Some people have suggested,they were too close.
Γιατί γίνεται κάποιος κομμουνιστής;
- BigChiefWahoo
- Phorum.gr user: Wahoo
Re: Γιατί γίνεται κάποιος κομμουνιστής;
Ψάξε λίγο καλύτερα τότε!!!southern έγραψε: ↑26 Μαρ 2023, 01:24δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο από το ανατολικό μπλοκ που να νοσταλγει το κομμουνισμό. και σε πληροφορώ ότι ξέρω ομογενείς απι την πρώην ΕΣΣΔ. πρόκειται περί μια κρατικής χούντας. αν κάποιος θέλει να δηλώνει αριστερός υπάρχουν και οι σοσιαλδημοκρατικες επιλογές
Έχω ρωτήσει αρκετούς ομογενείς παλινοστούντες Έλληνες από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ ,έχω ρωτήσει Γεωργιανούς , έχω ρωτήσει Ρώσους,Αρμένιους μέχρι και Ρουμάνους. Και όλοι μου λένε τα ίδια. Όλοι είχαν δουλειά. Κανένας δεν πεινούσε.
Για την κρατική χούντα θα σου γράψω τι μου είπε ένας Ελληνοαρμένιος: " Ότι πριν τον Γκορμπατσώφ ένας νόμο ήξεραν ,να μην μιλάει κανείς. Με τον Γκορμπατσώφ άρχισαν να μιλάνε όλοι"
Αλλά δεν νομίζω πως τους έπιασαν ξαφνικά όλους οι φιλελεύθερες ευαισθησίες!!!
Αφού υπάρχουν νοσταλγοί σήμερα στην Ελλάδα της Απριλιανής χούντας γιατί να μην υπάρχουν στις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. νοσταλγοί του υπαρκτού σοσιαλισμού;
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Τα άμεσα συμφέροντα είναι η εργασία , ο μισθός κ.τ.λ.Sol έγραψε: ↑18 Οκτ 2022, 07:13Πρώτα απ όλα ποια είναι τα άμεσα συμφέροντα του; τα ατομικά έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται οι αστοί; ε, οι κομουνιστές αυτό το βήμα το έχουν ξεπεράσει. Τουλάχιστον ως ένα βαθμό έχουν ξεφύγει από την ιδεολογική κυριαρχία της κυρίαρχης τάξης και αντιλαμβάνονται τα συμφέροντα τους ταξικά. Μη ξεχνάμε πως κομουνιστές είναι η πρωτοπορία της εργατικής τάξης.
Σε άμεσο επίπεδο , αν απεργήσω εγώ ,εσύ, ο χ, ο ψ, ο ω ,ακόμη και αν απεργήσουμε 10 φορές ,ακόμη και να χιλιάδες κόσμου κατέβουν στο σύνταγμα είναι πάλι αμφίβολο αν θα αλλάξει κάτι άμεσα και σε ικανοποιητικό βαθμό. Ίσως να επιτευχθεί το πάγωμα υλοποίησης μιας κυβερνητικής απόφασης.
Όμως ο εργαζόμενος κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, χωρίς δουλειά απλά και μόνο από ένα καπρίτσιο του εργοδότη όπως είπε και ο Ένγκελς. Εκτίθεται ο εργαζόμενος χωρίς να κερδίζει κάτι άμεσα. Αντίθετα χάνει πολλά...
Όλοι ξέρουμε , πως παλιότερα εάν είχες γνωστό κάποιο στέλεχος στα δυο μεγάλα κόμματα τότε είχες την δυνατότητα ,εύκολα να διοριστείς στο δημόσιο. Κάποιον ,που είχε διοριστεί με "μέσο" στο δημόσιο, που αισθάνεται ίσως και ευγνωμοσύνη για τους "ευεργέτες " του, πως θα μπορέσει να ξεφύγει από την ιδεολογία της κυρίαρχης αστικής τάξης; Μόνο όταν το δημόσιο φτάσει σε χρεωκοπία και δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις θα κινητοποιηθούν. Είναι τυχαίο που μετά το μνημόνιο , το ΠΑΣΟΚ έπιασε τα ποσοστά του Κ.Κ.Ε.;Sol έγραψε: ↑18 Οκτ 2022, 07:13Πρώτα απ όλα ποια είναι τα άμεσα συμφέροντα του; τα ατομικά έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται οι αστοί; ε, οι κομουνιστές αυτό το βήμα το έχουν ξεπεράσει. Τουλάχιστον ως ένα βαθμό έχουν ξεφύγει από την ιδεολογική κυριαρχία της κυρίαρχης τάξης και αντιλαμβάνονται τα συμφέροντα τους ταξικά. Μη ξεχνάμε πως κομουνιστές είναι η πρωτοπορία της εργατικής τάξης.
Η βάση και το εποικοδόμημα. Η βάση είναι ο τρόπος παραγωγής, οι οικονομικές συνθήκες ενώ το εποικοδόμημα είναι οι νόμοι, η κουλτούρα ,το πολιτικό σύστημα, οι αντιλήψεις κ.τ.λ. Όταν αλλάζουν οι οικονομικές συνθήκες αλλάζουν και οι συνειδήσεις.
Πρωτοπορία δεν ξέρω αν είναι οι κομμουνιστές, ξέρω όμως ότι είναι σίγουρα αυτοί που πρωτοστατούν στις εργατικές κινητοποιήσεις και αυτό έχει μπολιαστεί μέσα στην Ελληνική κοινωνία .Αρκετοί ,που δεν είναι απαραίτητα κομμουνιστές, εμπιστεύονται τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ όταν αντιμετωπίζουν εργασιακά προβλήματα. Γνωρίζω και εγώ προσωπικά τέτοιους ανθρώπους. Κάποιοι γράφτηκαν μετά και στο κόμμα ,άλλοι αδιαφόρησαν και αποχώρησαν μετά. Ο συνδικαλισμός όμως σήμερα δεν είναι και στα καλύτερα του. Η Ελληνική κοινωνία θεωρεί τους συνδικαλιστές ως κομματόσκυλα. Σε μεγάλο ποσοστό συνδικαλισμός υπάρχει στους δημοσίους υπαλλήλους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ηταν ο Λινκολν κομμουνιστης, woke, πρακτορας του Σορος?
από Στρακαστρουκας » 10 Αύγ 2024, 13:12 » σε Ιστορία - 14 Απαντήσεις
- 629 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
26 Αύγ 2024, 15:59
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί ένας κομμουνιστής δεν μπορεί να είναι κρεοφάγος
από Καραμελίτσα » 07 Απρ 2025, 13:27 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 19 Απαντήσεις
- 457 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Beria
07 Απρ 2025, 22:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κύπρος: Κομμουνιστής βουλευτής ζητά κυνήγι μαθητών απο το Υπουργείο Παιδείας
από Golden Age » 22 Οκτ 2023, 14:59 » σε Διεθνής πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 435 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
22 Οκτ 2023, 20:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί ο Τραμπ βάζει δασμους; Είναι κομμουνιστής; Ο Κουλης τι λεει;
από Κοιτάσματα » 09 Δεκ 2024, 14:46 » σε Εσωτερική Πολιτική - 116 Απαντήσεις
- 2014 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
31 Δεκ 2024, 02:42
-