Salamander έγραψε: ↑24 Μάιος 2023, 14:47
Bic έγραψε: ↑24 Μάιος 2023, 14:28
Ερμής έγραψε: ↑24 Μάιος 2023, 14:18
Στον καφέ και γενικά σε ότι πίνεται ή τρώγεται είμαι πολύ περίεργος.
Δλδ δε παίζει να πάρω ποτέ καφε απο αλυσίδα(εκτος απο μία στην ανάγκη) ή απο κατάστημα που δε ξέρω. Ακόμη και σε μέρη που δεν έχω πάει ποτέ έχω φροντίσει να ξέρω 5 πράγματα για αυτά τα θέμα απο πριν πάω. Απο ντόπιους και έμπιστους.
Εδώ σ' απάν πάντως, με εξαίρεση τον απέναντί μου που κάνει πολύ καλό εσπρέσο και το πρωί παίρνω μόνιμα απ' αυτόν, όπου αλλού τύχει να πάρω καφέ στο χέρι μπαίνω μόνο σε συγκεκριμένη αλυσίδα (4all που έχουν
Dimello) για να είμαι σίγουρος, μια που δεν μπορώ να ξέρω σε κάθε γειτονιά ποιος μη-αλυσίδας κάνει καλό καφέ και ποιος σερβίρει ξεβγαλμένα νερά από πλυμένες κάλτσες. Και πρέπει να κάνουν καλή δουλειά στα σεμινάρια στους νεαρούς που προσλαμβάνουν, γιατί ακόμα δεν μου έχει τύχει να δοκιμάσω κάποιον που να μην πίνεται. Το 4All έχει τον πιο τίμιο καφέ που έχω πιει από τέτοιου είδους μαγαζί, ο δε 100% Arabica τους είναι κορυφή. Ειδικά σε ζεστό φυσικά που καταλαβαίνεις τη διαφορά, σε φρέντο και πιο μέτριος ποιοτικά να είναι ψιλο-πίνεται (κάποιοι ούτε και σε φρέντο, φυσικά).
Καλουλης κι ο Ντιμέλος, αυτόν δουλεύω τώρα. Ο καλύτερος που μου άρεσε ο Lavazza, λέω.
Εκτός από τον καφέ χαρμάνι παίζουν κι όλα τα άλλα, μηχανή, καθαρισμός της, ο μύλος που κόβει τον καφέ. Να είναι όλα ρυθμισμένα, θερμοκρασία. Και φυσικά???? Το χέρι

Ξέρεις πόσος κόσμος που με πετύχαινε με την τσάντα να φεύγω μου είπαν κάνε μου τον καφέ και σχόλα?
Στην υγειά μας
Ο γείτονας που λέω, ο απέναντί μου δηλαδή, έχει Lavazza. Για την Nespresso τη μηχανή που έχω στο σπίτι, παίρνω πλέον σχεδόν αποκλειστικά Lavazza (από τότε που ανακάλυψα ότι έβγαλε συμβατές κάψουλες) και μάλιστα τη συσκευασία των 30 τεμαχίων, κυρίως όποτε τη βγάζει ο Μασούτης της γειτονιάς μου σε προσφορά (τελευταία πχ την είχε στα 6,70€).
Ο Dimello στα 4All μου αρέσει πολύ, σε κάψουλες πάντως που πήρα να δοκιμάσω τον απέρριψα.
Αλήθεια μαρή, μπαρίστα είσαι; Δεν το ήξερα (αν το έγραψες κάπου εδώ, μού διέφυγε). Πάντως αυτό που λες για το "χέρι" είναι σημαντικότατο, όντως. Γι' αυτό και λέω ότι στα 4all πρέπει να τους κάνουν πολύ καλά σεμινάρια, γιατί υπάρχει μια σταθερότητα όπου κι αν έχω δοκιμάσει ως τώρα.