χρησιμοποιεί το λογισμικό Android που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα στον πλανήτη για να προωθεί τις άλλες τις υπηρεσίες όπως το λογισμικό χαρτογράφησης Google Maps ή το λογισμικό έρευνας του διαδικτύου (browser) Google Chrome, περιορίζοντας έτσι τις ευκαιρίες των ανταγωνιστών της και δημιουργώντας μια θέση εξουσίας της στην αγορά.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτ Βεστάγκερ από τη Δανία έχει και στο παρελθόν επιβάλει πρόστιμα τη Google σε δύο περιπτώσεις, αναφορικά με τη μηχανή αναζήτησης της google η οποία σύμφωνα με την Επιτροπή δείχνει προτίμηση στις δικές της υπηρεσίες αγορών όπως και πως κάποια από τα διαφημιστικά της προιόντα περιορίζει την επιλογή των καταναλωτών.


Η Google αρνείται και τις τρεις κατηγορίες.
Το ποσό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ η ΕΕ, δίνοντας έτσι συνέχεια στη διαμάχη των Βρυξελλών με τους μεγάλους ψηφιακούς παίκτες της Silicon Valley, τη Google, την Apple και τη Microsoft.

Με το σημερινό πρόστιμο η Google καλείται να πληρώσει περίπου 6.7 δις ευρώ.

Η Επίτροπος Μαργκρέτ Βεστάγκερ δήλωσε πως η μεγαλύτερη κίνηση στο διαδίκτυο προέρχεται από τα smartphone, και πως η Επιτροπή βρίσκει παράνομες τρεις πρακτικές της Google που επιβάλλει στους κατασκευαστές συσκευών Android. “Με αυτό τον τρόπο η Google χρησιμοποίησε το Android ως όχημα για να εδραιώσει την κυριαρχία της μηχανής αναζήτησης της, αυτές οι πρακτικές εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και έχουν αρνηθεί στους ευρωπαίους καταναλωτές τα οφέλη που προέρχονται από αυτόν”, είπε η Επίτροπος.

Αναλυτικά:

Που κατηγορεί η Επιτροπή τη Google

Επέβαλε στους κατασκευαστές την προεγκατάσταση της εφαρμογής Google Search app και του προγράμματος περιήγησης (Chrome), ως προϋπόθεση για τη χορήγηση αδειών στο κατάστημα εφαρμογών της Google (στο Play Store).

Πραγματοποιεί πληρωμές σε ορισμένους μεγάλους κατασκευαστές και φορείς εκμετάλλευσης κινητών δικτύων, με την προϋπόθεση ότι προ-εγκατέστησαν αποκλειστικά την εφαρμογή Αναζήτησης Google στις συσκευές τους.

Εμπόδισε τους κατασκευαστές που επιθυμούν να προ-εγκαταστήσουν τις εφαρμογές Google να πουλάνε ακόμη και ένα smartphone που έχει εναλλακτικές εκδόσεις του Android που δεν είχαν εγκριθεί από την Google (αποκαλούμενες “Android forks").

Που σπάει τους κανόνες ανταγωνισμού η Google

Για την Επιτροπή το να έχει μια εταιρεία κυριαρχία στην αγορά δεν είναι αυτή καθαυτή παράνομη, σύμφωνα με τους κανόνες αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ.

Ωστόσο, οι κυρίαρχες εταιρείες έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να μην κάνουν κατάχρηση της ισχυρής θέσης τους στην αγορά περιορίζοντας τον ανταγωνισμό είτε στην αγορά όπου κατέχουν δεσπόζουσα θέση είτε σε ξεχωριστές αγορές.

Η Google έχει τρία ξεχωριστά είδη πρακτικών, τα οποία είχαν ως στόχο να εδραιώσουν τη δεσπόζουσα θέση της Google στη γενική αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Μονοπωλιακή πρακτική

Αρχικά από, τη σύνδεση της εφαρμογής αναζήτησης Google με τα Android. Ως αποτέλεσμα, η Google έχει εξασφαλίσει ότι η εφαρμογή αναζήτησης της είναι προεγκατεστημένη σε όλες σχεδόν τις συσκευές Android που πωλούνται στην ΕΕ. Οι εφαρμογές αναζήτησης αποτελούν το σημαντικότερο μέσω για ερωτήματα αναζήτησης σε κινητές συσκευές. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η εν λόγω δεσμευτική συμπεριφορά είναι παράνομη από το 2011. Η Google από το έτος αυτό κατέχει και συντριπτικά το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Δεύτερον, η σύνδεση του Browser Google Chrome. Ως αποτέλεσμα, η Google έχει εξασφαλίσει ότι το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά είναι προεγκατεστημένο σε όλες σχεδόν τις συσκευές Android που πωλούνται στην ΕΕ. Τα Browser αποτελούν επίσης ένα σημαντικό σημείο εισόδου για αναζήτηση σε κινητές συσκευές. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι αυτή η δεσμευτική συμπεριφορά είναι παράνομη από το 2012, ημερομηνία κατά την οποία η Google συμπεριέλαβε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στη δέσμη εφαρμογών της.

“Προκατάληψη της πρώτης εγκατάστασης”

Σύμφωνα με την Επιτροπή η προεγκατάσταση μπορεί να δημιουργήσει προκαταλήψεις. Οι χρήστες που βρίσκουν εφαρμογές αναζήτησης και προγράμματα περιήγησης που είναι προεγκατεστημένες στις συσκευές τους είναι πιθανό να παραμείνουν σε αυτές τις εφαρμογές.

Για παράδειγμα, η Επιτροπή έχει βρει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μηχανή αναζήτησης της Google χρησιμοποιείται συστηματικά περισσότερο σε συσκευές Android, όπου είναι προεγκατεστημένη, σε σχέση με τις συσκευές Windows Mobile, όπου οι χρήστες πρέπει να την κατεβάσουν.

Αυτό δείχνει επίσης ότι οι χρήστες δεν κατεβάζουν ανταγωνιστικές εφαρμογές αρκετά ώστε να αντισταθμίσουν το σημαντικό εμπορικό πλεονέκτημα που προέκυψε από την προεγκατάσταση.

Για παράδειγμα, το 2016:

Σε συσκευές Android (με την Αναζήτηση Google και το προεγκατεστημένο Chrome), περισσότερο από το 95% όλων των ερωτημάτων αναζήτησης πραγματοποιήθηκαν μέσω της Αναζήτησης Google.

Στις συσκευές Windows Mobile (εκεί η Αναζήτηση Google και το Chrome δεν έχουν προεγκατασταθεί), λιγότερο από το 25% όλων των ερωτημάτων αναζήτησης πραγματοποιήθηκαν μέσω της Αναζήτησης Google. Περισσότερο από το 75% των ερωτημάτων αναζήτησης έγιναν στη μηχανή αναζήτησης της Bing της Microsoft, η οποία είναι προεγκατεστημένη σε συσκευές Windows Mobile.

Συνεπώς, η πρακτική της Google μείωσε τα κίνητρα των κατασκευαστών να προεγκαταστήσουν ανταγωνιστικές εφαρμογές αναζήτησης και προγραμμάτων περιήγησης, καθώς και τα κίνητρα των χρηστών να κάνουν λήψη τέτοιων εφαρμογών. Αυτό μείωσε την ικανότητα των αντιπάλων να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά με την Google.

2) Παράνομες πληρωμές για την αποκλειστική προεγκατάσταση της αναζήτησης Google

Η Google χορήγησε σημαντικά οικονομικά κίνητρα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών καθώς και σε φορείς κινητής τηλεφωνίας, με την προϋπόθεση ότι προ-εγκατέστησαν αποκλειστικά την μηχανή αναζήτησης της Google σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο συσκευών Android. Αυτό βλάπτει τον ανταγωνισμό μειώνοντας σημαντικά τα κίνητρά τους για την προεγκατάσταση ανταγωνιστικών εφαρμογών αναζήτησης.

Η έρευνα της Επιτροπής έδειξε ότι μια ανταγωνιστική μηχανή αναζήτησης δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί τη Google. Αυτό συμβαίνει επειδή, ακόμη και αν η μηχανή αναζήτησης ανταγωνιστή είχε προεγκατασταθεί μόνο σε ορισμένες συσκευές, θα έπρεπε να αποζημιώσει τον κατασκευαστή της συσκευής ή τον φορέα εκμετάλλευσης κινητού δικτύου για απώλεια μεριδίου εσόδων από την Google σε όλες τις συσκευές.

3) Παράνομη παρεμπόδιση της ανάπτυξης και της διανομής ανταγωνιστικών λειτουργικών συστημάτων Android

Η Google αποτρέπει τους κατασκευαστές συσκευών από τη χρήση οποιασδήποτε εναλλακτικής έκδοσης του Android που δεν έχει εγκριθεί από την Google (τα λεγόμενα “Android forks”).

Για να έχουν οι κατασκευαστές πρόσβαση στη μηχανή αναζήτησης της Google και στο λογισμικό κατεβάσματος νέων application, Play Store, πρέπει να δεμσυεθούν να μην αναπτύξουν ή να πουλήσουν ακόμη και μια μόνο συσκευή που λειτουργεί με λογισμικό Android.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά αυτή ήταν καταχρηστική από το 2011, όταν η Google κατέστη η κυρίαρχη στην αγορά καταστημάτων εφαρμογών για το κινητό λειτουργικό σύστημα Android.

Αυτή η πρακτική μείωσε την πιθανότητα ανάπτυξης και πώλησης συσκευών που λειτουργούν με Android forks (ουσιαστικά άλλες εκδόσεις του Android). Για παράδειγμα, η Επιτροπή έχει βρει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συμπεριφορά της Google εμπόδισε ορισμένους μεγάλους κατασκευαστές να αναπτύσσουν και να πωλούν συσκευές βασισμένες στο Android fork του Amazon που ονομάζεται "Fire OS".

Οι επιπτώσεις των παράνομων πρακτικών της Google

Η απόφαση της Επιτροπής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτά τα τρία είδη κατάχρησης αποτελούν μέρος μιας συνολικής στρατηγικής από την Google να ενισχύσει την κυριαρχία της στη γενική αναζήτηση στο διαδίκτυο, σε μια εποχή που η σημασία του κινητού Διαδικτύου αυξάνεται σημαντικά.

Πρώτον, οι πρακτικές της Google έχουν εμποδίζουν τις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης να ανταγωνίζονται επί της ουσίας. Οι πρακτικές δέσμευσης εξασφάλισαν την προεγκατάσταση της μηχανής αναζήτησης και του προγράμματος περιήγησης της Google σε όλες σχεδόν τις συσκευές Google Android και μείωσαν σημαντικά το κίνητρο για την προ-εγκατάσταση ανταγωνιστικών μηχανών αναζήτησης.

Η Google εμπόδισε επίσης την ανάπτυξη άλλων εκδόσεων του Android, τα οποία θα μπορούσαν να παρέχουν μια πλατφόρμα για ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης.

Η στρατηγική της Google εμπόδισε επίσης τις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης να συλλέγουν περισσότερα δεδομένα από τα smartphone, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων τοποθεσίας αναζήτησης και κινητής τηλεφωνίας, τα οποία βοήθησαν την Google να εδραιώσει την κυριαρχία της ως μηχανή αναζήτησης.

Επιπλέον, οι πρακτικές της Google βλάπτουν επίσης τον ανταγωνισμό και την περαιτέρω καινοτομία στον ευρύτερο κινητό χώρο, πέρα ​​από την αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εμπόδισαν άλλα προγράμματα περιήγησης για κινητά να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά το προεγκατεστημένο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

Τέλος, η Google παρεμπόδιζε την ανάπτυξη Android fork, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν μια πλατφόρμα και για άλλους προγραμματιστές εφαρμογών να ευδοκιμήσουν".

Πηγή: https://www.protothema.gr/technology/ar ... in-google/

Video Είδησης: https://www.star.gr/video/eidiseis/kosmos/430169

Γαλλία: «Εξαιρετική απόφαση» το πρόστιμο της ΕΕ στην Google
Πηγή: https://www.protothema.gr/world/article ... in-google/
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
foscilis
Δημοσιεύσεις: 8686
Εγγραφή: 21 Ιουν 2018, 11:42

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Ιούλ 2018, 14:44

To 3 είναι και το σοβαρότερο.

Ουσιαστικά ενώ το Android είναι κατ' όνομα open source, η Google το ακυρώνει στην πράξη λέγοντας "αν πάρετε τον κώδικα και φτιάξετε το δικό σας μη εγκεκριμένο από εμένα έστω και για μία συσκευή, πετάω οτιδήποτε παράγετε έξω από το Play Store".

Άρα δεν είναι αληθινά open source. Ή μάλλον είναι μόνο με την έννοια ότι μπορείς να διαβάσεις τον κώδικα, δε μπορείς να τον τροποποιήσεις κατά βούληση.

Άβαταρ μέλους
foscilis
Δημοσιεύσεις: 8686
Εγγραφή: 21 Ιουν 2018, 11:42

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Ιούλ 2018, 14:50

* εγώ απορώ πώς γίνεται να μην τους έχουν γαμήσει για άλλες πρακτικές των "εγκεκριμένων εκδόσεων", π.χ. ότι οι εφαρμογές δεν επιτρέπεται να παίρνουν πληροφορίες τοποθεσίας από το ίδιο το GPS του κινητού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά τα Google Play Services σαν ενδιάμεσο ώστε η τοποθεσία σου να γίνεται κτήμα της Google.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 9620
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 20 Ιούλ 2018, 15:03

foscilis έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 14:44
To 3 είναι και το σοβαρότερο.

Ουσιαστικά ενώ το Android είναι κατ' όνομα open source, η Google το ακυρώνει στην πράξη λέγοντας "αν πάρετε τον κώδικα και φτιάξετε το δικό σας μη εγκεκριμένο από εμένα έστω και για μία συσκευή, πετάω οτιδήποτε παράγετε έξω από το Play Store".

Άρα δεν είναι αληθινά open source. Ή μάλλον είναι μόνο με την έννοια ότι μπορείς να διαβάσεις τον κώδικα, δε μπορείς να τον τροποποιήσεις κατά βούληση.
Ακριβώς. Η άδεια νομίζω είναι το ζήτημα.
Η πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 9620
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 20 Ιούλ 2018, 15:06

Εδώ θέλω να πω ότι γουστάρω όταν βάζουνε πρόστιμο σε μεγάλες επιχειρήσεις. Γιατί έτσι.
Αλλά όχι η ΕΕ ρε πούτη μου! Να το έβαζε η Ελλάδα να έπαιρνε τα λεφτά το υπερταμείο. :e040:
Ευχαριστώ συνεχίστε.
Η πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 9620
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 20 Ιούλ 2018, 15:18

foscilis έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 14:50
* εγώ απορώ πώς γίνεται να μην τους έχουν γαμήσει για άλλες πρακτικές των "εγκεκριμένων εκδόσεων", π.χ. ότι οι εφαρμογές δεν επιτρέπεται να παίρνουν πληροφορίες τοποθεσίας από το ίδιο το GPS του κινητού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά τα Google Play Services σαν ενδιάμεσο ώστε η τοποθεσία σου να γίνεται κτήμα της Google.
Εδώ ρε μου κρατήσανε τρία ευρώ από μια κωλοϋπηρεσία με κάτι τσοντικό τύπου.
Ήθελα να κάνω έναν κλώνο και έφτιαχνα μέηλ στο mail.com. Είχε κάποιο μαλγουερ το κινητό και που και που άνοιγε ο χρομ σε μια σελίδα έτσι από μόνος του. Εκεί που κάνεις τατς στην οθόνη να έχει πεταχτεί κάτι άλλο και να πατάς αυτό.
Ζήτησε και ένα κάψα και το έβαλα. Δεν έβλεπα και καλά και τέλος πάντων.
Αποτέλεσμα μου ήρθε μήνυμα ότι μου κρατήσανε τρία ευρώ από την κάρτα για την υπηρεσία κι άμα θέλω να κάνω στοπ με sms.
Τα έβαλα με τη κοσμοτέ για τη μεθολογία της; Αριθμό κινητού δεν έδωσα ποτέ και πουθενά σε κάποιο σάιτ. Τον διάβασε η εφαρμογή (κάποια εφαρμογή). Δεν θα έπρεπε ρε μαλάκες να στείλετε πρώτα μήνυμα και να ζητάτε επιβεβαίωση με δικό μου μήνυμα;

Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι και ευθύνη του λειτουργικού κι αν είναι γενικά στο πνεύμα αυτού που λες.
Η πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Άβαταρ μέλους
foscilis
Δημοσιεύσεις: 8686
Εγγραφή: 21 Ιουν 2018, 11:42

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Ιούλ 2018, 15:18

Η άδεια δεν είναι καθεαυτή τη ζήτημα αν και λάμπει η υποκρισία της Google. Το πρόβλημα -και η καταφανέστατα αθέμιτη πρακτική- είναι ότι ποινικοποιεί έναν κατασκευαστή στο σύνολό του (οτιδήποτε ξερωγώ από Samsung παύει να έχει δικαίωμα πρόσβασης στο Play Store επειδή η Samsung έβγαλε 1 μόνο μοντέλο που δε χρησιμοποιεί εγκεκριμένη εκδοχή του Android). Τι σε νοιάζει εσένα Google αν εγώ έχω και μια γραμμή τηλεφώνων με FireOS εκτός από τις 10 γραμμές με τα εγκεκριμένα σου λειτουργικά;

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 13528
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 20 Ιούλ 2018, 15:25

Η δε τραμπωνία έχει πλαντάξει να σκούζει από εχθές.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 7222
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 20 Ιούλ 2018, 22:38

η Google απλώνει καλώδιο απο την Ευρώπη κατευθείαν στο Λανγκλεϋ,
έννοια σας και θα σας στρώσει χαρακτήρα
https://www.yahoo.com/news/google-strin ... 20733.html

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 11927
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 20 Ιούλ 2018, 23:04

dna replication έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 22:38
η Google απλώνει καλώδιο απο την Ευρώπη κατευθείαν στο Λανγκλεϋ,
έννοια σας και θα σας στρώσει χαρακτήρα
https://www.yahoo.com/news/google-strin ... 20733.html
Μα δεν έχουμε τίποτα εναντίον της Γκούγκλ, την αγαπάμε. Νομίζω αν δεσμευτεί να κάνει κάποιες αλλαγές δε θα χρειαστεί να πληρώσει καν ολόκληρο το πρόστιμο.
Google to string undersea cable from France to Virginia
Don't cry because Rome is over. Smile because it happened.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 9620
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δις ευρώ στην Google

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 21 Ιούλ 2018, 00:00

foscilis έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 15:18
Η άδεια δεν είναι καθεαυτή τη ζήτημα αν και λάμπει η υποκρισία της Google. Το πρόβλημα -και η καταφανέστατα αθέμιτη πρακτική- είναι ότι ποινικοποιεί έναν κατασκευαστή στο σύνολό του (οτιδήποτε ξερωγώ από Samsung παύει να έχει δικαίωμα πρόσβασης στο Play Store επειδή η Samsung έβγαλε 1 μόνο μοντέλο που δε χρησιμοποιεί εγκεκριμένη εκδοχή του Android). Τι σε νοιάζει εσένα Google αν εγώ έχω και μια γραμμή τηλεφώνων με FireOS εκτός από τις 10 γραμμές με τα εγκεκριμένα σου λειτουργικά;
Ναι είναι κομπλεξικό φαινομενικά. πούστικο ουσιαστικά. Άσε που δεν έχουν βγάλει ελληνική γλώσσα οι μαλάκες.
Πάμε gogoduck να την ενισχύσουμε (Δεν ξέρω αν την είπα και καλά. Δεν θυμάμαι καθόλου).
Η πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών