ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 29 Σεπ 2020, 21:43

Όλοι ξέρουμε τον λοστό που βγάζουμε πέτρες. Με λίγη δύναμη στο ένα του άκρο μπορούμε να σηκώσουμε πολλαπλάσια φορτία στο άλλο του άκρο. Είναι ο γνωστός μοχλοβραχίονας ο οποίος με ένα υπομόχλιο πλησίον στο ένα του άκρο μπορούμε εφαρμόζοντας μικρή δύναμη στο άλλο άκρο του να πολλαπλασιάσουμε την δύναμή μας. Τα υποστυλώματα και τα τοιχώματα είναι τεράστιοι μοχλοβραχίονες οι οποίοι εκτείνονται καθ όλο το ύψος των ορόφων, από το δώμα μέχρι και το πέλμα της βάσης. Η πλάγια δύναμη που βάζουμε εμείς στο ένα άκρο του λοστού, στον σεισμό πολλαπλάσια δύναμη σπρώχνει πλάγια τα τοιχώματα εφαρμοζόμενη από την αδράνεια των πλακών.
Το αποτέλεσμα είναι οι δυνάμεις που κατεβάζουν οι τεράστιοι μοχλοβραχίονες - τοιχώματα στο πέλμα βάσης να πολλαπλασιάζονται όπως και στον μοχλοβραχίονα και να δημιουργούν τεράστιες ροπές στα κομβικά σημεία όπου τα τοιχώματα ενώνονται με τα δοκάρια.
Το αποτέλεσμα είναι να δέχονται μεγάλες δυνάμεις ροπής οι διατομές των δοκών και να σπάνε με αποτέλεσμα να γκρεμίζεται η κατασκευή.
Πρέπει να σταματήσουμε το τοίχωμα να δουλεύει σαν μοχλοβραχίονας γιατί πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις της αδράνειας και γκρεμίζεται η κατασκευή.
Υπάρχει τρόπος να καταργήσουμε τον μοχλοβραχίονα του τοιχώματος?
Ναι υπάρχει.
Η ένωση των παρειών των τοιχωμάτων με το έδαφος με τένοντες άνευ συνάφειας καταργεί τον μοχλοβραχίονα
Οπότε ούτε ροπές στις διατομές των δοκών θα εμφανίζονται, ούτε πολλαπλασιασμό των δυνάμεων θα έχουμε, ούτε κρίσιμες περιοχές διατμητικής αστοχίας.
Θα μου πείτε και οι εντάσεις του σεισμού αν δεν πάνε στα δοκάρια που πάνε?
Πάνε μέσα στο έδαφος.
Με αυτήν την μέθοδο δεν θα πέφτουν τα σπίτια στον σεισμό.
Αυτή η μέθοδος δουλεύει καλύτερα αν τα τοιχώματα είναι μεγάλα ( επιμήκη ) και τα ενώσουμε με την γη από όλες τις παρειές τους.
Ο λόγος είναι ο εξής.

Στο σχήμα του λοστού έχουμε ένα διπλό μοχλοβραχίονα όπως και στο επιμήκη τοίχωμα του οποίου ψάχνουμε να βρούμε την ανοδική αξονική δύναμη ( Ν ) των παρειών του. Αν θέλουμε να βρούμε την δύναμη εξόλκευσης του ήλου στο σημείο Α του λοστού πολλαπλασιάζουμε την δύναμη Γ επί την απόσταση Γ-B και διαιρούμε το γινόμενο με την απόσταση Β-Α
Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση Β-Α και όσο μικρότερη είναι η απόσταση Γ-Β τόσο μικρότερη είναι η ροπή ανατροπής του τοιχώματος οπότε και η καταπόνηση του τένοντα που ενώνει το τοίχωμα με το έδαφος.
Το πρόβλημα δεν είναι τα υλικά που χρησιμοποιούμε διότι καμία διατομή υλικού δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της κατασκευής όταν αυτή βρίσκεται υπό κλίση και η βάση της χάνει την στήριξη του εδάφους. Το πρόβλημα είναι που οδηγείς τα σεισμικά φορτία. Εγώ τα επιστρέφω μέσα στο έδαφος και όχι πάνω στις διατομές όπως κάνουν σήμερα.
Εικόνα

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 03 Οκτ 2020, 23:30

Η ΚΑΜΨΗ
Η κάμψη μπορεί να δημιουργηθεί είτε από τα φορτία της κατασκευής όταν αυτά ενεργούν στα φέροντα στοιχεία των οποίων το ύψος είναι έξη φορές μεγαλύτερο από την διάσταση της βάσης, ή από ροπές που ασκούνται πάνω τους Όπως το φέρων στοιχείο τείνει να καμπυλωθεί στη μία πλευρά του προκαλείται θλίψη (συμπίεση) και στην άλλη εφελκυσμός (τράβηγμα). Η κάμψη προκαλεί την ελαστική και ανελαστική παραμόρφωση ή ακόμα και την θραύση του φέροντα στοιχείου.
Μπορούμε να σταματήσουμε την κάμψη?
Ναι μπορούμε αν αλλάξουμε τις αιτίες που την προκαλούν.
Δηλαδή
Α) Αυξάνοντας τις διαστάσεις της διατομής εξαλείφουμε την κάμψη προερχόμενη από τα φορτία.
Β) Εξασκώντας μια ίση και αντίθετη δύναμη προερχόμενη από το έδαφος κόντρα στην δύναμη του εφελκυσμού.
Γιατί δεν το κάνουν οι πολιτικοί μηχανικοί αφού ξέρουν ότι η παραμόρφωση προερχόμενη από την κάμψη δημιουργεί αστοχίες?
Δεν το κάνουν διότι ξέρουν ότι αν σχεδιάσουν έτσι άκαμπτα ( όπως είναι τα προκάτ ) τότε σε υψίκορμο κτίριο θα υπάρξει η τάση ανατροπής ολόκληρης της κατασκευής.
Το άκαμπτο κτίριο μπορεί να μην ανατραπεί, αλλά σίγουρα θα υπάρξει τάση ανάκλησης από την ροπή ανατροπής ολόκληρου του εμβαδού της βάσης του. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο τμήμα της βάσης του κτιρίου θα χάσει την επαφή του με το έδαφος που το στηρίζει.
Χωρίς στήριγμα τα φορτία του κτιρίου δημιουργούν μια αντίρροπη ροπή ως προς την ροπή ανατροπής του.
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μεγάλες εντάσεις διατμητικής αστοχίας στις πιο ευάλωτες διατομές του κτιρίου, αυτές που βρίσκονται πάνω από τα πρέκια.
Η κατασκευή επιμήκη διαφραγματικής λειτουργίας τοιχωμάτων, με συνδυασμό την πάκτωση όλων των παριών τους από τα ανώτατα άκρα τους με τένοντες άνευ συνάφειας με το έδαφος σταματά 1) την κάμψη τους και 2) την ανατροπή τους.
Δηλαδή την παραμόρφωση της κατασκευής που ευθύνεται για τις αστοχίες.
Γιατί δεν σχεδιάζουν καθ αυτήν την μέθοδο?
Εικόνα

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 04 Οκτ 2020, 20:16

ΤΡΙΠΛΗ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
Αποτελείτε από δύο ανεξάρτητους φορείς ( έναν ελαστικό και έναν άκαμπτο ) ο ένας μέσα στον άλλο, τους οποίους διαχωρίζουν σεισμικοί αρμοί, τοποθετημένοι στο ύψος των διαφραγμάτων, οι οποίοι μεγαλώνουν καθ ύψος.
Το άκαμπτο φρεάτιο είναι προτεταμένο με το έδαφος από τα ανώτατα άκρα των γωνιών του με τένοντες άνευ συνάφειας πακτωμένους στα άκρα τους, στα κάτω άκρα τους με μηχανισμούς αγκύρωσης εδάφους και στα επάνω άκρα τους με υδραυλικούς μηχανισμούς πάκτωσης και έλξης.
Ο ελαστικός φορέας διαθέτει εφέδρανα ( οριζόντια σεισμική μόνωση ) και ο άκαμπτος φορέας διαθέτει στα ανώτατα άκρα του υδραυλικά συστήματα απόσβεσης σεισμικών εντάσεων.
Πως δουλεύει.

Οι δύο ανεξάρτητοι φορείς κατά τον σεισμό συγκρούονται στο ύψος των διαφραγμάτων πάνω στον σεισμικό αρμό απόσβεσης κραδασμών και καθ αυτόν τον τρόπο αλληλοεξουδετερώνουν τις σεισμικές εντάσεις.
Ο άκαμπτος φορέας ελέγχει ξεχωριστά την παραμόρφωση κάθε ορόφου ώστε αυτός να βρίσκεται πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή μετατόπισης, αποκλείοντας τις ανελαστικές μετατοπίσεις. Ο σεισμικός αρμός μεγαλώνει καθ ύψος έτσι ώστε το ελαστικό κτίριο να λικνίζεται φυσικά χωρίς να κατεβάζει ροπές στην βάση
Ο ελαστικός φορέας διαθέτει πλήρη πλαστιμότητα διότι ουδεμία θλιπτική τάση δεν εφαρμόζεται στις διατομές των υποστυλωμάτων εκτός των στατικών του φορτίων.
Στον άκαμπτο φορέα μπορούμε να του εφαρμόσουμε πλήρη προένταση αφού δεν παραλαμβάνει στατικά φορτία.
Η οριζόντια σεισμική μόνωση μειώνει την μετάδοση της επιτάχυνσης του εδάφους προς την κατασκευή οπότε μειώνει και τις εντάσεις ενώ το υδραυλικό σύστημα στο δώμα απορροφά σεισμική ενέργεια μετατρέποντας αυτή σε θερμική, οι σεισμικοί αρμοί αλληλοεξουδετερώνουν τις σεισμικές εντάσεις, ενώ ο μηχανισμός πάκτωσης μεταφέρει την ροπή ανατροπής μέσα στο έδαφος αποτρέποντας την καταπόνηση των διατομών.
Σε ασύμμετρες μη πλαισιωτές κατασκευές για να σταματήσουμε τον στρεπτοκαμπτικό λυγισμό του φέροντα υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετήσουμε περισσότερα του ενός άκαμπτες προτεταμένες και ανεξάρτητες διατομές τοιχωμάτων σε κατάλληλες περιοχές όπως δείχνει το τελευταίο σχήμα.
Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει την απόλυτη αντισεισμική προστασία ( διότι ελέγχει απολύτως την παραμόρφωση ) , την απόλυτη θέα και φυσικό φωτισμό για αρχιτεκτονικούς λόγους, καθώς και την απόλυτη προστασία του περιεχομένου της κατασκευής από πτώσεις!
Το βίντεο με Αγγλική ομιλία εδώ.


ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 07 Οκτ 2020, 19:01

Τι θέλω
Θέλω να καταλάβει ο κόσμος ότι εφόσον είναι δεδομένο ότι η βίδα στερεώνει αντικείμενα και ο οπλισμός του χάλυβα ενώνει την δοκό και το υποστύλωμα με σκοπό αυτά να αποκτήσουν δυναμική, δεν θα ήταν αλόγιστο να πούμε ότι και το βίδωμα όλων των παρειών των τοιχωμάτων από το ανώτατο επίπεδό τους με το έδαφος θα προσδώσει στην απόκριση της κατασκευής προς τις σεισμικές διεγέρσεις μια μεγάλη πρόσθετη δυναμική.
Μπορώ να σας δείξω τις μεθόδους να το πραγματοποιήσουμε και να νικήσουμε τον σεισμό.
Φυσικά αυτό προέκυψε από πολυετή έρευνα και μεγάλη πίστη στις ικανότητές μου στο να βρίσκω λύσεις..
Κακά τα ψέματα ο σεισμός μπορεί να καταστρέψει την περιουσία μας και το περιεχόμενό της ακόμα και την ύπαρξή μας.
Δηλαδή να καταστρέψει τα πάντα.
Αν ο λόγος δεν συνοδεύεται από πράξη είναι ανούσιος.
Βοηθήστε να σας βοηθήσω.
Αναθέστε μου κατασκευές να εφαρμόσουμε την μέθοδο.
Πολιτικοί μηχανικοί συνεργαστείτε μαζί μου.

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 10 Οκτ 2020, 20:19

Με 3D εκτυπωτή κατασκευάζει διώροφο σπίτι Έλληνας εμπειροτέχνης οικοδόμος στην Γερμανία!

Όταν ο Έλληνας απαλλαγεί από το Ελληνικό κατεστημένο κάνει θαύματα!

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 11 Οκτ 2020, 10:09

Για προβληματισμό.
Ο σεισμός είναι ένα φυσικό περιοδικό συμβάν το οποίο καταστρέφει ζωές και περιουσίες.
Το πότε θα συμβεί δεν έχει και μεγάλη σημασία αφού τελικά συμβαίνει.
Η επιστήμη του πολιτικού μηχανικού ανά τον κόσμο προσπαθεί να κρατήσει όρθιες τις κατασκευές.
Για να το κατορθώσει αυτό προσπαθεί να φέρει σε αντίθεση προς τις σεισμικές δυνάμεις του σεισμού δυνάμεις αντίθετες προερχόμενες από την κατασκευή.
Είναι κατανοητό και αποδεκτό από όλους ότι κάθε δύναμη που αντιστέκεται στην δύναμη του σεισμού είναι επιθυμητή γιατί όλοι ξέρουμε από την φυσική ότι οι ίσες και αντίθετες δυνάμεις ισορροπούν.
Εγώ κάνω μια πρόταση προς αυτούς που γράφουν τους αντισεισμικούς κανονισμούς, και για άγνωστη αιτία κάνουν ότι δεν με ακούν.
Για πρώτη φορά παγκοσμίως προτείνω η δύναμη αυτή η οποία αντιστέκεται στον σεισμό να μην προέρχεται μόνο από την δυναμική της κατασκευής αλλά να προέρχεται από έναν εξωτερικό παράγοντα αυτόν του εδάφους.
Αυτή η εξωτερική δύναμη μπορεί από μόνη της να ισορροπήσει τις δυνάμεις του σεισμού ή να συνεργαστεί με τις δυνάμεις της κατασκευής ώστε μαζί να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του σεισμού.
Είναι τουλάχιστον πάρα πολύ περίεργο που αρνούνται να εξετάσουν αυτή την πρότασή μου.
Τους καταγγέλλω τουλάχιστον για αμεροληψία και ανευθυνότητα.

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 12 Οκτ 2020, 19:37

ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΏΝ
https://www.facebook.com/notes/%CF%86%C ... 119002928/

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 14 Οκτ 2020, 20:37

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Η αλήθεια είναι ότι ξαναγράφω την αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών από την αρχή, για τον εξής λόγο.
Πριν αρκετά χρόνια υπήρχαν δύο σχολές πολιτικών μηχανικών Η διαμάχη τους ήταν στο εάν έπρεπε α) οι κατασκευές να διαθέτουν μεγάλη ελαστικότητα ή αν έπρεπε β) να κατασκευάζονται άκαμπτες διαθέτοντας μεγάλη δυναμική.

α) Οι ελαστικές κατασκευές έχουν το προνόμιο να αποθηκεύουν την σεισμική ενέργεια στις διατομές τους και να την επιστρέφουν μειωμένη κατά την επαναφορά τους στην αρχική τους θέση. Την επιστρέφουν μειωμένη λόγο του ότι η τριβή που αναπτύσσεται στους κόκκους της δομή τους κατά την κάμψη του κορμού τους μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε θερμική και κατ αυτόν τον τρόπο υπάρχει μερική σεισμική απόσβεση. Αν η μετατόπιση είναι μεγάλη τότε δημιουργούνται ανελαστικές μετατοπίσεις, που σημαίνει ότι δεν επανέρχονται μετά την κάμψη στην αρχική τους θέση και παρουσιάζουν διαρροές με εμφανή ρωγμές, οι οποίες απελευθερώνουν και αυτές μεγαλύτερη σεισμική ενέργεια. Οι πάρα πολύ μεγάλες μετατοπίσεις ρίχνουν τις κατασκευές.
β) Οι άκαμπτες κατασκευές είναι αυτές που έχουν πάρα πολύ μεγάλα τοιχώματα αντί μικρής διατομής κολόνες.
Παρουσιάζουν μικρή σεισμική απόσβεση διότι δεν κάμπτονται πολύ αλλά αντέχουν διότι διαθέτουν δυναμική. Π.χ άκαμπτες κατασκευές είναι τα προκατασκευασμένα εξολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Το πρόβλημα που παρουσιάζουν οι άκαμπτες υψίκορμες κατασκευές είναι ότι λόγο ακαμψίας ανατρέπονται εύκολα.
Κατά την ανατροπή τους όλο το εμβαδόν της βάσης του κτιρίου ανασηκώνεται χάνοντας την επαφή του με το έδαφος που στηρίζεται.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα αστήρικτα φορτία του κτιρίου να δημιουργούν αντίρροπες ροπές στους κόμβους και να σπάνε τα τοιχώματα ή να ανατρέπεται ολόκληρη η υψίκορμη άκαμπτη κατασκευή.

Τελικά επικράτησε η σχολή των πολιτικών μηχανικών που ήθελε τις ελαστικές και πλάστιμες κατασκευές.
Έγιναν έρευνες και γράφτηκαν αντισεισμικοί κανονισμοί τους οποίους ακολουθούν οι πολιτικοί μηχανικοί.

Και έρχομαι εγώ και τους λέω πως θα σταματήσουν την ανατροπή των άκαμπτων κατασκευών.
Απλά τους λέω να βιδώσουν τις άκαμπτες κατασκευές στο έδαφος.
Αν το κάνουν αυτό θα έχουμε νικήσει τον σεισμό διότι οι άκαμπτες αυτές κατασκευές έχουν δυναμική χωρίς να ανατρέπονται.
Ξανά γράφω ιστορία στην αντισεισμική τεχνολογία.
Αυτό έχει ξαφνιάσει τους πάντες διότι τα αλλάζει όλα.
Και όταν λέω όλα εννοώ ότι αλλάζει όλους τους μαθηματικούς υπολογισμούς που λύνουν τις κατασκευές σήμερα.
Αλλάζει τον ικανοτικό σχεδιασμό και την σχεδιαζόμενη πλαστιμότητα των κατασκευών. Και δίνει δουλειά στους γεωτεχνικούς.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχω εχθρούς και φίλους για την πατέντα μου. Όλοι οι πολιτικοί μηχανικοί καταλαβαίνουν αυτά που λέω απλά πολλοί λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα έρευνα η οποία είναι βασισμένη σε απλές παραδοχές της μηχανικής.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 13240
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 15 Οκτ 2020, 09:42

seismic έγραψε:
14 Οκτ 2020, 20:37
Αυτός είναι και ο λόγος που έχω εχθρούς και φίλους για την πατέντα μου.
ουτε εχθρους εχεις, ουτε φιλους.

αυτοι που νομιζεις για εχθρους απλως σου λενε το σωστο.

αυτοι που νομιζεις φιλους απλως θελουν να σου τα φανε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 15 Οκτ 2020, 15:08

Ασέβαστος έγραψε:
15 Οκτ 2020, 09:42
seismic έγραψε:
14 Οκτ 2020, 20:37
Αυτός είναι και ο λόγος που έχω εχθρούς και φίλους για την πατέντα μου.
ουτε εχθρους εχεις, ουτε φιλους.

αυτοι που νομιζεις για εχθρους απλως σου λενε το σωστο.

αυτοι που νομιζεις φιλους απλως θελουν να σου τα φανε.
Και αυτοί που δεν μπορούν να διαψεύσουν αυτά που λέω και απλά συκοφαντούν την αλήθεια τους έχω για τα @@κι@ μου! :003:

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 17 Οκτ 2020, 17:14

Αλήθεια ποιος φορέας είναι αρμόδιος στην Ελλάδα να ασχοληθεί με αυτήν την αλήθεια?
Κανένας!!!

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 24 Οκτ 2020, 21:31

Κατασκευή ιδέα δική μου
Πέργολα εξολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ακόμα και οι διαδοκίδες είναι από σκυρόδεμα.
Γιατί μερικοί με αμφισβητούν και σαν μάστορα!
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nick
Δημοσιεύσεις: 1883
Εγγραφή: 25 Μάιος 2018, 22:21

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 25 Οκτ 2020, 00:40

seismic έγραψε:
24 Οκτ 2020, 21:31
Κατασκευή ιδέα δική μου
Πέργολα εξολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ακόμα και οι διαδοκίδες είναι από σκυρόδεμα.
Γιατί μερικοί με αμφισβητούν και σαν μάστορα!
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Ασε τις πατέντες και πιασε τις περγολες.

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 25 Οκτ 2020, 07:41

nick έγραψε:
25 Οκτ 2020, 00:40
seismic έγραψε:
24 Οκτ 2020, 21:31
Κατασκευή ιδέα δική μου
Πέργολα εξολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ακόμα και οι διαδοκίδες είναι από σκυρόδεμα.
Γιατί μερικοί με αμφισβητούν και σαν μάστορα!
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Ασε τις πατέντες και πιασε τις περγολες.
Ότι και να κάνεις τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει ( τι θα κάνεις ) δηλαδή η αρχιτεκτονική που παντρεύει το αρμονικό σύνολον του έργου. Το κόστος η αντοχή στον χρόνο και η συντήρηση έχει μια καλύτερη πρόταση... αυτή που βλέπεις. :smt023
Εικόνα

seismic
Δημοσιεύσεις: 2425
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 28 Οκτ 2020, 16:30

Μήπως ξέρετε τι είναι το
ITU ?

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών