Τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Φεβ 2025, 22:42

Ανίκητος έγραψε:
04 Φεβ 2025, 21:34
nik_killthemall έγραψε:
04 Φεβ 2025, 21:32
μα πολυ απλα επειδη οταν ο αριθμος παιχτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣ με τον αριθμο στηλων ΤΟΤΕ οι στηλες ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ !
Σε ποια θεωρία το διάβασες αυτό;
Το είδε στον ύπνο του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 04 Φεβ 2025, 22:47

hellegennes έγραψε:
04 Φεβ 2025, 22:41
Crimson_2 έγραψε:
04 Φεβ 2025, 20:56
5. Καταρχάς απόρησα με το Μπευζιανη, εμένα μια ζωή Μπαγεσιανη μου την μάθαιναν
Απόρησες, Νικολάκη, γιατί δεν ξέρεις στατιστική. Όλα τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα αυτόν τον όρο χρησιμοποιούν:

https://bankfin.unipi.gr/mathimata/baye ... onometrics

https://eclass.uoa.gr/modules/document/ ... erence.pdf

http://www2.stat-athens.aueb.gr/~jpan/s ... pter24.pdf

https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/bitstr ... sAllowed=y

https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/bitstr ... sequence=1

Οι υπόλοιπες ασυναρτησίες σου δεν έχει νόημα να σχολιαστούν.
xaxaxaxaxa μλκα ειναι αρρωστος σε λεει νικολακη
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Φεβ 2025, 22:48

Ε, Νικ είσαι δηλωμένος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το πραγματικό σου όνομα. Περίεργο βέβαια που βλέπεις την απάντησή μου γιατί υποτίθεται ότι με έχεις στην λίστα ignore. Ουπς!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 04 Φεβ 2025, 23:29

ουπς ... ο κασπαροφ δεν εχει ανακαλυψει οτι υπαρχει το κουμπακι εμφανιση δημοσιευσης γιουζερ σε ιγκνορ ... ουπς ... υποπτο, εμπρος καλο μου ψεκ ...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Φεβ 2025, 23:34

Ρε μαλάκα, δεν βαρέθηκες να ξεφτιλίζεσαι; 18 σελίδες γράφεις μαλακίες για πράγματα που εμφανώς δεν ξέρεις, σε κράζουν 10 χρήστες και εσύ φτιάχνεις νέο προφίλ για να έχεις κάποιον να σε υποστηρίξει και κάνεις διάλογο με τον εαυτό σου. Πόση κατάντια; Πόσο χαμηλότερα θα κυλιστείς στον βούρκο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 04 Φεβ 2025, 23:45

hellegennes έγραψε:
04 Φεβ 2025, 23:34
Ρε μαλάκα, δεν βαρέθηκες να ξεφτιλίζεσαι; 18 σελίδες γράφεις μαλακίες για πράγματα που εμφανώς δεν ξέρεις, σε κράζουν 10 χρήστες και εσύ φτιάχνεις νέο προφίλ για να έχεις κάποιον να σε υποστηρίξει και κάνεις διάλογο με τον εαυτό σου. Πόση κατάντια; Πόσο χαμηλότερα θα κυλιστείς στον βούρκο;
Ο μονος που εχει ξεφτιλιστει μαν εισαι εσυ και δεν θα σταματησεις να ξεφτιλιζεσαι γιατι αυτο εισαι ! ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΚΟΡΕΣΤΗ !

18 σελιδες ο μονος που γραφει μλκιες εισαι ΕΣΥ. Και δεν τις γραφεις γιατι εισαι μλκας που εισαι, τις γραφεις επειδη κοντραριστηκαμε σε 2 αλλα θρεντ αρα απο δω και περα το εκτοπισμα τσοφλι που εισαι θα ερχεσαι να μου τη λεει με γνωση γκουγκλ σερτς και chat παπατζι ... ακομα κι οταν δεν εχει ιδεα για τι πραγμα μιλαει ! Νοοτροπια βλαχας κυρακομπρεσας του χωριου ... που λεγε κι ο γεωργιου.

Ενω συζηταμε για μαθηματικα ουτε μια μαθηματικη αποδειξη, ουτε ενας μαθηματικος συλλογισμος τπτ, οπως ακριβως επιχειρηματολογεις για τα ψεκ ή για την πολιτικη ετσι ακριβως αντιμετωπιζεις και ενα μαθηματικο προβλημα, με πασαλλειμμα και γκουγκλ σερτς. Γουγκλ σερτς ρε μλκα για να με διορθωσεις λανθασμενα πως αν εχεις 5 εκ διαφορετικες στηλες η πιθανοτητα ΔΕΝ ειναι 5εκ/24 εκ γιατι πρεπει να φρεσκαρω πιθανοτητες και το λεει αυτο ο απολυτως ασχετος στοκος !

Και επειδη εισαι τερμα ανηλικο κομπλεξικο με απειρα κομπλεξ παρανοεις και με βγαζεις κλωνο με οποιον διαφωνει με την ημιμαθεια σου ! Δεν φταιει οτι εισαι ξερολας ημιμαθης, οχι οι κλωνοι του κιλ φταινε ... Απο δω και περα οποιος διαφωνει μαζι σου κλωνος μου θα ναι ... ο 44 χιλιαδες δημοσιευσεις νο λαηφ, θα πει στον 7 χιλιαδες δημοσιευσεις με κανονικη ζωη, οτι χρειαζεται κλωνους για να καταρριψει τον ψεκα με μαθηματικο επιχειρημα τη διδακτεα υλη, το γκουγκλ και την επικληση αυθεντιας μανταμ σουσου ...

Εισαι για λυπηση ...

Αν καταφερετε να αρθρωσετε κατι που να εχει μαθηματικα τα ξαναλεμε, Στη τελικη ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ειναι γραψε μονο μαθηματικα για υπερασπιστεις αυτο που υποστηριζεις ! Πιπες ... θα πρεπει να γυρισεις 30 χρονια πισω για να τα μαθεις.

οποτε εξηγησε στον κλωνο μου (και στο κωλο μου) για την διδακτεα υλη των πανεπιστημιων που ποτε σου δεν εχεις διαβασει και δεν εκατσες να λυσεις εστω και την πιο απλη ασκηση για να μη γραφεις τις μλκιες που γραφεις ... ειναι πιο ευκολο ...

Ωστοσο το συναφι σου, οι πτυχιουχοι γκουγκλ ειναι πλειοψηφεια στον κοσμο, οποτε εσεις κανετε κουμαντο αυτη ειναι η αληθεια.

Αιντε βλακα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 05 Φεβ 2025, 00:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 05 Φεβ 2025, 00:00

Εικόνα

ένα μάτσο ηλίθιοι εμείς, άχρηστο και το chatGTP. :-?

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 05 Φεβ 2025, 00:03

mao mao έγραψε:
05 Φεβ 2025, 00:00
Εικόνα

Ναι κανει λαθος ! Και θελει πολυ δουλεια για να ισιωσει !

Εσεις που μαθαινετε λοιπον μαθηματικα απο το τσατ παπατζι και οχι απο τα βιβλια πιθανοτητων ξεκινηστε να ρωτατε το παπατζι :

Ειναι οι στηλες ενδεχομενα ανεξαρτητα ακομα κι αν παιζονται απο τον ιδιο παιχτη ? Παρακαλω αποδειξτε μαθηματικως σε απλοποιημενο παραδειγμα την ανεξαρτησια των στηλων και τον μαθηματικο τυπο που χρησιμοποιειτε.

Αυτος ο τυπος ισχυει ΜΟΝΟ αν οι στηλες κληρωνονται τυχαια μια μια απο μια τυχαια μηχανη !

Οχι οταν παιζονται σε διαφορετικες ποσοτητες απο διαφορετικους ανθρωπους !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 05 Φεβ 2025, 00:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 05 Φεβ 2025, 00:05

Εικόνα

και το claude ai θέλει δουλειά.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 05 Φεβ 2025, 00:07

Μη βάλω και deepseek. Τα ίδια βγάζει . Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις εσύ Νίκο;

pussycat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pussycat » 05 Φεβ 2025, 00:09

enaon έγραψε:
04 Φεβ 2025, 20:31
pussycat έγραψε:
04 Φεβ 2025, 19:45
Βασικά δεν ξέρω, για αυτό ξεκίνησα γράφοντας αυτό το μικρό πρόγραμμα, όπου του δίνεις έναν αριθμό στηλών και με RNG σου δημιουργεί τυχαίες στήλες. Για 5 εκ στήλες, οι διακριτές ήταν 4,5 εκ, ενώ για 24 εκ, γύρω στις 16εκ. Φαντάζομαι κάπως θα γίνεται και η μαθηματική επαλήθευση.
συμφωνει το τσατγπτ
SpoilerShow
Αντί να υποθέσουμε ότι 24 εκατομμύρια στήλες καλύπτουν 24 εκατομμύρια μοναδικούς συνδυασμούς, πρέπει να υπολογίσουμε την πιθανότητα επανάληψης στηλών.

Αυτό σχετίζεται με το πρόβλημα της σύγκρουσης (collision problem), που είναι παρόμοιο με το "πρόβλημα των γενεθλίων" (Birthday Paradox).
Για τυχαία επιλογή αριθμών, μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέσο αριθμό μοναδικών στηλών χρησιμοποιώντας τη σχέση:

Εικόνα

Άρα, με 24 εκατομμύρια παιγμένες στήλες, ο πραγματικός αριθμός μοναδικών στηλών θα είναι περίπου 15,2 εκατομμύρια, πολύ μικρότερος από 24 εκατομμύρια!

Άρα, η πιθανότητα να υπάρξει τουλάχιστον ένας νικητής δεν είναι 99%, αλλά περίπου 63-80%, ανάλογα με την κατανομή των αριθμών.

Οπότε, με 5 εκατομμύρια παιγμένες στήλες, οι μοναδικές στήλες είναι περίπου 4,52 εκατομμύρια.
Άσε με κι εσύ με το τσαγτπ, παραλίγο να χεστούμε. :lol:
SpoilerShow
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pussycat την 05 Φεβ 2025, 00:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

pussycat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pussycat » 05 Φεβ 2025, 00:10

SpoilerShow

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pussycat την 05 Φεβ 2025, 00:18, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 05 Φεβ 2025, 00:11

mao mao έγραψε:
05 Φεβ 2025, 00:07
Μη βάλω και deepseek. Τα ίδια βγάζει . Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις εσύ Νίκο;
οχι βεβαια, εγω διδαχθηκα απο βιβλια οχι απο τσατ παπατζι ...

mao mao πρωτα ρωταω εσενα : ποια ειναι η πιθανοτητα να μην κερδισεις το τζοκερ αν παιξεις 1000 ιδιες στηλες στην ιδια κληρωση ?

Δωσε οσο πιο τεκμηριωμενη απαντηση μπορεις με βαση οσα ξερεις ή υποθετεις !

Μετα κανε την ιδια ακριβως ερωτηση σε ενα απο τα τσατ παπατζι ... και δειξε μας την απαντηση για να γελασουμε ολοι μαζι !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 05 Φεβ 2025, 00:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Crimson_2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Crimson_2 » 05 Φεβ 2025, 00:18

mao mao έγραψε:
05 Φεβ 2025, 00:00
Εικόνα

Μόλις το δοκίμασα και έρχεται στα συγκαλά του αν του πεις ότι κάθε παίκτης μπορεί να παίξει πολλές φορές.

Επίσης αν το ρωτήσεις αν είναι σωστό να υποθέσεις ότι όλοι οι συνδυασμοί είναι εξίσου πιθανό να εμφανιστούν πάλι σωστά τα λέει. :smt023

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 05 Φεβ 2025, 00:19

pussycat έγραψε:
05 Φεβ 2025, 00:10

Εικόνα
αχχαχαχαχαχαχαχαχα

χαχααχχαχαχαχαχα

how can i trust you again if ur such silly mistakes χααχαχααχαχχα

απο σενα περιμενει το τσατ παπατζι να βγαλει μεροκαματο ? Χεστηκε για σενα ... Εδω υπαρχουν μιλιουνια ημιμαθων εκει ειναι η πελατεια και το χρημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών