Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 16600
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 17 Αύγ 2022, 19:39

Αγις έγραψε:
17 Αύγ 2022, 19:39
taxalata xalasa έγραψε:
17 Αύγ 2022, 19:34
Αγις έγραψε:
17 Αύγ 2022, 19:10


μονο που δεν ηταν οι ακριδες που νομιζεις
μονο που δεν ειναι αυτο που νομιζεις οτι νομιζω περι του ποιες ηταν οι ακριδες που νομιζω
πασο
μπορει να τις περασες για θαμνους :003:
μια στο 100μύριο... :003:
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

zteo
Δημοσιεύσεις: 10144
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 17 Αύγ 2022, 19:46

Ο Άριστος με έβαλε σε σκέψεις.Σκεφτομαι να ασχοληθώ σοβαρά με τα βρώσιμα έντομα.Θα γίνω εκτροφέας κουνουπιών. :003:
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Αύγ 2022, 21:25

zteo έγραψε:
17 Αύγ 2022, 19:46
Ο Άριστος με έβαλε σε σκέψεις.Σκεφτομαι να ασχοληθώ σοβαρά με τα βρώσιμα έντομα. Θα γίνω εκτροφέας κουνουπιών. :003:
Εικόνα


21.08.2022
Βίντεο-σοκ: Εκπαιδεύουν τα παιδιά για να τρώνε έντομα!
Ο εφιάλτης ξεκινάει πάντα από την... τροφή.

Εικόνα

Εκπρόσωποι της εταιρείας «Prairie Cricket Farms» βάζουν τα μικρά παιδάκια να τρώνε…γρύλους, δίνοντάς όχι μόνο σακουλάκια αλλά και οδηγίες για το πως μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους επιλογές φυσικά για το καλό του… περιβάλλοντος και του… δυτικού τρόπου ζωής (https://www.prairiecricketfarms.com/products/).

Μάλιστα τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιούν κάποιοι για να μας πείσουν ότι είναι καλό να γίνουμε εντομοφάγοι είναι τα εξής:


– υψηλή απόδοση μετατροπής τροφής των εντόμων.
– λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.
– λιγότερη χρήση νερού και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
– χρήση βιομετατροπής με βάση τα έντομα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.


https://rumble.com/v1gwam1-88846777.html

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ως τροφή των Ευρωπαίων πολιτών την κατανάλωση γρύλων, σκουληκιών και ακριδών προκειμένου να αντέξει την μείωση της γεωργικής παραγωγής που προκάλεσαν οι κυρώσεις της στην Ρωσία (https://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/a ... i-kreatos/)!

Δηλαδή, τους προτρέπει να τρώνε αυτά αντί για ψωμί, λαχανικά ή κρέας, διότι η Ρωσία σε απάντηση των κυρώσεων έχει απαγορεύσει στα «μη φιλικά κράτη» την εξαγωγή λιπασμάτων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής λαχανικών δημητριακών κλπ. αλλά και την απαγόρευση εξαγωγής δημητριακών που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των ζωοτροφών.

Και για απάντηση σε αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι πολίτες πρέπει να… τρώνε έντομα!

Εν ολίγοις προκείμενου να ικανοποιήσει τα αμερικανικά γεωπολιτικά συμφέροντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτιμάει να υποβαθμίσει τα ατομικά και βιοτικά συμφέροντα των Ευρωπάιων πολιτών.

Φυσικά για να περάσει αυτό, η Νέα Τάξη Πραγμάτων που κρύβεται πίσω από τα δυτικά κέντρα εξουσίας ενσωματώνει την τροφή ως μέρος της εκπαίδευσης όπου επιχειρείται να αλλάξουν αναίμακτα οι διατροφικές συνήθειες που είχαν οι άνθρωποι μέχρι σήμερα.

Αυτό δεν γίνεται να καταστεί εφικτό σε εγκεφάλους ανθρώπων που διανύουν την μέση ηλικία αλλά είναι εφικτό να συμβεί σε παιδιά που δεν έχουν ακόμα αναπτύξει και «στερεοποιήσει» την προσωπικότητά τους.

Εικόνα

Όλοι θα τρώμε έντομα; Όχι βέβαια!

