Τέλος το fact-checking στο Facebook
- Philip Mortimer
Re: Τέλος το fact-checking στο Facebook
Αυτός που έγραψε το σεντόνι να πάρει άρθρα του ελληνικά hoaxes και να τα καταρρίψει. Α και μετά να Πάει να κάνει fact checking στα άρθρα της καθημερινής. Αλλά όχι επίτηδες πολεμάνε το μακελειό και δεν κάνουν fact checking στην καθημερινή, προφανώς στημένο είναι. Άμα τους πεις να κάνουν αυτοί ανάποδο fact checking βέβαια δε φαίνονται να είναι και πολύ πρόθυμοι
Ρε ελληνικε λαέ, εσένα θέλει να σώσει η μαντάμ σουσου, κι ας μην πήγες στην κηδεία Σημίτη.Philip Mortimer έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:24Και το θέμα δεν είναι τι κάνω εγώ, εγώ έχω iq ανώτερο χιμπατζή. Το θέμα είναι με αυτούς που πιστεύουν ό,τι διαβάσουν στο ίντερνετ.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- Golden Age
Δεν είναι ψήφος ανοχής μια...συντάντηση και μια συζήτηση.zteo έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:23Golden Age έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:15Δεν προκύπτει στήριξη απο αυτό. Τα υπόλοιπα είναι "ανάλυση" και "συμπεράσματα" του 902.gr.https://www.google.com/amp/s/www.cnn.gr ... kousan/ampΜε άκουσαν, αλλά είναι λίγο νωρίς για να πούμε αν όντως με άκουσαν», δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν μετά την συνάντηση που είχε με τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαϊρού. Η ίδια τόνισε: «Είμαι πολύ έμπειρη για να με καθησυχάσει μια συζήτηση» και προσέθεσε «Με καθησυχάζουν οι πράξεις».
Πως το λένε αυτό στο χωριό σου διότι στο δικό μου το λένε βάζω πλάτη δίνοντας άτυπη ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση.
Εγώ είμαι κατά του fact checking γιατί ο περισσότερος κόσμος θεωρεί "facts" αυτά που πιστεύει. Υπάρχει διάκριση σε κάποιες επιστημολογίες (όχι σε όλες) αλλά συνήθως δεν είναι τετριμμένη και ξεπερνά κατά πολύ τις ικανότητες όχι απλά του μέσου λογοκριτή αλλά ακόμα και των περισσότερων φιλοσόφων. Και κυρίως ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να την κάνει σε πολιτικά ή ιδεολογικά θέματα ή εδώ που τα λέμε στα περισσότερα θέματα.Philip Mortimer έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:06Οι ακροδεξιοί και οι ψεκες που είναι κατά του fact checking
Στα τυπικά συστήματα, στον βαρύ επιστημονικό λόγο, στα συμβόλαια οι λέξεις έχουν σαφείς σημασίες (ορολογία/ορισμοί) και αποφεύγονται επίθετα, επιρρήματα, αξιολογικοί χαρακτηρισμοί και λοιπές φιοριτούρες ώστε να μπορεί να γίνει αντικειμενική συζήτηση. Στις πολιτικές συζητήσεις, στον καθημερινό λόγο, σε χίλιες δυο άλλες περιστάσεις δε λειτουργεί έτσι η γλώσσα.
Ας πούμε τον Ανδρουλάκη τον λένε πολλοί "ο γιδοβοσκός". Είναι ψευδής είδηση επειδή ο Ανδρουλάκης στην πραγματικότητα δεν βόσκει κατσίκες; Μα κανείς δε διατείνεται ότι βόσκει στ' αλήθεια κατσίκες, ούτε καν ότι είναι κάτι κακό να είσαι γιδοβοσκός. Είναι απλά μια περιπαικτική έκφραση για τη βαριά κρητική προφορά του, το γεγονός ότι είναι πιο δημοφιλής στην επαρχία κλπ. Μπορείς να το πεις χυδαίο, αντιαισθητικό, τι μαλάκες είναι αυτοί, ρατσιστικό για τους βλάχους κλπ αλλά αν το πεις "ψευδή είδηση" ε είσαι μαλάκας.
Στο παράδειγμα που έφερα, ο τίμιος Ντόναλτ λέει "επιδοτούμε τον Καναδά" και πανε να του βάλουν από κάτω "δε γίνεται να επιδοτείς κάποιον με τον οποίον έχεις εμπορικό πλεόνασμα". Είναι όμως προφανές ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλες σημασίες του "επιδοτώ" σε μια πολιτική συζήτηση, με την ευρεία έννοια σημαίνει ότι υπάρχει μια οικονομική ενίσχυση από ΗΠΑ σε Καναδά η οποία είναι (κατά την πολιτική αντίληψη αυτουνού που το λέει) αδικαιολόγητη και καμία σημασία δεν έχει (πάλι κατά την πολιτική αντίλψη αυτουνού που το λέει) ότι το εμπορικό πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η "επιδότηση" (πάντα κατά την πολιτική αντίληψη αυτουνού που το λέει).
Αν ο νοικάρης μου παρκάρει χωρίς να με ρωτάει (και χωρίς να κάνω εγώ ιδιαίτερη φασαρία) βράδυ παρά βράδυ μπροστά από το δικό μου αυτοκίνητο κλείνοντάς το και αναγκάζοντάς με να του βαράω το κουδούνι για να φύγω, μπορεί να πω ότι ήρθε η ώρα να πάψω να τον "επιδοτώ" με το χρήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο και τα νεύρα που χαλάω για να μην ψάχνει αυτός να παρκάρει έξω. Ο fact checker σε γενικές γραμμές κάνει αυτό:
και μάλιστα πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να με κάνει να σωπάσω επειδή σκέφτηκε αυτήν την παντελώς ηλίθια μαλακία. Και όχι μόνο το πιστεύει, αλλά ΕΙΧΕ κιόλας αυτό το δικαίωμα για 8 χρόνια. Όπου το καταχράστηκε σε εξωφρενικό βαθμό.
- Philip Mortimer
Τα facts είναι facts δεν είναι θέμα πίστης. Μια είδηση είναι ψευδής ή αληθής. Ένα γεγονός είναι ψευδές ή όχι. Πού κολλάνε αυτά με τον περιπαικτικό χαρακτηρισμό γιδοβοσκος για τον Ανδρουλάκη; Ισχυρίστηκε κανείς ότι ο Ανδρουλάκης είναι γιδοβοσκος;foscilis έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:44Εγώ είμαι κατά του fact checking γιατί ο περισσότερος κόσμος θεωρεί "facts" αυτά που πιστεύει. Υπάρχει διάκριση σε κάποιες επιστημολογίες (όχι σε όλες) αλλά συνήθως δεν είναι τετριμμένη και ξεπερνά κατά πολύ τις ικανότητες όχι απλά του μέσου λογοκριτή αλλά ακόμα και των περισσότερων φιλοσόφων. Και κυρίως ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να την κάνει σε πολιτικά ή ιδεολογικά θέματα ή εδώ που τα λέμε στα περισσότερα θέματα.Philip Mortimer έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:06Οι ακροδεξιοί και οι ψεκες που είναι κατά του fact checking
Στα τυπικά συστήματα, στον βαρύ επιστημονικό λόγο, στα συμβόλαια οι λέξεις έχουν σαφείς σημασίες (ορολογία/ορισμοί) και αποφεύγονται επίθετα, επιρρήματα, αξιολογικοί χαρακτηρισμοί και λοιπές φιοριτούρες ώστε να μπορεί να γίνει αντικειμενική συζήτηση. Στις πολιτικές συζητήσεις, στον καθημερινό λόγο, σε χίλιες δυο άλλες περιστάσεις δε λειτουργεί έτσι η γλώσσα.
Ας πούμε τον Ανδρουλάκη τον λένε πολλοί "ο γιδοβοσκός". Είναι ψευδής είδηση επειδή ο Ανδρουλάκης στην πραγματικότητα δεν βόσκει κατσίκες; Μα κανείς δε διατείνεται ότι βόσκει στ' αλήθεια κατσίκες, ούτε καν ότι είναι κάτι κακό να είσαι γιδοβοσκός. Είναι απλά μια περιπαικτική έκφραση για τη βαριά κρητική προφορά του, το γεγονός ότι είναι πιο δημοφιλής στην επαρχία κλπ. Μπορείς να το πεις χυδαίο, αντιαισθητικό, τι μαλάκες είναι αυτοί, ρατσιστικό για τους βλάχους κλπ αλλά αν το πεις "ψευδή είδηση" ε είσαι μαλάκας.
Στο παράδειγμα που έφερα, ο τίμιος Ντόναλτ λέει "επιδοτούμε τον Καναδά" και πανε να του βάλουν από κάτω "δε γίνεται να επιδοτείς κάποιον με τον οποίον έχεις εμπορικό πλεόνασμα". Είναι όμως προφανές ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλες σημασίες του "επιδοτώ" σε μια πολιτική συζήτηση, με την ευρεία έννοια σημαίνει ότι υπάρχει μια οικονομική ενίσχυση από ΗΠΑ σε Καναδά η οποία είναι (κατά την πολιτική αντίληψη αυτουνού που το λέει) αδικαιολόγητη και καμία σημασία δεν έχει (πάλι κατά την πολιτική αντίλψη αυτουνού που το λέει) ότι το εμπορικό πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η "επιδότηση" (πάντα κατά την πολιτική αντίληψη αυτουνού που το λέει).
Αν ο νοικάρης μου παρκάρει χωρίς να με ρωτάει (και χωρίς να κάνω εγώ ιδιαίτερη φασαρία) βράδυ παρά βράδυ μπροστά από το δικό μου αυτοκίνητο κλείνοντάς το και αναγκάζοντάς με να του βαράω το κουδούνι για να φύγω, μπορεί να πω ότι ήρθε η ώρα να πάψω να τον "επιδοτώ" με το χρήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο και τα νεύρα που χαλάω για να μην ψάχνει αυτός να παρκάρει έξω. Ο fact checker σε γενικές γραμμές κάνει αυτό:
και μάλιστα πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να με κάνει να σωπάσω επειδή σκέφτηκε αυτήν την παντελώς ηλίθια μαλακία. Και όχι μόνο το πιστεύει, αλλά ΕΙΧΕ κιόλας αυτό το δικαίωμα για 8 χρόνια. Όπου το καταχράστηκε σε εξωφρενικό βαθμό.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Το λαπτοπ του Χάντερ Μπαϊντεν ας πούμε δεν ήταν προϊόν ρωσικής προπαγάνδας. Αλλά...Philip Mortimer έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:57
Τα facts είναι facts δεν είναι θέμα πίστης. Μια είδηση είναι ψευδής ή αληθής. Ένα γεγονός είναι ψευδές ή όχι.
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan
Γελάω με ποστ αλικακου που ξαφνικά επιτίθεται στο fb γιατί λογοκρίνει χωρίς να ξέρει ποιος ευθύνεται, καθώς δεν εχει στοιχεία επικοινωνίας.
Τα χιλιάρικα μωρή καριόλα όταν τα έπαιρνες, δεν ρωτούσες ποιος σου τα έδινε.
Τώρα σαν απατημένη σύζυγος βγάζει χολή και στα σχόλια τον γλεντάνε κανονικά
Τα χιλιάρικα μωρή καριόλα όταν τα έπαιρνες, δεν ρωτούσες ποιος σου τα έδινε.
Τώρα σαν απατημένη σύζυγος βγάζει χολή και στα σχόλια τον γλεντάνε κανονικά
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- Philip Mortimer
Λες να έχει καμία σχέση με το ότι μετά τον τραμπισμο όλοι οι ψεκες έχουν πάει στον Τραμπα και τους Ρεπουμπλικάνους που παλιά ήταν το κόμμα των μορφωμένων και εξελίχθηκε σε κόμμα των λούμπεν και των απατεώνων; Αν μπορούσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα εκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking.
Έλα βλακα, φτάνειPhilip Mortimer έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:59Λες να έχει καμία σχέση με το ότι μετά τον τραμπισμο όλοι οι ψεκες έχουν πάει στον Τραμπα και τους Ρεπουμπλικάνους που παλιά ήταν το κόμμα των μορφωμένων και εξελίχθηκε σε κόμμα των λούμπεν και των απατεώνων; Αν μπορούσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα εκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- Philip Mortimer
Είπαμε, εάν μπορουσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα έκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking. Απλά το 90% των fake news που κυκλοφορούν είναι από τραμπολινους και όχι το ανάποδο.Lugozzi έγραψε: ↑10 Ιαν 2025, 00:00Έλα βλακα, φτάνειPhilip Mortimer έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:59Λες να έχει καμία σχέση με το ότι μετά τον τραμπισμο όλοι οι ψεκες έχουν πάει στον Τραμπα και τους Ρεπουμπλικάνους που παλιά ήταν το κόμμα των μορφωμένων και εξελίχθηκε σε κόμμα των λούμπεν και των απατεώνων; Αν μπορούσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα εκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking.
- Philip Mortimer
Aυτό που γράφεις γίνεται συστηματικά στο X με τη μορφή που σου περιέγραψα παραπάνω. Ανέβασε ας πούμε κάποια στιγμή την προεκλογική περίοδο η αλκοολική λούζερ που ήθελες για Πρόεδρο μια ανάρτηση που έγραφε ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος, θα καταργήσει το δικαίωμα στην άμβλωση για όλη την Αμερική. Προφανές ψέμα (το οποίο βέβαια εσένα δεν θα σε ενοχλούσε καθόλου ή απλά θα το κατάπινες αμάσητο), αλλά μετά έγινε αυτό:Philip Mortimer έγραψε: ↑10 Ιαν 2025, 00:02Είπαμε, εάν μπορουσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα έκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking. Απλά το 90% των fake news που κυκλοφορούν είναι από τραμπολινους και όχι το ανάποδο.Lugozzi έγραψε: ↑10 Ιαν 2025, 00:00Έλα βλακα, φτάνειPhilip Mortimer έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 23:59
Λες να έχει καμία σχέση με το ότι μετά τον τραμπισμο όλοι οι ψεκες έχουν πάει στον Τραμπα και τους Ρεπουμπλικάνους που παλιά ήταν το κόμμα των μορφωμένων και εξελίχθηκε σε κόμμα των λούμπεν και των απατεώνων; Αν μπορούσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα εκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking.
.
Εννοείται ότι κανείς δεν πείραξε την αρχική ανάρτηση, αλλά ο καθένας μπορούσε να δει τι πραγματικά είχε ειπωθεί από τον Τραμπ, και το φακτ τσέκινγκ το έκαναν ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ, όχι απατεώνες τύπου Αλικάκου.
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan
Κο κο κο κοPhilip Mortimer έγραψε: ↑10 Ιαν 2025, 00:11Γιατί να δώσω views σε ένα άσχετο βιντεάκι;
Μου αρκεί η παραδοχή σου ότι οι τραμπικοι δεν μπορούν να παραξουν fact checkers και παραδέχονται ότι ΔΕΝ τους συμφέρει το fact checking. Τι άλλο να προσθέσω εγώ ;
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τέλος (και) τα προγράμματα DEI στο Facebook
από Scouser » 11 Ιαν 2025, 00:38 » σε Διεθνής πολιτική - 304 Απαντήσεις
- 5111 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
Σήμερα, 01:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επιτέλους τέλος στη νοοτροπία των Επιδομάτων. Ο Κυριάκος βάζει τέλος στις επιδοτήσεις στην Ενέργεια
από Kauldron » 25 Μάιος 2023, 01:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 738 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Μάιος 2023, 04:00
-
-
- 98 Απαντήσεις
- 4277 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
05 Μαρ 2024, 23:30