CrossFit
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
CrossFit
Πρέπει να κάνω βάρη για συμπλήρωμα και η μόνη διαθέσιμη ώρα είναι νωρίς το πρωί πριν τη δουλειά. Η ώρα είναι δύσκολη και χρειάζομαι κίνητρο. Σκέφτομαι το cross-fit για αλλαγή. Στα υπέρ, το ομαδικό κλίμα-παρεάκι και το ότι σε αναγκάζει να δουλέψεις αρκετά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα κατά, το αρκετά αυξημένο κόστος σε σχέση με το σιδεράδικο και η αυξημένη πιθανότητα τραυματισμού.
Έχει κανείς εμπειρία ή άποψη;
- SuperRogue
- Phorum.gr user: SuperRogue
Re: CrossFit
Πρώτων να συμπληρώσεις τι ;Belisarius έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 21:50Πρέπει να κάνω βάρη για συμπλήρωμα
...
Στα υπέρ, το ομαδικό κλίμα-παρεάκι
Δεύτερων, γνώμη μου πάντα, αλλά σε οποιαδήποτε δουλειά ή δραστηριότητα πας και το μόνο θετικό για σένα είναι ο χαβαλές, ας το.
- Belisarius
Να συμπληρώσω ΜΜΑ/GrapplingSuperRogue έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 22:41Πρώτων να συμπληρώσεις τι ;Belisarius έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 21:50Πρέπει να κάνω βάρη για συμπλήρωμα
...
Στα υπέρ, το ομαδικό κλίμα-παρεάκι
Δεύτερων, γνώμη μου πάντα, αλλά σε οποιαδήποτε δουλειά ή δραστηριότητα πας και το μόνο θετικό για σένα είναι ο χαβαλές, ας το.
Για να βγαίνουν 2 με 3 προπονήσεις την ημέρα 7/7 + δουλειά ο χαβαλές είναι σημαντικότατος παράγοντας.
- SuperRogue
- Phorum.gr user: SuperRogue
Yoga.
CrossFit για conditioning είναι να πέσεις σε καλό trainer.
- Belisarius
Η γιόγκα είναι εξαιρετική και είναι το επόμενο που προστίθεται στη προπόνηση μετά τα βάρη όταν υπάρχει χρόνος (που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή).SuperRogue έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 23:06Yoga.
Ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή όσον αφορά απόκτηση ετερόκλητων skills (weight lifting, gymnastics, etc) κ forging fitness στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Κυριότερο όμως κ από τα δύο προηγούμενα είναι η εναλλαγή ασκήσεων κ το παρεάκι που λες τα οποία σχεδόν ακυρώνουν τον υπ αριθμόν ένα εχθρό της οποιαδήποτε γυμναστικής -> Την βαρεμάρα να ακολουθήσεις.Belisarius έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 21:50Πρέπει να κάνω βάρη για συμπλήρωμα και η μόνη διαθέσιμη ώρα είναι νωρίς το πρωί πριν τη δουλειά. Η ώρα είναι δύσκολη και χρειάζομαι κίνητρο. Σκέφτομαι το cross-fit για αλλαγή. Στα υπέρ, το ομαδικό κλίμα-παρεάκι και το ότι σε αναγκάζει να δουλέψεις αρκετά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα κατά, το αρκετά αυξημένο κόστος σε σχέση με το σιδεράδικο και η αυξημένη πιθανότητα τραυματισμού.
Δυο τα βασικά μειονεκτήματα:
α) η τιμή που ανέφερες αν κ είναι δευτερεύον γτ πραγματικά βλέπεις αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα
β) κίνδυνος πολυ-τραυματισμών όχι τόσο λόγω κακών instructors αλλά κυρίως γτ παρασύρεσαι από το κλίμα κ μετά από πολλές επαναλήψεις - που είναι κ το ζητούμενο - χάνεις την σωστή φόρμα. Επίσης επειδή πιέζει υπερβολικά όλο μα όλο το σώμα θα σε πετύχει εκεί που μειονεκτείς λόγω κάποιου παλιού τραυματισμού η γενετικής προδιάθεσης και θα σε γαμήσει.
- Belisarius
Ωραίος! Ευχαριστώ!Spearman έγραψε: ↑21 Ιαν 2019, 17:11Ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή όσον αφορά απόκτηση ετερόκλητων skills (weight lifting, gymnastics, etc) κ forging fitness στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Κυριότερο όμως κ από τα δύο προηγούμενα είναι η εναλλαγή ασκήσεων κ το παρεάκι που λες τα οποία σχεδόν ακυρώνουν τον υπ αριθμόν ένα εχθρό της οποιαδήποτε γυμναστικής -> Την βαρεμάρα να ακολουθήσεις.Belisarius έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 21:50Πρέπει να κάνω βάρη για συμπλήρωμα και η μόνη διαθέσιμη ώρα είναι νωρίς το πρωί πριν τη δουλειά. Η ώρα είναι δύσκολη και χρειάζομαι κίνητρο. Σκέφτομαι το cross-fit για αλλαγή. Στα υπέρ, το ομαδικό κλίμα-παρεάκι και το ότι σε αναγκάζει να δουλέψεις αρκετά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα κατά, το αρκετά αυξημένο κόστος σε σχέση με το σιδεράδικο και η αυξημένη πιθανότητα τραυματισμού.
Δυο τα βασικά μειονεκτήματα:
α) η τιμή που ανέφερες αν κ είναι δευτερεύον γτ πραγματικά βλέπεις αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα
β) κίνδυνος πολυ-τραυματισμών όχι τόσο λόγω κακών instructors αλλά κυρίως γτ παρασύρεσαι από το κλίμα κ μετά από πολλές επαναλήψεις - που είναι κ το ζητούμενο - χάνεις την σωστή φόρμα. Επίσης επειδή πιέζει υπερβολικά όλο μα όλο το σώμα θα σε πετύχει εκεί που μειονεκτείς λόγω κάποιου παλιού τραυματισμού η γενετικής προδιάθεσης και θα σε γαμήσει.
Προς το παρόν έφαγα ένα γερό τραυματισμό και δυστυχώς θα μείνει για τις καλένδες.
Κάνει κανένας?
Θυμάμαι όταν έκανα πυγμαχια, μου άρεσε η κυκλική που κάναμε.
Φαντάζομαι είναι κάτι αντίστοιχο.
Είναι επικίνδυνο για τραυματισμους?
Είμαι 46 και θέλω να ξεκινήσω κάτι για να βγάλω το χειμώνα.
Θυμάμαι όταν έκανα πυγμαχια, μου άρεσε η κυκλική που κάναμε.
Φαντάζομαι είναι κάτι αντίστοιχο.
Είναι επικίνδυνο για τραυματισμους?
Είμαι 46 και θέλω να ξεκινήσω κάτι για να βγάλω το χειμώνα.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
2019 το νήμα? Απογοήτευση, 2010 περίμενα.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Ναι είναι επικίνδυνο για τραυματισμούς.
Όχι, δεν είναι επικίνδυνο άμα το κάνεις με πέρσοναλ που είναι αφιερωμένος 100% σε εσένα, και όχι σε ολόκληρο κοπάδι.
Έχω εκφράσει και παλιότερα αποψη, και επιμένω ότι μεταξύ κροσφιτ και παραδοσιακής προπόνησης με βάρη, για μένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο είναι το δεύτερο.
Αν θες κροσφιτ καλύτερα να το γυρίσεις σε καλλισθενικη, πιο ασφαλές είναι.
Το κροσφιτ έγινε μαρκετίστικη μόδα κάπου στα early 2010s και λίγα χρόνια πιο μετά σταμάτησε, αλλά δυστυχώς όχι τόσο όσο θα έπρεπε.
Άνοιξε γυμναστήριο πολύ κοντά στο σπίτι μου.
Είναι κυρίως για πυγμαχια, κικ μποξινγκ, αλλα έχει και βάρη, κροσφιτ.
Ψάχνω τις επιλογές μου.
Είναι κυρίως για πυγμαχια, κικ μποξινγκ, αλλα έχει και βάρη, κροσφιτ.
Ψάχνω τις επιλογές μου.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Κάνω απο το 2020
Μοιάζει η προπόνηση με αυτή της πυγμαχίας. Είναι ολοκληρωμένο πακέτο.
Εχει την επικινδυνότητα του όμως, γιαυτο καλύτερα αν το αποφασίσεις να πας σε personal.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ευκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις ...
Αλλά πέρα από τον προπονητή πρέπει εσύ ο ίδιος να εμπεδωσεις ότι πρώτα η τεχνικη/φόρμα στην εκτέλεση κάθε επανάληψης και μετά η αύξηση βάρους (όπου παίζουν βάρη)
Αλλά πέρα από τον προπονητή πρέπει εσύ ο ίδιος να εμπεδωσεις ότι πρώτα η τεχνικη/φόρμα στην εκτέλεση κάθε επανάληψης και μετά η αύξηση βάρους (όπου παίζουν βάρη)