GYM

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: GYM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 12 Μαρ 2025, 14:15

Garcia έγραψε:
12 Μαρ 2025, 14:04
Δεν ξέρω,απορώ πως δεν έχει πάθει καμιά καρδιά η κάποιο έμφραγμα ο τύπος,δεν είναι φυσιολογικό αυτό που κάνει.
Όταν έχεις τόσα παραπάνω κιλά, ακόμα κι αν είσαι φέτες με 6% λίπος, ποτέ δεν είναι καλό για την καρδιά. Το BMI μπορεί να μη διαχωρίζει ανάμεσα σε έναν bodybuilder σε αγωνιστική κατάσταση και έναν αγύμναστο σαπιοκοιλιά, αλλά ωστόσο συνεχίζει να έχει διαγνωστική αξία. Δείχνει την πιθανή επιβάρυνση της καρδιάς. Οι τερατώδεις strongmen και οι αρσιβαρίστες των μεγαλύτερων κατηγοριών βάρους δεν ενδιαφέρονται για την υγεία τους όμως. Τουλάχιστον δεν είναι η πρώτη τους προτεραιότητα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Μαρ 2025, 11:37

Τί έβγαλαν ρε οι ΙΣΟΘΕΟΙ;;;; Πλάκες βολφραμίου, το 1/3 της μάζας για το ίδιο βάρος;;;;

Τί είναι 5 χιλιαρικάκια για 40 κιλά από αυτό το ζενίθ του ανθρώπινου πολιτισμού;

ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!!!!!

Εικόνα
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Μαρ 2025, 12:11

micmic έγραψε:
13 Μαρ 2025, 11:37
5K, lol!

αυτό λέει, λες; https://kensuifitness.com/products/okinawa-omni-barbell διαισθητικά μου φαίνεται ότι θα βοηθάει, αλλά από την άλλη, δεν θα μπορείς να προσαρμόσεις το εύρος της λαβής :102:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Μαρ 2025, 12:56

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Μαρ 2025, 12:11
micmic έγραψε:
13 Μαρ 2025, 11:37
5K, lol!

αυτό λέει, λες; https://kensuifitness.com/products/okinawa-omni-barbell διαισθητικά μου φαίνεται ότι θα βοηθάει, αλλά από την άλλη, δεν θα μπορείς να προσαρμόσεις το εύρος της λαβής :102:
Είναι μια πιο απλή παραλλαγή του Swiss Bar, όλες οι εταιρείες βγάζουν τέτοιο στυλ (με λιγότερες ή περισσότερες λαβές).

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Μαρ 2025, 13:17

Ναι οκ αλλά κινείται ο καρπός κατά τη διάρκεια της επανάληψης μου ακούγεται πιο σωστό :102:

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Μαρ 2025, 13:28

13 Μαρ 2025, 13:17
Ναι οκ αλλά κινείται ο καρπός κατά τη διάρκεια της επανάληψης μου ακούγεται πιο σωστό :102:
Ναι, δεν το είχα προσέξει αυτό. Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο από την άποψη ότι 1) κάποιες φορές δεν θέλεις "φυσική" κίνηση του καρπού. Πχ σε κάμψεις δικεφάλων δεν θέλεις να τις μετατρέπεις σε σφυριά γιατί τότε ενεργοποιείται περισσότερο ο βραχιονοκερκιδικός. 2) Αν πάρεις μια απλή swiss bar και διαλέξεις μια λαβή που να σε βολεύει, δύσκολο να έχεις πόνο στον καρπό ή στον αγκώνα και 3) Hello.... dumbbells!!! Αν θέλεις εντελώς "φυσική" κίνηση γιατί να μην πάρεις αλτήρες;

Crimson_2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Crimson_2 » 13 Μαρ 2025, 13:35

Ωραίο φαίνεται, νομίζω για το 95% του πληθυσμού το πλάτος θα είναι ΟΚ. Αν κινείται μόνο του είναι πολύ καλύτερο από swiss bar, σημαίνει ότι ενεργοποιεί όλους τους μικρούς σταθεροποιητικούς μύες, στην πρέσα θα ρίχνει αρκετά τα κιλά λογικά αφού δουλεύει πολύ rotator cuff

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Μαρ 2025, 15:16

micmic έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:28
13 Μαρ 2025, 13:17
Ναι, δεν το είχα προσέξει αυτό. Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο από την άποψη ότι 1) κάποιες φορές δεν θέλεις "φυσική" κίνηση του καρπού. Πχ σε κάμψεις δικεφάλων δεν θέλεις να τις μετατρέπεις σε σφυριά γιατί τότε ενεργοποιείται περισσότερο ο βραχιονοκερκιδικός. 2) Αν πάρεις μια απλή swiss bar και διαλέξεις μια λαβή που να σε βολεύει, δύσκολο να έχεις πόνο στον καρπό ή στον αγκώνα και 3) Hello.... dumbbells!!! Αν θέλεις εντελώς "φυσική" κίνηση γιατί να μην πάρεις αλτήρες;
σωστά πόιντς όλα

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 13 Μαρ 2025, 23:34

micmic έγραψε:
12 Μαρ 2025, 14:15
Garcia έγραψε:
Δεν ξέρω,απορώ πως δεν έχει πάθει καμιά καρδιά η κάποιο έμφραγμα ο τύπος,δεν είναι φυσιολογικό αυτό που κάνει.
Όταν έχεις τόσα παραπάνω κιλά, ακόμα κι αν είσαι φέτες με 6% λίπος, ποτέ δεν είναι καλό για την καρδιά. Το BMI μπορεί να μη διαχωρίζει ανάμεσα σε έναν bodybuilder σε αγωνιστική κατάσταση και έναν αγύμναστο σαπιοκοιλιά, αλλά ωστόσο συνεχίζει να έχει διαγνωστική αξία. Δείχνει την πιθανή επιβάρυνση της καρδιάς. Οι τερατώδεις strongmen και οι αρσιβαρίστες των μεγαλύτερων κατηγοριών βάρους δεν ενδιαφέρονται για την υγεία τους όμως. Τουλάχιστον δεν είναι η πρώτη τους προτεραιότητα.
Σκεφτόμουνα ακριβώς αυτό τις προάλλες, και ενστικτωδώς συμφωνώ μαζί σου, αλλά όσο το σκέφτομαι το βρίσκω αδύνατο να έχει αποδειχτεί επιστημονικά τέτοιο πράγμα. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αρκετοί μποντιμπίλντερ στον κόσμο, πόσο μάλλον αρεκτοί που να έχουν δεχτεί να συμμετάσχουν σε μακροπρόθεσμο πείραμα που αποδεικνύει ότι η καρδιά τους υποφέρει λόγω βάρους μυών και όχι κάτι άλλο. Το υποπτευόμαστε ότι ισχύει, και τους βλέπουμε που οι μισοί ψοφάνε νωρίς, αλλά άντε να το αποδείξεις με πείραμα ότι είναι το βάρος και όχι τα αναβολικά. Κατ'αρχάς πολλοί απ'αυτούς δεν παραδέχονται καν τι έχουν πάρει στη ζωή τους και αποφεύγουν τα τεστ σαν το διάολο το λιβάνι.

Βασικά σχεδόν όλες οι πρακτικές μελέτες που έχουν γίνει και έχουν να κάνουν με διατροφή και υγεία είναι ελαττωματικές με κάποιο τρόπο, είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις δείγμα ανθρώπων που ξεκινάνε όλοι ακριβώς απ'το ίδιο σημείο υγείας και γενετικών προδιαγραφών, και κάνουν το ίδιο ίδιο πράγμα για αρκετό καιρό χωρίς παρεκκλίσεις και περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες. Ενδείξεις θα βρεις στην καλύτερη, αποδείξεις χλωμό.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 13 Μαρ 2025, 23:47

Γενικά τους μποντιμπίλντερ τους βρίσκω καταθλιπτικούς, σαν τα κοτόπουλα που τα φουσκώνουν με ορμόνες πριν το σφάξιμο
Μειωμένο εύρος κίνησης, κάποιοι δεν κλείνουν καν τα χέρια τους καλά και αναγκάζονται να αλλάξουν λαβές στα βάρη μόλις φουσκώσουν αρκετά.
Μειωμένη κινητικότητα και ευλυγισία, συσωρρευμένοι τραυματισμοί, μειωμένο προσδόκιμο ζωής, αντικοινωνική καθημερινότητα, γενικά τους λυπάμαι και ειλικρινά χαίρομαι όταν κάποιοι ελάχιστοι γίνονται τουλάχιστον λίγο διάσημοι σαν τον Γκρίζλι και βγάζουν (μάλλον) κανα φράγκο κλπ.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » Χθες, 02:40

Λοιπον πάμε πίσω στους κοινούς θνητούς (εμένα)
Τώρα που έκλεισα κάτι μήνες gym και πήρα μια ιδέα πού βρίσκομαι, συνειδητοποιώ ότι σ'αυτή τη φάση το σώμα μου είναι Φρανκενστάϊν, σα να έχεις πάρει κομμάτια από 3-4 διαφορετικούς ανθρώπους και τα κόλλησες σε ένα.

Τα πόδια μου είναι το μόνο κομμάτι που είναι ακόμα σε αξιοπρεπή κατάσταση, μάλλον τόσα χρόνια ποδήλατο και μπάσκετ με έχει βοηθήσει. Βάζω 110 κιλά στο leg extension και κάνω τέσσερα 10άρια σετ χωρίς πρόβλημα. Εμφανισιακά έχω τα μπούτια του Νίκου Γκάλη, οπότε λέω να τ'αφήσω στην ησυχία τους και απλά να συνεχίσω ποδηλασία για συντήρηση.

Οι κοιλιακοί μου είναι βασικά ανύπαρκτοι σ'αυτή τη φάση, και θαμμένοι κάτω από 2 δάχτυλα λίπους. Πρέπει να χάσω ένα δεκάρικο, το οποίο οκ δεν είναι τραγικό, ένα τριμηνάκι.

Οι ελκτικοί μου μυς (δικέφαλοι, πλάτη, τραπεζοειδής) είναι μεν χάλια αλλά τουλάχιστον τραβάω λίγο. Πχ κωπηλατική μπορώ 50-60 κιλά μπόλικες επαναλήψεις με προσεκτική στάση σώματος. Δεν έχω δοκιμάσει έλξεις ακόμα, μάλλον δε μπορώ ούτε μία σ'αυτή τη φάση, θα δοκιμάσω μόλις χάσω το δεκάρικο. Για την ώρα μηχανήματα μόνο, αλτήρες μπάρες και έλξεις αργότερα.

Οι μυς που σπρώχνουν (στήθος-τρικέφαλοι-ώμοι) είναι σε απόλυτα τραγική κατάσταση, made out of pure cheese. Απλά δεν έχω δύναμη, είδα γυναίκες να σηκώνουν στον πάγκο περισσότερα κιλά από μένα LOL

Κοιτάζοντας στον καθρέφτη γέρνω λίγο προς τα μπρος. Κάθε μέρα κάνω ασκήσεις περνώντας την ξύλινη μπάρα πίσω απ'το κεφάλι μου με λαβή όλο και πιό κλειστή μπας και ισιώσω λίγο. Μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά κάτι γίνεται.

Βασικά πρέπει να φάω καναδυό χρόνια μόνο και μόνο για να αποκτήσω μια σχετική ομοιομορφία / ισορροπία :a040:
Θα το παλέψω, κακό δεν κάνει.

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » Χθες, 07:19

Απλά βαριέμαι,τόσο απλά,με το ζόρι δεν γίνεται δουλειά δυστυχώς.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » Χθες, 09:00

Σιγά που δε γινεται, γιατί εμείς που πάμε νομίζεις δε βαριομαστε;

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » Χθες, 09:21

Chilloutbuddy έγραψε:
13 Μαρ 2025, 23:34
micmic έγραψε:
12 Μαρ 2025, 14:15
Garcia έγραψε:
Σκεφτόμουνα ακριβώς αυτό τις προάλλες, και ενστικτωδώς συμφωνώ μαζί σου, αλλά όσο το σκέφτομαι το βρίσκω αδύνατο να έχει αποδειχτεί επιστημονικά τέτοιο πράγμα. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αρκετοί μποντιμπίλντερ στον κόσμο, πόσο μάλλον αρεκτοί που να έχουν δεχτεί να συμμετάσχουν σε μακροπρόθεσμο πείραμα που αποδεικνύει ότι η καρδιά τους υποφέρει λόγω βάρους μυών και όχι κάτι άλλο. Το υποπτευόμαστε ότι ισχύει, και τους βλέπουμε που οι μισοί ψοφάνε νωρίς, αλλά άντε να το αποδείξεις με πείραμα ότι είναι το βάρος και όχι τα αναβολικά. Κατ'αρχάς πολλοί απ'αυτούς δεν παραδέχονται καν τι έχουν πάρει στη ζωή τους και αποφεύγουν τα τεστ σαν το διάολο το λιβάνι.

Βασικά σχεδόν όλες οι πρακτικές μελέτες που έχουν γίνει και έχουν να κάνουν με διατροφή και υγεία είναι ελαττωματικές με κάποιο τρόπο, είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις δείγμα ανθρώπων που ξεκινάνε όλοι ακριβώς απ'το ίδιο σημείο υγείας και γενετικών προδιαγραφών, και κάνουν το ίδιο ίδιο πράγμα για αρκετό καιρό χωρίς παρεκκλίσεις και περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες. Ενδείξεις θα βρεις στην καλύτερη, αποδείξεις χλωμό.
Όλες οι μελέτες που αφορούν bodybuilders ή και γενικότερα σχετικά μικρές ομάδες ανθρώπων θα έχουν το πρόβλημα των ανεπαρκών δειγμάτων, και επίσης της μικρής διάρκειας της μελέτης (σχεδόν κανείς δεν ασχολείται να μελετήσει αθλητές που γυμνάζονται επί δεκαετίες, όλοι θα ασχοληθούν με τους αθλητές που είναι νέοι και σε αγωνιστικό επίπεδο). Στο θέμα της καρδιάς, υπάρχει πάντα θέμα στο να διαχωρίσεις την φυσιολογικά υπερτροφική καρδιά (Athlete's Heart) από την παθολογικά υπερτροφική καρδιά (Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια). Και υπάρχει και διαφορά μεταξύ άσκησης με βάρη και αερόβιας (διαφορετικό είδος υπερτροφίας). Αλλά πάντως φαίνεται ότι από ένα σημείο και πέρα, τόσο το να φέρεις έξτρα βάρος (μυικό ή λίπος) όσο και το να κάνεις υπερβολική αερόβια είναι παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην καρδιακή λειτουργία.

Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα με το bodybuilding είναι ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να φτάσεις σε πολύ υψηλό BMI διατηρώντας ένα "νορμάλ" ποσοστό λίπους αν δεν χρησιμοποιήσεις αναβολικά. Οπότε ναι, από ένα σημείο μυικής ανάπτυξης και πέρα μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχουν επηρεάσει την υγεία της καρδιάς και τα αναβολικά. Αλλά απ'ότι φαίνεται τα AAS είναι ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας και όχι ο αποκλειστικός υπεύθυνος της καρδιακής δυσλειτουργίας σε άτομα με πολύ μεγάλη μυική μάζα.
Chilloutbuddy έγραψε:
13 Μαρ 2025, 23:47
Γενικά τους μποντιμπίλντερ τους βρίσκω καταθλιπτικούς, σαν τα κοτόπουλα που τα φουσκώνουν με ορμόνες πριν το σφάξιμο
Μειωμένο εύρος κίνησης, κάποιοι δεν κλείνουν καν τα χέρια τους καλά και αναγκάζονται να αλλάξουν λαβές στα βάρη μόλις φουσκώσουν αρκετά.
Μειωμένη κινητικότητα και ευλυγισία, συσωρρευμένοι τραυματισμοί, μειωμένο προσδόκιμο ζωής, αντικοινωνική καθημερινότητα, γενικά τους λυπάμαι και ειλικρινά χαίρομαι όταν κάποιοι ελάχιστοι γίνονται τουλάχιστον λίγο διάσημοι σαν τον Γκρίζλι και βγάζουν (μάλλον) κανα φράγκο κλπ.
Εχμμμ... ο Γκρίζλι έχει τόση σχέση με bodybuilding όση έχει και η Simone Biles με το μπαλέτο. Το bodybuilding εξ ορισμού έχει και χαμηλά ποσοστά λίπους, όχι μόνο υψηλότερη μυική μάζα. Και αυτοί τους οποίους έχεις υπόψιν σου είναι μάλλον χρήστες ανδρογόνων/αναβολικών (και συστηματικοί, διότι δεν γίνεσαι σαν "φουσκωμένο κοτόπουλο" με 2-3 κύκλους τέστο). Ο Γκρίζλι πολύ πιθανόν να μην είχε και τόσο μεγάλη εμφανισιακή διαφορά αν δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με βάρη στη ζωή του. Αυτοί είναι μια άλλη κατηγορία, οι strongmen. Που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για υγεία και εμφάνιση, παρά μόνο θέλουν να σηκώνουν όσο το δυνατόν περισσότερα κιλά. Είναι σαν την κατηγορία 109+ στην άρση βαρών όπου απλά πρέπει να έχεις την ελάχιστη ευλυγισία που χρειάζεται για να κάνεις τις ασκήσεις, δεν χρειάζεται να προσέχεις το βάρος σου. (Πάντως οι περισσότεροι, ακόμα και σ'αυτήν την κατηγορία, είναι πολύ πιο ευλύγιστοι ακόμα και από ερασιτέχνες αθλητές "φυσιολογικού" βάρους - πόσοι μπορούν να κάνουν ένα overhead squat έστω και χωρίς κιλά στη μπάρα;).

Προσωπικά, το έχω ξαναγράψει, δεν θεωρώ αντιαισθητική καμμία ποσότητα μυικής μάζας που έχει αποκτηθεί χωρίς φάρμακα. Πολύς κόσμος δεν κατανοεί ότι ακόμα και εξαιρετικά γενετικά προικισμένοι αθλητές που λιώνουν στο γυμναστήριο καθημερινά, είναι αδύνατον να αποκτήσουν την μυική μάζα που βλέπεις ακόμα και σε έναν τοπικό αγώνα bodybuilding. Και η απόδειξη γι'αυτό είναι bodybuilders που μεσουράνησαν πριν την ευρεία χρήση των αναβολικών όπως ο Eugen Sandow, ο Alan Calvert, ο Charles Atlas κτλ. Σήμερα δεν θα τους έριχνες δεύτερη ματιά ούτε σε ένα συνοικιακό γυμναστήριο.

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » Χθες, 09:39

Chilloutbuddy έγραψε:
Χθες, 09:00
Σιγά που δε γινεται, γιατί εμείς που πάμε νομίζεις δε βαριομαστε;
Βαριεμαρα,γμσετα,δεν προχωράει βήμα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών