Kappa έγραψε: ↑06 Ιούλ 2024, 14:12
Τι σχέση έχει η ρεσεψιόν με τις κρατήσεις. Προφανώς και δεν κάνω κρατήσεις. Σε ποιο σύμπαν ο υπάλληλος της ρεσεψιόν συνοδεύει τους πελάτες στα δωματια; Μέσα σε ξενοδοχείο έχω μεγαλώσει, εμείς ουδέποτε δείχναμε τα δωματια στο δικό μας και επίσης σε κανένα ξενοδοχείο που έχω πάει δεν δείχνει η ρεσεψιόν τα δωματια. Ούτε σε αυτό βασικά. Δείχνουμε τα δωματια μόνο σε ένα κτίριο ΕΚΤΟΣ ξενοδοχείου που νοικιάζει ο ιδιοκτήτης χωρίς να το ξέρουν τα πρακτορεία, προκειμένου να παίρνει παραπάνω λεφτά. Οι πελάτες πάντα κάνουν παράπονα γιατί είναι ένα ξεμπαρκο κτίριο δύο λεπτά από το ξενοδοχείο και όχι αυτό που έκλεισαν οπότε κάνουμε πήγαινε έλα σχεδόν κάθε μέρα από δύο με τρεις φορές. Ε μέσα στον καύσωνα δεν είναι ο,τι καλύτερο και δεν μου το είχαν πει και στη συνέντευξη.
Όσους υπαλλήλους ρεσεψιόν είχαμε εμείς, απλώς καθοντουσαν ρεσεψιόν. Η καθαριότητα δε, παρεκτος του να σκουπισεις τους πάγκους που λόγω ανοιχτοτηταςτου χώρου σκονίζονται εύκολα, αφορά τις καμαριερες.
Το ξενοδοχείο δεν είναι πολύ μεγάλο, 180 δωματια νομίζω αλλά είναι οι περισσότεροι Άγγλοι συνεπώς περνάνε όλη τη μέρα μέσα και το mini Market έχει κίνηση. Αν λοιπόν εγώ έχω δέκα δωματια μπροστά μου και παράλληλα έχει και κόσμο που θέλει να πληρώσει από το μίνι μάρκετ, είναι πρακτικά αδύνατο. Συνήθως βέβαια πλακώνουν αυτοί από το σόι αφού βλέπουν 24ωρες το 24ωρο τις κάμερες, αλλά σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται σίγουρα ξεχωριστό υπαλλήλο για το μίνι μάρκετ.
με 180 δωμάτια μεγαλούτσικο δεν θεωρείται;
τί να σου πω, εγώ είχα δουλέψει στον Τουρισμό για δέκα χρόνια,
αλλά ακόμη και τα 4άστερα ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις κυρίως,
και δεν ανηκαν σε κάποιο όμιλο, άρα δεν υπήρχαν τοσο εξειδικευμένες
αρμοδιότητες στους υπαλλήλους και ήταν όλα κάπως πιο ρευστά
δηλαδή εγώ (και άλλοι), σαν υπάλληλος υποδοχής, εκτός των βασικών τσεκ ιν-τσεκ άουτ,
γουόξ ιν-γουόξ άουτ

πληροφορίες και εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου,
έκανα και κρατήσεις, μιλούσα και με πρακτορεία, διαχειριζόμουν καί το τηλεφωνικό
κέντρο, σε κάποιες περιπτώσεις τύχαινε να συνοδεύσω τους πελάτες και στα δωμάτια,
και βαλίτσες έχω κουβαλήσει στην Πάρο, και ακουποσφουγγαρίστρες γιατί μια φορά
ένα πιτσιρίκι είχε ξεράσει και δεν είχαμε απογευματινή καμαριέρα, και τα γραφιστικά
των τιμοκαταλόγων του μπαρ-εστιατόριου έχω αναλάβει, και εννοείται φρόντιζα
για τις καθημερινές εκτυπώσεις για το δελτίο καιρού και άλλες πληροφορίες χρήσιμες
στους επισκέπτες, και ενημέρωση για εκδρομές έκανα, και παραγγελίες για το μίνι
μάρκετ έκανα καθώς και παραλαβές, και ένα σωρό πράγματα, που θεωρητικά
δεν ήταν στη συμφωνία
ακόμη και τα τελευταία χρόνια που δούλευα υποτίθεται αποκλειστικά στις κρατήσεις,
ξέρεις εκεί στα ανήλιαγα δωματιάκια πίσω απο την υποδοχή, έκανα κι άλλα πράγματα,
και ενώ υποτίθεται δεν θα είχα επαφή με πελάτες, έβγαινα συχνότατα γιατί αφενός
ήθελαν να με γνωρίσουν επειδή η τηλεφωνική επαφή είχε γίνει μαζί μου, και αφετέρου
ήθελαν να μου παραπονεθούν επειδή η τηλεφωνική επαφή είχε γίνει μαζί μου

έκανα και συνεχή εκπαίδευση στους ρεσεψιονίστ που έφευγαν ο ένας μετά τον άλλο,
κάτι που υποτίθεται θα έκανε ο διευθυντής
θυμάμαι σ ένα ξενοδοχείο* είχα πάει από τον Μάρτιο, και θα ήμουν υπεύθυνη κρατήσεων
εγώ από τον ενθουσιασμό μου, δεν είχαμε ανοίξει ακόμη, η θάλασσα ήταν κρύα,
παρέα δεν είχα, ίντερνετ δεν είχα

, είχα πάρει τα δωμάτια με τη σειρά
και σημείωνα πραγματάκια, πχ σε ποιο υπάρχει τρίτο κρεβάτι, σε ποιο υπάρχει διπλό,
σε ποιο χωράει ράντσο αν χρειαστεί, ποιο έχει κουζινάκι, μπαλκόνι, τί θέα έχει το καθένα,
ανοιγόκλεινα μπαλκονόπορτες να δω αν έχει σκισμένες σίτες, χαλασμένα χερούλια,
λερωμένα υφάσματα σε καναπέδες και πολλά άλλα
πάω λοιπόν τις σημειώσεις μου στον ξενοδόχο, και του λέω, να
κύριε Βλακέντιε, έκανα
μια βόλτα στο ξενοδοχείο για να εξοικειωθώ και έχω σημειώσει όλα αυτά, θέλετε να ρίξετε
μια ματιά;
θεώρησα η χαζή ότι θα το εκτιμούσε κάπως, καθώς θα διευκόλυνα κατά κάποιο τρόπο
και τους συντηρητές ή τις καμαριέρες που θα έρχονταν αλλά η απάντησή του ήταν
"τί δουλειά έχεις εσύ να ξέρεις τα δωμάτια;"
μακρυγόρησα με κάπως άσχετα, μα εύχομαι να μην ανήκετε κι εσείς σε αυτό το είδος
ξενοδόχων αγαπητέ μου και να καταφέρετε να βρείτε μια εργασία που να σας αρέσει
λίγο παραπάνω ώστε να την κάνετε πιο ευχάριστα
καλή σαιζόν!
*
Fluffy