Τέλος το fact-checking στο Facebook

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Re: Τέλος το fact-checking στο Facebook

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 09 Ιαν 2025, 23:25

Αυτός που έγραψε το σεντόνι να πάρει άρθρα του ελληνικά hoaxes και να τα καταρρίψει. Α και μετά να Πάει να κάνει fact checking στα άρθρα της καθημερινής. Αλλά όχι επίτηδες πολεμάνε το μακελειό και δεν κάνουν fact checking στην καθημερινή, προφανώς στημένο είναι. Άμα τους πεις να κάνουν αυτοί ανάποδο fact checking βέβαια δε φαίνονται να είναι και πολύ πρόθυμοι :lol:

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 09 Ιαν 2025, 23:29

Philip Mortimer έγραψε:
09 Ιαν 2025, 23:24
Και το θέμα δεν είναι τι κάνω εγώ, εγώ έχω iq ανώτερο χιμπατζή. Το θέμα είναι με αυτούς που πιστεύουν ό,τι διαβάσουν στο ίντερνετ.
Ρε ελληνικε λαέ, εσένα θέλει να σώσει η μαντάμ σουσου, κι ας μην πήγες στην κηδεία Σημίτη. :a040:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 09 Ιαν 2025, 23:33

zteo έγραψε:
09 Ιαν 2025, 23:23
Golden Age έγραψε:
09 Ιαν 2025, 23:15
Δεν προκύπτει στήριξη απο αυτό. Τα υπόλοιπα είναι "ανάλυση" και "συμπεράσματα" του 902.gr.
Με άκουσαν, αλλά είναι λίγο νωρίς για να πούμε αν όντως με άκουσαν», δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν μετά την συνάντηση που είχε με τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαϊρού. Η ίδια τόνισε: «Είμαι πολύ έμπειρη για να με καθησυχάσει μια συζήτηση» και προσέθεσε «Με καθησυχάζουν οι πράξεις».
https://www.google.com/amp/s/www.cnn.gr ... kousan/amp
Πως το λένε αυτό στο χωριό σου διότι στο δικό μου το λένε βάζω πλάτη δίνοντας άτυπη ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση.
Δεν είναι ψήφος ανοχής μια...συντάντηση και μια συζήτηση.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 09 Ιαν 2025, 23:44

Philip Mortimer έγραψε:
09 Ιαν 2025, 23:06
Οι ακροδεξιοί και οι ψεκες που είναι κατά του fact checking
Εγώ είμαι κατά του fact checking γιατί ο περισσότερος κόσμος θεωρεί "facts" αυτά που πιστεύει. Υπάρχει διάκριση σε κάποιες επιστημολογίες (όχι σε όλες) αλλά συνήθως δεν είναι τετριμμένη και ξεπερνά κατά πολύ τις ικανότητες όχι απλά του μέσου λογοκριτή αλλά ακόμα και των περισσότερων φιλοσόφων. Και κυρίως ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να την κάνει σε πολιτικά ή ιδεολογικά θέματα ή εδώ που τα λέμε στα περισσότερα θέματα.

Στα τυπικά συστήματα, στον βαρύ επιστημονικό λόγο, στα συμβόλαια οι λέξεις έχουν σαφείς σημασίες (ορολογία/ορισμοί) και αποφεύγονται επίθετα, επιρρήματα, αξιολογικοί χαρακτηρισμοί και λοιπές φιοριτούρες ώστε να μπορεί να γίνει αντικειμενική συζήτηση. Στις πολιτικές συζητήσεις, στον καθημερινό λόγο, σε χίλιες δυο άλλες περιστάσεις δε λειτουργεί έτσι η γλώσσα.

Ας πούμε τον Ανδρουλάκη τον λένε πολλοί "ο γιδοβοσκός". Είναι ψευδής είδηση επειδή ο Ανδρουλάκης στην πραγματικότητα δεν βόσκει κατσίκες; Μα κανείς δε διατείνεται ότι βόσκει στ' αλήθεια κατσίκες, ούτε καν ότι είναι κάτι κακό να είσαι γιδοβοσκός. Είναι απλά μια περιπαικτική έκφραση για τη βαριά κρητική προφορά του, το γεγονός ότι είναι πιο δημοφιλής στην επαρχία κλπ. Μπορείς να το πεις χυδαίο, αντιαισθητικό, τι μαλάκες είναι αυτοί, ρατσιστικό για τους βλάχους κλπ αλλά αν το πεις "ψευδή είδηση" ε είσαι μαλάκας.

Στο παράδειγμα που έφερα, ο τίμιος Ντόναλτ λέει "επιδοτούμε τον Καναδά" και πανε να του βάλουν από κάτω "δε γίνεται να επιδοτείς κάποιον με τον οποίον έχεις εμπορικό πλεόνασμα". Είναι όμως προφανές ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλες σημασίες του "επιδοτώ" σε μια πολιτική συζήτηση, με την ευρεία έννοια σημαίνει ότι υπάρχει μια οικονομική ενίσχυση από ΗΠΑ σε Καναδά η οποία είναι (κατά την πολιτική αντίληψη αυτουνού που το λέει) αδικαιολόγητη και καμία σημασία δεν έχει (πάλι κατά την πολιτική αντίλψη αυτουνού που το λέει) ότι το εμπορικό πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η "επιδότηση" (πάντα κατά την πολιτική αντίληψη αυτουνού που το λέει).

Αν ο νοικάρης μου παρκάρει χωρίς να με ρωτάει (και χωρίς να κάνω εγώ ιδιαίτερη φασαρία) βράδυ παρά βράδυ μπροστά από το δικό μου αυτοκίνητο κλείνοντάς το και αναγκάζοντάς με να του βαράω το κουδούνι για να φύγω, μπορεί να πω ότι ήρθε η ώρα να πάψω να τον "επιδοτώ" με το χρήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο και τα νεύρα που χαλάω για να μην ψάχνει αυτός να παρκάρει έξω. Ο fact checker σε γενικές γραμμές κάνει αυτό:
Εικόνα

και μάλιστα πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να με κάνει να σωπάσω επειδή σκέφτηκε αυτήν την παντελώς ηλίθια μαλακία. Και όχι μόνο το πιστεύει, αλλά ΕΙΧΕ κιόλας αυτό το δικαίωμα για 8 χρόνια. Όπου το καταχράστηκε σε εξωφρενικό βαθμό.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 09 Ιαν 2025, 23:48

Εικόνα
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 09 Ιαν 2025, 23:57

foscilis έγραψε:
09 Ιαν 2025, 23:44
Philip Mortimer έγραψε:
09 Ιαν 2025, 23:06
Οι ακροδεξιοί και οι ψεκες που είναι κατά του fact checking
Εγώ είμαι κατά του fact checking γιατί ο περισσότερος κόσμος θεωρεί "facts" αυτά που πιστεύει. Υπάρχει διάκριση σε κάποιες επιστημολογίες (όχι σε όλες) αλλά συνήθως δεν είναι τετριμμένη και ξεπερνά κατά πολύ τις ικανότητες όχι απλά του μέσου λογοκριτή αλλά ακόμα και των περισσότερων φιλοσόφων. Και κυρίως ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να την κάνει σε πολιτικά ή ιδεολογικά θέματα ή εδώ που τα λέμε στα περισσότερα θέματα.

Στα τυπικά συστήματα, στον βαρύ επιστημονικό λόγο, στα συμβόλαια οι λέξεις έχουν σαφείς σημασίες (ορολογία/ορισμοί) και αποφεύγονται επίθετα, επιρρήματα, αξιολογικοί χαρακτηρισμοί και λοιπές φιοριτούρες ώστε να μπορεί να γίνει αντικειμενική συζήτηση. Στις πολιτικές συζητήσεις, στον καθημερινό λόγο, σε χίλιες δυο άλλες περιστάσεις δε λειτουργεί έτσι η γλώσσα.

Ας πούμε τον Ανδρουλάκη τον λένε πολλοί "ο γιδοβοσκός". Είναι ψευδής είδηση επειδή ο Ανδρουλάκης στην πραγματικότητα δεν βόσκει κατσίκες; Μα κανείς δε διατείνεται ότι βόσκει στ' αλήθεια κατσίκες, ούτε καν ότι είναι κάτι κακό να είσαι γιδοβοσκός. Είναι απλά μια περιπαικτική έκφραση για τη βαριά κρητική προφορά του, το γεγονός ότι είναι πιο δημοφιλής στην επαρχία κλπ. Μπορείς να το πεις χυδαίο, αντιαισθητικό, τι μαλάκες είναι αυτοί, ρατσιστικό για τους βλάχους κλπ αλλά αν το πεις "ψευδή είδηση" ε είσαι μαλάκας.

Στο παράδειγμα που έφερα, ο τίμιος Ντόναλτ λέει "επιδοτούμε τον Καναδά" και πανε να του βάλουν από κάτω "δε γίνεται να επιδοτείς κάποιον με τον οποίον έχεις εμπορικό πλεόνασμα". Είναι όμως προφανές ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλες σημασίες του "επιδοτώ" σε μια πολιτική συζήτηση, με την ευρεία έννοια σημαίνει ότι υπάρχει μια οικονομική ενίσχυση από ΗΠΑ σε Καναδά η οποία είναι (κατά την πολιτική αντίληψη αυτουνού που το λέει) αδικαιολόγητη και καμία σημασία δεν έχει (πάλι κατά την πολιτική αντίλψη αυτουνού που το λέει) ότι το εμπορικό πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η "επιδότηση" (πάντα κατά την πολιτική αντίληψη αυτουνού που το λέει).

Αν ο νοικάρης μου παρκάρει χωρίς να με ρωτάει (και χωρίς να κάνω εγώ ιδιαίτερη φασαρία) βράδυ παρά βράδυ μπροστά από το δικό μου αυτοκίνητο κλείνοντάς το και αναγκάζοντάς με να του βαράω το κουδούνι για να φύγω, μπορεί να πω ότι ήρθε η ώρα να πάψω να τον "επιδοτώ" με το χρήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο και τα νεύρα που χαλάω για να μην ψάχνει αυτός να παρκάρει έξω. Ο fact checker σε γενικές γραμμές κάνει αυτό:
Εικόνα

και μάλιστα πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να με κάνει να σωπάσω επειδή σκέφτηκε αυτήν την παντελώς ηλίθια μαλακία. Και όχι μόνο το πιστεύει, αλλά ΕΙΧΕ κιόλας αυτό το δικαίωμα για 8 χρόνια. Όπου το καταχράστηκε σε εξωφρενικό βαθμό.
Τα facts είναι facts δεν είναι θέμα πίστης. Μια είδηση είναι ψευδής ή αληθής. Ένα γεγονός είναι ψευδές ή όχι. Πού κολλάνε αυτά με τον περιπαικτικό χαρακτηρισμό γιδοβοσκος για τον Ανδρουλάκη; Ισχυρίστηκε κανείς ότι ο Ανδρουλάκης είναι γιδοβοσκος;

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 09 Ιαν 2025, 23:58

Philip Mortimer έγραψε:
09 Ιαν 2025, 23:57

Τα facts είναι facts δεν είναι θέμα πίστης. Μια είδηση είναι ψευδής ή αληθής. Ένα γεγονός είναι ψευδές ή όχι.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Το λαπτοπ του Χάντερ Μπαϊντεν ας πούμε δεν ήταν προϊόν ρωσικής προπαγάνδας. Αλλά... :102:
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 09 Ιαν 2025, 23:59

Γελάω με ποστ αλικακου που ξαφνικά επιτίθεται στο fb γιατί λογοκρίνει χωρίς να ξέρει ποιος ευθύνεται, καθώς δεν εχει στοιχεία επικοινωνίας.
Τα χιλιάρικα μωρή καριόλα όταν τα έπαιρνες, δεν ρωτούσες ποιος σου τα έδινε.
Τώρα σαν απατημένη σύζυγος βγάζει χολή και στα σχόλια τον γλεντάνε κανονικά
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 09 Ιαν 2025, 23:59

Lugozzi έγραψε:
09 Ιαν 2025, 23:48
Εικόνα
Λες να έχει καμία σχέση με το ότι μετά τον τραμπισμο όλοι οι ψεκες έχουν πάει στον Τραμπα και τους Ρεπουμπλικάνους που παλιά ήταν το κόμμα των μορφωμένων και εξελίχθηκε σε κόμμα των λούμπεν και των απατεώνων; Αν μπορούσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα εκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 10 Ιαν 2025, 00:00

Philip Mortimer έγραψε:
09 Ιαν 2025, 23:59
Lugozzi έγραψε:
Εικόνα
Λες να έχει καμία σχέση με το ότι μετά τον τραμπισμο όλοι οι ψεκες έχουν πάει στον Τραμπα και τους Ρεπουμπλικάνους που παλιά ήταν το κόμμα των μορφωμένων και εξελίχθηκε σε κόμμα των λούμπεν και των απατεώνων; Αν μπορούσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα εκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking.
Έλα βλακα, φτάνει

FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 10 Ιαν 2025, 00:02

Lugozzi έγραψε:
10 Ιαν 2025, 00:00
Philip Mortimer έγραψε:
Lugozzi έγραψε:
Εικόνα
Έλα βλακα, φτάνει

Είπαμε, εάν μπορουσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα έκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking. Απλά το 90% των fake news που κυκλοφορούν είναι από τραμπολινους και όχι το ανάποδο.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 10 Ιαν 2025, 00:05

Καλά, δες το βιντεακι και ρουφα
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 10 Ιαν 2025, 00:11

Lugozzi έγραψε:
10 Ιαν 2025, 00:05
Γιατί να δώσω views σε ένα άσχετο βιντεάκι;
Μου αρκεί η παραδοχή σου ότι οι τραμπικοι δεν μπορούν να παραξουν fact checkers και παραδέχονται ότι ΔΕΝ τους συμφέρει το fact checking. Τι άλλο να προσθέσω εγώ ;

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 10 Ιαν 2025, 00:11

Philip Mortimer έγραψε:
10 Ιαν 2025, 00:02
Lugozzi έγραψε:
10 Ιαν 2025, 00:00
Philip Mortimer έγραψε:

Έλα βλακα, φτάνει

Είπαμε, εάν μπορουσαν να κάνουν αντίστροφο fact checking θα έκαναν, δε θα ήταν εναντίον του fact checking. Απλά το 90% των fake news που κυκλοφορούν είναι από τραμπολινους και όχι το ανάποδο.
Aυτό που γράφεις γίνεται συστηματικά στο X με τη μορφή που σου περιέγραψα παραπάνω. Ανέβασε ας πούμε κάποια στιγμή την προεκλογική περίοδο η αλκοολική λούζερ που ήθελες για Πρόεδρο μια ανάρτηση που έγραφε ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος, θα καταργήσει το δικαίωμα στην άμβλωση για όλη την Αμερική. Προφανές ψέμα (το οποίο βέβαια εσένα δεν θα σε ενοχλούσε καθόλου ή απλά θα το κατάπινες αμάσητο), αλλά μετά έγινε αυτό:
Εικόνα.

Εννοείται ότι κανείς δεν πείραξε την αρχική ανάρτηση, αλλά ο καθένας μπορούσε να δει τι πραγματικά είχε ειπωθεί από τον Τραμπ, και το φακτ τσέκινγκ το έκαναν ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ, όχι απατεώνες τύπου Αλικάκου.
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 10 Ιαν 2025, 00:15

Philip Mortimer έγραψε:
10 Ιαν 2025, 00:11
Lugozzi έγραψε:
10 Ιαν 2025, 00:05
Γιατί να δώσω views σε ένα άσχετο βιντεάκι;
Μου αρκεί η παραδοχή σου ότι οι τραμπικοι δεν μπορούν να παραξουν fact checkers και παραδέχονται ότι ΔΕΝ τους συμφέρει το fact checking. Τι άλλο να προσθέσω εγώ ;
Κο κο κο κο 🐔
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών