Εγώ πάντως με παραδοσιακότατη πατροπαράδοτη μεσογειακή διατροφή έγινα σαν τον Κωνσταντάρα

Ζυμωτό ψωμάκι απ'το φούρνο βουτηγμένο στη χωριάτικη σαλάτα και τη σαλτσούλα απ'τους γίγαντες, ζουμερές πατατούλες φούρνου, δώστου και μια σπιτική σπανακόπιτα, κι ένα κερασάκι γλυκό της γιαγιάς, μιαμ-μιαμ-μιαμ κάθε μέρα, νατος ο τόφαλος. Θα μου πεις μην τρως ρε μαλάκα τόσα ψωμιά, ε δε μπορώ ρε φίλε, είναι σα να δίνεις μισή γραμμή κόκα σε έναν ναρκομανή και μετά του λές φτάνει τώρα μην πάρεις άλλο.
Κόκκορας έγραψε: ↑14 Φεβ 2025, 23:11
το αρχικο ερωτημα ειναι αν ειναι λογικο να αντικαταστησουμε μια μεσογειακη ισορροπημενη διατροφη με την διατροφη μονο κρεας,αυγα και ξερω γω αποκλειοντας αλλες τροφες(μη επεξεργασμενες)
και αν αυτο εχει τελικα επιπτωση στην υγεια μακροχρονια(ή και συντομοτερα),δηλαδη ο αποκλεισμος στην ουσια στοιχειων διατροφικων (βιταμινων ,ιχνοστοιχειων ή τι) απο την διατροφη

νομιζω το ναι θα ηταν μια προφανης απαντηση
Κόκκορα έτσι κι αλλιώς δε μπορείς να τρώς μακροπρόθεσμα μόνο κρέας και αυγά, θα σιχαθείς τη ζωή σου, δεν είναι βιώσιμο. Αυτό το κάνουν στο ίντερνετ άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά αυτοί είναι απελπισμένοι. Όμως. Επειδή κάθε σώμα έχει διαφορές και έχει τη δική του ιστορία, αξίζει να το κάνεις ΜΙΑ φορά για ΕΝΑ διάστημα, για να τεστάρεις λίγο τις ανοχές σου στη γλυκόζη, την απόκριση του σώματός σου στην ινσουλίνη, πόσο εύκολα μπορεί το πάγκρεάς σου να παράγει κετόνες, να δεις αν το συκώτι σου έχει αποθηκευμένους παραπάνω υδατάνθρακες απ'όσο θέλει το ίδιο να έχει, και να δεις αν το σώμα σου αναστενάξει με ανακούφιση μόλις τους αφαιρέσεις. Μπορεί ναι, μπορεί όχι, κανείς δε μπορεί να σου πει από πριν. Αλλά αν είναι να νιώσεις κάτι θα το νιώσεις κατευθείαν. Συνήθως 3-4 μέρες αρκούν, εγώ σου λέω δυό βδομάδες για να ξεπεράσεις και τυχόν σοκ του keto flu που μπορεί να σου βγει σαν αδυναμία, πονοκέφαλος ή δυσκοιλιότητα. Εγώ δεν είχα τέτοια συμπτώματα, άλλοι είχαν αλλά συνήθως λένε ότι εξαφανίστηκαν πίνοντας ηλεκτρολύτες απ'το φαρμακείο, άντε και καμμιά έξτρα ταμπλέτα μαγνησίου.
Αν δεν δεις θετική απόκριση πάει να πει ότι δεν είχες ποτέ θέμα με υδατάνθρακες, οπότε αλλάζεις διατροφή και πας στην Αγιορίτικη που σου αρέσει και σου φαίνεται λογική. Είναι σημαντικό να πας σε αυτή που σου φαίνεται ΕΣΕΝΑ λογική και ελκυστική, γιατί θα μπεις με καλή διάθεση και ενστικτωδώς θα την εφαρμόσεις καλύτερα και αυστηρότερα.
Αν όμως δεις θετική απόκριση στην υγεία και τη διάθεσή σου με τη μονοφαγία με το κρέας, και σου κινήσει την περιέργεια, αρχίζεις να προσθέτεις πράγματα και βλέπεις πως σε πάει. Μπορείς να προσθέσεις ένα στραγγιστό γιαούρτι με φράουλες και καρύδια, το οποίο ειναι δροσερό, νοστιμότατο και θρεπτικό πιάτο με πρωτεϊνη και λίγο υδατάνθρακα. Θα σου αλλάξει και τη γεύση πολύ ευχάριστα απ'την κρεατίλα. Δες πώς σε πάει με κρεατοφαγία συν το γιαούρτι για ένα διάστημα. Μετά μπορείς σταδικά να προσθέσεις λαχανικά, μπορείς να προσθέσεις όσπρια ώστε να κλάνεις κιόλας για να ολοκληρωθεί η ευτυχία σου

Προσθέτοντας υδατάνθρακες, ξεκινώντας απ'τους ακατέργαστους που συνοδεύονται με μπόλικες ίνες (δηλαδή κατα σειρά: πράσινα λαχανικά - ξηρούς καρπούς- όσπρια - πατάτα - φρούτα) κάποια στιγμή θα βρεις την ιδανική σου ισορροπία, για μένα ο οργανισμός μου αντέχει μέχρι όσπρια και λίγα φρούτα, ξέρω ότι μόλις πάω παραπέρα και προσθέσω το παραμικρότερο ζυμαρικό/δημητριακό/πατάτα ή (Θεός φυλάξοι) την παραμικρότερη φρουκτόζη, ο οργανισμός μου αρχίζει να με πηγαίνει ανάποδα: νιώθω λιγότερη ενέργεια και περισσότερη πείνα, και αρχίζω να αποθηκεύω λίπος. Εσένα μπορεί να σε παίρνει να τρως και πατάτες χωρίς επιπτώσεις, κάποιοι τρώνε και ψωμιά και παγωτά. Φυσικά εξαρτάται και από τη γυμναστική σου (η μή). Πρέπει να τεστάρεις για να δεις, αυτό σου λέω.