GYM

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: GYM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 15 Φεβ 2025, 05:02

Nαι μωρέ καλός ήταν ο άνθρωπος, πλάκα κάνω στον Daje με την υπογραφή :lol:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 15 Φεβ 2025, 05:29

Chilloutbuddy έγραψε:
15 Φεβ 2025, 05:02
Nαι μωρέ καλός ήταν ο άνθρωπος, πλάκα κάνω στον Daje με την υπογραφή :lol:
:smt005:

θρυλικός τζαλαλης το draft pick του Daje μας ,αφηνοντας barkley στους αδαεις μη γνωστες
https://www.sport24.gr/basket/o-sakis-t ... 86182.html

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 16 Φεβ 2025, 14:41

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 19 Φεβ 2025, 22:14

Προσοχή στις ασκήσεις με βάρη.

Αθλήτρια της αρσης βαρών 17 ετων σκοτώθηκε από μπάρα 300 κιλών.
https://www.net-time.gr/17chroni-athlit ... 1qbMoUpttA

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 22 Φεβ 2025, 11:03

Για να μην ανοίγω καινούργιο. Έχω βαρεθεί το πρόγραμμά μου (PPL) το οποίο κάνω κοντά τρία χρόνια και είπα να ρωτήσω τα λλμ τι πρόγραμμα να κάνω. Τους έδωσα λεπτομερές προμπτ με ηλικία, βάρος, ύψος, εμπειρία, εξοπλισμό, στόχους (υπερτροφία αλλά χωρίς άυξηση βάρους) και τους λέω εξετάστε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα και την τελευταία επιστήμη και προτείνετέ μου βέλτιστο πρόγραμμα για 3-5 φορές την εβδ., όχι πάνω από μία ώρα τη φορά. Έβαλα reason στο chatgpt και deepthink στο deep seek. Έλαβον:

ChatGPT: full body, 3x week
Deepseek: upper/ lower 4x week

τα γαμάς τώρα ή δεν τα γαμάς; :102:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 22 Φεβ 2025, 11:14

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
22 Φεβ 2025, 11:03
Για να μην ανοίγω καινούργιο. Έχω βαρεθεί το πρόγραμμά μου (PPL) το οποίο κάνω κοντά τρία χρόνια και είπα να ρωτήσω τα λλμ τι πρόγραμμα να κάνω. Τους έδωσα λεπτομερές προμπτ με ηλικία, βάρος, ύψος, εμπειρία, εξοπλισμό, στόχους (υπερτροφία αλλά χωρίς άυξηση βάρους) και τους λέω εξετάστε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα και την τελευταία επιστήμη και προτείνετέ μου βέλτιστο πρόγραμμα για 3-5 φορές την εβδ., όχι πάνω από μία ώρα τη φορά. Έβαλα reason στο chatgpt και deepthink στο deep seek. Έλαβον:

ChatGPT: full body, 3x week
Deepseek: upper/ lower 4x week

τα γαμάς τώρα ή δεν τα γαμάς; :102:
Πώς θα κάνεις υπερτροφία χωρίς αύξηση βάρους; Θες ταυτόχρονα να χάσεις λίπος;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 22 Φεβ 2025, 11:15

micmic έγραψε:
22 Φεβ 2025, 11:14

αυτό είναι το πλάνο. μπόντι ρεκόμπ :102:

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 22 Φεβ 2025, 11:26

22 Φεβ 2025, 11:15
micmic έγραψε:
22 Φεβ 2025, 11:14

αυτό είναι το πλάνο. μπόντι ρεκόμπ :102:
E, τότε θερμίδες κοντά στις θερμίδες συντήρησης (κατά προτίμηση σε ελαφρώς υπέρ- και υπό- θερμιδικούς κύκλους ανά βδομάδα) και όσο πιο πολλά σετ μπορείς κοντά στις 10 επαναλήψεις, χωρίς ιδιαίτερο strain. Κάποιο periodization θα είναι κι εδώ επιθυμητό (στο εύρος 6-15 reps), αλλά μπορείς απλά να κάνεις και αλλαγές ασκήσεων ανά μήνα. Θα έλεγα και 3-4 χαλαρά τρεξιματάκια μέσα στη βδομάδα για λίγα χλμ.

Ο μεγάλος όγκος προπόνησης είναι το σημαντικότερο στην υπερτροφία, το πόσο πολύς εξαρτάται από τον χρόνο σου, τις ικανότητες ανάρρωσης και τις νευρολογικές αντοχές.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 22 Φεβ 2025, 11:33

Τύπε, μάλλον καλό διατροφολόγο θέλεις και όχι πρόγραμμα γυμναστικής. Και όταν λέω διατροφολόγο, εννοώ να βρεις κάποιον που ήδη έχει φτιάξει το σώμα που θέλεις εσύ να έχεις ή και καλύτερο και όχι κανέναν πτυχιούχο του πέους, για τύπους που θέλουν να χάσουν λίγο κοιλίτσα, αλλά να πίνουν και καμμία μπύρα και τύπισσες που φοβούνται τα βάρη, αλλά θέλουν κωλάρες.

Αυτό που λες, να κάνεις υπερτροφία χωρίς αύξηση βάρους, δεν υπάρχει. Μόνο σε πολύ νέους αθλητές που γυμνάζονται για πρώτη φορά και αυτό στην αρχή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μακροπρόθεσμο στόχο, αυξάνοντας το βάρος σου, χωρίς να ξεφεύγεις πολύ σε ποσοστά λίπους.

Μια άλλη μέθοδος λέει να γραμμώσεις αρκετά πρώτα, ώστε να πάρει το σώμα σου το σχήμα του και μετά από εκεί να χτίσεις, με μικρό θερμιδικό πλεόνασμα, ώστε να μην ξεφεύγεις σε ποσοστά λίπους.

Το πρόγραμμα γυμναστηρίου δεν θα σου κάνει την τρομερή διάφορα, όσο η διατροφή. Αν θέλεις να το αλλάξεις, άλλαξέ το για να μην βαριέσαι, αλλά όχι συνέχεια. Κρατά ένα πρόγραμμα για μερικούς μήνες και συμπλήρωνε ή αφαίρεσε ασκήσεις, αναλόγως πώς βλέπεις το σώμα σου να επηρεάζεται.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 22 Φεβ 2025, 11:40

ρε σεις κάνω omad το καλόρικ ντέφισιτ δεν είναι θέμα γτ από τα χριστούγεννα και μετά τρώω κατά μέσο όρο μια σοκολατίνα την ημέρα. (δεν τρώω κάθε μέρα, αλλά τις τρώω δυο - δυο). το να χάσω 2-3 κιλά είναι το μόνο εύκολο. το θέμα είναι ότι κτύπησα πλατώ στα γκέινς και έχω βαρεθεί το πρόγραμμα οπότε θέλω προτάσεις για νέο. το νόημα του ποστ είναι ότι τα δύο μοντέλα δίνουν διαφορετικές προτάσεις, ενώ (θεωρητικά) βασίζονται στα ίδια δεδομένα (=το προμπτ μου + το ίντερνετ). αυτό μου την καρφώνει

(τρέξιμο δεν κάνω, βαριέμαι, αλλά περπατάω πολύ, κινούμαι με τα μέσα, παίρνω πάντα σκάλες στο μετρό όσο η θερμοκρασία είναι κάτω από 30 :102: )

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 22 Φεβ 2025, 11:43

Feindflug έγραψε:
22 Φεβ 2025, 11:33
Τύπε, μάλλον καλό διατροφολόγο θέλεις και όχι πρόγραμμα γυμναστικής. Και όταν λέω διατροφολόγο, εννοώ να βρεις κάποιον που ήδη έχει φτιάξει το σώμα που θέλεις εσύ να έχεις ή και καλύτερο και όχι κανέναν πτυχιούχο του πέους, για τύπους που θέλουν να χάσουν λίγο κοιλίτσα, αλλά να πίνουν και καμμία μπύρα και τύπισσες που φοβούνται τα βάρη, αλλά θέλουν κωλάρες.

Αυτό που λες, να κάνεις υπερτροφία χωρίς αύξηση βάρους, δεν υπάρχει. Μόνο σε πολύ νέους αθλητές που γυμνάζονται για πρώτη φορά και αυτό στην αρχή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μακροπρόθεσμο στόχο, αυξάνοντας το βάρος σου, χωρίς να ξεφεύγεις πολύ σε ποσοστά λίπους.

Μια άλλη μέθοδος λέει να γραμμώσεις αρκετά πρώτα, ώστε να πάρει το σώμα σου το σχήμα του και μετά από εκεί να χτίσεις, με μικρό θερμιδικό πλεόνασμα, ώστε να μην ξεφεύγεις σε ποσοστά λίπους.

Το πρόγραμμα γυμναστηρίου δεν θα σου κάνει την τρομερή διάφορα, όσο η διατροφή. Αν θέλεις να το αλλάξεις, άλλαξέ το για να μην βαριέσαι, αλλά όχι συνέχεια. Κρατά ένα πρόγραμμα για μερικούς μήνες και συμπλήρωνε ή αφαίρεσε ασκήσεις, αναλόγως πώς βλέπεις το σώμα σου να επηρεάζεται.
Αυτό :D
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 22 Φεβ 2025, 12:04

22 Φεβ 2025, 11:40
ρε σεις κάνω omad το καλόρικ ντέφισιτ δεν είναι θέμα γτ από τα χριστούγεννα και μετά τρώω κατά μέσο όρο μια σοκολατίνα την ημέρα. (δεν τρώω κάθε μέρα, αλλά τις τρώω δυο - δυο). το να χάσω 2-3 κιλά είναι το μόνο εύκολο. το θέμα είναι ότι κτύπησα πλατώ στα γκέινς και έχω βαρεθεί το πρόγραμμα οπότε θέλω προτάσεις για νέο. το νόημα του ποστ είναι ότι τα δύο μοντέλα δίνουν διαφορετικές προτάσεις, ενώ (θεωρητικά) βασίζονται στα ίδια δεδομένα (=το προμπτ μου + το ίντερνετ). αυτό μου την καρφώνει

(τρέξιμο δεν κάνω, βαριέμαι, αλλά περπατάω πολύ, κινούμαι με τα μέσα, παίρνω πάντα σκάλες στο μετρό όσο η θερμοκρασία είναι κάτω από 30 :102: )
Απ' ότι μας λες, τύπε, δεν έχεις φτιάξει ακόμη την διατροφή σου. Φτιάξε την πρώτα και μετά συζητάμε για προγράμματα και άλλα.

Επίσης, μετά από κάποια ηλικία, που νομίζω ότι έχεις περάσει, είναι ακόμα δυσκολότερο να χτίσεις μύες, λόγω μειωμένης παραγωγής τεστοστερόνης.

Να θυμάσαι ότι τα πλατό στην εξέλιξη υπάρχουν πάντα και όσο πιο πολύ προοδεύεις, τόσο πιο δύσκολα είναι να τα ξεπεράσεις. Π.χ. Το να κάνεις 100 κιλά πάγκο αν είσαι εντελώς αγύμναστος, μπορεί να σου πάρει 6 μήνες. Το να κάνεις 200 κιλά, ενώ το ρεκόρ σου είναι 190, μπορεί να μην το κάνεις ποτέ.
Dein Herz, meine Gier

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 22 Φεβ 2025, 12:19

22 Φεβ 2025, 11:40

Προγκρεσιβ οβερλοουντ πύτε μου :102:
Ανέβασε κιλά στο τζιμ, περπάτα με κιλά, ανέβαινε σκάλες με κιλά.
Απλά βρέθηκες στη φάση που το τωρινό σου πρόγραμμα σου προσφερε ο,τι είχε να σου προσφέρει και πλέον πρέπει να αναβαθμιστεί.
Καλό είναι αυτό, το ότι έφτασες στο σημείο να το βαρεθείς (άρα εκτελείς πλέον εύκολα τις ασκήσεις/επαναλήψεις, άρα προόδευσες διαδοχικα) σημαίνει ότι είχε αποτελεσματα. F για το παλιό πρόγραμμα τώρα όμως, και ανεβαίνεις λεβελ.

Υγ. Μην αγνοείς τους μικρούς δίσκους. Μπορεί να μην τους φαίνεται, αλλά κάνουν τη διαφορά. Όταν λέμε προγκ.οβερλοουντ, δεν εννοούμε μόνο με δίσκους μεγέθους ζαντολάστιχων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 22 Φεβ 2025, 14:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 22 Φεβ 2025, 12:39

Feindflug έγραψε:

Φυσικά και υπάρχει body recomposition, και μάλλον γίνεται και πιο γρήγορα από τις παλιές μεθόδους bulking-cutting. Οι εποχές Lee Priest έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και ευτυχώς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο κάποιος 80kg με 20% λίπος δεν μπορεί μετά από λίγα χρόνια να γίνει 80kg με 10% λίπος με ελάχιστες αυξομειώσεις βάρους στο ενδιάμεσο. Αν κάποιος είναι τόσο κολημένος με bulking/cutting, μπορεί απλά να κάνει εβδομαδιαίους κύκλους. Αλλά οι ορμονικές αλλαγές που προωθούν την πρωτεΐνοσύνθεση ή την καύση λίπους συμβαίνουν ως επί το πλείστον σε διαστήματα ωρών ή το πολύ 2-3 ημερών.

Επίσης, Lyle McDonald likes this post

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 22 Φεβ 2025, 13:31

micmic έγραψε:
22 Φεβ 2025, 12:39
Feindflug έγραψε:

Φυσικά και υπάρχει body recomposition, και μάλλον γίνεται και πιο γρήγορα από τις παλιές μεθόδους bulking-cutting. Οι εποχές Lee Priest έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και ευτυχώς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο κάποιος 80kg με 20% λίπος δεν μπορεί μετά από λίγα χρόνια να γίνει 80kg με 10% λίπος με ελάχιστες αυξομειώσεις βάρους στο ενδιάμεσο. Αν κάποιος είναι τόσο κολημένος με bulking/cutting, μπορεί απλά να κάνει εβδομαδιαίους κύκλους. Αλλά οι ορμονικές αλλαγές που προωθούν την πρωτεΐνοσύνθεση ή την καύση λίπους συμβαίνουν ως επί το πλείστον σε διαστήματα ωρών ή το πολύ 2-3 ημερών.

Επίσης, Lyle McDonald likes this post
Τύπε, δεν είπα ο τύπος να βάλει +30 κιλά και μετά να κόψει. Αλλά ένα 5-10κιλο πρέπει να το βάλει σε βάθος 1+ χρόνου και μετά να κόψει στα πρότερα αν όχι λιγότερα κιλά, για να δει διαφορά. Έπειτα, δεν είναι ανάγκη να το κάνει συνέχεια αυτό, διότι θα παίζει με θερμίδες συντήρησης.

Επαναλαμβάνω όμως, ότι το θέμα του τύπου δεν είναι θέμα προγράμματος προπόνησης, αλλά διατροφής. Όπως επίσης και ορμονικό, αφού ο τύπος είναι 40+.
Dein Herz, meine Gier

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών