CrossFit

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Re: CrossFit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 04 Σεπ 2024, 00:16

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
04 Σεπ 2024, 00:07
ρε μλκς, γκρόου ε φάκινγκ πέαρ, και ασχοληθείτε μόνο με τις Διδαχές του dr mike israetel και επικεντρωθείτε σε ελεγχόμενες eccentric, full range of motion και γενικά τεχνική, μακριά από ego lifts και άλλα καγκούρικα. Όλη την αεροβική που χρειάζεστε σας τη δίνουν ντέντλιφτς, σκουάτς και έλξεις. Και, κυρίως, ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΦΛΩΡΟΙ
dr mike israetel

:blm::blm::blm:

μεγάλος παίχτης ο δρ μαηκ
επίσης άνετα ο καλύτερος dwarf σε D&D campaign setting
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 04 Σεπ 2024, 00:19

ρε μλκς, γκρόου ε φάκινγκ πέαρ, και ασχοληθείτε μόνο με τις Διδαχές του dr mike israetel και επικεντρωθείτε σε ελεγχόμενες eccentric, full range of motion και γενικά τεχνική, μακριά από ego lifts και άλλα καγκούρικα. Όλη την αεροβική που χρειάζεστε σας τη δίνουν ντέντλιφτς, σκουάτς και έλξεις. Και, κυρίως, ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΦΛΩΡΟΙ
Μανμου μάγκα, δοκίμασε να βγάλεις εστω το πρώτο μέρος του παρακάτω προγράμματος μαζι με το τρέξιμο, ας πουμε χωρίς βεστ, θέλω να δω κατι:

Εικόνα
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 04 Σεπ 2024, 00:20

Για ποιόν γμμν λόγο; :102:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 04 Σεπ 2024, 00:20

Scouser έγραψε:
04 Σεπ 2024, 00:19
Μανμου μάγκα, δοκίμασε να βγάλεις εστω το πρώτο μέρος του παρακάτω προγράμματος μαζι με το τρέξιμο, ας πουμε χωρίς βεστ, θέλω να δω κατι:

Εικόνα
Οι αριθμοί μπροστά τι είναι;
Κατά τα άλλα σιγά τα δύσκολα. Στα καλά μου αυτά τα έκανα για πλάκα.

"Beauty slept and angels wept
For Her immortal soul
In this response, all evil chose
To claim her for their very own"

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 04 Σεπ 2024, 00:21

Yochanan έγραψε:
04 Σεπ 2024, 00:16
μεγάλος παίχτης ο δρ μαηκ
επίσης άνετα ο καλύτερος dwarf σε D&D campaign setting
:smt005: είναι ιδέα ο κερατάς

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 04 Σεπ 2024, 00:22

νομίζω τα ζυγά εννοεί ότι είναι ένα για κάθε πόδι, δλδ δύο ανά ρεπ. αλλά δεν ξέρω γτ μετράει αντίστροφα μετά το τρέξιμο

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 04 Σεπ 2024, 00:32

04 Σεπ 2024, 00:22
νομίζω τα ζυγά εννοεί ότι είναι ένα για κάθε πόδι, δλδ δύο ανά ρεπ. αλλά δεν ξέρω γτ μετράει αντίστροφα μετά το τρέξιμο
δοκίμασε ένα κύκλο FRF.

Η πιο απλή του εκδοχή είναι η εξής:

Ξάπλωμα στον πάγκο και 5 επαναλήψεις μόνο με την (20κιλη) μπάρα σαν να κάνεις στήθος.

Τρέξιμο 200 μέτρα.

Δέκα δυνατές μπουνιές σε βαρύ σάκο.

Σήκωμα από πάτωμα του δεύτερου σακου, τον τρέχεις για 5 μέτρα, τον πετάς κάτω και του ρίχνεις άλλες δέκα δυνατές μπουνιές.

Επαναλαμβάνεις το παραπάνω, 3 φορές.

Και προοδεύεις, δυσκολεύει. Περισσότερα κιλά στον πάγκο (αν και δεν θες ποτέ πολλά), ένα 500 μέτρα γρήγορο τρέξιμο σαν να σε κυνηγάνε, 20 μπουνιές στον σάκο με κάποιον να σε τραβάει προς τα πίσω, 20 μέτρα κουβαλημα σακου και άλλες 20 γροθιές.

3 επαναλήψεις.

