Πες μας λίγα ακόμα.
Σε ακούμε με προσοχή

Πες μας λίγα ακόμα.
Τς, τς, τς....Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 12:23Αυτό που θέλουν όλοι δηλαδή.OANNHSEA έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 12:15Λάθος κύριο - οι solid state μπαταρίες δεν παράγουν ρεύμα. Αποθηκεύουν ρεύμα.Πτολεμαίος έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 12:08
Άσε ρε που είναι το μέλλον ΜΟΝΟ οι πυρηνικές μπαταρίες.
Σε 20 χρόνια θα τα λέμε αυτά και θα γελάμε όταν θα κοιτάμε τις solid state με χωρητικότητα 500+kwh.
Παροτι έχουν τριπλασιάσει την χωρητικότητα τους τα τελευταία 15 χρόνια οι li-ion, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που θα δούμε στα επόμενα χρόνια.
Οι πυρηνικές μπαταρίες, παράγουν ρεύμα!!!
Οπότε έχεις ένα solid state μίνι εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος!!!
.
Μμμ.... Για πρόσεξε κάτι:Πτολεμαίος έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 12:34Γνωρίζω ότι παραγουν ρεύμα.OANNHSEA έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 12:15Λάθος κύριο - οι solid state μπαταρίες δεν παράγουν ρεύμα. Αποθηκεύουν ρεύμα.Πτολεμαίος έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 12:08
Άσε ρε που είναι το μέλλον ΜΟΝΟ οι πυρηνικές μπαταρίες.
Σε 20 χρόνια θα τα λέμε αυτά και θα γελάμε όταν θα κοιτάμε τις solid state με χωρητικότητα 500+kwh.
Παροτι έχουν τριπλασιάσει την χωρητικότητα τους τα τελευταία 15 χρόνια οι li-ion, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που θα δούμε στα επόμενα χρόνια.
Οι πυρηνικές μπαταρίες, παράγουν ρεύμα!!!
Οπότε έχεις ένα solid state μίνι εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος!!!
.
Για αποθήκευση μιλάω.
Εχε υπόψη σου ότι οι πυρηνικές μπαταρίες θα χρειαστούν και μια ολόκληρη βιομηχανία διαχείρισης μετά. Δεν είναι και ότι καλύτερο περιβαλλοντικα.
Επίσης (χωρίς να ειμαι σίγουρος) νομίζω ότι παράγουν εσαει μικρή ποσότητα ρεύματος. Αν θυμάμαι καλά η μπαταρια του Curiosity παράγει γύρω στα 110-150w.
Για κάνα xiaomi πατίνι καλες είναι.
Μόνο σε hybrid μορφή (πυρηνικη+κανονική) μπορεί να δουλέψει αλλά προκύπτει το θέμα της διαχείρισης. Δεν είναι ότι οικονομιμοτερο να διαχειριστείς εκατοντάδες χιλιάδες/εκατομμύρια πυρηνικές μπαταρίες. Τρακαρισμένο, παρατημένα κοκ.
Δεν έχεις να κάνεις με χρήστες επιστήμονες αλλά με τους πάντες, γιδοβοσκους/κυρά μαρια/Μπάμπης ο καγκουρας/φραγκατος μεγαλοαστος.
Άστο καλύτερα.
Για άνθρωπο που γράφει συνέχεια ενάντια στα ηλεκτρικά, πολύ με ηλεκτρικό κυκλοφορείς!!!
Συνηθίζω να δοκιμάζω κάτι πριν το κράξω.
Πτολεμαίος έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 13:50Πες μας λίγα ακόμα.
Σε ακούμε με προσοχή
Bεβαίως, δεν έχεις άδικο.OANNHSEA έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 14:25Μμμ.... Για πρόσεξε κάτι:Πτολεμαίος έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 12:34Γνωρίζω ότι παραγουν ρεύμα.
Για αποθήκευση μιλάω.
Εχε υπόψη σου ότι οι πυρηνικές μπαταρίες θα χρειαστούν και μια ολόκληρη βιομηχανία διαχείρισης μετά. Δεν είναι και ότι καλύτερο περιβαλλοντικα.
Επίσης (χωρίς να ειμαι σίγουρος) νομίζω ότι παράγουν εσαει μικρή ποσότητα ρεύματος. Αν θυμάμαι καλά η μπαταρια του Curiosity παράγει γύρω στα 110-150w.
Για κάνα xiaomi πατίνι καλες είναι.
Μόνο σε hybrid μορφή (πυρηνικη+κανονική) μπορεί να δουλέψει αλλά προκύπτει το θέμα της διαχείρισης. Δεν είναι ότι οικονομιμοτερο να διαχειριστείς εκατοντάδες χιλιάδες/εκατομμύρια πυρηνικές μπαταρίες. Τρακαρισμένο, παρατημένα κοκ.
Δεν έχεις να κάνεις με χρήστες επιστήμονες αλλά με τους πάντες, γιδοβοσκους/κυρά μαρια/Μπάμπης ο καγκουρας/φραγκατος μεγαλοαστος.
Άστο καλύτερα.
Πριν από 150 χρόνια, δεν υπήρχαν οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά μόνο ζώα έλξης.
Για σκέψου λοιπόν ότι κάποιος θα έγραφε τα ίδια με εσένα για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης!!!
Για την διαχείριση τεραστίων ποσοτήτων καυσίμου, για τις αναγκαίες γεωτρήσεις ακόμα και στη θάλασσα, για την διαχείριση τόσο τεράστιων ποσοτήτων μετάλλων, και πάει λέγοντας...
Όπως λοιπόν εκείνοι πριν από 150 χρόνια δεν μπορούσαν να καταλάβουν την έννοια "αμάξι και νταλίκα", έτσι και εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε την έννοια του οχήματος με πυρηνική μπαταρία!!!
Θα το θέσω κάπως αλλιώς: θα χρησιμοποιούσες ποτέ τον αυτόματο πιλότο του οχήματος σου;
Ξέρεις τι συζητήσεις είχαν γίνει πριν από 30+ χρόνια για το πόσο ασφαλές είναι αυτό;
Και όμως, όχι μόνο ο αυτόματος πιλότος είναι ήδη σε οχήματα παραγωγής, αλλά στο μέλλον, το πιθανότερο είναι ότι θα καταργηθεί η θέση οδήγησης στα αυτοκίνητα!!! Χώρια βέβαια ότι θα υπάρχουν φορτηγά και νταλίκες οι οποίες θα ταξιδεύουν μόνες τους χωρίς οδηγό...
Όπως και η εξέλιξη αυτών των μπαταριών...
Επειδή είναι ακόμα στην αρχή, δεν μπορείς να καταλάβεις την ισχύ τους, άσε που νομίζετε ότι είναι πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας!!!
ΥΓ
Φανταστείτε τι κλάμα θα ρίξουν οι κολλημένοι με τον συμπλέκτη!!!
Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι το αυτοκίνητο δεν είναι αυτοκίνητο χωρίς να έχει ποδόβακτρο συμπλέκτη!!!
.
Εκείνο που έχει σημασία είναι σε ποιο μέλλον, σε 30, 100 ή 200 χρόνια; Κανείς δεν μπορεί να το προσδιορίσει, ούτε καν κατά προσέγγιση.OANNHSEA έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 14:25
Θα το θέσω κάπως αλλιώς: θα χρησιμοποιούσες ποτέ τον αυτόματο πιλότο του οχήματος σου;
Ξέρεις τι συζητήσεις είχαν γίνει πριν από 30+ χρόνια για το πόσο ασφαλές είναι αυτό;
Και όμως, όχι μόνο ο αυτόματος πιλότος είναι ήδη σε οχήματα παραγωγής, αλλά στο μέλλον, το πιθανότερο είναι ότι θα καταργηθεί η θέση οδήγησης στα αυτοκίνητα!!! Χώρια βέβαια ότι θα υπάρχουν φορτηγά και νταλίκες οι οποίες θα ταξιδεύουν μόνες τους χωρίς οδηγό...
Νε τι;
Ρε άσε τα παραδείγματα, δεν μιλάς σε παιδάκια.OANNHSEA έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 14:25Όπως λοιπόν εκείνοι πριν από 150 χρόνια δεν μπορούσαν να καταλάβουν την έννοια "αμάξι και νταλίκα", έτσι και εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε την έννοια του οχήματος με πυρηνική μπαταρία!!!
Όπως και η εξέλιξη αυτών των μπαταριών...
Επειδή είναι ακόμα στην αρχή, δεν μπορείς να καταλάβεις την ισχύ τους,
Καταρχάς, αυτό που τσουβάλιαζεις όλους τους συνομιλητές με β' πληθυντικό, να το κοιτάξεις λίγο.
Το μπορει μου αρεζε.
Οχι διότι κάποια πράγματα είμαι και κάποια πράγματα δεν είμαι σίγουρα σ'αυτη τη ζωή.
Επειδή Έχουν πει άλλοι,πολύ πιο εξειδικευμένοι και άμεσα εμπλεκόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία. ας πετάξουμε και την υπερμουφα.stergiosbik έγραψε: ↑08 Αύγ 2022, 14:47
Έχουν πει άλλοι,πολύ πιο εξειδικευμένοι και άμεσα εμπλεκόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Αν ψάξεις και βγάλεις τις παρωπιδες θα καταλάβεις.
δεν εχει συμβει ποτε. για την ακριβεια δεν εχεις ταπωσει κανεναν, ποτε.
εχω απαντησει, και επισης δεν εχω αναφερθει ποτε στην οικολογικη πλευρα της ηλεκτροκινησης, μονο την πρακτικη.Γι' αυτο που σε ρωτησα για τη σωτηρια του πλανητη εχεις να απαντησεις η θα κρυβεσαι;