Όταν η Ελλάδα τραγουδούσε για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο (1976).

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Δημοσιεύσεις: 15130
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:21

Re: Όταν η Ελλάδα τραγουδούσε για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο (1976).

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 13 Φεβ 2024, 20:27

hellegennes έγραψε:
13 Φεβ 2024, 14:52
George_V έγραψε:
13 Φεβ 2024, 14:46
Οργισμένος έγραψε:
13 Φεβ 2024, 13:21


ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΑΣΜΑ.
ΝΤΡΟΠΗ
Kαλα δεν περιμεναμε απο σενα να εχεις ορθη κριση.
Η μόνη κρίση που έχει ο Οργισμένος είναι της μέσης ηλικίας.
Ασε τον παπαδοτετοιο να λεει. Οσο για κριση μεσης ηλικιας , αυτα ειναι για τους συνηθεις ανθρωπους.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 34955
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Όταν η Ελλάδα τραγουδούσε για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο (1976).

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 13 Φεβ 2024, 20:44

AOC έγραψε:
13 Φεβ 2024, 17:26
Καλά βγάλαμε μόνοι τα μάτια μας στην Κύπρο εκατονταδες φορες.
Μόνο και μόνο από το γεγονός πως δεν καταδικάστηκε η 1η εισβολή από την διεθνη κοινότητα, καταλαβαίνει κανείς ποσό ακατάλληλοι ήταν ο Ιωαννιδης και πολλοί άλλοι.

Δεν μπορώ να συγκινηθώ από ένα τέτοιο τραγούδι όταν γαμησαμε οι ίδιοι αυτή την κατάσταση.
Πως να καταδικασθεί όταν την προηγούμενη ημέρα ο πρόεδρος της Κύπρου μιλώντας στον ΟΗΕ είπε ότι στην Κύπρο έγινε ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να τον επαναφέρει;
Ο Ετσεβίτ πήγε στο Λονδίνο και ζήτησε κοινή επέμβαση των δύο εγγυητριών δυνάμεων Βρεταννίας και Τουρκίας για να αποκαταστήσουν την τάξη στην Κύπρο και οι Βρεταννοί αρνήθηκαν οπότε επενέβη μόνος του.
Πρόσεξε το ψήφισμα που εγκρίθηκε μετά την ομιλία του Μακαρίου και το οποίο παρουσιάζεται στρεβλά στην Ελλάδα.


https://www.pio.gov.cy/%CF%88%CE%AE%CF% ... 1974).html

Ενδιαφέρον έχουν οι παρακάτω παράγραφοι.

Aπαιτεί άμεσο τερματισμό της ξένης στρατιωτικής επέμβασης στην Kυπριακή Δημοκρατία η οποία είναι αντίθετη με την παράγραφο 1. πιο πάνω,

4. Zητεί την αποχώρηση χωρίς καθυστέρηση από την Kυπριακή Δημοκρατία του ξένου στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται εκεί πέραν των προνοιών διεθνών συμφωνιών, περιλαμβανομένων και εκείνων των οποίων η αποχώρηση είχε ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Kυπριακής Δημοκρατίας Aρχιεπίσκοπο Mακάριο, στην επιστολή του ημερομηνίας 2 Iουλίου 1974.

Στην Ελλάδα και την Κύπρο διαδίδεται η εκδοχή ότι το "ξένη" και το "ξένο στρατιωτικό προσωπικό" αφορούν τους Τούρκους αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και φαίνεται από το τέλος της 4.
Το αρχικό ψήφισμα που πρότειναν οι Σοβιετικοί και οι Αδέσμευτοι μετά τις εκκλήσεις του Μακαρίου δεν έγραφε "ξένη" και "ξένο" αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ και φυσικά όχι τουρκικό.Την αποχώρηση του ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού ζητούσε αρχικά και όχι κάποιου άλλου.Οι ΗΠΑ όμως δήλωσαν ότι δεν το δέχονται και θα βάλουν βέτο εάν μπει η λέξη ελληνικό ή ελληνική επέμβαση,ο Μακάριος επέμενε και τελικά ως συμβιβαστική λύση υιοθετήθηκε ο όρος "ξένου" αλλά με την πρόσθεση της τελικής φράσης που λέει "περιλαμβανομένων και εκείνων των οποίων η αποχώρηση είχε ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Kυπριακής Δημοκρατίας Aρχιεπίσκοπο Mακάριο, στην επιστολή του ημερομηνίας 2 Iουλίου 1974."

Αυτές όμως όλες ξέρουμε ποιές ήσαν : ήσαν οι Έλληνες αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς των οποίων την αποχώρηση είχε ζητήσει με ανοιχτή επιστολή ο Μακάριος στις 2 Ιουλίου 1974 πυροδοτώντας την έναρξη της κρίσης.
Οι σανοφάγοι της μεταπολίτευσης για χρόνια διέδιδαν ότι το ψήφισμα 353 αφορά τους Τούρκους που απλώς επειδή δεν ήθελαν να τους καταδικάσουν τους είπαν ξένους ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αφορά τους Έλληνες τους οποίους ζητούσε να καταδικασθούν και να κατονομασθούν ο Μακάριος,πράγμα που απετράπη με την απειλή αμερικανικού βέτο και μπήκε στη θέση τους ο όρος "ξένου" και το μακαριακό αίτημα πέρασε περιγραφικά με την τελευταία φράση της παραγράφου 4.

Για ποιά καταδίκη της Τουρκίας μιλάμε λοιπόν;η μόνη συζήτηση που έγινε τότε αφορούσε την καταδίκη της Ελλάδος που απετράπη από αμερικανικό βέτο.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών