Μεγιστο εβδομαδιαιο ωραριο που μπορει να αντεξει ο οργανισμος

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
20---

Re: Μεγιστο εβδομαδιαιο ωραριο που μπορει να αντεξει ο οργανισμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- » 04 Σεπ 2024, 13:11

Sid Vicious έγραψε:
04 Σεπ 2024, 12:49
20--- έγραψε:
04 Σεπ 2024, 09:24
Ναύτης έγραψε:
04 Σεπ 2024, 09:04
Εικόνα

Δικαίωμα που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα. Ξεχάσαμε και το χάσαμε.
Τα μόνα δικαιώματα τα οποία δικαιούσαι είναι αυτά για τα οποία παλεύεις.
Ο Χομπς αναφέρει αυτό ουσιαστικά ως και το μοναδικό δικαίωμα που δίνει η Φύση σε όλα τα όντα, το να υπερασπιστούν την ζωή τους και την συντήρηση της
Και αν σου δωθεί κάτι εκ των προτέρων στη πορεία πρέπει να δείξεις οτι το αξίζεις.

Casp
Phorum.gr user: Casper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 04 Σεπ 2024, 13:57

Γενικά όταν δεν μιλάς και δεν διεκδικείς, το παίρνουν δεδομένο ότι πρέπει να σε γαμήσουν.
Ε δεν πάει έτσι.

Ήμουνα -και είμαι- από τα εργατικά άτομα που τους αρέσει να δουλεύουν, που τα τρέχουν όλα και οι από πάνω σου το αντιλαμβάνονται και το εκμεταλλεύονται. Και δώστου οι υπερωρίες, τα έξτρα, το να μην κάνεις διάλλειμα, να ζαλίζεσαι, να μένεις νηστικός, να σε γαμάνε με τις βάρδιες και τα minimum rest, να λες πάντα ΝΑΙ και να δείχνεις ότι δεν έχεις θέμα, ότι είναι εντάξει αυτό που συμβαίνει, ότι δικαιούνται να το κάνουν και εσύ σαν πιστό σκυλάκι θα υπακούσεις. Είτε επειδή έχουν δικαιολογία είτε όχι. Αλλά ΟΧΙ. Μέρος του προβλήματος είναι και οι υπάλληλοι που τα υπομένουν όλα και δεν μιλάνε. Εγώ απαίτησα αλλαγές και μίλησα, και εκεί ήταν το σημείο που δεν είχαν άλλη επιλογή και αναγκάστηκαν και να αλλάξουν προγράμματα αλλά και να με σεβαστούν. Γι' αυτό γίνομαι σκύλα κάθε φορά που βλέπω τι γίνεται και που οι υπάλληλοι φοβούνται να μιλήσουν.

Έχουν όλοι θέμα τώρα με τις βάρδιες, μουρμουράνε, είναι νευριασμένοι. Την στιγμή που πρέπει να πάνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να μιλήσουν, τα αρνάκια κάνουν πίσω και φοβούνται. Ο ένας δεν θα κάνει την αλλαγή. Αν είναι ομαδικό το πρόβλημα και πάει μόνο ο ένας, άντε να αλλάξει κάτι για τον έναν.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 04 Σεπ 2024, 14:08

Εικόνα

μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που όποιος είναι θεσσαλονικη και μπορεί να παραβρεθεί καλο θαταν να πάει
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Σεπ 2024, 15:16

Δρακουμελ έγραψε:
03 Σεπ 2024, 22:47
Πριν την βιομηχανική επανάσταση οι αγροτικές δουλειές ήταν από την ανατολή μέχρι τη δύση αλλά για 150 μέρες το χρονο
250 τουλάχιστον, εγγύτερα στις 300. Ανάλογα και το είδος της εργασίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 04 Σεπ 2024, 19:44

Kauldron έγραψε:
04 Σεπ 2024, 00:41
Fata_Morgana έγραψε:
04 Σεπ 2024, 00:31
Kauldron έγραψε:
04 Σεπ 2024, 00:22

Αχ, και να 'μουν σουβλατζής... :003:
Θα με είχες σκλάβα σου :g094:
:P

Ξέρω να μαγειρεύω πολύ καλά πάντως, να ξέρεις.
Και εγώ :003:

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 05 Σεπ 2024, 02:42

Otto Weininger έγραψε:
04 Σεπ 2024, 08:53
aljawn έγραψε:
04 Σεπ 2024, 02:55
Otto Weininger έγραψε:
03 Σεπ 2024, 23:40

Δουλεύεις γενικά εσύ;

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το δικαστικό έτος

ΥΓ. Αν γράψεις πάλι μαλακια μην κλαίγεσαι μετά όταν επαναλάβω το επόμενο σχόλιο περί Βουλγαρίας
Το πρόβλημα είναι ότι η Βουλγαρία δεν ισχύει. Μπορείς να πεις και για Ζιμπάμπουε ή Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Μοζαμβίκης. Δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι μιλάς πάρα πολύ περί δουλειάς και το ξεκίνησες πρώτος. Ενώ είσαι ένας αργόσχολος, ανεξάρτητα με ποιον τίτλο καλύπτεις την λέξη αργόσχολος.
Πάλι έγραψες μαλακια

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 05 Σεπ 2024, 02:48

hellegennes έγραψε:
04 Σεπ 2024, 15:16
Δρακουμελ έγραψε:
03 Σεπ 2024, 22:47
Πριν την βιομηχανική επανάσταση οι αγροτικές δουλειές ήταν από την ανατολή μέχρι τη δύση αλλά για 150 μέρες το χρονο
250 τουλάχιστον, εγγύτερα στις 300. Ανάλογα και το είδος της εργασίας.
150, σωστά το γράφει. Τουλάχιστον έτσι είναι το επίσημο consensus, συνήθως με επίκληση της εκκλησίας και των καθηκόντων που επέβαλε στο φεουδαρχικό σύστημα.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 09 Σεπ 2024, 19:20

Εικόνα

Ωραια περναμε. Ετσι.

Αυτο μου ειχαν πει και μενα οταν ζητησα αλλαγη μετα απο 4 συνεχομενες νυχτερινες βαρδιες στο προγραμμα. "Εχουμε πολλα sick leaves". Δεν μου το αλλαζε. Πηγα στην υπευθυνη supervisor και απαιτησα αλλαγη επειδη δεν ειμαι ρομποτ και επειδη το προγραμμα ηταν απανθρωπο.

Εγω επεμενα να του ξαναστειλει γιατι δεν του ειχε απαντησει καν. Δεν θα ασχολιοταν καν γιατι ειχαμε χωρισει λεει και θα ειχε κατι να ασχολειται για να ξεχνιεται :smt005: ε σημερα του ειπα να ξανασχοληθει και ιδου τα αποτελεσματα.

Του ειπα να μιλησει με το αφεντικο του.

Δεν ειναι οτι δεν βγαινουν οι βαρδιες. Βγαινουν. Πως εισαι ομως την 3η μερα που εισαι συνεχομενο 12ωρο, μετα απο την 2η σου συνεχομενη νυχτερινη βαρδια αυπνος και σκοτωμενος απο την κουραση; Δεν ειναι μονο το οτι γαμας τον οργανισμο σου. Ειναι και οτι ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΟΔΗΓΗΣΗ. Δεν γινεται να ειναι τοοοσο αναισθητοι ρε. Το παν δηλαδη ειναι να βγει η δουλεια τους παση θυσια. Χεστηκαν για το προσωπικο.

Να δουλεψουν οι ιδιοι; Φυσικα και οχι. Ειναι σε ενα γραφειο και απλα βγαζουν προγραμμα. Να φερουν αλλο προσωπικο; Δεν συμφερει. Βγαινει η δουλεια με το ηδη υπαρχων και ας γαμιουνται.

Ολες οι δουλειες τα ιδια σκατα.

(Και καπου εδω νιωθω ευγνωμων για την δικη μου δουλεια).
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 09 Σεπ 2024, 19:24

Κάντε λίγο υπομονή, θα φτιάξουν τα πράγματα. Από βδομάδα, μήνα κ.α.

Γαμημενο κέρδος.

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 09 Σεπ 2024, 19:37

Σε αυτή τη ζωή πρέπει κάποια στιγμή να επιλέξεις τι θέλεις να είσαι
Αφεντικό ή δούλος
ή θα πάρεις τα ρίσκα σου και θα στήσεις μπίζνα ή θα είσαι υπαλληλάκος
στην πρώτη περίπτωση θα σε λιανίσει το στομάχι απο το άγχος αλλά τα μαζέψεις χρήμα, αν τα καταφέρεις
στη δεύτερη θα είσαι μια μετριότητα πάντοτε εξαρτώμενος απο τις διαθέσεις του αφέντη σου

τα πράγματα είναι απλά

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 10 Σεπ 2024, 12:51

Μπηκα να διαβασω τον νομο.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Αν δεν συναινει ο ιδιος, ο εργοδοτης τρωει προστιμο αλλα κανε υπομονη μωρε.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 10 Σεπ 2024, 13:02

ο μέσος όρος υπολογίζεται ανα τετράμηνο που πάει να πει 3-4 βδομάδες δουλειά σαν ζώο και μετά κανονικα ώστε να πέσει ο μέσος όρος. Το δίκαιο είναι το δίκαιο της εργοδοσίας στην καπιταλιστική οικονομία.

Άβαταρ μέλους
BOOMER

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BOOMER » 10 Σεπ 2024, 13:04

Με δεξιότητες και εργασία φτιάχνουν τα πράγματα ώστε να αποκτούμε κέρδος. Φυσικά αυτό το κέρδος ,δεν υπάρχει κανένας λόγος να το μοιραζόμαστε με το κάθε παρασιτικό τεμπελόσκυλο.
Αυτές οι αρλούμπες περί δουλειάς σαν ζώο ,καταρίπτονται απ τα 1.500 ευρώ συν ένσημα ,που βγάζει ο μέσος ντελιβεράς με οκτάωρο χωρίς να ξέρει καν να μιλάει Ελληνικά.
Το δίκαιο ,είναι το win win εργαζομένων-εργοδοτών στην καπιταλιστική οικονομία.
Γι αυτό και σας γυρίζουν όλοι την πλάτη στην πραγματική οικονομία.
Κομμουνισμός ,ένα ενδιαφέρον αποτυχημένο πείραμα του περασμένου αιώνα που στον 21ο αιώνα καπηλεύονται μόνο τεμπέληδες.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 10 Σεπ 2024, 13:12

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
10 Σεπ 2024, 13:02
ο μέσος όρος υπολογίζεται ανα τετράμηνο που πάει να πει 3-4 βδομάδες δουλειά σαν ζώο και μετά κανονικα ώστε να πέσει ο μέσος όρος. Το δίκαιο είναι το δίκαιο της εργοδοσίας στην καπιταλιστική οικονομία.
Ουψ!

Δικαιο εχεις! Δυστυχως! Δεν μπορει να κανει τιποτα.

Και καπου αλλου ειδα οτι το 7(3), δηλαδη αυτο για το 4μηνο, δεν ισχυει καν για οσους εργαζονται στους αερολιμενες. :smt005:

Και αν προκαλεσει ατυχημα την ωρα που σχολαει σκοτωμενος για να γυρισει σπιτι του να κοιμηθει, μεσα σε εκεινη την βδομαδα που θα πηγαινει σερι, θα φταιει αποκλειστικα αυτος και δεν θα εχει την παραμικρη ευθυνη αυτος που εβγαλε το προγραμμα. Ολα νομιμα λοιπον.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 10 Σεπ 2024, 13:33

BOOMER έγραψε:
10 Σεπ 2024, 13:04
Με δεξιότητες και εργασία φτιάχνουν τα πράγματα ώστε να αποκτούμε κέρδος. Φυσικά αυτό το κέρδος ,δεν υπάρχει κανένας λόγος να το μοιραζόμαστε με το κάθε παρασιτικό τεμπελόσκυλο.
Αυτές οι αρλούμπες περί δουλειάς σαν ζώο ,καταρίπτονται απ τα 1.500 ευρώ συν ένσημα ,που βγάζει ο μέσος ντελιβεράς με οκτάωρο χωρίς να ξέρει καν να μιλάει Ελληνικά.
Το δίκαιο ,είναι το win win εργαζομένων-εργοδοτών στην καπιταλιστική οικονομία.
Γι αυτό και σας γυρίζουν όλοι την πλάτη στην πραγματική οικονομία.
Κομμουνισμός ,ένα ενδιαφέρον αποτυχημένο πείραμα του περασμένου αιώνα που στον 21ο αιώνα καπηλεύονται μόνο τεμπέληδες.
και ο υδραυλικος μπορεί να βγάζει 2500 αλλά αυτό δεν λέει κάτι για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων
και γιατροί έχουν υψηλές εξειδικεύσεις και όχι απλές "δεξιότητες" (άλλη αρλουμπα αυτή) και την βγάζουν με 1500

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών