Ερωτηση περι ενοικιου και κοινοχρηστων

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Re: Ερωτηση περι ενοικιου και κοινοχρηστων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » 07 Ιουν 2024, 14:11

GoBzi έγραψε:
07 Ιουν 2024, 13:46
Ανοησίες. Στην χειρότερη Καππά πάνε πάρε τα κάγκελα αφου τα έχεις πληρώσει και βαλτά εσύ. 2 ευρώ πάρε μια ούχου στιγμής και κάνε ένα κολάζ.
:p3: Πανάθεμά σας, μου φτιάξατε το κέφι μεσημεριάτικα :lol:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » 07 Ιουν 2024, 14:29

Στη δική μας πολυκατοικία, είναι μια ιδιοκτήτρια που έχει ρετιρέ και δώμα στην ταράτσα.
Αυτή λοιπόν έχει να πληρώσει κοινόχρηστα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να χρωστάει γύρω στα 8-10 χιλιάρικα ευρώ.

Τη διαχείριση την έχουμε δώσει σε εξωτερικό γραφείο και η οποία διαχείριση, έχει συνεννοηθεί με την "οικοπεδούχα" της πολυκατοικίας (μια τσιφούτα μπαταχτσού κλπ και τον γιό της), να χώνει κάθε μήνα 5 ευρώ ανά ένοικο στα κοινόχρηστα για να καλύψουμε τα έξοδα της άλλης με το ρετιρέ.
Επίσης, μας χρεώνει και 10 ευρώ επιπλέον, για... "αποθεματικό". Το οποίο δεν το ζητούν για τυχόν έκτακτες επισκευές, αλλά για να βουλώσουν οικονομικές τρύπες άλλων, όπως μου δήλωσε ευθαρσώς ο υπάλληλος σε συνέλευση. Σημειωτέον, έχουμε να βάλουμε πετρέλαιο χρόνια, από τότε που άρχισε να τρέχει το χρέος της λεγάμενης. Αδυνατεί λέει να πληρώσει γιατί δεν έχει να φάει, έχασε όλα της τα χρήματα σε επενδύσεις που έκανε κάποτε. Δεν δουλεύει αλλά κάνει θελήματα στην "οικοπεδούχα", ούτε σκέφτεται να νοικιάσει ένα από τα δυο διαμερίσματα που έχει και να μένει στο άλλο, αλλά ούτε και να το πουλήσει για φύγει.

Στην αρχή έδειξα λίγη κατανόηση, όμως μετά τα 2 χρόνια, έπαψα να πληρώνω γιατί ούτε χορηγός είμαι ούτε την έχω υιοθετήσει.
Το άκρον άωτον του θράσους είναι όταν σε συνελεύσεις η εταιρεία μας εκβιάζει ότι θα μας παρατήσει (αφού χρωστάνε κατά καιρούς και στις καθαρίστριες, γιατί είναι κι αλλοι 2-3 που δεν πληρώνουν, αν και μικρότερα ποσά), οπότε καλούμαστε τα κορόιδα οι συνεπείς να καλύπτουμε κάθε μήνα και για αόριστο χρονικό διάστημα τα κενά.

Φυσικά και δεν πληρώνω παρά μόνο αυτά που πραγματικά οφείλω (δίχως τα κερατιάτικα), οπότε κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο το γραφείο να μου υπενθυμήσει το "χρέος" μου. Εκεί ήταν που τα άκουσε η υπάλληλος. Όχι δεν τσακώθηκα μαζί της, ήταν ευγενέστατη για την ακρίβεια, αλλά της εξήγησα πώς έχει η κατάσταση και βέβαια δεν μπόρεσε να μου αντιπαραβάλει κανένα επιχείρημα.
Πέρασαν κάποιοι μήνες, με ξανακαλεί άλλη υπάλληλος του γραφείου των κοινοχρήστων. Η ίδια κουβέντα πάλι, μόνο που αυτή τη φορά ζήτησα να μη με ξανακαλέσουν για το ίδιο θέμα.

Υ.Γ.Δεν ζητάω κάποια λύση από το πχόρουμ, απλά για να δείτε τι περιπτώσεις παίζουν.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 07 Ιουν 2024, 23:43

Kappa έγραψε:
07 Ιουν 2024, 12:01
Εγώ έχω το εξής θέμα με τον ενοικιαστή μου. Υποτίθεται ότι πρέπει να μπει μια εξωτερική σκάλα αφού είναι διαμέρισμα στον δεύτερο και έγινε ανακαίνιση. Ο αλουμινας την έχει πληρωθεί απλώς καθυστερεί να τη βάλει και έχει τα τηλέφωνά του κλειστά. Του είχα πει μισό ενοίκιο μέχρι να μπει η σκάλα και συμφώνησε. Είναι μέσα τρεις μήνες, έως τώρα δεν του είχα ζητήσει ενοίκια, νόμιζα ότι θα κάνει ο πατέρας μου αλλά μού έστειλε το τηλέφωνό του να τα ζητήσω εγώ. Τι να πάρω και τι να πω; Αν μου πει κάτι για τη σκαλα; Και πώς είναι ο πρέπον τρόπος να ζητήσω τα ενοικια;
Στείλε του κανένα δέμα με σοκολατάκια, τύπε.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Αχθος Αρουρης
Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αχθος Αρουρης » 08 Ιουν 2024, 00:33

αν δεν πληρωνει τα κ/χρ.ο ενοικιαστης,
τα πληρωνει ο ιδιοκτητης .........

οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα
του ενοικιαστη ;
αν ειναι στο ονομα της αδελφης σου,