Υπάρχουν οι προνομιούχοι της ΕΕ οι οποίοι μέσα στο υπερπολυτελές κτίριο της ΕΕ μπορούν να τρώνε πάντα δωρεάν τα καλύτερα φαγητά, ανεξάρτητα κυρώσεων!

Γιατί ως γνωστόν ισχύει το ρητό «πηγαίνετε να πολεμήσετε για να κερδίσουμε», δηλαδή αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις θα συνεχίσουν να τρώνε «γκουρμέ» και οι υπόλοιποι θα το ρίξουν στις… ακριδοσαλάτες.
https://rumble.com/v1gt795-88702457.html

https://www.pronews.gr/ygeia/vinteo-sok ... ne-entoma/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Αύγ 2022, 20:42

24.08.2022
Guardian: «Αυτά είναι τα έντομα που θα τρώμε αντί κρέας – Θα κάνουμε καλό στο περιβάλλον»

Εικόνα

Μετά την προτροπή της ΕΕ για να τρώμε έντομα ο Guardian μας δίνει περισσότερες πληροφορίες.


Μπορεί πριν από λίγα χρόνια το να τρώμε έντομα να μας έμοιαζε ως σενάριο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς προσφάτως η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε ως τροφή των Ευρωπαίων πολιτών την κατανάλωση γρύλων, σκουληκιών και ακριδών προκειμένου να αντέξει την μείωση της γεωργικής παραγωγής που προκάλεσαν οι κυρώσεις της στην Ρωσία!

Εικόνα

Η συνέχεια δόθηκε σήμερα, Τετάρτη, από τον Guardian, ο οποίος με άρθρο του μας «ενημερώνει» για τα ποια έντομα μπορούμε να φάμε και μάλιστα ισχυρίζεται ότι μπορούν να μας δώσουν την πρωτεΐνη που δεν θα μας δίνει πλέον το κρέας -το οποίο υποτίθεται πρέπει να κόψουμε.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα: «Τα έντομα μπορούν να μετατραπούν σε γεύσεις που μοιάζουν με κρέας, βοηθώντας στην παροχή μιας πιο φιλικής προς το περιβάλλον εναλλακτικής λύσης στις παραδοσιακές επιλογές κρέατος, ανακάλυψαν οι επιστήμονες».

Συνεχίζει ο Guardian:
«Τα mealworms, η μορφή προνύμφης του κίτρινου σκαθαριού, έχουν μαγειρευτεί με ζάχαρη από ερευνητές που ανακάλυψαν ότι το αποτέλεσμα είναι ένα άρωμα που μοιάζει με κρέας που θα μπορούσε μια μέρα να χρησιμοποιηθεί σε φαγητά ως πηγή πρωτεΐνης.

Ενώ οι αλευροσκούληκες μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν κυρίως ως σνακ για κατοικίδια ή ως δόλωμα κατά το ψάρεμα, έχουν την δυνατότητα ως πηγή τροφής για τους ανθρώπους να βοηθήσουν να αποκτήσουν τις αναγνωρίσιμες γεύσεις του κρέατος χωρίς τις επιβλαβείς επιπτώσεις στο κλίμα.

Εικόνα

«Τα έντομα είναι μια θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής με υψηλές ποσότητες λιπαρών οξέων, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, όπως αυτή του κρέατος», λέει ο In Hee Cho, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Wonkwang στην Νότια Κορέα που ηγήθηκε της μελέτης.

Σε πολλούς καταναλωτές αρέσει και χρειάζεται σοβαρά η ζωική πρωτεΐνη στην διατροφή. Ωστόσο, η παραδοσιακή κτηνοτροφία παράγει περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ό,τι τα αυτοκίνητα. Από την άλλη πλευρά, η εκτροφή εντόμων απαιτεί ελάχιστα πράγματα σε σύγκριση με την παραδοσιακή κτηνοτροφία».

Ο Cho είπε ότι τα βρώσιμα έντομα, όπως τα αλευροσκουλήκια και οι γρύλοι, είναι «υπερτροφές» που απολαμβάνουν από καιρό οι κοινότητες στην Ασία, την Αφρική και την Νότια Αμερική. Ωστόσο, οι άνθρωποι στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική είναι γενικά πιο διστακτικοί στο να τρώνε έντομα, παρά τις πρόσφατες επιδρομές πολλών εστιατορίων και σούπερ μάρκετ να προσφέρουν επιλογές εντόμων στους καταναλωτές.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η χρήση των αλευροφόρων ως άρτυμα που μοιάζει με κρέας μπορεί να βοηθήσει να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα. Η νέα μελέτη, η οποία θα παρουσιαστεί στην American Chemical Society αυτή την εβδομάδα, διαπίστωσε ότι οι γεύσεις απελευθερώθηκαν όταν τα αλευροσκούληκα θερμάνθηκαν με σάκχαρα, με τις πρωτεΐνες και τα σάκχαρα να αλληλεπιδρούν και να καραμελώνουν σε μια σειρά από γεύσεις που μοιάζουν με κρέας και είναι αλμυρές.

Διαφορετικές διαδικασίες μαγειρέματος παρήγαγαν διαφορετικά αποτελέσματα, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Τα σκουλήκια στον ατμό αναδίδουν ένα είδος αρώματος που μοιάζει με γλυκό καλαμπόκι, ενώ οι ψημένες και τηγανητές εκδοχές έχουν μεγαλύτερη ομοιότητα με τις γαρίδες. Ένα πάνελ εθελοντών προσφέρθηκε για δοκιμές, ώστε να διαπιστωθεί, αν μοιάζουν με κρέας αυτά που ετοιμάστηκαν».
https://www.pronews.gr/kosmos/guardian- ... erivallon/


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Αύγ 2022, 22:06

27.08.2022
Σοκ: Προωθούν τον κανιβαλισμό ως λύση για την επισιτιστική κρίση και την… κλιματική αλλαγή!
«Ω καιροί, ω ήθη»

Εικόνα

Μετά την κατανάλωση γρύλων, ακριδών και εντόμων με αφορμή την κλιματική αλλαγή ετοιμάζονται να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους στην κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος!


Δηλαδή αρχίζουν να προωθούν τον κανιβαλισμό των νεκρών για να μην υπάρξει επισιτιστική κρίση και για να προστατευτεί το… περιβάλλον.

Η εταιρεία τροφίμων BiteLabs στις ΗΠΑ διαφημίζει το σαλάμι της το οποίο έχει προκύψει τεχνητά στο εργαστήριο από…. ανθρώπινους ιστούς!

Mάλιστα όπως ισχυρίζεται η εταιρεία οι ιστοί αυτοί είναι δείγματα από… διασημότητες.

Ο Σουηδός καθηγητής Στρατηγικού Μάρκετινγκ Μagnus Soderland, λέει ότι η κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος από τους νεκρούς, μπορεί να βοηθήσει να σωθεί η ανθρώπινη φυλή, και ότι θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τα ταμπού στα οποία δεν τρώμε ο ένας τον άλλον, απλά δοκιμάζοντας το.

Όπως αναφέρεται, το 2019 σε ένα συνέδριο τροφίμων, όπου περιλαμβάνονταν θέματα για το αν οι άνθρωποι ήταν πολύ εγωιστές για να ζήσουν βιώσιμα, ο καθηγητής πρότεινε ότι ο κανιβαλισμός θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη λύση για την κλιματική αλλαγή, και ότι θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τρώγοντας τα κατοικίδιά μας.



Προφανώς ξεχνούν οι «ειδήμονες» ότι πέραν του ηθικού ζητήματος που είναι τεράστιο υπάρχει και το πρακτικό. Είναι γνωστό ότι οι κανίβαλοι υποφέρουν από νευρολογικές ασθένειες όπως η «kuru».

Γενικά στην Φύση δεν αρέσει και πολύ τα θηλαστικά να τρώνε ομοειδή θηλαστικά.



Επί της ουσίας πρόκειται για αναβίωση του δυστοπικού σεναρίου της ταινίας Soylent Green του 1973 με τον θρυλικό Τσάρλτον Ίστον, όπου σε ένα πολύ σκοτεινό μέλλον δεν υπήρχε πλέον επαρκές φαγητό για τους ανθρώπους και οι κυβερνήσεις είχαν δημιουργήσει τρόφιμα που στην ουσία προέρχονταν από «ανακύκλωση» των νεκρών.



Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ως τροφή των Ευρωπαίων πολιτών την κατανάλωση γρύλων, σκουληκιών και ακριδών προκειμένου να αντέξει την μείωση της γεωργικής παραγωγής που προκάλεσαν οι κυρώσεις της στην Ρωσία!

Δηλαδή, τους προτρέπει να τρώνε αυτά αντί για ψωμί, λαχανικά ή κρέας, διότι η Ρωσία σε απάντηση των κυρώσεων έχει απαγορεύσει στα «μη φιλικά κράτη» την εξαγωγή λιπασμάτων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής λαχανικών δημητριακών κλπ. αλλά και την απαγόρευση εξαγωγής δημητριακών που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των ζωοτροφών.

Και για απάντηση σε αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι πολίτες πρέπει να… τρώνε έντομα!

Επίσης σημειώνεται ότι εκπρόσωποι της εταιρείας «Prairie Cricket Farms» βάζουν τα μικρά παιδάκια να τρώνε…γρύλους, δίνοντάς όχι μόνο σακουλάκια αλλά και οδηγίες για το πως μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους επιλογές φυσικά για το καλό του… περιβάλλοντος και του… δυτικού τρόπου ζωής.

https://rumble.com/v1gwam1-88846777.html

Το μόνο που μένει να αναφωνήσουμε είναι «Ω καιροί, ω ήθη».
https://www.pronews.gr/ygeia/sok-prooth ... gi-vinteo/


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 29 Αύγ 2022, 20:50

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022
Θα τρώτε γρύλους, κατσαρίδες, ακρίδες και σκουλήκια και δεν θα το παίρνετε είδηση! Πράσινη ανάπτυξη δεν θέλατε;

Εικόνα

ΜΗΝ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΓΡΥΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΕΥΡΙ.

Εικόνα

Υπάρχουν κίνδυνοι;
Οι ΕΙΔΙΚΟΙ συμβουλεύουν να μην συλλέγετε γρύλους από τη φύση, επειδή η έκθεσή τους σε ρύπους είναι άγνωστη....
Αναζητήστε μια αξιόπιστη πηγή για αλεύρι κρίκετ και ελέγξτε τη λίστα συστατικών για που μπορεί να μην θέλετε.
Προσθέστε αυτό το τρόφιμο σε μικρές αυξήσεις στη διατροφή σας, σημειώνοντας πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται σε αυτό.
Τα άτομα που έχουν ευαισθησία στα τσιμπήματα και τα τσιμπήματα εντόμων θα πρέπει να είναι προσεκτικά.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΔΗ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΕΝΤΟΜΑ;;
https://facty.com/lifestyle/wellness/cr ... PeeI0QBArE
https://skeftomasteellhnika.blogspot.co ... .html#more


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 31 Αύγ 2022, 22:10

30|08|2022
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ: “ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ”ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΑΡΟΥΡΑΙΟ;

Εικόνα

Τα μπιφτέκια σκουληκιών θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για τον τερματισμό της παγκόσμιας πείνας, λένε οι επιστήμονες.


Οι ερευνητές λένε ότι αυτά τα έντομα μειώνουν τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή και βελτιώνουν τους καρδιακούς ρυθμούς.
Ο πόλεμος της πείνας πλησιάζει: Αυτές είναι οι τροφές που κινδυνεύουν με εξαφάνιση
Επιστήμονες στη Νότια Κορέα μαγείρεψαν αλευρώδη, ή προνύμφες σκαθαριών, με ζάχαρη για να δημιουργήσουν “κρέας”, ισχυριζόμενοι ότι η γεύση του είναι αυθεντική. Τα ζώα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κλειδί για τον τερματισμό της παγκόσμιας πείνας, η οποία θα μπορούσε να σκοτώσει 49 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των ΜΚΟ. Και οι πιστοί των μπιφτεκιών μπορούν να τα αλέσουν και να τα καρυκεύσουν για να μοιάζουν το ίδιο.
Ο Δρ Hee Cho, επικεφαλής του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Wonkwang, σε δελτίο τύπου, δήλωσε: “Η κατανάλωση εντόμων έχει γίνει ενδιαφέρουσα λόγω του αυξανόμενου κόστους των ζωικών πρωτεϊνών, καθώς και των σχετικών περιβαλλοντικών προβλημάτων”.

“Τα έντομα είναι μια θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής με υψηλές ποσότητες λιπαρών οξέων, βιταμινών, ανόργανων συστατικών, φυτικών ινών και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, η οποία είναι σαν το κρέας. Οι αλευρώδεις περιέχουν ευεργετικά απαραίτητα αμινοξέα και είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά οξέα”, εξήγησε ο Cho.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή, ενώ βελτιώνουν τους καρδιακούς ρυθμούς.

