Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 20 Νοέμ 2023, 14:32

Unique έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 13:52

"LEFTISTS SONS OF BITCHES, BE AFRAID! "

Θα φεύγουν με τα ελικόπτερα οι σοσιαληστές
Δε πάτε για σύμβουλοι εσύ κι ο άλλος ο Μπούας/Ντιτρι? Θα εκτιμηθεί η αξία σας εκεί.
Kappa έγραψε:
11 Νοέμ 2023, 18:19
Θα πω στη νοσοκόμα να με βγάλει φωτο και να της την στείλει όσο είμαι αναίσθητος.

Άβαταρ μέλους
Exodus

Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 20 Νοέμ 2023, 14:32

Chilloutbuddy έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 14:30
Να φύγουν και να δοθεί η Δ.'Οχθη στους Άραβες να κάνουν κράτος ή χαλιφάτο ή ό,τι άλλο θέλουν.
Αλλά με τις ρουκέτες από 10 λεπτά απόσταση από το ΤελΑβίβ τι θα παίζει; Προσευχή και υπομονή;
Δεν νομίζω πως η Φατάχ προτίθεται να διοικήσει χαλιφάτο.
Τὸ στόμα νὰ γίνει βασιλικὸς καὶ τριαντάφυλλο.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 20 Νοέμ 2023, 14:37

Exodus έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 14:32
Chilloutbuddy έγραψε:
Να φύγουν και να δοθεί η Δ.'Οχθη στους Άραβες να κάνουν κράτος ή χαλιφάτο ή ό,τι άλλο θέλουν.
Αλλά με τις ρουκέτες από 10 λεπτά απόσταση από το ΤελΑβίβ τι θα παίζει; Προσευχή και υπομονή;
Δεν νομίζω πως η Χαμάς προτίθεται να διοικήσει χαλιφάτο.
Δεν πιστεύεις οκ. Την οικογένειά σου όμως για παράδειγμα θα την έπαιρνες για πικνίκ ανάμεσα στο ΤελΑβίβ και τη Δυτική Όχθη; 'Έτσι να στρώσεις πετσετούλα και να βγάλεις τα κεφτεδάκια να κάτσετε; :lol:
Εγώ μάλλον όχι
Gamiosante sto vosporo gia mia xoufta iliosporo

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 20 Νοέμ 2023, 14:39

Chilloutbuddy έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 14:37
Exodus έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 14:32
Chilloutbuddy έγραψε:
Δεν νομίζω πως η Χαμάς προτίθεται να διοικήσει χαλιφάτο.
Δεν πιστεύεις οκ. Την οικογένειά σου όμως για παράδειγμα θα την έπαιρνες για πικνίκ ανάμεσα στο ΤελΑβίβ και τη Δυτική Όχθη; 'Έτσι να στρώσεις πετσετούλα και να βγάλεις τα κεφτεδάκια να κάτσετε; :lol:
Εγώ μάλλον όχι
Διόρθωσα το "Χαμάς" σε Φατάχ. Γράψε λάθος.
:lol:

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Νοέμ 2023, 14:53

dna replication έγραψε:
19 Νοέμ 2023, 22:41
Το 1946 ήταν πριν 100 χρόνια ρε μάστορα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Νοέμ 2023, 14:59

Exodus έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 13:57
sys3x έγραψε:
19 Νοέμ 2023, 23:26
Σέβομαι την γνώμη σου όπως σέβεσαι και εσύ την δική μου, γι' αυτό άλλως τε μπορούμε και συζητάμε σαν άνθρωποι.
Αυτός που δολοφονεί τα μωρά των Παλαιστινίων είναι το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ μέσω του οργανωμένου στρατού του μέσω απομακρυσμένων βομβαρδισμών, αυτό δεν είναι θέμα γνώμης, άποψής ή προσωπικού συμπεράσματος δικού μου δικού σου ή του νάνου, it's a fact.
Η άγρια επίθεση της Χαμάς έγινε σε μέρη τα οποία συστηματικά κατέλαβαν οι έποικοι και ο στρατός του Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους χρησιμοποιώντας αντίστοιχη βιαιότητα και σίγουρα πολύ πολύ πολύ πολύ χειρότερη όσον αφορά στην ποσότητα των θυμάτων από την πλευρά των Παλαιστινίων, επίσης δεν είναι θέμα άποψής ή/και γνώμης αυτό αλλά ιστορικό δεδομένο.
Και γω θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο όπως αυτό που περιγράφεις, αλλά η γνώμη μου είναι, μετά από ενδελεχή μελέτη της ιστορικής εξέλιξης της κατάστασης ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψει ποτέ το Ισραήλ αυτό (την δημιουργία πρόπερ Παλαιστινιακού κράτους) και ποτέ επίσης δεν το ήθελε πραγματικά διότι εάν το ήθελε ως ο ισχυρός θα είχε γίνει πραγματικότητα έστω και σε περιορισμένη έκταση. Βασικά όχι μόνον δεν έχει γίνει, όχι μόνον ποτέ δεν το επεδίωκε πραγματικά το Ισραήλ αυτό αλλά ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με αυτό (την ύπαρξή ενός Παλαιστινιακού κράτους) στις περιοχές που υποτίθεται ότι ήταν διατεθειμένο να αφήσει τους Παλαιστίνιους να ζήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη εάν μου το επιτρέπεις, θα κατηγορούσες ποτέ τους Ουκρανούς ως τρομοκράτες επειδή απλά και μόνον αντιστέκονται στην ρωσική εισβολή;
Εάν όχι γιατί κατηγορείς τους Παλαιστίνιους;
Επίσης, τι θεωρείς ότι θα έπρεπε να κάνουν οι Παλαιστίνιοι έτσι ώστε να αποκτήσουν την ελευθερία τους;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντησή σου και κυρίως για την ευκαιρία που μου δίνεις να μιλήσω με κάποιον με τον οποίον ξεκάθαρα διαφωνώ, στα επί μέρους, πολιτισμένα.
Καλό σου βράδυ.
Καλημέρα. Με την υπάρχουσα πολιτική του Ισραήλ και με τους παλαβούς που κατοικούν στα κατεχόμενα δεν βγάζουμε άκρη. Μοιραία τα πράγματα θα οδεύουν σε παραλογισμούς. Όσο το Ισραήλ τους στηρίζει στους εποικισμούς. Η Χαμάς το 2023 εισέβαλε στο Ισραήλ, όχι στην Παλαιστίνη. Επίσης έριξε πυραύλους στο Τελ Αβίβ. Η ίδια ανακοίνωσε πως στις 7.10 έριξε 5.000 πυραύλους στο Ισραήλ. Σκοτώθηκαν επίσης άμαχοι. Με την Ουκρανία υπάρχει μια άλλη ιστορία. Δεν είμαι με τους Ουκρανούς τόσο ηρωικά όπως θέλουν αυτοί να το παρουσιάζουν, διότι έχουν κι άδικο εν μέρει.
Κατά βάσιν βλέπω ότι δεν διαφωνούμε, και εγώ εκεί έχω καταλήξει ως κεντρική πραγματιστική ιδέα του τι συμβαίνει και του τι μέλλει γενέσθαι, μια μικρή παρατήρηση η οποία όμως δεν έχει σκοπό να μειώσει την αγριότητα της επιθέσεως της 7/10, πρώτον οι 5000 πύραυλοι είναι ως επί των πλείστων μικρής ισχύος μη κατευθυνόμενες ρουκέτες που με λίγη προσπάθεια μπορούμε να φτιάξουμε εμείς οι δύο εάν το επιθυμούμε στο υπόγειο μας και δεύτερον εισέβαλαν σε κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη τα οποία σαφέστατα σήμερα ανήκουν (πολύ κακώς κατά την γνώμη μου) στο Ισραήλ.
Σε ευχαριστώ και πάλι για όλα τα προαναφερθέντα, είσαι μια όαση διαλόγου τουλάχιστον σε αυτό το νήμα και νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε ένα καλό παράδειγμα ορθού διαλόγου πάνω σε ένα θέμα τόσο φορτισμένο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 20 Νοέμ 2023, 15:17

Exodus έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 14:20
Zelda έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 14:15
Ως εξωτερικος παρατηρητης ευκολα λες κατι τετοιο

Ως πολιτικος στο Ισραηλ ξερεις οτι διακινδυνεύεις μια ακομα μεγαλυτερη επίθεση σε ισραηλινο εδαφος στο εγγυς μελλον
Και μεγαλύτερο δικαίωμα να τους ισοπεδώνεις, εάν.
Δε νομιζω οτι λειτουργει ετσι

Δεν αντέχει ενα κράτος να δειχνει συνεχόμενη αδυναμια και να δεχεται επιθεσεις στο εδαφος του
Πολιτικη του Ισραηλ μετά τους πολέμους στα 60s/70s ειναι ο πολεμος να γινεται στο εδαφος των αντιπαλων του

Κι αν απο τη Γαζα ξερεις περιπου τι να περιμενεις, η γεωγραφικη διασπορα μιας αναλογης επιθεσης απο τη Δυτικη Οχθη ξεφευγει απο υπολογισμους τετοιου ειδους

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 20 Νοέμ 2023, 15:22

sys3x έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 14:59
μια μικρή παρατήρηση η οποία όμως δεν έχει σκοπό να μειώσει την αγριότητα της επιθέσεως της 7/10, πρώτον οι 5000 πύραυλοι είναι ως επί των πλείστων μικρής ισχύος μη κατευθυνόμενες ρουκέτες που με λίγη προσπάθεια μπορούμε να φτιάξουμε εμείς οι δύο εάν το επιθυμούμε στο υπόγειο μας και δεύτερον εισέβαλαν σε κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη τα οποία σαφέστατα σήμερα ανήκουν (πολύ κακώς κατά την γνώμη μου) στο Ισραήλ.
Ε, εκεί είμαι εγώ σε άλλη θέση. Πώς πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν δύο κράτη και να είναι: Ισραήλ-Δυτική Όχθη και Γάζα. Και μην αγχώνεσαι για τη συζήτηση, είμαι 4η μέρα με Covid και δεν έχω καθόλου κέφι για καβγά, κι όπως σου είπα, στο μεσοδιάστημα διαπίστωσα πως είσαι πολύ καλοπροαίρετος, πρέπει να δίνουμε ο ένας στον άλλον ευκαιρίες για πολιτισμένη έκφραση χωρίς χουλιγκανισμό. Καλή εβδομάδα.
:wave:

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 20 Νοέμ 2023, 15:23

Zelda έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 15:17

Δεν αντέχει ενα κράτος να δειχνει συνεχόμενη αδυναμια και να δεχεται επιθεσεις στο εδαφος του
Πολιτικη του Ισραηλ μετά τους πολέμους στα 60s/70s ειναι ο πολεμος να γινεται στο εδαφος των αντιπαλων του

Κι αν απο τη Γαζα ξερεις περιπου τι να περιμενεις, η γεωγραφικη διασπορα μιας αναλογης επιθεσης απο τη Δυτικη Οχθη ξεφευγει απο υπολογισμους τετοιου ειδους
Με μία συστηματική εξόντωση της Χαμάς και μια κυβέρνηση τύπου Φατάχ στην Παλαιστίνη, δεν θα γίνονται αυτά.

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 20 Νοέμ 2023, 15:26

Exodus έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 15:23
Zelda έγραψε:

Με μία συστηματική εξόντωση της Χαμάς και μια κυβέρνηση τύπου Φατάχ στην Παλαιστίνη, δεν θα γίνονται αυτά.
Μπορεί το Ισραηλ να προβλέψει τι κυβέρνηση θα εχει η Παλαιστινη μετα απο 10 χρονια;

Διοτι για να το αποτρεψει με βεβαιοτητα πρεπει να επεμβαινει συνεχως στα εσωτερικα τους
Αρα τι ειδους αποσυρση θα ειναι αυτη;

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 20 Νοέμ 2023, 15:28

Zelda έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 15:26
Exodus έγραψε:
Zelda έγραψε:

Μπορεί το Ισραηλ να προβλέψει τι κυβέρνηση θα εχει η Παλαιστινη μετα απο 10 χρονια;

Διοτι για να το αποτρεψει με βεβαιοτητα πρεπει να επεμβαινει συνεχως στα εσωτερικα τους
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κυβέρνηση. Με την ίδια λογική μπορεί αύριο να βγουν οι ραβίνοι και να πουν ότι ο Ισραήλ θα κατοικεί ως τη Βαβυλώνα. Υπογράφεις διαχρονικές συμφωνίες. Δεν υπάρχει άλλη λύση, για να ησυχάσουμε όλοι.

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 20 Νοέμ 2023, 15:43

Exodus έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 15:28
Zelda έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 15:26
Exodus έγραψε:

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κυβέρνηση. Με την ίδια λογική μπορεί αύριο να βγουν οι ραβίνοι και να πουν ότι ο Ισραήλ θα κατοικεί ως τη Βαβυλώνα. Υπογράφεις διαχρονικές συμφωνίες. Δεν υπάρχει άλλη λύση, για να ησυχάσουμε όλοι.
Δεν αντιμετωπίζονται ως κρατικος δρωντας οι Παλαιστινιοι αυτη τη στιγμη απο το Ισραηλ
Οπως δεν αντιμετωπίζεται πληρως και ο Λιβανος ετσι, λογω της επιρροης της Χεζμπολα. Σε μικροτερο βαθμο βεβαια

Οποτε απο τη δικη τους οπτικη κανεις Ισραηλινος πολιτικος δε βαζει υπογραφη σε κατι που μπορει συντομα να προκαλεσει ξανα μερικες χιλιαδες νεκρων μεσα στο Ισραηλ

Το τι πρεπει ιδανικα να γινει με το τι ρεαλιστικα μπορει να γινει, εχει μεγαλη αποσταση αυτη τη στιγμη

Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon » 20 Νοέμ 2023, 15:45

Δεν τελειώνει όλο αυτό παρά μόνο με την εξόντωση τους ενός ή του άλλου. 1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι υπολογίζεται ότι έχουν εντοπιστεί από την Γάζα στην Χαν Γιουνις. Τώρα τους λένε να φύγουν και από εκεί <<για λίγο>>. Με λίγα λόγια αυτή την στιγμή <<εκπαιδεύεται>> η νέα γενιά χαμασιτων. Θα υπάρξει μια σχετική ησυχία για μερικά χρόνια και μετά κάποια στιγμή πάλι μπουμ. Και ξανά από την αρχή.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών