Οδηγώντας στα Βαλκάνια
Οδηγώντας στα Βαλκάνια
Τον τελευταίο καιρό ψήνομαι να ταξιδέψω με αυτοκίνητο από Αγγλία προς Ελλάδα μέσω Βαλκανίων.
Έχω κάνει το ταξίδι μέσω Ιταλίας και φέρρυ για Πάτρα αλλά σκέφτομαι ότι καλό θα ήταν να επισκεφτώ και άλλες χώρες στη διαδρομή.
Φυσικά ξέρω ότι θα χρειαστεί να αφιερώσω περισσότερες μέρες. Ειδικά αν παραμείνω εντός ΕΕ.
Έχει κάνει κάποιος αυτή την διαδρομή;
Ειδικά μέσω Κροατίας - Μαυροβουνίου - Αλβανίας; Ή και μέσω Ρουμανίας - Βουλγαρίας;
Αν τελικά το κάνω θα είναι μάλλον τέλος άνοιξης - αρχές καλοκαιριού.
Έχω κάνει το ταξίδι μέσω Ιταλίας και φέρρυ για Πάτρα αλλά σκέφτομαι ότι καλό θα ήταν να επισκεφτώ και άλλες χώρες στη διαδρομή.
Φυσικά ξέρω ότι θα χρειαστεί να αφιερώσω περισσότερες μέρες. Ειδικά αν παραμείνω εντός ΕΕ.
Ειδικά μέσω Κροατίας - Μαυροβουνίου - Αλβανίας; Ή και μέσω Ρουμανίας - Βουλγαρίας;
Yippie Kay Yay
Re: Οδηγώντας στα Βαλκάνια
Αν το κάνεις καλό θα είναι να το δρομολογήσεις Αύγουστο- Σεπτέμβριο. Τάδε έφη θείος Γερμανός.Airman68 έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 14:52Τον τελευταίο καιρό ψήνομαι να ταξιδέψω με αυτοκίνητο από Αγγλία προς Ελλάδα μέσω Βαλκανίων.

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
ThanksΠασιφάη έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 15:05Αν το κάνεις καλό θα είναι να το δρομολογήσεις Αύγουστο- Σεπτέμβριο. Τάδε έφη θείος Γερμανός.Airman68 έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 14:52Τον τελευταίο καιρό ψήνομαι να ταξιδέψω με αυτοκίνητο από Αγγλία προς Ελλάδα μέσω Βαλκανίων.
Λόγω καιρού ή κίνησης;
Yippie Kay Yay
Λόγω καιρού απ'οτι μας είπε. Αν θελήσεις να το κανονίσεις πάντως, έχουμε καταγεγραμμένες τις διαδρομές από σημαντικά μέρη, για να επισκεφθείς. Μας τις έστελνε απο πριν. Σου δίνω οργανόγραμμα ατόφιο.Airman68 έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 15:06ThanksΠασιφάη έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 15:05Αν το κάνεις καλό θα είναι να το δρομολογήσεις Αύγουστο- Σεπτέμβριο. Τάδε έφη θείος Γερμανός.Airman68 έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 14:52Τον τελευταίο καιρό ψήνομαι να ταξιδέψω με αυτοκίνητο από Αγγλία προς Ελλάδα μέσω Βαλκανίων.
Λόγω καιρού ή κίνησης;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ω ναι!
Στείλε!
Yippie Kay Yay
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
σε δουλευει Airman68, αν πάς μέσω Αλβανίας Μαυροβουνιου Κροατίας τον Αυγουστο θα πήξεις άσχημαAirman68 έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 15:06ThanksΠασιφάη έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 15:05Αν το κάνεις καλό θα είναι να το δρομολογήσεις Αύγουστο- Σεπτέμβριο. Τάδε έφη θείος Γερμανός.έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 14:52Τον τελευταίο καιρό ψήνομαι να ταξιδέψω με αυτοκίνητο από Αγγλία προς Ελλάδα μέσω Βαλκανίων.
Λόγω καιρού ή κίνησης;
Οι συνοριακες διαβασεις ειναι το προβλημα σε αυτη τη διαδρομη
Μπορει να περιμενεις ωρες και ωρες μεχρι να περασεις, μεσα στη ζεστη
Μπορει να περιμενεις ωρες και ωρες μεχρι να περασεις, μεσα στη ζεστη
Σεπτέμβριο ή Ιούνιο θα είναι καλύτερα λες;dna replication έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 15:17σε δουλευει Airman68, αν πάς μέσω Αλβανίας Μαυροβουνιου Κροατίας τον Αυγουστο θα πήξεις άσχημα
Yippie Kay Yay
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
πριν τις 20 Ιουνίου και μετά τις 10 Σεπτεμβρίου
Καποιες εχουν αρχισει να κανουν ελεγχους σε συνορα και εντος Σεγκεν.
Ειδικα προς Αυστρια/Ουγγαρια/Γερμανια μερια
Αλλα δεν εχω ιδεα αν υπάρχουν τοσο μεγαλες αναμονές.
Εκανα την αντίστροφη διαδρομή πέρσυ το καλοκαίρι (Ιούλιο). Αθήνα - Πάτρα - Γιάννενα - Τίρανα - Κότορ - Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ - Σπλιτ - Τρογκίρ - Λιουμπλιάνα - Πάντοβα - Βενετία. Η επιστροφή ήταν από άλλο δρόμο, Πάντοβα - Ζάγκρεμπ - Σκόπια - Αθήνα. Τα bold δηλώνουν διανυκτέρευση.Airman68 έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 14:52Τον τελευταίο καιρό ψήνομαι να ταξιδέψω με αυτοκίνητο από Αγγλία προς Ελλάδα μέσω Βαλκανίων.
Η πρώτη διαδρομή ήταν εξαιρετική, με ωραίες πόλεις, με τουριστικά αξιοθέατα, με θάλασσες κ.λ.π. Ομως οι δρόμοι του Μαυροβουνίου είναι άθλιοι. Η καλή εθνική οδός μοιάζει με την Κακιά Σκάλα τής παλιάς Εθνικής Οδού, τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς το τοπίο. Λίγο καλύτεροι είναι οι παραλιακοί δρόμοι τής Κροατίας, ενώ προβληματικοί είναι και οι δρόμοι τής Αλβανίας κυρίως πάνω από τα Τίρανα, όχι όμως στο χάλι του Μαυροβουνίου.
H διαδρομή τής επιστροφής είναι πολύ ευκολότερη, αλλά μάλλον αδιάφορη. Πράσινη λοφώδης φύση και αυτοκινητόδρομος, αλλά μόνο με δύο στενές λωρίδες, ανάποδη κλίση του δρόμου σε κάποια σημεία και πολύ κίνηση (περί τις 20 Ιουλίου).
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Είχες καμιά δυσκολία στα σύνορα;Leporello έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 15:32Εκανα την αντίστροφη διαδρομή πέρσυ το καλοκαίρι (Ιούλιο). Αθήνα - Πάτρα - Γιάννενα - Τίρανα - Κότορ - Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ - Σπλιτ - Τρογκίρ - Λιουμπλιάνα - Πάντοβα - Βενετία. Η επιστροφή ήταν από άλλο δρόμο, Πάντοβα - Ζάγκρεμπ - Σκόπια - Αθήνα. Τα bold δηλώνουν διανυκτέρευση.Airman68 έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 14:52Τον τελευταίο καιρό ψήνομαι να ταξιδέψω με αυτοκίνητο από Αγγλία προς Ελλάδα μέσω Βαλκανίων.
Η πρώτη διαδρομή ήταν εξαιρετική, με ωραίες πόλεις, με τουριστικά αξιοθέατα, με θάλασσες κ.λ.π. Ομως οι δρόμοι του Μαυροβουνίου είναι άθλιοι. Η καλή εθνική οδός μοιάζει με την Κακιά Σκάλα τής παλιάς Εθνικής Οδού, τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς το τοπίο. Λίγο καλύτεροι είναι οι παραλιακοί δρόμοι τής Κροατίας, ενώ προβληματικοί είναι και οι δρόμοι τής Αλβανίας κυρίως πάνω από τα Τίρανα, όχι όμως στο χάλι του Μαυροβουνίου.
H διαδρομή τής επιστροφής είναι πολύ ευκολότερη, αλλά μάλλον αδιάφορη. Πράσινη λοφώδης φύση και αυτοκινητόδρομος, αλλά μόνο με δύο στενές λωρίδες, ανάποδη κλίση του δρόμου σε κάποια σημεία και πολύ κίνηση (περί τις 20 Ιουλίου).
Yippie Kay Yay
Λοιπον, εγώ το κάνω τα τελευταία τρια χρόνια. Απο Ουγγαρία μπαίνω Ρουμανία και απο εκει Βουλγαρία. Η Ρουμανία είναι αρκετά μεχ, μιας και δεν υπάρχουν μοντέρνοι αυτοκινητοδρομοι. Όπως μπαίνεις απο Ουγγαρία μέχρι Τιμισοάρα είναι οκ, αλλά απο εκει και πέρα είναι δρόμοι με μια λορίδα, οπότε εαν έχεις κανα φορτηγό απο μπροστά την έκατσες γιατί με το δεξιοτίμονο πρέπει να βγείς ολόκληρος για να δεις εαν μπορείς να κάνεις προσπέραση. Περνας μέσα απο πολλά χωριά και θέλει προσοχή γιατί πετάγεται κόσμος στον δρόμο. Σαν δρόμοι είναι καλοί (καλύτεροι απο τους ελληνικούς), απλά σε γαμάει η μια λορίδα.
Βουλγαρία πάνω κάτω τα ίδια και χειρότερα γιατί έχει πολλά βουνά. Μετα την Σόφια υπάρχει πλεόν (πολύ καλός) αυτοκινητοδρομος με εξερεση ενα μικρό σημείο (κανα 20 λεπτο) που πας μέσα απο βουνα. Να έχεις υπόψην σου πως σε τέτοιες χώρες εαν γίνει μαλακία και κλείσει ο δρόμος (τράκα, δεντρο, κατολίσθηση) θα περιμένεις ώρες. Στα βαλκάνια το Waze ειναι MUST, ειδικά για αστυνομία. Ειδικά Βουλγαρία δεν υπάρχει οδηγος χωρίς Waze. Βινιέτες κλείσε online.
Εαν πας άνοιξη, δεν θα έχει τρελή καθυστέρηση στα σύνορα, κανα 10-30λεπτο το πολύ.
Απο Σερβία/Σκόπια κτλπ θα χρειαστείς εξτρα ασφάλεια για το αυτοκίνητο αλλά και για εσενα (υγείας), για αυτό και πάντα τις απέφευγα. Φέτος όπως γυρνούσα πέρασα πρώτη φορά απο Σερβία (Βουλγαρία/Σερβία/Ρουμανία) γιατί έκανε μαλακία το GPS. Περίμενα να με γυρίσουν πίσω γιατί δεν είχα ούτε ασφάλεια ούτε τίποτα, αλλά με είδε ο μαν με τα παιδιά, με ρώτησε εαν είμαι Έλληνας και με άφησε να περάσω έτσι.
Βουλγαρία πάνω κάτω τα ίδια και χειρότερα γιατί έχει πολλά βουνά. Μετα την Σόφια υπάρχει πλεόν (πολύ καλός) αυτοκινητοδρομος με εξερεση ενα μικρό σημείο (κανα 20 λεπτο) που πας μέσα απο βουνα. Να έχεις υπόψην σου πως σε τέτοιες χώρες εαν γίνει μαλακία και κλείσει ο δρόμος (τράκα, δεντρο, κατολίσθηση) θα περιμένεις ώρες. Στα βαλκάνια το Waze ειναι MUST, ειδικά για αστυνομία. Ειδικά Βουλγαρία δεν υπάρχει οδηγος χωρίς Waze. Βινιέτες κλείσε online.
Εαν πας άνοιξη, δεν θα έχει τρελή καθυστέρηση στα σύνορα, κανα 10-30λεπτο το πολύ.
Απο Σερβία/Σκόπια κτλπ θα χρειαστείς εξτρα ασφάλεια για το αυτοκίνητο αλλά και για εσενα (υγείας), για αυτό και πάντα τις απέφευγα. Φέτος όπως γυρνούσα πέρασα πρώτη φορά απο Σερβία (Βουλγαρία/Σερβία/Ρουμανία) γιατί έκανε μαλακία το GPS. Περίμενα να με γυρίσουν πίσω γιατί δεν είχα ούτε ασφάλεια ούτε τίποτα, αλλά με είδε ο μαν με τα παιδιά, με ρώτησε εαν είμαι Έλληνας και με άφησε να περάσω έτσι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GoBzi την 18 Οκτ 2024, 15:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση BBC: Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα, οδηγώντας τους στον θάνατο
από Frappezitis » 17 Ιουν 2024, 17:15 » σε Διεθνής πολιτική - 9 Απαντήσεις
- 438 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
24 Ιουν 2024, 11:43
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μικροί αρθρωτοι αντιδραστηρες στα Βαλκάνια
από Ίακχος » 27 Ιούλ 2024, 23:45 » σε Εθνικά Θέματα - 6 Απαντήσεις
- 244 Προβολές
-