Η αντικατάσταση του κρέατος είναι απαραίτητη για την κλιματική αλλαγή.
Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να αναμένεται να φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, οι εναλλακτικές λύσεις αντί του κρέατος είναι ιδιαίτερα περιζήτητες λόγω των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον. Η κλιματική αλλαγή παίζει σημαντικό ρόλο και χρειάζονται υποκατάστατα του βοείου κρέατος.

Αυτά που τρώτε να τα ξεχάσετε: Το μέλλον είναι μια μπριζόλα από βλαστοκύτταρα και κίτρινα σκουλήκια.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) εκτιμά ότι οι 1,5 δισεκατομμύριο αγελάδες στον κόσμο που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση απελευθερώνουν 100 εκατομμύρια τόνους μεθανίου (που ισοδυναμούν με 2,5 δισεκατομμύρια τόνους CO2) κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου, ο υπουργός Καταναλωτικών Υποθέσεων της Ισπανίας Alberto Garzón ζητά λιγότερη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

“Ο αλευρώδης είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα βρώσιμα έντομα στον κόσμο. Ωστόσο, τα βρώσιμα έντομα δεν είναι καθολικά αποδεκτά στις διατροφικές μας κουλτούρες λόγω της απωθητικής τους εμφάνισης και των μοναδικών γευστικών χαρακτηριστικών τους”, πρόσθεσε ο Δρ Cho, η λύση του οποίου είναι να αλέσει τα σκουλήκια για να τα προσθέσει στα προϊόντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες χώρες τα έντομα θεωρούνται πραγματικές λιχουδιές.

Μελέτη του πλήρους κύκλου ζωής των σκουληκιών.
Μέσω της έρευνάς τους, η ομάδα επιστημόνων μελέτησε τους αλευρώδεις σε όλο τον κύκλο ζωής τους, παρατηρώντας πώς οι ενώσεις που υπάρχουν διαφέρουν σε κάθε στάδιο. Βρήκαν “πτητικούς υδρογονάνθρακες” που εξατμίζονταν και προκαλούσαν έντονες οσμές.

Οι ωμές προνύμφες μύριζαν υγρό χώμα, γαρίδες και γλυκό καλαμπόκι, αλλά άλλαζαν ανάλογα με τη μέθοδο μαγειρέματος. Οι αλευρώδεις στον ατμό απέπνεαν αρώματα γλυκού καλαμποκιού, ενώ οι ψητές ή τηγανητές προνύμφες ήταν πιο λιπαρές.

Στην πραγματικότητα, τα σκουλήκια είχαν περισσότερες ομοιότητες με τα τρόφιμα από τις μυρωδιές: σχηματίστηκαν χημικές ουσίες που, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν παρόμοιες με εκείνες που βρίσκονται στο κρέας ή στα θαλασσινά. Όταν αναμειγνύονται με ζάχαρη, δημιουργούν ένα παρασκεύασμα που μοιάζει με κρέας.

“Ως αποτέλεσμα αυτής της μελέτης, 10 από τις γεύσεις της αντίδρασης βελτιστοποιήθηκαν με βάση τις προτιμήσεις των καταναλωτών”, δήλωσε ο συν-συγγραφέας και μεταπτυχιακός φοιτητής Hyeyoung Park, ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματα στην Αμερικανική Χημική Εταιρεία στο Σικάγο (ΗΠΑ).

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: έχει αποδειχθεί ότι τα σκουλήκια έχουν ακόμη και ιατρικά οφέλη. Νωρίτερα φέτος, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα σκουλήκια μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμη και τον καρκίνο του πνεύμονα. Τα σκουλήκια προσελκύονταν ή αποτρέπονταν από ορισμένες μυρωδιές, όπως αυτή του καρκινικού ιστού.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf ... %95%ce%a0/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 31 Αύγ 2022, 22:14

31 Αυγ 2022
Έρχεται το συνθετικό γάλα για να αλλάξει τη γαλακτοκομική βιομηχανία.

Εικόνα

Η παγκόσμια γαλακτοκομική βιομηχανία αλλάζει, καθώς κυκλοφορούν ολοένα και περισσότερα εναλλακτικά προϊόντα που δεν παράγονται από γάλα. Ένα από αυτά είναι και το συνθετικό γάλα που παράγεται στο εργαστήριο με μια αναδυόμενη τεχνική βιοτεχνολογίας χρησιμοποιώντας βιομάζα που αναπτύσσεται από κύτταρα.

Περισσότερο από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού καταναλώνει τακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ υπάρχουν ολοένα και περισσότερες εκκλήσεις για πιο βιώσιμες πρακτικές στην παραγωγή τροφίμων (https://www.fao.org/3/CA2929EN/ca2929en.pdf).

Με το συνθετικό γάλα αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως οι εκπομπές μεθανίου ή η καλή διαβίωση των ζώων. Πρέπει όμως να ξεπεράσει πολλές προκλήσεις και παγίδες για να γίνει μια δίκαιη και βιώσιμη εναλλακτική λύση στο γάλα που προέρχεται από ζώα.

Μια πρόσφατη έρευνα εξέτασε τις μεγαλύτερες τάσεις στον παγκόσμιο γαλακτοκομικό τομέα και παρατήρησε μια τεράστια αύξηση στην κατανάλωση γάλακτος φυτικής προέλευσης και, δυνητικά, συνθετικής (https://link.springer.com/article/10.10 ... 22-10338-x).

Σε αντίθεση με το συνθετικό κρέας – το οποίο δεν έχει φτάσει ακόμη την πολυπλοκότητα και την υφή του ζωικού κρέατος – το συνθετικό γάλα έχει την ίδια γεύση, εμφάνιση και αίσθηση με το συμβατικό γάλα.

Εικόνα

Προς ένα νέο διατροφικό σύστημα;
Εάν σε μερικά χρόνια το συνθετικό γάλα γίνει πιο φθηνό από το παραδοσιακό, η διατάραξη της γαλακτοβιομηχανίας θα μπορούσε να αλλάξει το διατροφικό σύστημα της ανθρωπότητας.

Μια έκθεση του 2019 για το μέλλον των γαλακτοκομικών προϊόντων διαπίστωσε ότι μέχρι το 2030, η βιομηχανία θα δημιουργήσει τουλάχιστον 700.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ (https://www.rethinkx.com/food-and-agriculture).

Είναι το συνθετικό γάλα το μέλλον;
Η παραγωγή συμβατικού γάλακτος στον Παγκόσμιο Νότο ξεπερνά σήμερα εκείνη του Παγκόσμιου Βορρά, κυρίως λόγω της ταχείας ανάπτυξης στην Ασία. Για αυτό και η παραδοσιακή γαλακτοβιομηχανία δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα.

Από την άλλη, η βιομηχανία συνθετικού γάλακτος πρέπει να αναπτυχθεί εκθετικά προτού αποτελέσει μια σημαντική απειλή για το ζωικό γάλα. Αυτό θα απαιτήσει πολλά κεφάλαια και επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και νέες υποδομές παραγωγής, όπως δεξαμενές ζύμωσης και βιοαντιδραστήρες.

Επιπλέον, το συνθετικό γάλα δεν είναι πανάκεια και συνοδεύεται από προκλήσεις και πιθανά μειονεκτήματα. Καθώς το συνθετικό γάλα κερδίζει έδαφος τα επόμενα χρόνια, πρέπει να προσέξουμε να μην αναπαραχθούν οι υπάρχουσες ανισότητες στο σημερινό σύστημα διατροφής.

Ο παραδοσιακός γαλακτοκομικός τομέας πρέπει να αναγνωρίσει επίσης ότι βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας σημαντικής αλλαγής. Μπροστά στις πολλαπλές απειλές, θα πρέπει να μεγιστοποιήσει τα κοινωνικά οφέλη των γαλακτοκομικών προϊόντων που βασίζονται στα ζώα και να ελαχιστοποιήσει τη συμβολή τους στην κλιματική αλλαγή.
https://www.sciencealert.com/synthetic- ... e-up-dairy
https://taxalia.blogspot.com/2022/08/bl ... .html#more

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Σεπ 2022, 22:26

22/09/2022
Γαλλική εταιρεία επενδύει 250 εκ. ευρώ για γκουρμέ από μύγες.

Εικόνα

Θα φάει η μύγα – σίδερο και το κουνούπι, ατσάλι; Μάλλον εμείς θα «χάφτουμε μύγες».. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το δημοσίευμα της Le Monde σχετικά με την εκτροφή μύγας (https://www.lemonde.fr/economie/article ... _3234.html).


Εκτροφή εντόμων: η γαλλική InnovaFeed συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια ευρώ (https://innovafeed.com/en/).

Αυτά τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή πρωτεϊνών μύγας μαύρων στρατιωτών, στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, από την εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2016.

Η όρεξη των επενδυτών για εκτροφή εντόμων είναι αδιαμφισβήτητη. Η InnovaFeed είναι απόδειξη αυτού, με νέα συγκέντρωση κεφαλαίων 250 εκατομμυρίων ευρώ. Το νέο project που ανακοινώθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ανέρχεται σε 450 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το συνολικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από αυτή τη γαλλική τεχνολογία τροφίμων που δημιουργήθηκε το 2016. Η πρόκληση: Αυτή της εκτροφής του «μαύρου στρατιώτη», ενός είδους μύγας γνωστή ως Hermetia illucens.



Για να απλώσει τα φτερά της παραγωγής πρωτεΐνης εντόμων στη γαλλική επικράτεια, η InnovaFeed επέλεξε να εγκατασταθεί στο Nesle, στο Somme. Το εργοστάσιο εγκαινιάστηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

«Βρισκόμαστε στη φάση της παραγωγής. Στόχος μας, που έχει τεθεί για το 2024, είναι να φτάσουμε σε παραγωγή 100.000 τόνων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων 15.000 τόνων πρωτεΐνης. Έχουμε ήδη επενδύσει 50 εκατομμύρια ευρώ σε αυτόν και πρόκειται να διπλασιάσουμε την επένδυση», εξηγεί ο Clément Ray, συνιδρυτής της εταιρείας.

Στα εγκαίνια, ο Ray ανέφερε στόχο τζίρου μεταξύ 30 και 50 εκατομμυρίων ευρώ για το 2022. Προτιμά να μιλάει για συμβόλαια δισεκατομμυρίων ευρώ που διαπραγματεύτηκε σε δέκα χρόνια με τους μεγάλους πελάτες του. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Αμερικανών ADM και Cargill, που επιθυμούν να ενσωματώσουν αυτή την πρωτεΐνη εντόμου στις ζωοτροφές, είτε πρόκειται να ταΐσουν χοίρους, ψάρια είτε σκύλους και γάτες.

Ανθρώπινη τροφή.
Ακριβώς, η ADM και η Cargill αποτελούν μέρος του νέου στρογγυλού τραπεζιού της βιομηχανίας τροφίμων, ακόμα κι αν η επένδυσή τους παραμένει περιορισμένη, καθώς συνιστά λιγότερο από το 5% του συνολικού κεφαλαίου.

«Πρέπει επίσης να επενδύσουμε σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία. Στο εργατικό μας δυναμικό των 400 ατόμων, υπάρχουν πολλοί μηχανικοί και έχουμε καταθέσει περίπου είκοσι πατέντες», λέει ο Ray. Οι ομάδες εργάζονται επί του παρόντος για την εισαγωγή πρωτεΐνης μύγας μαύρου στρατιώτη στα πιάτα των ευρωπαίων καταναλωτών. Στις αρχές του 2022, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας για ανθρώπινα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Οι προνύμφες του Tenebrio molitor, πιο γνωστές ως αλευροσκουλήκι, είχαν ήδη αποκτήσει την πολυπόθητη έγκριση ένα χρόνο νωρίτερα. Αρκετά για να δώσουν φτερά στη γαλλική εταιρεία Agronutris, πρωτοπόρο στην αγορά των εντόμων. Και στη γαλλική Ynsect, που πόνταρε τα πάντα στο αλευροσκουλήκι. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι αυτές οι δύο εταιρείες προσελκύουν επίσης από επενδυτές, που έλκονται από τις προοπτικές του κλάδου. Έτσι, η Ynsect συγκέντρωσε 360 εκατ. ευρώ και η Agronutris 100 εκατ. ευρώ.

Τα έργα αναπαραγωγής εντόμων αφθονούν στη Γαλλία…


https://primenews.press/galliki-etairei ... apo-myges/

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών