ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 25 Οκτ 2021, 18:06

Ρωγμές.
Ρωγμές στο έδαφος στους τοίχους στο σκυρόδεμα τους δρόμους. Ρωγμές προερχόμενες από σεισμούς, από συστολή διαστολή, από διάβρωση από οξείδωση του χάλυβα, από ξήρανση, από καθίζηση και από στατικά φορτία. Η ρωγμή υποδηλώνει τάσεις που αναπτύσσονται για διάφορους λόγους στο σημείο. Οι ποιο επικίνδυνες ρωγμές προερχόμενες από τον σεισμό είναι αυτές που έχουν λοξό / σχήμα και ευρίσκονται πάνω στα υποστυλώματα ή τα τοιχώματα. Οι ρωγμές από οξείδωση του χάλυβα εμφανίζονται πάνω από τις πόρτες τα παράθυρα τα πρέκια και όπου υπάρχει οπλισμένο σκυρόδεμα. Ο λόγος οφείλεται στην διόγκωση της διατομής του χάλυβα λόγο οξείδωσης. Η οξείδωση προκαλείται κατά 40% όταν ο χάλυβας έρθει σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα κατά 40% από την υγρασία και κατά 20% από το αλάτι που υπήρχε στο νερό κατά την παρασκευή του σκυροδέματος ή που μεταφέρθηκε από τον αέρα.
Ρωγμή από καθίζηση εδάφους
Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη ρωγμή. Την αναγνωρίζουμε εξετάζοντας το σχήμα των δύο επιφανειών της ρωγμής το οποίο αν δεν ταιριάζει αντικριστά, προήλθε από καθίζηση. Από καθίζηση προέρχεται και η ρωγμή που μεγαλώνει καθ ύψος.
Λοξή ρωγμή στον κόμβο της πόρτας και του παραθύρου. Προέρχεται από την συστολή διαστολή της τοιχοποιίας όταν αυτή είναι φέροντας οργανισμός και αποτελείται από σκληρά υλικά όπως η άμμος θαλάσσης. Η ρωγμή παρουσιάζεται λοξή ξεκινώντας από τους κόμβους παραθύρου και πόρτας,διότι εκεί ευρίσκεται η πιο ασθενή διατομή του τοίχου.
Περιφερειακή περιμετρική ρωγμή κάτω από την πλάκα. Αυτή σχηματίζετε στην φέρουσα τοιχοποιία λόγο διαφορετικής κατεύθυνσης της συστολής και της διαστολή της πλάκας με την φέρουσα τοιχοποιία. Αυτή η ρωγμή εμφανίζεται πάντα στον αρμό της τοιχοποιίας ευρισκόμενος έναν αρμό κάτω από την πλάκας . Αυτό συμβαίνει γιατί ο τελευταίος τσιμεντόλιθος που έρχεται σε επαφή με την πλάκα έχει ισχυρή συνάφεια με το σκυρόδεμα, ενώ ο αρμός λάσπης που πατάει από κάτω είναι ασθενέστερος.
Ρωγμή περιφερειακά του πλαισίου κολόνας - δοκού. Δημιουργείτε α) από το κακό σφήνωμα της τοιχοποιίας, β) την μη εφαρμογή του (πεταχτού) σοβά για καλύτερη πρόσφυση στην επιφάνεια του υποστυλώματος πριν το χτίσιμο. γ) από την απουσία της φαλτσογωνιάς στην γωνία του υποστυλώματος.
Ρωγμές στην πλάκα. Ο ξυλότυπος διψάει για νερό. Αν δεν τον βρέξουμε καλά πριν την τοποθέτηση του σκυροδέματος και αν δεν βρέξουμε καλά την επιφάνεια της πλάκας μετά την σκυροδέτηση παρατηρείται ανομοιόμορφη ξήρανση με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρωγμών.
Ρωγμές στις γωνίες των υποστυλωμάτων Και αυτές εμφανίζονται γιατί δεν φροντίσαμε να βρέξουμε καλά τον ξυλότυπο του υποστυλώματος. Ο ξυλότυπος του υποστυλώματος πάνω στην γωνία περικλείει πολύ λίγο σκυρόδεμα και διψάει πολύ για νερό με αποτέλεσμα να το ξεραίνει σε διαφορετικό χρόνο από ότι ξεραίνεται το σκυρόδεμα του κεντρικού κορμού του υποστυλώματος. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει πρόωρη σμίκρυνση του σκυροδέματος στην γωνία και να δημιουργεί την ρωγμή την οποία βλέπουμε κατά το ξεκαλούπωμα. Αυτή η ρωγμή αφήνει το οξυγόνο να περάσει και να οξειδώσει τον χάλυβα ο οποίος διογκώνεται και καταστρέφει το σκυρόδεμα επικάλυψης και τον μηχανισμό συνεργασίας αυτόν της συνάφειας. Η τοποθέτηση σφαλτογωνιάς αποτρέπει αυτήν την ρωγμή και βοηθάει στην καλύτερη πρόσδεση του υποστυλώματος και της τοιχοποιίας. Αλλά η καλύτερη άμυνα προς αποφυγή της δημιουργίας αυτής της ρωγμής είναι το νερό Πολύ βρέξιμο του ξυλότυπου του υποστυλώματος πριν την σκυροδέτηση.
Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 27 Οκτ 2021, 20:34

Χτιστά έπιπλα με τσιμεντοκονία.
1)Το πρώτο εύλογο ερώτημα είναι αν ένας νιπτήρας ή ένας νεροχύτης αντέχει στα κτυπήματα από διάφορα σκεύη.
Η απάντηση είναι ότι σε καθημερινή χρήση δεν υπάρχει πρόβλημα αν ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές.
Το πιο ευάλωτο από κτυπήματα στα χτιστά έπιπλα είναι οι εξωτερικές γωνίες. Για να αντέχουν στα χτυπήματα περισσότερο πρέπει να τις στρογγυλέψουμε Το στρογγύλεμα αρχικά και πρωτίστως γίνεται με μικρό τροχό εύκολα πάνω στο οπλισμένο σκυρόδεμα του πάγκου.
Πάνω στο σκυρόδεμα του πάγκου στρώνουμε μια στρώση κόλας πλακιδίων 2 - 3 χιλιοστών και σιδερώνουμε επάνω της το δίχτυ τσιμεντοκονίας χρησιμοποιώντας ένα μυστρί ώστε με την πίεση που του εξασκούμε να εισχωρήσει μέσα στην κόλα. Μετά ακολουθεί μία δεύτερο στρώση κόλας 2 χιλιοστών ώστε να καλυφθεί πλήρως το δίχτυ. Πριν ξεραθεί η κόλα φρέσκια όπως είναι την τρίβουμε με ένα τριβείο σοβά. Όμως το τρίψιμο δεν γίνεται όπως αυτό της μαρμαροκονίας. Βουτάμε το τριβείο συχνά στο νερό, και το τραβάμε με ελαφριά ανάκληση κατά μία διεύθυνση και προς πολλές κατευθύνσεις κάθε φορά προσπαθώντας να μεταφέρουμε υλικό και να κλείσουμε τα βαθουλώματα της επιφάνειας. Οι γραμμές που αφήνει δεν είναι πρόβλημα γιατί δημιουργούν πρόσφυση στην επόμενη στρώση της τσιμεντοκονίας. Αφού ξεραθεί η κόλλα περνάμε δύο στρώσεις ψιλόκοκης τσιμεντοκονίας την μία μετά την άλλη πάχους 2 χιλιοστών Λίγο πριν περάσουμε την τσιμεντοκονία είναι πολλή χρήσιμο να επαλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια της κόλλας με ρητίνη αραιωμένη με 50% νερό. Αυτό βοηθάει στην πρόσφυση και κάνει πιο γερή την τσιμεντοκονία στα κτυπήματα.
Όταν και ή δεύτερη στρώση τσιμεντοκονίας γίνει νωπή, την τρίβουμε ελαφριά με ένα τριβείο βουτώντας αυτό στο νερό και την πατάμε μια φορά όταν γίνει νωπή. Επαναλαμβάνουμε το πάτημα μετά από μισή ώρα βουτώντας το μυστρί συνεχώς μέσα στο νερό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μετά μία ώρα. Την άλλη μέρα τρίβουμε με ένα γυαλόχαρτο Νο180 τοποθετημένο σε περιστροφικό τριβείο, και τις γωνίες χρησιμοποιώντας το γυαλόχαρτο με το χέρι μας.
2) Το δεύτερο εύλογο ερώτημα είναι αν λερώνεται με λάδια και σάλτσες.
Αυτό έχει να κάνει με το λούστρο. Υπάρχει λούστρο νερού και λούστρο δύο συστατικών.
Το λούστρο νερού είναι καλό διότι διατηρεί το χρώμα της άσπρης τσιμεντοκονίας σχεδόν άσπρο. Το κακό είναι ότι σε πολύ δύσκολους λεκέδες λαδιού και ντομάτας δεν προστατεύει την τσιμεντοκονία επαρκώς και η τσιμεντοκονία απορροφά τον λεκέ και δεν βγαίνει. Για τον λόγο αυτό δεν συνιστάτε σε έπιπλα κουζίνας και μπάνιου ούτε για πατώματα. Αντιθέτως ο λούστρος δύο συστατικών δεν αφήνει κανέναν λεκέ να εισχωρήσει στην τσιμεντοκονία,ιδιαίτερα ο γυαλιστερός λούστρος δύο συστατικών. Όμως αλλάζει προς το μπεζ το χρώμα της άσπρης τσιμεντοκονίας. Αν θέλετε να παραμείνει άσπρη η τσιμεντοκονία θα πρέπει να περάσετε σαν αστάρι μια στρώση λούστρου νερού με αραίωση 50% με νερό και μετά δύο στρώσεις λούστρου δύο συστατικών κατά προτίμηση γυαλιστερό για καλύτερη προστασία από τους λεκέδες και για μεγαλύτερη αντοχή. Σε κάθε στρώση λούστρου καλώ είναι να τρίβεται ελαφριά με το χέρι με γυαλόχαρτο Νο 300 και να σκουπίζεται καλά από σκόνες πριν την επόμενη στρώση λούστρου.
Η τσιμεντοκονία συνιστάτε για εσωτερικούς χώρους.
Αν θέλουμε μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς τα κτυπήματα και την βρωμιά τότε μπορούμε να αφήσουμε οπή στον πάγκο της κουζίνας και να τοποθετήσουμε κεραμικό εντοιχισμένο νεροχύτη Ή στο λουτρό να κατασκευάσουμε χαμηλό πάγκο με επικαθήμενο νιπτήρα.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 28 Οκτ 2021, 14:23

Θεμελιώσεις δομικών έργων.
Θα είμαι σύντομος για να σας βάλω στην κουβέντα.
Γιατί χρησιμοποιούμαι θεμελιώσεις εις πλάτος και δεν χρησιμοποιούμε θεμελιώσεις εις βάθος?
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 28 Οκτ 2021, 21:54

Γιατί δεν εφαρμόζουμε πάκτωση της βάσης με το έδαφος και απλά εδράζεται τις κατασκευές στο έδαφος?
Ο χάλυβας μόνος του δεν παραλαμβάνει τον εφελκυσμό αν δεν είναι καλά πακτωμένος κάπου? Π.χ αν ο οπλισμός του χάλυβα ενός μπαλκονιού δεν είναι καλά πακτωμένος μέσα την πλάκα, θα φθάσει στο ισόγειο. Γιατί δεν ενώνετε την κατασκευή με το έδαφος, και απλά την εδράζεται πάνω στο έδαφος?
Θα μου πήτε...ότι ΄΄κανένα υλικό δεν παραλαμβάνει καμία φόρτιση αν δεν είναι στατικά ορισμένος ο φορέας. Ναι σε περίπτωση του μπαλκονιού η πάκτωση ειναι απαραίτητη. Όλες οι εντατικές καταστάσεις (Εφελκυσμός, Θλίψη, Καμψη, Διάτμηση, Στρέψη κλπ) υπονοούν την παραδοχή στατικής ισορροπίας, αλλίως δεν θα έβγαζαν νόημα. Δεν είναι το ίδιο ένας πρόβολος με ένα θεμέλιο.''
Απάντηση
Στο σεισμό ένας μπαλκόνι - πρόβολος, και ένα τοίχωμα είναι το ίδιο. Ροπές παραλαμβάνει ο πρόβολος ροπές παρουσιάζονται στον σεισμό και στο τοίχωμα. Εκτός αν επιμένετε να σπάτε τις διατομές στους δοκούς. '' για το καλό μας ''
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 30 Οκτ 2021, 00:49

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ

Μέτρηση επιτάχυνσης.
Έκανα διάφορα πειράματα μικροκλίμακας με δοκίμιο
κλίμακας 1 προς 7,
μάζας 900kg
με οπλισμό διπλό κάνναβο5Χ5 cm Φ/1,5mm,
με υλικό σκυροδέματος σε μικροκλίμακα .
Χρησιμοποίησα Άμμο με τσιμέντο αναλογίας 6 προς 1
Πλάτος ταλάντωσης 0,15m
Μετατόπιση 0,30m
Πλήρη ταλάντωση 0,60m
Συχνότητα 2 Hz
Επιτάχυνση σε ( g ) a=( -(2*π*2)^2 * 0,15 ) / 9.81
a=3,14χ2=6,28χ2=12,56X12,56=157,754X0,15=23,6631/9,81=2,41g φυσικού σεισμού.
Δύο όροφοι 900 kg 450 kg έκαστος
Μέτρηση Αδράνειας και τέμνουσας βάσης
Επιτάχυνση 2,41g X 900kg = αδράνεια και τέμνουσα βάσης 2169 kg
Το κάθε ένα από τα 4 τοιχώματα έχει τέμνουσα βάσης 2169kg/4=τέμν. βάσης 542,24kg
Μέτρηση Ροπής ανατροπής
Για να βρούμε την ροπή ανατροπής του κάθε τοιχώματος πρέπει πρώτα να βρούμε την πλάγια δύναμη που δέχεται το κάθε ένα τοίχωμα ανά όροφο.
Οπότε λέμε 2169 kg / 2 = 1084,5 kg αδράνειας ανά όροφο / 4 τοιχώματα = 271,2 kg δύναμη αδράνειας δέχεται το κάθε ένα τοίχωμα ανά όροφο.
Για να βρούμε την ροπή ανατροπής των καθ ύψος τοιχωμάτων προσθέτουμε όλα τα ύψη των ορόφων ήτοι (0,67+1,34) = 2,01m
και τα πολλαπλασιάζουμε με τα kg αδράνειας που δέχεται κάθε τοίχωμα ορόφου ανά όροφο που είναι 271,2kg
Το αποτέλεσμα είναι 2,01Χ271,02= Ροπή ανατροπής για κάθε ένα τοίχωμα 545,1kg
Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια αντίρροπη ροπή ευστάθειας ώστε να μην ανατραπεί το τοίχωμα αυτή πρέπει να είναι μεγαλύτερη > των 545,1kg
Kάθε ένα τοίχωμα παίρνει μια ροπή ανατροπής 545,1kg και τα 4 τοιχώματα μαζί παίρνουν μια ροπή 2180 kg
Το βάρος τις κατασκευής σε ακινησία είναι 900 kg
Δηλαδή ένα διώροφο δοκίμιο βάρους 900 kg με επιτάχυνση 2,41g δημιουργεί μια ροπή ανατροπής 2180/900 = 2,42 φορές μεγαλύτερη του βάρους του.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 31 Οκτ 2021, 21:44

ΠΛΑΣΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ
Σύμφωνα με τους σύγχρονους κανονισμούς, ο αντισεισμικός σχεδιασμός των κτιρίων γίνεται με βάση τις απαιτήσεις του ικανοτικού σχεδιασμού και πλαστιμότητας. Η αναπόφευκτη ανελαστική συμπεριφορά υπό ισχυρή σεισμική διέγερση κατευθύνεται σε επιλεγμένα στοιχεία και μηχανισμούς αστοχίας.
Ειδικότερα, η έλλειψη ικανοτικού σχεδιασμού των κόμβων και η σαφώς περιορισμένη πλαστιμότητα των στοιχείων οδηγούν σε ψαθυρές μορφές αστοχίας.
Η Πλαστιμότητα των δομικών στοιχείων και των κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα χαρακτηρίζεται από την ικανότητα τους να παραμορφώνονται πέραν του ορίου διαρροής, χωρίς να απομειώνεται σημαντικά η αντοχή τους
Σύμφωνα με την § 5.2.1 του ΕΚ8 υπάρχει επιλογή σχεδιασμού της διαθέσιμης πλαστιμότητας του κτιρίου.
Τα κτίρια οπλισμένου σκυροδέματος ( Ο.Σ ) μπορούν να μελετηθούν με δύο διαφορετικές μεθόδους σχεδιασμού.
α) Να σχεδιαστούν διαθέτοντας την αναγκαία πλαστιμότητα που σημαίνει να διαθέτουν την απαιτούμενη - αναγκαία ικανότητα να καταναλώνουν σεισμική ενέργεια, χωρίς όμως να χάνουν την αντοχή τους σε όλες τις φορτίσεις κατά το λίκνισμα του σεισμού.
β) Να σχεδιαστούν διαθέτοντας μικρή πλαστιμότητα δηλαδή χαμηλή ικανότητα κατανάλωσης ενέργειας, αλλά να διαθέτουν πολύ μεγάλη δυναμική.
Η συμπεριφορά της δομής κατά τη διάρκεια ενός σεισμού είναι βασικά μια οριζόντια μετατόπιση (ας ξεχάσουμε για μια στιγμή οποιαδήποτε κατακόρυφη συνιστώσα) που επαναλαμβάνεται μερικές φορές.
Άν η μετατόπιση είναι αρκετά μικρή για να κρατήσει όλα τα μέλη της δομής εντός της ελαστικής περιοχής, η ενέργεια που δημιουργείται, είναι ενέργεια που αποθηκεύεται στη δομή ( στον κορμό των στοιχείων ) και εκτονώνεται μετά για να επαναφέρει την δομή στην αρχική της μορφή. Σαν το ελατήριο.
Αυτή την αποθήκευση της ενέργειας και εν συνεχεία την απόδοσή της προς την αντίθετη κατεύθυνση που εφαρμόζει το ελατήριο, στην δομική κατασκευή την αποθηκεύει και την εκτονώνει το υποστύλωμα και η δοκός.
Με λίγα λόγια, όλη η επιτάχυνση του σεισμού μετατρέπεται σε αποθηκευμένη ενέργεια στην δομή.
Όσο η μετατόπιση κρατά κάθε τμήμα οποιουδήποτε μέλους εντός ελαστικής περιοχής, όλη η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη δομή θα κυκλοφορήσει στο τέλος του κύκλου, προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Αυτή η περιοχή μετατόπισης ονομάζεται ελαστική περιοχή, στην οποία δεν παρατηρούνται αστοχίες.
Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία.
Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των στηλών και των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %) πέραν του ορίου διαρροής.
Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δομή αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί (ενώ στην ελαστική περιοχή όλες οι μετατοπίσεις ανακτούνται).
Βασικά ο σχεδιασμός της αντοχής ενός σημερινού κτιρίου περιορίζετε στα όρια του ελαστικού φάσματος σχεδιασμού, και μετά περνά στις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές διαρροής, οι οποίες είναι προεπιλεγμένες περιοχές μικρών και πολλών διαρροών αστοχίας, (συνήθως σχεδιάζονται να συμβούν στα άκρα των δοκών) ώστε να μην καταρρεύσει η δομή.
Αυτός είναι ο μηχανισμός της πλαστιμότητας που καταναλώνει σεισμική ενέργεια.
(Η δομή καταρρέει όταν αστοχήσουν τα υποστυλώματα με λοξό / σχήμα αστοχίας)
Αν τα τμήματα που βιώνουν τις πλαστικές παραμορφώσεις, ξεπερνούν το όριο του σημείου θραύσης, και είναι και πάρα πολλές πάνω στην δομή, η δομή θα καταρρεύσει.
Αυτά είναι τα όρια αντοχής της σημερινής αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών.
Σκοπός του σύγχρονου αντισεισμικού κανονισμού είναι να κατασκευάσει δομές που: α) Σε συχνούς σεισμούς μεγάλης πιθανότητας να συμβούν δεν θα πάθουν τίποτα, β) Σε σεισμούς μέσης πιθανότητας να συμβούν θα πάθουν μικρές, επιδιορθώσιμες ζημιές και γ) Σε πολύ ισχυρούς σεισμούς μικρής όμως πιθανότητας να συμβούν δεν θα έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Άρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο «απόλυτα” στις αντισεισμικές κατασκευές. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο «ποιοτικές” κατασκευές που σημαίνει εφαρμογή τουλάχιστον των απαιτήσεων όλων των σύγχρονων κανονισμών. Η ποιότητα των κατασκευών και η ασφάλειά τους, είναι και συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης των χωρών, μεταξύ των άλλων παραγόντων. Είναι ευνόητο ότι φτωχές χώρες δεν μπορούν να συγκριθούν με χώρες όπου έχουν ακριβούς σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς. Συμπέρασμα… δεν υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός σήμερα, και δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό, αλλά σε ποιοτικό σχεδιασμό. Οπότε υπάρχει μεγάλη ανάγκη σήμερα να εφεύρουμε έναν πιο σύγχρονο αντισεισμικό σχεδιασμό ο οποίος να ανταποκρίνεται στον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό, με μικρότερο κατασκευαστικό κόστος.
Με ότι σχεδιασμό και να επιλέξεις σε μικρό ή μεγάλο βαθμό θα υπάρχει και ελαστική περιοχή μετατόπισης και ανελαστική μετατόπιση αφού ο σημερινός ΝΕΑΚ θεωρεί ότι η ανελαστική μετατόπιση είναι '' αναπόφευκτη - μη ελέγξιμη''. Εγώ ελέγχω την μετατόπισή - παραμόρφωση ακόμα και στον συντονισμό. Και ο δυναμικός ανελαστικός σχεδιασμός μπάζει από παντού, αφού το φάσμα σχεδιασμού με όλες τους συντελεστές που λαμβάνονται υπόψιν αδυνατεί να σταθεί χωρίς ψαθυρές αστοχίες σε μεγάλους σεισμούς με διάρκεια. Υπάρχουν πάρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν την καταστροφή και στις ποιο σύγχρονες αντισεισμικές κατασκευές. Βασικά οι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρη πιθανοτικού χαρακτήρα. (Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της.) Ακόμα οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, και καθορίζουν τον συντελεστή αντισεισμικού σχεδιασμού έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του 10%.
Ο συσχετισμός των ποσοτήτων όπως είναι οι “αδρανειακές εντάσεις – δυνάμεις απόσβεσης – ελαστικές δυνάμεις- δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής – αλληλεπίδραση εδάφους κατασκευής – επιβαλλόμενη κίνηση εδάφους” είναι μη γραμμικής κατεύθυνσης Για την πατέντα...Τεχνικά είναι εφικτό 100% Το κόστος εξαρτάτε από την κατασκευή. Υπάρχουν έργα σπουδαιότητας όπως πυρηνικοί σταθμοί, νοσοκομεία, σχολεία, γέφυρες, φράγματα που το κόστος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν περιοχές αυξημένης σεισμικής επικινδυνότητας που παρουσιάζουν μεγάλους με διάρκεια σεισμούς και το κόστος έρχεται σε δεύτερη μοίρα και η ασφάλεια προέχει. Υπάρχουν και μικρές κατασκευές με συνεχή δόμηση που αυτές χρειάζονται 100% την ευρεσιτεχνία. Για το κόστος 16000 ευρώ για εμβαδόν ορόφου 100 τ.μ + 3000 ευρώ για κάθε επιπλέον όροφο πέραν του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Όμως αυξάνεται πάρα πολύ η αντοχή στον σεισμό και αν έχεις κάτι πολύ δυνατό που δεν χρειάζεται να είναι τόσο δυνατό τότε του αφαιρείς οπλισμό και το κάνεις πιο φθηνό. Άλλα έργα .... ανεμογεννήτριες. Ρίχνει το κόστος στήριξης κατά 80% αντικαθιστώντας εντελώς την βάση σκυροδέματος που δουλεύει βαρυτικά. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με την θεμελίωση όλων των κατασκευών αφού αντικαθιστάτε η θεμελίωση εις πλάτος με αυτή της ευρεσιτεχνίας που είναι μια πακτωμένη με το έδαφος θεμελίωση εις βάθος η οποία αντέχει ανοδικές και καθοδικές εντάσεις. Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 02 Νοέμ 2021, 17:22

Υπάρχουν πάρα πολλά λάθη στον αντισεισμικό σχεδιασμό σήμερα και αν δεν τα ξέρετε θα σας τα πω ένα ένα.
Καιρός είναι να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να πούμε αλήθειες στον κόσμο.
Λέμε σήμερα ότι σχεδιάζουμε αντισεισμικά.
Και τι γίνεται φίλε επιστήμονα μηχανικέ αν η ιδιοπερίοδος κατασκευής εδάφους συμπέσει?
Θα σταθεί όρθια η κατασκευή?
Τι γίνεται αν έχουμε μεγάλη επιτάχυνση και διάρκεια
Θα σταθεί όρθια η κατασκευή?
Γιατί βάζετε χιλιάδες κιλά χάλυβα στην κατασκευή όταν και μόνο ένα από τα σίδερα οπλισμού αντέχει να σηκώσει την κατασκευή στον αέρα?
Κάτι δεν φταίει?
Γιατί αστοχούν τα μπετά από διάτμηση?
Κάτι δεν φταίει?
Αν δεν ξέρετε τι φταίει θα σας το πω εγώ άμα θέλετε.
Αν θέλετε να μην με ακούτε συνεχίστε την επιστήμη που ξέρετε, και σε κάθε σεισμό ανανεώνεται τον οπλισμό.
Κάποτε θα μάθετε την αλήθεια.
Κάντε όμως γρήγορα γιατί θρηνούμε ζωές και περιουσίες
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 03 Νοέμ 2021, 20:15

Στον αντισεισμικό σχεδιασμό δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.
Υπάρχει κακός αντισεισμικός σχεδιασμός, καλός, και καλύτερος.
Ο σημερινός νέος Ελληνικός αντισεισμικός σχεδιασμός ( ΝΕΑΚ ) έχει πολλά προβλήματα.
Δεν μπορείτε να ελέγξετε
1) τον συντονισμό.
2) Την ανελαστική παραμόρφωση
3) Έχετε περιορισμένη αντισεισμικότητα σχεδιασμού η οποία δεν καλύπτει όλο το φάσμα των επιταχύνσεων.
4) Η σεισμική διάρκεια και η μεγάλη επιτάχυνση σας δημιουργεί αστοχίες.
5)Η διάτμηση τόσο στο σκυρόδεμα επικάλυψης όσο και εκεί που υπάρχει εφελκυσμός όσο και η τέμνουσα βάσης δημιουργούν ψαθυρές αστοχίες.
6) Η διαφορετική σύνθεση του εδάφους θεμελίωσης από βάση σε βάση λόγο της φυσικής του σύστασης μπορεί να σας δημιουργήσει στατικά προβλήματα.
Εγώ τα έχω λύσει όλα αυτά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 06 Νοέμ 2021, 18:27

Έφυγε ένας σοβαρός παράγοντας από τον τεχνικό κλάδο. Ποιος ηλίθιος κατάργησε τον κλάδο των Εργοδηγών Δομικών Έργων?
Η δουλειά μας είναι μια συνεχή πληροφόρηση. Όσες πιο πολλές πληροφορίες συλλέξουμε τόσο αποκτάμε την ικανότητα να μιλάμε με το έργο. Αυτές τις πληροφορίες τις συλλέγουμε από δύο πηγές 1) Από την εμπειρία στην πράξη και 2) από τα θρανία. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι τα ξέρει - τα έμαθε όλα από την πράξη, ή ότι τα έμαθε όλα στα θρανία. Ο εργοδηγός των ''θρανίων'' δεν ήταν ούτε μηχανικός, ούτε μάστορας ούτε εργολάβος. Ήταν ένα άλλο είδος που τα πάντρευε όλα αυτά μαζί και δημιουργούσε νέα γνώση. Πήγαινε το πρωί στην οικοδομή και το απόγευμα και το βράδυ στην σχολή, και έπαιρνε πληροφορίες 24 ώρες για την ορθότητα της τεχνικής των κατασκευών. Σήμερα κανένας από το πανεπιστήμιο δεν έχει πιάσει το μυστρί και το σκεπάρνι, και κανένας μάστορας δεν έχει ανοίξει το βιβλίο. Αν ο μηχανικός που έφαγε την ζωή του στα θρανία είχε πιάσει το μυστρί και το σκεπάρνι θα ήταν ο τέλειος τεχνικός επιστήμονας. Το ότι σαν εργοδηγός δημιούργησα νέα γνώση για την αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών δεν είναι τυχαίο. Και όμως μερικοί ηλίθιοι πολιτικοί κατάργησαν αυτόν τον πολύτιμο κλάδο των κατασκευών.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 06 Νοέμ 2021, 18:54

1) Υπάρχει η αστοχία από διάτμηση στα τοιχώματα λόγο εφελκυσμού. Γιατί δεν εφαρμόζεται προένταση στο τοίχωμα να εξισώνεται τις εντάσεις εφελκυσμού με αυτές τις θλίψης?
2) Υπάρχει αστοχία στο σκυρόδεμα επικάλυψης λόγο της υπέρ αντοχής του χάλυβα στον εφελκυσμό ο οποίος στρέφει την αστοχία σε διατμητική μορφή. Γιατί δεν καταργείτε τον μηχανισμό της συνάφειας και αντί αυτού, να χρησιμοποιείται ως πρωτεύων οπλισμό την προένταση που θα έλυνε το πρόβλημα αυτής της αστοχίας?
3) Η τέμνουσα βάσης καταστρέφει εύκολα την διατομή των τοιχωμάτων στα ισόγεια. Γιατί δεν εφαρμόζεται προένταση στα τοιχώματα η οποία αυξάνει ποσοτικά την ικανότητα απόκρισης της διατομής τους κατά 40% ?
4) Γιατί εφόσον πακτώνεται τα τοιχώματα με τους δοκούς και τις πλάκες και τους προβόλους με τις πλάκες δεν πακτώνεται το ίδιο και τα τοιχώματα με το έδαφος με βαθιές αγκυρώσεις? Σας ξέφυγε?
5) Γιατί μεταφέρεται ροπές στους κόμβους ενώ θα μπορούσατε να εκ τρέψετε τις εντάσεις αυτές μέσα στο έδαφος ενώνοντας τους κόμβους της ανώτατης στάθμης με το έδαφος ?
6) Γιατί αφήνεται τον μηχανισμό της συνάφειας να δημιουργεί κρίσιμες περιοχές αστοχίας όταν με την προένταση θα σταματούσε η κάμψη και η κρίσιμη περιοχή αστοχίας?
Γιατί πάτε μπροστά προς τα πίσω? :003:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 07 Νοέμ 2021, 10:28

Αγαπητοί φίλοι πολιτικοί μηχανικοί αν μου επιτρέπεται να σας αποκαλώ φίλους, η επιστήμη ορισμένες φορές δεν είναι μια συνέχεια, αλλά παρουσιάζει ασυνέχειες και κάνει άλματα.
Η επιστήμη στέκεται με το ένα πόδι στην πεπατημένη γνώση και με το άλλο πόδι προσπαθεί να ρίξει μια κλωτσιά και να τα αλλάξει όλα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά που ίσχυαν μέχρι τότε ήταν λάθος.
Η νέα γνώση αν είναι καλύτερη έρχεται να αντικαταστήσει την παλιά με σκοπό να λύσει υπάρχοντα προβλήματα.
Μετά από έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι οι δυνάμεις της αδράνειας κατευθύνονται στους κόμβους και καταπονούν τις διατομές των στοιχείων που απαρτίζουν τον φέροντα οργανισμό γύρω από αυτούς. Διαπίστωσα ακόμα ότι αυξάνατε τις διατομές και τον οπλισμό για να αντιμετωπίσετε τις δυνάμεις αδράνειας αλλά μετά από ένα σημείο αυτό είναι ακατόρθωτο διότι μαζί με την αύξηση των διαστάσεων αυξάνεται συγχρόνως και η δύναμη της αδράνειας την οποία προσπαθείτε να εξισώσετε με δυνάμεις ισορροπίας.
Θεώρησα αναγκαίο αυτό να το αλλάξω εκ τρέποντας τις δυνάμεις τις αδράνειας μέσα στο έδαφος αποτρέποντας καθ αυτόν τον τρόπο, αυτές να κατευθυνθούν στους κόμβους, και να κάμψουν ανελαστικά τους κορμούς των στοιχείων που τους απαρτίζουν μέχρι αυτοί να αστοχήσουν ψαθυρά.
Με την μέθοδο σχεδιασμού, πάκτωσης όλων των παρειών των τοιχωμάτων από τους κόμβους της ανώτατης στάθμης με το έδαφος, ευελπιστώ να εκ τρέψω τις πλάγιες εντάσεις αδράνειας που δημιουργεί ο σεισμός, σε πιο ισχυρές περιοχές από αυτές τις περιοχές που οδηγούνται σήμερα. Αυτές οι ισχυρές περιοχές ευρίσκονται μέσα στο έδαφος έχουν την ικανότητα να παραλαμβάνουν αυτές τις εντάσεις, προλαμβάνοντας και αποτρέποντας τις σχετικές μετατοπίσεις (δηλ τα drifts) και άρα η ένταση που αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον φορέα είναι περιορισμένη. Βασικά επιστρέφω μέσα στο έδαφος τις εντάσεις αδράνειας, αφαιρώντας καθ αυτόν τον τρόπο μεγάλες εντάσεις που προκαλούν αστοχίες, πάνω στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου, εξασφαλίζοντας συγχρόνως μία πιο ισχυρή φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό διαστασιολόγισης των τοιχωμάτων και την τοποθέτηση τους σε κατάλληλες θέσεις αποτρέπουμε και τον στρεπτοκαμπτικό λυγισμό που εμφανίζεται σε ασύμμετρες, μεταλλικές, και σε υψίκορμες κατασκευές.
Γενικός εκτρέπω τις εντάσεις αδράνειας που δημιουργούν αστοχία στις διατομές γύρο από τους κόμβους μέσα στο έδαφος.
Εάν ο μηχανισμός τοποθετηθεί σε όλες τις παρειές του διπλού ή πολλαπλού μοχλοβραχίονα των τοιχωμάτων ( αυτός του ύψους και του πλάτους ) βοηθάει στην μείωση των εντάσεων διότι μεταφέρονται μέσο του μηχανισμού μέσα στο έδαφος καθώς και αποτρέπει την στρεπτοκαμπτική παραμόρφωση που παρατηρείται σε ασύμμετρες, υψίκορμες, και μεταλλικές κατασκευές .
Η μέθοδος αυτή αυξάνει την δυναμική απόκριση της κατασκευής χωρίς να αυξάνει τις εντάσεις αδράνειας.
Με αυτή την μέθοδο σχεδιασμού ( προένταση + πάκτωση με το έδαφος των παρειών των τοιχωμάτων ) το σκυρόδεμα δέχεται μόνο δυνάμεις θλίψης και ο χάλυβας μόνο δυνάμεις εφελκυσμού, αποτρέποντας καθ αυτόν τον τρόπο την διατμητική αστοχία που παρατηρείται στην δι επιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα στον μηχανισμό της συνάφειας, λόγο της υπέρ αντοχής του χάλυβα στον εφελκυσμό, ο οποίος στρέφει την αστοχία σε διατμητική μορφή. Η προένταση που εφαρμόζει ο μηχανισμός στην διατομή των τοιχωμάτων αυξάνει ποσοτικά κατά 40% την ικανότητα της διατομής ως προς την τέμνουσα βάσης και περιορίζει την αστοχία λόγο διάτμησης ή λόγο κάμψης.
Αυξάνει και η φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης λόγο του ότι ο διαστελλόμενος μηχανισμός ακγύρωσης το συμπυκνώνει και μεταφέρει τις δυνάμεις σε πιο βαθιές και ισχυρές περιοχές μέσα στο έδαφος.

Λόγο του ότι οι αρχιτεκτονικές ανάγκες απαιτούν ολοένα περισσότερες ασύμμετρες και ελεύθερες κατόψεις, και θέλοντας να ενισχύσω περαιτέρω την απόκριση της κατασκευής ως προς τις σεισμικές μετατοπίσεις δημιούργησα τον πάρα κάτω αντισεισμικό σχεδιασμό για αυτές τις κατασκευές.
Ο σχεδιασμός αυτός εκτός των αναφερθέντων περιλαμβάνει δύο διαφορετικά συστήματα δόμησης, ανεξάρτητα μεταξύ των.
Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει ένα ή και περισσότερα ανεξάρτητα τοιχώματα διαφορετικού σχήματος διατομών, στα οποία εφαρμόζουμε προένταση + πάκτωση στο έδαφος, και γύρο από αυτό κατασκευάζεται ένας άλλος ανεξάρτητος φέροντας με υποστυλώματα τα οποία διαθέτουν μεγάλη ελαστικότητα, και τοποθετούνται πάνω σε εφέδρανα. Στους δύο αυτούς διαφορετικούς φέροντες οργανισμούς, τοποθετούμε μεταξύ των στο ύψος των διαφραγμάτων σεισμικό αρμό απόσβεσης κρούσεων ο οποίος μεγαλώνει καθ ύψος για να επιτρέπει στον ελαστικό φέροντα οργανισμό μια ελεύθερη ταλάντωση.
Η μέθοδος αυτή δουλεύει ως εξής.
Ο άκαμπτος φορέας είναι ανεξάρτητος από στατικά φορτία, δεν παραμορφώνεται λόγο της μεγάλης του διατομής, και δεν ανατρέπεται λόγο της πάκτωσης που έχει με τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας με το έδαφος. Το υδραυλικό σύστημα που φέρει πάνω στο δώμα ο μηχανισμός πάκτωσης μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε θερμότητα μέσω των υγρών του δημιουργώντας σεισμική απόσβεση, αφού καταναλώνει ενέργεια.
Ο ελαστικός φορέας συγκρούεται στο ύψος των διαφραγμάτων με τον άκαμπτο φορέα πάνω στον σεισμικό αρμό απόσβεσης.
Αυτή η σύγκρουση δημιουργεί αλληλεξουδετέρωση του εύρους των μετατοπίσεων πάνω στους σεισμικούς αρμούς απόσβεσης.
Τα εφέδρανα του ελαστικού φορέα συμβάλουν στην αύξηση της σεισμικής απόσβεσης.
Αυτή η μέθοδος είναι εφικτή και σε υφιστάμενες κατασκευές αφού τα τοιχώματα και οι σεισμικοί αρμοί μπορούν να κατασκευαστούν περιμετρικά των υφιστάμενων κατασκευών εκ των υστέρων, ελέγχοντας καθ αυτών τον τρόπο τις μετατοπίσεις των υφιστάμενων κατασκευών με ανεπαρκή απόκριση. Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 6643
Εγγραφή: 07 Απρ 2018, 15:06
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 07 Νοέμ 2021, 21:29

seismic έγραψε:
06 Νοέμ 2021, 18:27
Έφυγε ένας σοβαρός παράγοντας από τον τεχνικό κλάδο. Ποιος ηλίθιος κατάργησε τον κλάδο των Εργοδηγών Δομικών Έργων?
[...]
Η ..."ταινία" τελείωσε το 1977!
Τώρα το πήρες χαμπάρι εσύ;
Και καλά την τελείωσαν, αλλιώς θα είχαμε κάμποσους ακόμα ψωροφαντασμένους κλαψιάρηδες σαν κι εσένα...

Εικόνα

Από το 2016 τους ζάλιζες τους πολιτικούς μηχανικούς με το εργοδηλίκι...Και "ποιος είμαι" και "τι είμαι"...
Σου απάντησαν τι είσαι...ένας φαντασιόπληκτος.

Άντε πιάσε το μυστρί να χτίσεις κάνα δωμάτιο. Μέχρι εκεί είσαι.
Οι μεγάλες κατασκευές δεν είναι για φαντασιόπληκτους σαν κι σένα.
:003:

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 07 Νοέμ 2021, 23:02

Λοξίας έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 21:29
seismic έγραψε:
06 Νοέμ 2021, 18:27
Έφυγε ένας σοβαρός παράγοντας από τον τεχνικό κλάδο. Ποιος ηλίθιος κατάργησε τον κλάδο των Εργοδηγών Δομικών Έργων?
[...]
Η ..."ταινία" τελείωσε το 1977!
Τώρα το πήρες χαμπάρι εσύ;
Και καλά την τελείωσαν, αλλιώς θα είχαμε κάμποσους ακόμα ψωροφαντασμένους κλαψιάρηδες σαν κι εσένα...

Εικόνα

Από το 2016 τους ζάλιζες τους πολιτικούς μηχανικούς με το εργοδηλίκι...Και "ποιος είμαι" και "τι είμαι"...
Σου απάντησαν τι είσαι...ένας φαντασιόπληκτος.

Άντε πιάσε το μυστρί να χτίσεις κάνα δωμάτιο. Μέχρι εκεί είσαι.
Οι μεγάλες κατασκευές δεν είναι για φαντασιόπληκτους σαν κι σένα.
:003:
Τους έχω μαζί με εσένα για τα αρχ :p060::k046::goal:μου :vp14:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 08 Νοέμ 2021, 09:47

Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic
Δημοσιεύσεις: 7192
Εγγραφή: 02 Μάιος 2019, 18:10
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 08 Νοέμ 2021, 09:53

Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών