αχ μωλέ
Η εμπειρία μου με τους Σκορπιούς ήτο τραυματική.Blackdog έγραψε: ↑01 Δεκ 2021, 10:30stavmanr έγραψε: ↑01 Δεκ 2021, 09:49Για να λέμε την αλήθεια, αν βάλεις τη φωνή του Κλαούδιου σε ρεμπέτικο του Βαμβακάρη, πάλι scorpions παίρνεις πάνω κάτω.
Χωρίς να θέλω να αδικήσω τους υπόλοιπους εξαιρετικούς μακρυτριχοκέφαλους συντελεστές του γκρουπ.
Οι Σκορπιοί έγραψαν διάφορες μπαλάντες, με διάφορες συνταγές. Μερικές εκ των οποίων λίγο πιο περίεργες, και άλλες πιο κυριορευματικές (mainstream βαρβαριστί).
Θα βρεις μπαλάντες όπως το Διακοπές ή το Ακόμα σε αγαπώ ή το Μου δίνεις όσα χρειάζομαι ή και το Πάντα Κάπου (καμία διαφορά στιχουργικά με ελληνικό σκυλάδικο αλλά τεράστια μουσικά), αλλά θα βρεις και το εξαιρετικό γενικώς "Το κοριτσάκι του μπαμπά" που αναφέρεται σε ενδοοικογενειακή βία και είναι γραμμένο με τελείως διαφορετική μουσική τεχνοτροπία.
"Sweet little child
You know nothing αbout a cold world outside
You're too young to realize
What he wants from you tonight
(...)
Your mother denies τhere's a problem
She's looking away
She don't wanna hear you cry
She will pray that it's over for a while "
Οι Σκορπιοί, μία από τις σκληρότερες μπάντες της εποχής τους, κατέληξαν διά της αγοραίας μεθόδου μηχανή ραδιοφιλικών μπαλαντών.
Τότε που ο Λέοντάς τους μπήκε δηλαδή στην Αφροδίτη.για Βαμβακαρη. Σωστος
Να σου πω, εμενα μου αρεσουν πολυ οι μπαλαντες της εποχης Uli Roth. Μαλλον καλυτερα, ολα της εποχης Roth μου αρεσουν περισσοτερο. Αλλα και η μετεπειτα εποχη δεν ειναι καθολου κακη, τουλαχιστον μεχρι το wings of change. Παντως, οσο αφορα τα 70ς τους θεωρω απ τις μεγαλυτερες μπαντες της εποχης και ας μην ηταν τοσο γνωστοι τοτε. Στα 80ς αναγνωριζω οτι εφεραν σε επαφη πολυ κοσμο με την ροκ μουσικη, αναμεσα τους και μενα.SpoilerShow
Ξερεις τι λενεstavmanr έγραψε: ↑18 Δεκ 2021, 20:18Η εμπειρία μου με τους Σκορπιούς ήτο τραυματική.Blackdog έγραψε: ↑01 Δεκ 2021, 10:30stavmanr έγραψε: ↑01 Δεκ 2021, 09:49
Για να λέμε την αλήθεια, αν βάλεις τη φωνή του Κλαούδιου σε ρεμπέτικο του Βαμβακάρη, πάλι scorpions παίρνεις πάνω κάτω.
Χωρίς να θέλω να αδικήσω τους υπόλοιπους εξαιρετικούς μακρυτριχοκέφαλους συντελεστές του γκρουπ.
Οι Σκορπιοί έγραψαν διάφορες μπαλάντες, με διάφορες συνταγές. Μερικές εκ των οποίων λίγο πιο περίεργες, και άλλες πιο κυριορευματικές (mainstream βαρβαριστί).
Θα βρεις μπαλάντες όπως το Διακοπές ή το Ακόμα σε αγαπώ ή το Μου δίνεις όσα χρειάζομαι ή και το Πάντα Κάπου (καμία διαφορά στιχουργικά με ελληνικό σκυλάδικο αλλά τεράστια μουσικά), αλλά θα βρεις και το εξαιρετικό γενικώς "Το κοριτσάκι του μπαμπά" που αναφέρεται σε ενδοοικογενειακή βία και είναι γραμμένο με τελείως διαφορετική μουσική τεχνοτροπία.
"Sweet little child
You know nothing αbout a cold world outside
You're too young to realize
What he wants from you tonight
(...)
Your mother denies τhere's a problem
She's looking away
She don't wanna hear you cry
She will pray that it's over for a while "
Οι Σκορπιοί, μία από τις σκληρότερες μπάντες της εποχής τους, κατέληξαν διά της αγοραίας μεθόδου μηχανή ραδιοφιλικών μπαλαντών.
Τότε που ο Λέοντάς τους μπήκε δηλαδή στην Αφροδίτη.για Βαμβακαρη. Σωστος
Να σου πω, εμενα μου αρεσουν πολυ οι μπαλαντες της εποχης Uli Roth. Μαλλον καλυτερα, ολα της εποχης Roth μου αρεσουν περισσοτερο. Αλλα και η μετεπειτα εποχη δεν ειναι καθολου κακη, τουλαχιστον μεχρι το wings of change. Παντως, οσο αφορα τα 70ς τους θεωρω απ τις μεγαλυτερες μπαντες της εποχης και ας μην ηταν τοσο γνωστοι τοτε. Στα 80ς αναγνωριζω οτι εφεραν σε επαφη πολυ κοσμο με την ροκ μουσικη, αναμεσα τους και μενα.SpoilerShow
Έπιασα κάποτε το όργανο επειδή με συνεπήραν τα αρπέτζια ακκόρδα των Σκορπιών. Βρήκα κι ένα σύγγραμα, αφιέρωμα στους Σκορπιούς που διέθετε ταβλατούρες και παρτιτούρες για κάποια κομμάτια. Τα είχε για πιάνο, δηλαδή δύο ξεχωριστά κλειδιά σε δύο ξεχωριστές γραμμές, ΦΑ για τις βαθιές και ΣΟΛ για τις μεσο-οξείες νότες. Μου πήρε μήνες μέχρι να το ανακαλύψω. Μέχρι τότε έπαιζα και τα δύο ωσάν σε κλειδί ΣΟΛ.
Φαντάσου τώρα να προσπαθείς να τραγουδήσεις ταυτόχρονα στις υψηλές του Κλαούδιου...
Προφανώς το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο κυνοδιωκτικό σύστημα παρά μουσική.
Σε τι με έχει δικάσει;
Αυτός ξεκίνησε τον διάλογο εγώ ψάχνομαι;
Το οτι δεν σταματησε και οτι θα επαναληθει και αλλες φορες οφειλεται στην Naida-το γύρισες;
-τι εννοείς καλέ;
-καλέ το γύρισες σε λεσβια;
Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοεί.
-τι λες μωρέ;
-τσόντες κοιτάς; τι κοιτάς;
-έχεις χαζέψει μωρέ; μαγιό κοιτάω.
-εγώ κάτι κώλους είδα
-ε τι θα έβλεπες εσύ.
-αυτό που έβλεπες είδα
Του δείχνω το μαγιό.
-Αυτό έβλεπα
-ε που είναι το μαγιό; πάλι κωλο βλέπω.
-α καλά εντάξει.
Ολόσωμο καλε. Με μπικίνι θα ήμουν σαν ρολό κοτόπουλο σφιχτά δεμένο.