Και αρχιζουμε με ψιλο δουλεμα απο καρτουν της telegraph:

https://syria.liveuamap.com/en/2018/16- ... ut-russianJournalist Maxim Borodin who wrote about Russian Wagner Group mercenaries, who were killed n Syria during a fight with the US military in Feb, has died from injuries he sustained after falling from a balcony
Ρε δε ντρέπεσαι λίγο ;Northern Spirit έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 10:37Mια χαρα ητανε ο κοσμος μετα τον ψυχρο πολεμο...Τα δε πυραυλακια σεΒειγραδι-Πριστινα φερανε ειρηνη στα Βαλκανια τα οποια ο Μιλοσεβιτς απειλουσε να τιναξει στον αερα..
Περίεργο, εγώ γιατί θυμάμαι ότι οι απώλειες σε Συρία και Ουκρανία επί Πούτιν είναι σίγουρα πάνω από διπλάσιες από τις απώλειες στη Γιουγκοσλαβία επί Γιέλτσιν;rednick έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 07:50ΟΚ ο Πουτιν δεν ειναι και οτι καλυτερο ,εχει τα συμφεροντα του κ,λ,π,
Εσυ μπορεις να φανταστεις ενα κοσμο ,με Αμερικανους παντοκρατορες που πατανε τα κουμπακια και φευγουν τα πυραυλακια και στην μοσχα ειναι ενας Γελτσιν και καθεται και αγναντευει να διαλυουν το Βελιγραδι την πριστινα?
Εχουμε μνημη, ειδαμε τι εγινε στο παρελθον.
Το μεινταν το εκανε ο πουτιν?Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 11:19Περίεργο, εγώ γιατί θυμάμαι ότι οι απώλειες σε Συρία και Ουκρανία επί Πούτιν είναι σίγουρα πάνω από διπλάσιες από τις απώλειες στη Γιουγκοσλαβία επί Γιέλτσιν;rednick έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 07:50ΟΚ ο Πουτιν δεν ειναι και οτι καλυτερο ,εχει τα συμφεροντα του κ,λ,π,
Εσυ μπορεις να φανταστεις ενα κοσμο ,με Αμερικανους παντοκρατορες που πατανε τα κουμπακια και φευγουν τα πυραυλακια και στην μοσχα ειναι ενας Γελτσιν και καθεται και αγναντευει να διαλυουν το Βελιγραδι την πριστινα?
Εχουμε μνημη, ειδαμε τι εγινε στο παρελθον.
Για υπενθύμισε μου τα νούμερα.
Για ποιο πραγα να ντραπω; Ο Μιλοσεβιτς δεν ξεκινησε τους πολεμους σε Σλοβενια, Κροατια, Βοσνια και Κοσοβο; Οι Τουρκοι δεν απειλουσανε με εμπλοκη;Otto Weininger έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 10:45Ρε δε ντρέπεσαι λίγο ;Northern Spirit έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 10:37Mια χαρα ητανε ο κοσμος μετα τον ψυχρο πολεμο...Τα δε πυραυλακια σεΒειγραδι-Πριστινα φερανε ειρηνη στα Βαλκανια τα οποια ο Μιλοσεβιτς απειλουσε να τιναξει στον αερα..
Δέχομαι για χάρη της συζήτησης τη δική σου αφήγηση ότι αναμείχθηκε και "αντιστάθηκε στους παντοκράτορες". Εσύ λες ότι με αυτή την αντίσταση ο κόσμος είναι καλύτερος, σωστά;rednick έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 11:49Το μεινταν το εκανε ο πουτιν?Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 11:19Περίεργο, εγώ γιατί θυμάμαι ότι οι απώλειες σε Συρία και Ουκρανία επί Πούτιν είναι σίγουρα πάνω από διπλάσιες από τις απώλειες στη Γιουγκοσλαβία επί Γιέλτσιν;rednick έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 07:50ΟΚ ο Πουτιν δεν ειναι και οτι καλυτερο ,εχει τα συμφεροντα του κ,λ,π,
Εσυ μπορεις να φανταστεις ενα κοσμο ,με Αμερικανους παντοκρατορες που πατανε τα κουμπακια και φευγουν τα πυραυλακια και στην μοσχα ειναι ενας Γελτσιν και καθεται και αγναντευει να διαλυουν το Βελιγραδι την πριστινα?
Εχουμε μνημη, ειδαμε τι εγινε στο παρελθον.
Για υπενθύμισε μου τα νούμερα.
Τα τζιχαντια στην συρια και την αραβικη ανοιξη, τα εκανε ο πουτιν?
Το οτι τα τζιχαντια ηττηθηκαν κυριως με την επεμβαση της Ρωσιας , ειναι κατι.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 12:06Δέχομαι για χάρη της συζήτησης τη δική σου αφήγηση ότι αναμείχθηκε και "αντιστάθηκε στους παντοκράτορες". Εσύ λες ότι με αυτή την αντίσταση ο κόσμος είναι καλύτερος, σωστά;rednick έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 11:49Το μεινταν το εκανε ο πουτιν?Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Απρ 2018, 11:19
Περίεργο, εγώ γιατί θυμάμαι ότι οι απώλειες σε Συρία και Ουκρανία επί Πούτιν είναι σίγουρα πάνω από διπλάσιες από τις απώλειες στη Γιουγκοσλαβία επί Γιέλτσιν;
Για υπενθύμισε μου τα νούμερα.
Τα τζιχαντια στην συρια και την αραβικη ανοιξη, τα εκανε ο πουτιν?
Πόσο καλύτερος είναι ο κόσμος, με αριθμούς;
Η Ουκρανία “χώνεται” στα ινδικά εξοπλιστικά, δύσκολη κατάσταση για τη Ρωσία
18/04/2018 00:51
2
SHARES
FacebookTwitterEmailMore
Η Ρωσία χάνει σταδιακά την προνομιακή θέση που απολάμβανε στην ινδική αγορά οπλικών συστημάτων. Αυτό αποδεικνύεται από τις κινήσεις της Ινδίας προς αγορά όπλων από τις ΗΠΑ, την Ουκρανία, τη Νότια Κορέα και αλλού.
Η Ρωσία απαντά με μια εκστρατεία δυσφήμησης των ανταγωνιστών της στην ινδική αγορά και ειδικά έναντι της Ουκρανίας. Η προσπάθεια της Μόσχας να απομακρύνει τους Ουκρανούς από την Ινδία αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ρωσίας να παραμείνει στην εκεί αγορά.
Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι η ρωσική τεχνολογία είναι κατώτερη της αμερικανικής. Για αυτό η Ινδία προτίμησε τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64E Apache έναντι των ρωσικών Mi-28, τα αμερικανικά CH-47 Chinook αντί των ρωσικών Mi-26, τα Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-8 Poseidon αντί των ρωσικών Tu-142, τα C-17 Globemaster αντί των ρωσικών IL-476.
Το κοινό ρωσο-ινδικό πρόγραμμα για το μαχητικό 5ης γενιάς κινδυνεύει επίσης σοβαρά. Εδώ και 8 χρόνια ούτε καν το τελικό συμβόλαιο σχεδίασης του αεροσκάφους δεν υπεγράφη. Οι Ινδοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τους ανεπαρκείς κινητήρες, αλλά και με το ραντάρ και την ικανότητα «stealth» του μαχητικού, με το Νέο Δελχί να προσανατολίζεται προς την αγορά αμερικανικών F-35.
Αν η Ινδία εγκαταλείψει το ρωσικό πρόγραμμα αυτό θα καταρρεύσει ελλείψει πόρων. Η Ρωσία αδυνατεί να καλύψει τις απαιτήσεις της Ινδίας. Η μη τήρηση συμφωνιών, η μη παράδοση ανταλλακτικών και απαρτίων, η μη παραχώρηση κρίσιμης στρατιωτικής τεχνολογίας καθιστούν την Ινδία αρνητική απέναντι στον παραδοσιακό της προμηθευτή.
Παράλληλα στην Ινδία έχει δημιουργηθεί ζήτημα με τα ρωσικά μαχητικά Su-30MKI καθώς από τα 210 διαθέσιμα μαχητικά μόνο τα 126 είναι επιχειρησιακά κυρίως λόγω βλαβών, ενώ έξι μαχητικά έχουν καταστραφεί σε ατυχήματα και δυστυχήματα. Τα ρωσικά MiG-29K και MiG-29KUB επίσης παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα, ενώ το 62% των ρωσικών κινητήρων δεν λειτουργούν.
Η Ρωσία χρησιμοποιούσε εξαρτήματα από χώρες του ΝΑΤΟ για σχεδόν όλα τα στρατιωτικά της προγράμματα. Λόγω όμως των δυτικών κυρώσεων η ροή σταμάτησε και οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία θέλει να εκδιώξει την Ουκρανία από την ινδική αγορά ώστε να περιορίσει τις απώλειές της.
https://arstechnica.com/science/2018/04 ... ch-market/As recently as 2013, Russia controlled about half of the global commercial launch industry with its fleet of rockets, including the Proton boosters. But technical problems with the Proton, as well as competition from SpaceX and other players, has substantially eroded the Russian share. This year, it may only have about 10 percent of the commercial satellite launch market, compared to as much as 50 percent for SpaceX.
In the past, Russian space officials have talked tough about competing with SpaceX in providing low-cost, reliable service to low-Earth and geostationary orbit. For example, the Russian rocket corporation, Energia, has fast-tracked development of a new medium-class launch vehicle that it is calling Soyuz-5 to challenge SpaceX.
On Tuesday, however, Russia's chief spaceflight official, Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin, made a remarkable comment about that country's competition with SpaceX.
"The share of launch vehicles is as small as 4 percent of the overall market of space services," Rogozin said in an interview with a Russian television station. "The 4 percent stake isn’t worth the effort to try to elbow Musk and China aside. Payloads manufacturing is where good money can be made."