Αυτό είναι μια καθημερινή ρουτίνα του FRF, φοβερό cardio και χρήσιμο σε άσχημες περιπτώσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Otto Weininger την 04 Σεπ 2024, 00:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

For Her immortal soul

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 04 Σεπ 2024, 00:32

Otto Weininger έγραψε:
04 Σεπ 2024, 00:20
Scouser έγραψε:

Εικόνα
Μια έλξη, μια κάμψη, δύο προβολές πρώτο σετ, δύο έλξεις, δύο καμψεις, τέσσερις προβολές δεύτερο σετ, κτλ μέχρι το δέκατο σετ. Μετά την επιστροφή από το μίλι με το βεστ, αντίστροφα. Προφανώς οι ασκήσεις δεν είναι από τις δύσκολες, that's the point. Αλλά δοκίμασε να το βγάλεις και μάλιστα σε κάτω από μισάωρο. :lol:
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 04 Σεπ 2024, 00:34

Scouser έγραψε:
04 Σεπ 2024, 00:32
Otto Weininger έγραψε:
04 Σεπ 2024, 00:20
Scouser έγραψε:

Εικόνα
Μια έλξη, μια κάμψη, δύο προβολές πρώτο σετ, δύο έλξεις, δύο καμψεις, τέσσερις προβολές δεύτερο σετ, κτλ μέχρι το δέκατο σετ. Μετά την επιστροφή από το μίλι με το βεστ, αντίστροφα. Προφανώς οι ασκήσεις δεν είναι από τις δύσκολες, that's the point. Αλλά δοκίμασε να το βγάλεις και μάλιστα σε κάτω από μισάωρο. :lol:
Όταν παίζει χρόνος, δυσκολεύει περισσότερο. Αλλά κάποτε θα το έκανα. Εδώ έβγαζα το παραπάνω.

For Her immortal soul

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 04 Σεπ 2024, 00:38

Όλη την αεροβική που χρειάζεστε σας τη δίνουν ντέντλιφτς, σκουάτς και έλξεις. Και, κυρίως, ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΦΛΩΡΟΙ
Και αν είναι τόσο προχωρημένοι που αισθάνονται ότι δεν τους τη δίνουν επαρκώς αυτά, ας βαρανε τακτικά και μια HIIT ή το κόλπο με το σακίδιο κάμπινγκ που πρότεινα.

Βασικά, έναν υπερκινητικό σκύλο να έχεις και να έχεις και το χρόνο να το βγάζεις από 2 45λεπτες βόλτες τη μέρα αφήνοντας τον να τραβάει μπρος επιβάλλοντας σου το ρυθμό του (όπου θα πηγαίνεις με ένα πολύ γρήγορο περπάτημα στη "χειρότερη") τις αεροβικές σου ανάγκες μια χαρά τις κάλυψες.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 04 Σεπ 2024, 00:51

Scouser έγραψε:
Μια έλξη, μια κάμψη, δύο προβολές πρώτο σετ, δύο έλξεις, δύο καμψεις, τέσσερις προβολές δεύτερο σετ, κτλ μέχρι το δέκατο σετ. Μετά την επιστροφή από το μίλι με το βεστ, αντίστροφα.
Είσαι με τα καλά σου, άνθρωπέ μου;

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 04 Σεπ 2024, 00:53

04 Σεπ 2024, 00:51
Scouser έγραψε:
Μια έλξη, μια κάμψη, δύο προβολές πρώτο σετ, δύο έλξεις, δύο καμψεις, τέσσερις προβολές δεύτερο σετ, κτλ μέχρι το δέκατο σετ. Μετά την επιστροφή από το μίλι με το βεστ, αντίστροφα.
Είσαι με τα καλά σου, άνθρωπέ μου;
Όντως, αυτά είναι για να μπεις αλλαγή στο 89'.
Δεν παίζει να χτίζεις μυϊκή μάζα με αυτά.

Spearman

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spearman » 04 Σεπ 2024, 01:14

vantono έγραψε:
03 Σεπ 2024, 23:19
Συν ότι για καποιο λόγο δινουν περισσότερη εμφαση στο σκελος της αερόβιας παρά στο σκέλος της αρσης βαρών, πραγμα το οποιο σημαίνει οτι ολες οι ασκήσεις εκτελούνται υπερβολικά γρήγορα για ασκήσεις με βαρη. Ακομα και στην αρνητική φάση, που ειναι ανεπίτρεπτο.
Στη θετικη φαση οκ, ειναι πολυ καλο να υπάρχει εκρηκτικότητα, αλλά για μυϊκή υπερτροφία ειναι must η όσο το δυνατόν αργη αρνητική φάση, αλλιως μυικός ιστός δεν χτίζεται.
Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι όσοι ασχολούνται με CrossFit δεν αναπτύσσουν μυική μάζα?
03 Σεπ 2024, 16:49
Σκουάτ, ντεντλιφτ, πάγκο, καμία έλξη, καμία πλάτη, χέρια. Επίσης κατουράω όρθιος
Κ όλες αυτές τις βασικές ασκήσεις το CrossFit τις εντάσει στο προγραμμά του κ τους δίνει μάλιστα κ μέγιστη σημασία. Βασικά το CrossFit ενσωματώνει σχεδόν τα πάντα από τις βασικές κατηγορίες (Olympic weightlifting, plyometrics, powerlifting, gymnastics, calisthenics, strongman, etc.) κ τα χρησιμοποιεί μέσα από το HIIT.

Για έναν αθλούμενο επιτυγχάνει με 3-4 προπονήσεις την βδομάδα (πραγματικός χρόνος ενασχόλησης μάξιμουμ ένα μισάωρο την φορά) να του δώσει ένα ολιστικό fitness που δύσκολα επιτυγχάνει με παραδοσιακές μεθόδους. Κάποιος που θ ασχοληθεί παραπάνω πετυχάινει πολύ περισσότερα. Σε κάποιους ταιριάζει, σε άλλους όχι.

Κ γω γενιά των παραδοσιακών σιδεράδικων ήμουν, κ των 5χ5 προγραμμάτων αλλά όταν ήρθα σε επαφή άλλαξα γνώμη. Βασικά δεν βαριέμαι. Πλέον κάθε WoD είναι κ μια νεά πρόκληση όσα χρόνια και να χουν περάσει, όσες προπονήσεις κ να χω κάνει. Είναι τόσο πολυσύνθετο που πάντα βρίσκεις να βελτιώσεις κάτι.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 04 Σεπ 2024, 02:30

Spearman έγραψε:
04 Σεπ 2024, 01:14
vantono έγραψε:
03 Σεπ 2024, 23:19
Συν ότι για καποιο λόγο δινουν περισσότερη εμφαση στο σκελος της αερόβιας παρά στο σκέλος της αρσης βαρών, πραγμα το οποιο σημαίνει οτι ολες οι ασκήσεις εκτελούνται υπερβολικά γρήγορα για ασκήσεις με βαρη. Ακομα και στην αρνητική φάση, που ειναι ανεπίτρεπτο.
Στη θετικη φαση οκ, ειναι πολυ καλο να υπάρχει εκρηκτικότητα, αλλά για μυϊκή υπερτροφία ειναι must η όσο το δυνατόν αργη αρνητική φάση, αλλιως μυικός ιστός δεν χτίζεται.
Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι όσοι ασχολούνται με CrossFit δεν αναπτύσσουν μυική μάζα?
Έτσι πιστεύω και έτσι βλέπω. Όσοι φιλοι-γνωστοι μου έχουν ξεμείνει ακόμα στο κροσφιτ, στην καλύτερη αυτό που βλέπω να πετυχαίνουν είναι να συντηρούνται στα κιλά τους και να βελτιώνεται η αντοχή και φυσική τους κατάσταση γενικότερα.
Και αυτά μια χαρά είναι δηλαδή, αλλά αυτά μπορείς να τα αποκτήσεις και με ένα σωρό άλλες παραδοσιακές μεθόδους, όχι (μόνο) με μια μαρκετίστικη φούσκα.

Μυϊκά κέρδη-προοδο δεν βλέπω πάντως σε αυτούς. Ούτε καν από άποψη γράμμωσης θα έλεγα, απλώς μένουν στάσιμοι.
Ο,τι μύες είχαν φτιάξει, τους είχαν ήδη φτιάξει από πριν ξεκινήσουν κροσφιτ, και από το κροσφιτ και μετά έχουν παραμείνει ακριβώς στο ίδιο μυϊκό επίπεδο.
Ορισμένοι εξ αυτών αδυνάτισαν μάλιστα (και έχασαν και μυες μαζί με λίπος προφανώς) λόγω της εξαντλητικής φύσης του κροσφιτ.

Spearman

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spearman » 04 Σεπ 2024, 14:47

vantono έγραψε:
04 Σεπ 2024, 02:30
Έτσι πιστεύω και έτσι βλέπω. Όσοι φιλοι-γνωστοι μου έχουν ξεμείνει ακόμα στο κροσφιτ, στην καλύτερη αυτό που βλέπω να πετυχαίνουν είναι να συντηρούνται στα κιλά τους και να βελτιώνεται η αντοχή και φυσική τους κατάσταση γενικότερα.
Και αυτά μια χαρά είναι δηλαδή, αλλά αυτά μπορείς να τα αποκτήσεις και με ένα σωρό άλλες παραδοσιακές μεθόδους, όχι (μόνο) με μια μαρκετίστικη φούσκα.

Μυϊκά κέρδη-προοδο δεν βλέπω πάντως σε αυτούς. Ούτε καν από άποψη γράμμωσης θα έλεγα, απλώς μένουν στάσιμοι.
Ο,τι μύες είχαν φτιάξει, τους είχαν ήδη φτιάξει από πριν ξεκινήσουν κροσφιτ, και από το κροσφιτ και μετά έχουν παραμείνει ακριβώς στο ίδιο μυϊκό επίπεδο.
Ορισμένοι εξ αυτών αδυνάτισαν μάλιστα (και έχασαν και μυες μαζί με λίπος προφανώς) λόγω της εξαντλητικής φύσης του κροσφιτ.
Ναι οκ, κατάλαβα τι λες. Αναφέρεσαι σε άτομα λογικά που μεταπήδησαν απο σιδεράδικο σε crossfit. Τέτοιος είμαι κ γω. Πριν το γυρίσω σε diesel που λέγανε κάποτε οι ναυτικοί είχα πολύ μεγαλύτερα P.R. σε powerlifting φάση. Το κλασσικό gym είναι για bodybuilding (η γράμμωση που αναφέρεις έχει μεγαλύτερη σημασία) κ ενίοτε powerlfiting (το οποίο είναι σαφώς ποιο χρήσιμο για το σώμα). Όταν ξεκίνησα Crossfit τα δυο πρώτα σοκ που έφαγα ήταν:

α) Δεν είχα το mobility να κάνω overhead squat snatch ούτε καν με stick ενώ μια γκόμενα δίπλα μου ανεβοκατέβαινε με 40 κιλά.
β) Μπαίνω σε ένα WoD που είχε 80 αν θυμάμαι καλά στο συνόλο deadlift με 60 κιλά κ νομίζω διπλά σχοινάκια στο ενδιάμεσο. Γέλασα. Εγώ τότε έκανα ζέσταμα με 120 κιλα στο deadlift (άλλη ανωριμότητα αυτό - ακόμα κ οι αρσιβαρίστες ξεκινάνε ζέσταμα με άδεια μπάρα). Θα το ξεφτιλίσω σκέφτηκα. 10-12 λεπτά ήταν το πρόγραμμα, στην μέση περίπου κ μετά από 30-40 dealift κ κάποια σχοινάκια η μέση είχε μπετώσει κ είχα μείνει από ανάσες.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι προφανώς αν επενδύεις από την μια 4-6 ώρες την βδομάδα στο strength μόνο κ από την άλλη ξοδεύεις τις ίδιες ώρες για strength, power, endurance, mobility, agilgity, cardio, etc το αποτέλεσμα σε δύναμη/γράμμωση δεν θα είναι το ίδιο.

Για μένα προσωπικά είναι προτιμότερο που έχω πέσει από τα μέγιστα σε δύναμη, αλλά μπορώ να περπατήσω με τα χέρια (το αναφέρω όχι γτ δουλεύω σε τσίρκο αλλά ήμουν τόσο ατσούμπαλος που ούτε κατακόρυφο δεν έκανα πριν), να τρέχω άνετα κ γρήγορα 10km χωρίς να προπονούμαι σε τρέξιμο,να χτίζω ισορροπημένα τις μυικές ομάδες (δεν με χτυπάει ηλεκτρισμός όταν στέκομαι σε κρίκους λόγω αγύμναστων μυών σταθεροποίησης) κ πολλά άλλα που δεν είχα όταν κοίταγα τον Σβάρτζα στον τοίχο κάνοντας πιέσεις ώμων. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν βαριέμαι.

Προφανώς είναι προσωπικό θέμα σε τι δίνει βάρος ο καθένας κ δεν είναι πιο μούρη ή πιο μύστης όποιος κάνει Crossfit ή Sap. Δεν είναι όμως ακριβές ότι το Crossfit δεν ευνοεί την μυική ανάπτυξη ή την γράμμωση. Απλά δεν κάνει μόνο αυτό. Το καταλαβαίνεις αν παρατηρήσεις είτε αθλούμενους που πριν δεν έκαναν bodybuilding/powerlifting ή αθλητές του Crossfit που επενδύουν παραπάνω απο 4-5 ώρες την βδομάδα σε αυτό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών