Πεζοπορία στα βουνά

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Re: Πεζοπορία στα βουνά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν » 09 Ιαν 2025, 00:34

Feindflug έγραψε:
08 Ιαν 2025, 23:04

Ο εξοπλισμός δεν είναι ακριβός. Ένα δυο παντελόνια, ένα ζευγάρι παπούτσια ορειβασίας, μπατόν και ένα μέτριο σακίδιο δεν κοστίζουν πολύ, ούτε χρειάζεται να τα πάρεις όλα με την μία. Ξεκίνα με απλές διαδρομές, όπως αυτήν του Χορτιάτη, ακόμα και με μια απλή σάκα και απλά ρούχα γυμναστικής, πάντα με ένα αδιάβροχο μαζί σου. Αν δεις ότι σου αρέσει, μπορείς να αγοράζεις εξοπλισμό σιγά σιγά, χωρίς να είναι απαραίτητα ο κορυφαίος πάντα.

Π Λ Ο Υ Τ Ω Ν Α Σ 3 6 5 - 24_7
(Κυριακές κλειστά)

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 09 Ιαν 2025, 08:37

nemo έγραψε:
08 Ιαν 2025, 23:28
nik_killthemall έγραψε:
08 Ιαν 2025, 22:37

Απτο 2016 ανεβαινω, ερασιτεχνικα με παρεες μου, δεν εχω κανει χιονι, (βασικα εχω αλλα οχι σε μεγαλη κλιση), μπατον στη παρεα καποιους τους βολευουν εμενα δεν με βολευουν καθολου, εχουμε κανει μλκιες στις αρχες, αλλα δεν κοστισαν οποτε οκ. Εχω ανεβει Ταυγετο (2405), Γκιωνα (2507), Παρνωνα (1935), Μαιναλο (1981), Ντουρντουβανα (2080) 2 φορες, Καλιακουδα (2099) 3 φορες, Διρφη (1735), Τραχυ Ορος (1808) και καμποσα μικροτερα που εχουν κι αυτα την ομορφια τους (Κορομπιλι, Στολο (Τσιβλου), Γερανια κλπ)

τα ανεβηκα και στον ταυγετο μαλιστα με χιονια και υπνο χωρις σκηνη οπως και στην γκαμηλα
αφου δεν υπολογισαμε σωστα επισης και τα βουνα της πινδου ..στον κορακα βρηκαμε παγο
και χιονοθυελα δεν τολμουσαμε να αφησουμε προσωπο και χερια ακαλυπτα γιατι ο αερας εφερνε κοφτερα σταγονιδια παγου αλλα την βγαλαμε διπλα στο καταφυγιο μεχρι να περασει
σε εκεινο το μερος κοντεψα να τα τεζαρω την αλλη μερα αφου εχασα το μονοπατι μεσα στην ομίχλη
και ευτυχως καποιος ευλογημενος που ηρθε να ετοιμασει το καταφυγιο ειδε την σκηνη καταλαβε οτι ειχαμε ανεβει και κτύπησε την σειρηνα την ακουσα και γυρισα πισω αλλιως θα ειχα απομακρυνθει
και θα ειχα ψοφησει απο την παγωνια
Δεν λεει να ανεβεις βουνο και πανω να εχει απανθρωπες συνθηκες, το θεμα ειναι το χαρεις και να το φχαριστηθεις. Ο αδερφος μου που δεν κανει πεζοπορια ανεβηκε το 2019 Μυτικα κατευθειαν κορυφη απο Λουκι με συλλογο με 3 οδηγους 30 ατομα μπουλουκι καταδρομικη μια μερα ανεβαινεις την επομενη κατεβαινεις, και που οι περισσοτεροι δεν ειχαν ξαναπεζοπορησει. Ο αδερφος μου αντεξε γιατι γυμνασμενος, αλλα δεν το χαρηκε καθολου, ενω στη παρεα του 2 κοπελες εμπηξαν τα κλαμματα. Καμια ενημερωση για το τι θα βρουνε πανω, στο καταφυγιο αν εχουν προσβαση σε ρευμα, τουαλετες, σημα σε κινητα κλπ

Γιαυτο ειπα πριν οτι εχουν μεγαλη ευθυνη και οι οδηγοι εκει πανω, που το εχουν δει 100 ευρω το κεφαλι και φερτε οποιον να ναι. Προφανως δεν ειναι ολοι οι οδηγοι ετσι. Το βουναλακι εχει διαβαθμισεις που θα τις πας σκαλι σκαλι και κυριως να το γουσταρεις.

Εμεις εχουμε κανει μλκια στις πολυ αρχες στη Ντουρντουβανα αρχες απριλη ειχε χιονουρα καμια 30ρια μετρα που ειχε γινει γρανιτης σε μια πλαγια κλιση 40 μοιρες και πηγαμε να τη διασχισουμε, τη διασχισαμε αλλα ηταν πολυ επικινδυνο χωρις εξοπλισμο γιατι κατω ηταν το χαος. Αλλη μια φορα καταφεραμε και αποκοπηκαμε ο ενας απο τον αλλο και χαθηκαμε σε δασος χωρις σημα στα κινητα. Μια τριτη μας επιασε σκοταδι αλλα ευτυχως ειχα προνοησει εγω με τον κολλητο που κανουμε τη μελετη και ειχαμε εσκεηπ απο χωματοδρομο.

Μετα το 2017 ολες οι πεζοποριες ηταν χωρις θεματα, ολες γαμιστερες.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 09 Ιαν 2025, 09:32

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
09 Ιαν 2025, 00:28
micmic έγραψε:
07 Ιαν 2025, 23:18
Εμένα μου αρέσει πολύ η πεζοπορία σε βουνά αλλά λόγω μικρού παιδιού δεν κάνω τώρα.
Δικιολογιες

Εικόνα
Πλάκα-πλάκα πριν λίγα χρόνια ήμουν έτοιμος να δώσω 4 κατοστάρικα για να πάρω ένα τέτοιο για πεζοπορίες σε νησιά. Δεν με απέτρεψε το ότι θα το χρησιμοποιούσα μόνο 2-3 χρονιές, αλλά με απέτρεψε το ότι το μωρό θα έβγαζε τη μπέμπελη καλοκαιριάτικα σε πολύωρη πορεία. Αργότερα που το ξανασκέφτηκα πιο ψύχραιμα κατέληξα ότι είναι μαλακία για σχεδόν όλες τις συνθήκες και περιπτώσεις. Είναι μόνο για πολύ σύντομες και ασφαλείς πεζοπορίες. Δεν θα βάλεις μωρό εκεί για πάνω από μια ώρα, και κάτω από ώρα δεν λογίζεται σοβαρή πεζοπορία.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 09 Ιαν 2025, 11:30

Λευκός Λύκος έγραψε:
07 Ιαν 2025, 23:11
Φέτος,αν όλα πάνε καλά τον Μάιο θα ανέβω στην κορυφή του Ολύμπου. Έχω φτάσει μέχρι το τελευταίο καταφύγιο πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν μπορέσαμε να ανέβουμε κορυφή γιατί γύρισε ο καιρός και άρχισε να βρέχει.

Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που κάνουν πεζοπορία στα βουνά; Όχι απαραίτητα επαγγελματικά,αλλά και ερασιτεχνικά,σαν βόλτα.

Γράψτε τις εμπειρίες σας ,κάποιο tip, αξιολογήσεις για παπούτσια,μπατόν, εξοπλισμό γενικά.
Τα ξεχωριστά βουνά (όχι κορυφές) της Ελλάδας πάνω από τα 2000 μέτρα είναι 52. Έχω ανέβει αρκετές και είχα βάλει στόχο για όλες κάποτε που δε νομίζω να το κάνω γιατί είναι πολλά τα έξοδα και πολύς ο χρόνος που χρειάζεται για τη Νότια Ελλάδα .
Ο τρόπος που το κάνω είναι επικίνδυνος γιατί πάω μόνος μου, όμως τα ελληνικά βουνά πλην Ολύμπου είναι πεζοπορικά , δεν χρειάζονται τεχνικές ορειβασίας και αναρρίχησης.

Θα χωρίσω το θέμα της πεζοπορίας στα βασικά του. 1. Ενδυση- υπόδηση 2. Εύρεση κορυφής, πρόβλεψη καιρού και υπολογισμός χρόνου 3 . Εξοπλισμός ασφαλείας και διάσωσης 4. Διατροφή , νερό και συμπληρώματα

Υ.σ μιλάμε για εξόρμηση με στόχο , ή κορυφή ή διάσχιση γιατί υπάρχει και συντομη ψυχαγωγική πεζοπορία

Συνεχίζεται.....
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 09 Ιαν 2025, 16:04

09 Ιαν 2025, 00:32
Feindflug έγραψε:
08 Ιαν 2025, 22:19
Άσε τους ηρωισμούς και τις μαγκιές, τύπε και κανόνισε να ανέβεις στον Μύτικα με κάποιον επαγγελματία συνοδό. Στο λέω όσο πιο ειλικρινά και φιλικά μπορώ.

Από αυτά που γράφεις, φαίνεται ότι δεν έχεις ούτε ορειβατική, ούτε πεζοπορική εμπειρία. Καλύτερα να ξεκινήσεις εκδρομές με κάποιες ομάδες που συνήθως κάνουν τα σαββατοκύριακα. Μονοήμερες ή διήμερες. Υπάρχουν πλέον πολλές. Στην αρχή απλές διαδρομές και όσο περισσότερες εμπειρίες αποκτάς, τόσο σε πιο δύσκολες πεζοπορίες να πηγαίνεις. Το βουνό δεν είναι παίξε γέλασε και ιδίως ο Όλυμπος.

Ξεκίνα λοιπόν την πεζοπορική προπόνησή σου όποτε θέλεις, αλλά καλύτερα να μην ανέβεις φέτος στην κορυφή του Ολύμπου. Υπάρχουν τόσες όμορφες διαδρομές και πιο ευκολοπρόσιτες κορυφές που αξίζει να περπατήσεις και να κατακτήσεις. Ο Μύτικας και τα βουνά θα είναι εκεί για πολλά χρόνια. Το θέμα είναι να είμαστε και μεις άξιοι και γεροί για να τα ανέβουμε.

Μην ανεβαίνετε στα βουνά θα σκοτωθείτε, μην καπνίζετε θα πεθάνετε, μη ντύνεστε έτσι είστε σα γίδια....

Τι θα γίνει ρε φάιφλου με την πάρτη σου και τον πατερναλισμο σου;
Μάλλον δεν είστε έτοιμοι ακόμα για αυτό που εκπροσωπώ, τύπε.

Καθίστε εκεί με τα λαχούρια και τις αηδιαστικές σας συνήθειες. Ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει τις συμβουλές μου ή όχι. Ότι και να κάνει όμως, θα κριθεί και δεν θα του χαριστώ.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 09 Ιαν 2025, 16:13

Feindflug έγραψε:
09 Ιαν 2025, 16:04
Feindflug έγραψε:
Άσε τους ηρωισμούς και τις μαγκιές, τύπε και κανόνισε να ανέβεις στον Μύτικα με κάποιον επαγγελματία συνοδό. Στο λέω όσο πιο ειλικρινά και φιλικά μπορώ.

Από αυτά που γράφεις, φαίνεται ότι δεν έχεις ούτε ορειβατική, ούτε πεζοπορική εμπειρία. Καλύτερα να ξεκινήσεις εκδρομές με κάποιες ομάδες που συνήθως κάνουν τα σαββατοκύριακα. Μονοήμερες ή διήμερες. Υπάρχουν πλέον πολλές. Στην αρχή απλές διαδρομές και όσο περισσότερες εμπειρίες αποκτάς, τόσο σε πιο δύσκολες πεζοπορίες να πηγαίνεις. Το βουνό δεν είναι παίξε γέλασε και ιδίως ο Όλυμπος.

Ξεκίνα λοιπόν την πεζοπορική προπόνησή σου όποτε θέλεις, αλλά καλύτερα να μην ανέβεις φέτος στην κορυφή του Ολύμπου. Υπάρχουν τόσες όμορφες διαδρομές και πιο ευκολοπρόσιτες κορυφές που αξίζει να περπατήσεις και να κατακτήσεις. Ο Μύτικας και τα βουνά θα είναι εκεί για πολλά χρόνια. Το θέμα είναι να είμαστε και μεις άξιοι και γεροί για να τα ανέβουμε.

Μην ανεβαίνετε στα βουνά θα σκοτωθείτε, μην καπνίζετε θα πεθάνετε, μη ντύνεστε έτσι είστε σα γίδια....

Καθίστε εκεί με τα λαχούρια και τις αηδιαστικές σας συνήθειες. Ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει τις συμβουλές μου ή όχι. Ότι και να κάνει όμως, θα κριθεί και δεν θα του χαριστώ.

.. γελοίοι
Για σας τα κάνω όλα- Θα μπορούσα να 'μουνα στο χωριό να διαλογιζόμουνα τώρα ρε.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 09 Ιαν 2025, 18:28

09 Ιαν 2025, 16:13
Feindflug έγραψε:
09 Ιαν 2025, 16:04

.. γελοίοι
Μήπως φοράς και συ μπλούζες με τεράστια λογότυπα, τύπε;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν » 09 Ιαν 2025, 18:44

:smt124
Π Λ Ο Υ Τ Ω Ν Α Σ 3 6 5 - 24_7
(Κυριακές κλειστά)

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 10 Ιαν 2025, 21:33

.

Αυτος ειναι ο καημός μου.....Αλπικά λιβάδια.....Βερλίγκα..... :romance-hearteyes:

Δεν την ήξερα παλιότερα.....ελπίζω φέτο ή του χρόνου να τη χαρώ.....

Μ αρέσει το βουνό αλλά οχι στόχος κορυφή.....στόχος τα ομορφα τοπία του.....

Αν κιέχω πάει Νεπάλ Μπουτάν Αλπεις και Κιλιμαντζάρο σαν τα βουνά της Νορβηγίας δεν εχω ξαναδεί..... :romance-hearteyes:

.

Εικόνα

Εικόνα

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 10 Ιαν 2025, 23:33

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
10 Ιαν 2025, 21:33
Αν κιέχω πάει Νεπάλ Μπουτάν Αλπεις και Κιλιμαντζάρο σαν τα βουνά της Νορβηγίας δεν εχω ξαναδεί..... :romance-hearteyes:
Από Νορβηγία δεν ξέρω αλλά οι φωτογραφίες μου θύμισαν Drakensberg... απίστευτη ομορφιά.

Εικόνα

Εικόνα
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 11 Ιαν 2025, 00:24

micmic έγραψε:
10 Ιαν 2025, 23:33
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
10 Ιαν 2025, 21:33
Από Νορβηγία δεν ξέρω αλλά οι φωτογραφίες μου θύμισαν Drakensberg... απίστευτη ομορφιά.

Εικόνα

Εικόνα

.

Οχι ρε.....αυτα των φωτό είναι τα Αλπικά λιβάδια και πηγές της Βερλίγκας..... :D

Τα Νορβηγικά είναι κάθετα και λές και τάκοψες με σπάθα.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 11 Ιαν 2025, 00:51

Όχι πεζοπορία για μένα αλλά αυτό:
Εικόνα
Αν βγάλω την μπροστινή ρόδα χωράει στο γκολφάκι μου, 1 ώρα οδήγηση και είμαι στο βουνό.
Μετά έχει μικτή διαδρομή άσφαλτο, χωματόδρομο και μονοπάτια, 10χλμ κυρίως ανηφόρα και 10 χλμ επιστροφή
Καθαρίζει το μυαλό. Έχω να πάω κανα χρόνο αλλά τώρα μου ανοίξατε την όρεξη :D
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 11 Ιαν 2025, 08:26

Feindflug έγραψε:

Δεν είμαι καθόλου φαν της πεζοπορίας και της ορειβασίας,ναι μου αρέσει η φύση γενικότερα,αλλά δεν πρόκειται να μπω σε αυτήν την ταλαίπωρη διαδικασία.Τι να πάω να κάνω στον Μύτικα,να ανέβω στη βουνοκορφή?😰😰

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 11 Ιαν 2025, 09:01

Λευκός Λύκος έγραψε:
07 Ιαν 2025, 23:11
Φέτος,αν όλα πάνε καλά τον Μάιο θα ανέβω στην κορυφή του Ολύμπου. Έχω φτάσει μέχρι το τελευταίο καταφύγιο πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν μπορέσαμε να ανέβουμε κορυφή γιατί γύρισε ο καιρός και άρχισε να βρέχει.

Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που κάνουν πεζοπορία στα βουνά; Όχι απαραίτητα επαγγελματικά,αλλά και ερασιτεχνικά,σαν βόλτα.

Γράψτε τις εμπειρίες σας ,κάποιο tip, αξιολογήσεις για παπούτσια,μπατόν, εξοπλισμό γενικά.
Καταρχήν άσε τα μπατόν. Δεν βοηθάνε σε τίποτα, είναι πεταμένα λεφτά. Είμαστε δίποδο θηλαστικά, μπορούμε άνετα να σταθούμε στα δύο πόδια μας χωρίς αυτά. Το μόνο που κάνουν είναι ζημιά και διάβρωση στα μονοπάτια. Δεν τα θέμε.

Για παπούτσια/μπότες:

1. Απαραίτητα να μπορούν να κρατήσουν τα πόδια σου στεγνά, αλλά να μπορούν να αναπνέουν κιόλας. Το καλύτερο υλικό για τη δουλειά αυτή είναι το GoreTex, οπότε κοιτάς να το έχουν, είτε αυτό είτε κάτι ανάλογο έστω. Αγαπημένες μάρκες δικές μου οι Merrell, Berghaus, και Asolo, αλλά αν θες για κάτι λίγο πιο οικονομικό αλλά τίμιο και αποδοτικό για τα λεφτά του, κοίτα και CMP.

2. Σε κάθε περίπτωση, πριν τις χρησιμοποιήσεις στην ύπαιθρο πρέπει πρώτα να τις "σπάσεις". Δηλαδή, αγοράζεις τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν, και τις φοράς όσο περισσότερο μπορείς, ακόμα και μέσα στην πόλη ή και στο σπίτι, να τις συνηθίσει το πόδι σου και αντίστροφα.

3. Παντελόνια. Άπειρες μάρκες, αλλά ότι και να είναι φρόντισε να είναι φαρδιά, άνετα, με άπειρες τσέπες, υδατοαπωθητικά, και πάντα αναπνεύσιμα. Και πότε δεν βγαίνουμε για πεζοπορία φορώντας τζιν, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

3. Αυτό με το αναπνεύσιμο ύφασμα ισχύει και για όλον τον υπόλοιπο ρουχισμό, είτε για καλοκαίρι έιτε για χειμώνα. Αποφεύγεις τα φτηνά αδιάβροχα τζάκετ οπωσδήποτε, εκτός αν σου αρέσει να κολυμπάς στον ιδρώτα σου και να απολαμβάνεις την αίσθηση του να είσαι κλεισμένος σε πλαστική σκουπιδοσακούλα. Ειδικά αν πρόκειται για Ελλάδα/καλοκαίρι/μέρα, μπλουζάκια από 100% βαμβάκι είναι καλή και οικονομική επιλογή, αλλά (α) φρόντισε να μην έχουν χοντρή πλέξη για να μην κρατάνε πολύ ιδρώτα και μουσκεύουν και (β) έχε πάντα και ένα καθαρό/στεγνό καβάτζα να αλλάξεις στο τέλος της πεζοπορίας.

4. Ένα καλό σακίδιο ημέρας. Δεν χρειάζεται να είναι τεράστιο, με 25-30 λίτρα χωρητικότητα κάνεις δουλειά. Φρόντισε να έχει οπωσδήποτε μια εξωτερική θήκη (καλύτερα δύο) για δίλιτρο μπουκάλι νερού, ειδικά πάλι αν πρόκειται για Ελλάδα και καλοκαίρι. Δική μου αγαπημένη μάρκα τα Osprey, αλλά υπάρχουν και άλλα εξίσου καλά.

Αυτά για αρχή. Ό,τι άλλη απορία έχεις, ρώτα και ευχαρίστως να βοηθήσω.

(Αυτά είναι ωραία νήματα ρε γαμώτο, όχι τα άλλα τα πολιτικά που ξεκατινιαζόμαστε χωρίς λόγο!)
Αρίστος έγραψε:
29 Δεκ 2024, 20:30
οι Ρωσοι, η οικονομια τους ξεπερασε τη γερμανικη και η στρατιωτικη τους παραγωγη εφτασε σε ασυναγωνιστα επιπεδα παραγοντας οπλα που η Δυση ουτε να φανταστει δεν μπορει.

Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 11 Ιαν 2025, 09:54

Allah έγραψε:
11 Ιαν 2025, 09:01
3. Αυτό με το αναπνεύσιμο ύφασμα ισχύει και για όλον τον υπόλοιπο ρουχισμό, είτε για καλοκαίρι έιτε για χειμώνα. Αποφεύγεις τα φτηνά αδιάβροχα τζάκετ οπωσδήποτε, εκτός αν σου αρέσει να κολυμπάς στον ιδρώτα σου και να απολαμβάνεις την αίσθηση του να είσαι κλεισμένος σε πλαστική σκουπιδοσακούλα. Ειδικά αν πρόκειται για Ελλάδα/καλοκαίρι/μέρα, μπλουζάκια από 100% βαμβάκι είναι καλή και οικονομική επιλογή, αλλά (α) φρόντισε να μην έχουν χοντρή πλέξη για να μην κρατάνε πολύ ιδρώτα και μουσκεύουν και (β) έχε πάντα και ένα καθαρό/στεγνό καβάτζα να αλλάξεις στο τέλος της πεζοπορίας.
Καλοκαίρι στὴν Ἑλλάδα στὸ βουνό; Μοῦ φαίνεται δύσκολη ἐποχή, εἰδικὰ σὲ περιόδους ποὺ κάνει τὶς μεσημεριανὲς καταιγίδες.
Φουσκώνει τὰ ρέματα καὶ ἔχει κινδύνους.
Τέλος πάντων.
Ἐγὼ πέρα ἀπὸ καμιὰ βόλτα σὲ περιαστικὲς ἐξοχὲς (π.χ. Τατόϊ) σὲ φθινοπωρινὴ ἢ ἀνοιξιάτικη περίοδο δὲν κάνω, ἀλλὰ τὸ πρόβλημά μου νομίζω ἔχει κοινὰ μὲ τοῦ ὀρειβάτη:
Πῶς θὰ ἀποφύγω τὴν ψύξη ἀπὸ τὰ ριπαία ψυχρὰ ρεύματα τοῦ ἀνέμου, ἐνῷ περπατῶ καὶ ἱδρώνω; Τί νὰ φορέσω;
Τί προσέχω σὲ ἕνα ἀντιανεμικὸ τζάκετ; Νὰ τὸ βάζω καὶ νὰ τὸ βγάζω εὔκολα; Πῶς θὰ ἀποφύγω τὴν αἴσθηση τῆς σκουπιδοσακούλας ποὺ περιέγραψες;
Τὴν λεπτὴ πλέξη στὸ βαμβακερὸ ὕφασμα τὴν καταλαβαίνω ἀπὸ τὸ ἐλαφρὺ βάρος; Μήπως νὰ ἔχω καὶ 2η καὶ 3η φανέλα;
Παντελόνι ὀρειβατικὸ δὲν ἔχω δοκιμάσει, οὔτε τζὶν φοράω, μιὰ ἁπλῆ φτηνὴ φόρμα βαμβακερὴ ἢ μὲ νάϋλον βάζω.
Τὸ μόνο προβληματάκι ποὺ ἔχω ἀντιμετωπίσει εἶναι ἀπὸ τὰ φυτὰ ποὺ μαδοῦν πάνω στὸ ροῦχο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών