Είναι η εργατική τάξη το ... the salt of the earth ;

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
wooded glade
Δημοσιεύσεις: 21023
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:04

Είναι η εργατική τάξη το ... the salt of the earth ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 08 Μάιος 2021, 21:31

Η εργατική τάξις είναι μία αναξιοπαθούσα τάξις, την οποίαν ωφείλει η εκάστοτε κυβέρνησις να ενισχύει με σειράν επιδομάτων, εκπτωτικά κουπόνια, κουπόνια κοινωνικού τουρισμού βεβαίως βεβαίως.
Είναι όμως η εργατική τάξις το "the salt of the earth" όπως λένε οι φίλοι μας οι μαρξισταί ;
Διαφωνώ.
Μου έρχεται στο μυαλό συζήτηση που είχα στο παρελθόν με ανώτερο στέλεχος της στρατιωτικής καρακολίας.
Μου λέει αυτός "έλα εδώ εσύ και πες μου το εξής: αν σου έλεγαν ότι υπάρχει ένας σοβιετικός κατάσκοπος στην Αθήνα, σε ποιά γειτονιά θα έψαχνες να τον βρεις ;".
Αυθόρμητα απάντησα "Κολωνάκι" και μου λέει αυτός "λάθος, Αιγάλεω-Σάντα Μπάρμπαρα, στις εργατικές συνοικίες θα κρυφτεί ο κατάσκοπος".
Εγώ αντέδρασα. Του είπα "άμα είναι κλάσεως δόκτωρ Ζόργκε Κολωνάκι θα μένει, κάτσε καλά τώρα" αλλά όμως είχε μία φιλοσοφική γωνία η τοποθέτηση του (ίσως και να την έλεγε σε όλους τους νεοσύλλεκτους αυτην την ιστορία, σε μιά προσπάθεια να εντοπίσει τα κουμούνια).

Η εργατική τάξη ήταν λοιπόν αυτή που έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία. Ότι και να λένε για τους Κρουπ-Όπελ, αυτοί προσετέθησαν αργότερα.
Επίσης το μπρέξιτ το έφερε η εργατική τάξη της Αγγλίας - το red wall. Τώρα αυτοί έχουν όλοι μεταναστεύσει στον Μπόρις. Πάει που ψήφιζαν Labour.

Αλλά εκτός από τα πολιτικά όλες οι διαρρήξεις-ληστείες γίνονται από την εργατική τάξη, την είτε Ελληνική είτε Αλβανική που έχει μεταναστεύσει εδώ. Οι ντιντήδες του Κολωνακίου κάνουν μερικά κι αυτοί αλλά λίγα.
κάτω το εμβόλιο της δεξιάς

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών